Hoppa till innehåll
Subarukortet

Subarukortet

maj 4, 2024

Ett kreditkort som är till för dig som äger en Subaru bil och vill ha unika förmåner kopplat till den. Samtidigt får du bra reserabatter och kortet har hyfsat normala avgifter och villkor.

Subarukortet har avvecklats

Sedan 2 maj 2024 är Subarukortet avvecklat och du ombes att göra dig av med ditt kort genom att klippa det i mitten. Du kan varken använda ett gammalt kort eller ansöka om ett nytt numera. Har du en skuld kvarvarande betalas den som vanligt.

 

Vi sammanfattar kortet

Sammanfattningsvis så är det ett kreditkort som inte riktigt har det lilla extra som gör att man börjar gilla kortet efter ett tag. Istället var det mer som vi längtade efter att testa ett mer unikt kort som är mer underhållande att använda. Det saknas även bonussystem och rabatterna är endast riktade till dig som ofta reser och därmed hyr bil och bokar hotell ofta. Sedan tyckte vi att aviavgiften på 300 kr/år för e-faktura är en stor nackdel med kortet. Att välja till exempel ett billigt kreditkort är troligen förmånligare, även för dig som äger en Subaru bil.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Kreditios test på Subarukortet

Subarukortet är ett mycket populärt kort bland Subaru bilägare och som ger dig bland annat möjlighet till att delbetala hos Subaru återförsäljare. Men hur bra är kortet egentligen och hur står det sig mot andra kreditkort? Det tar vi reda på i den recensionen!

Bilder från ansökan
Subarukortet

Kreditvillkor för Subarukortet

Kreditvillkoren är inget som sticker ut positivt hos Subarukortet. Dock är de inte heller jätte dåliga, men absolut inget märkvärt. Du har först och främst endast en kreditgräns på 50 000 kr, vilket är lågt.

Sedan har du en normal kreditränta på 18,75 % och en effektiv ränta på 24,70 % vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr som delbetalats under ett års tid. De räntefria dagarna är upp till 56 stycken, vilket är en hyfsat lång räntefri period.

 

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 18,75 %
Effektiv ränta 24,70 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Subarukortet är ett kreditkort utan årsavgift men det tillkommer trots det något som liknar en årsavgift. Det beror på att kortet inte har kostnadsfri e-faktura, utan den kostar hela 25 kr/månad. Tar du pappersfaktura kostar det dessutom 45 kr, vilket är dyrare än vanligt. Men de flesta korten brukar ha e-faktura som är gratis och därför kan du undvika avgiften helt. Aviavgiften för Subarukortet kommer dock minst alltid vara 300 kr, vilket blir som en årsavgift.

Ska du ut och resa så behöver du hålla koll på valutapåslaget som är 1,65 % och uttagsavgiften på 3 % (minst 35 kr). Dessa avgifter är normala för att vara ett kreditkort men samtidigt dyra om du använder kortet mycket utomlands.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 45 kr papper (25 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonus

Subarukortet har inget bonussystem men det finns rabatter och erbjudanden som du som kortinnehavare får ta del av. Rabatterna uppdateras frekvent och därför kan det vara bra att hålla koll efter nya. Drivmedelsrabatten hos Preem är dock alltid kvar, vilket gör att kortet kan klassas som ett bensinkort med drivmedelsrabatt. Rabatten är på 15 öre/liter vid bemannade stationer och 5 öre/liter vid obemannade stationer. I kombination med bonussystemet anser vi det vara bra förmåner.

Här är aktuella rabatter och erbjudanden för dig med Subarukortet:

 • Drivmedelsrabatt hos Preem – 30 öre/liter
 • Gratis glass när du tankar hos Preem
 • Upp till 6 % rabatt på booking.com
 • Upp till 10 % rabatt hos Qatar Airways
 • Upp till 20 % rabatt på Tallink Silja
 • 20 % rabatt hos Strawberry

 

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort för dig som kör Subaru

För & Nackdelar

 • Utan årsavgift
 • Bonus
 • Reseförsäkring ingår
 • Låg bonus
 • Få försäkringar

Reseförsäkring

Om du väljer att betala minst 75 % av din resa med Subarukortet så får du automatiskt en kompletterande reseförsäkring under resan. Den täcker inte endast dig heller, utan även din familj eller upp till tre vänner som följer med på resan.

De viktigaste skydden som ingår i reseförsäkringen:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage eller transport
 • Läkarvård utomlands
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • Fast inkomst krävs
 • Inga betalningsanmärkningar

Hur ansöker jag till Subarukortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör så här:

 1. Klicka vidare till Subaru

  Ta dig vidare till ansökningsformuläret hos Subarukortet genom att klicka på ansök nu knappen ovan.

 2. Fyll i ansökan

  Ansök sedan genom att fylla i de uppgifter som krävs, det vill säga personliga uppgifter och önskat kreditutrymme.

 3. Bli godkänd eller nekad

  Snart får du tillbaka om du blivit godkänd till kortet eller inte uppnått kraven. Blir du godkänd kan du slappna av och får snart kortet hemskickat till dig.

Delbetala räntefritt hos Subaru

Betalar du med Subarukortet hos Subaru och genomför ett köp på minst 1400 kr så får du delbetala det räntefritt under 4 månader. Det spelar ingen roll vilket köp du genomför, vare sig det är en reparation eller service så gäller detta. Perfekt för om bilen behöver en oväntad reparation som blir lite dyrare än du tänkt dig också.

Vanliga frågor

Är Subarukortet kostnadsfritt?

Nej, Subarukortet är utan årsavgift men inte gratis då aviavgiften som även gäller på e-faktura gör att kortet kommer kosta dig minst 300 kr/år.

Har Subarukortet ett bonussystem?

Nej, du samlar inte bonuspoäng med kortet men det finns rabatter och erbjudanden att nyttja som kortinnehavare.

Har Subarukortet drivmedelsrabatt?

Ja, du får alltid drivmedelsrabatt när du tankar hos Preem. Exakt hur hög rabatten är skiljer sig då den sänks och höjs regelbundet.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SEB Invited
SEB Invited
Gekåskortet
Gekåskortet
OKQ8 kreditkort
OKQ8 Kreditkort

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: DNB Bank AB
Organisationsnummer: 516406-0161
Adress: Regeringsgatan 59
Postnummer: 111 56
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08-695 17 58

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt