Hoppa till innehåll
OKQ8 kreditkort

OKQ8 Kreditkort

december 23, 2023

OKQ8 kortet är ett så kallat tankkort som ger dig drivmedelsrabatt och särskilda förmåner när du tankar hos OKQ8 tankstationer.

Sammanfattning av OKQ8 Kreditkort

OKQ8 Kreditkort är om inte det bästa bensinkortet i alla fall ett av de. Kortet har en hög drivmedelsrabatt på 25 öre/liter och du får 2 % bonus på köp på OKQ8 bensinstationer. Du behöver inte betala en årsavgift för kortet och det finns också ett bonussystem för alla köp.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av OKQ8 kreditkort

OKQ8 stationerna finns lite runtom hela Sverige och de har även sitt egna kreditkort. Detta kortet specialiserar sig på drivmedel och tankstations bonus/återbäring. Kortet är helt gratis och erbjuder bra kreditvillkor samtidigt som en riktigt svårslagen bonus.

Läs hela vår recension nedan:

Bilder från ansökan
OKQ8 kreditkort ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Med OKQ8 kreditkort får du nyttja en kredit på 100 000 kr räntefritt i 45 dagar. Det är en bra kreditgräns och normalt antal räntefria dagarna och även krediträntan på 17,45 % är låg gentemot andra kreditkort. En normal krediträntan kan ligga mellan allt från 18 – 20 % och OKQ8 kortet erbjuder en av de lägre räntorna bland kreditkorten.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,45 %
Effektiv ränta 18,18 %
Räntefri period: 45 dagar

Avgifter

Årsavgiften är helt borta på kortet vilket gör det till ett gratis kreditkort. Detta är något många uppskattar då det eliminerar chansen att man nyttjar kortet endast för att man betalat för det.

Utöver årsavgiften finns det några avgifter som sticker ut och först här är uttagsavgiften på 3% (minst 35 kr) vilket är något högre än marknadens snitt. Även valutapåslaget på 2 % är något högre än konkurrenternas nivå och gör kortet mindre attraktivt för dig som tar ut pengar utomlands ofta. Övriga avgifter är normala samt aviavgiften är gratis om du väljer E-faktura. På grund av valutapåslaget och uttagsavgiften passar kortet inte så bra till att ha med på resor.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3% (minst 35kr)
Valutapåslag: 2%
Aviaavgift: 0kr (25 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 25 kr
Övertrasseringsavgift: 45 kr

Bonus med OKQ8 Kreditkort

Den generella bonusen med OKQ8 kortet är 0,3 % och gäller på samtliga köp med kortet. Dessa poäng får du utbetalt varje kvartal och då kan du antingen välja att handla för pengarna hos OKQ8 eller ta ut kontanter på en bemannad station. Om du väljer att handla för pengarna får du dubbla pengarna alltså 0,6 % men detta gäller inte om du köper bland annat tobak eller spel för pengarna.

Du får även bonus är på köp inom den bemannade stationen och där ligger bonusnivån på 2 %. Detta är en generös bonus som gynnar dig som brukar handla på stationen samtidigt som du tankar.

Hur mycket bonus kan jag samla?

Detta är direkt beroende på hur mycket pengar du spenderar med ditt OKQ8 kreditkort. I tabellen nedan kan du se exempel på hur mycket du tjänar beroende på hur mycket du spenderar:

Utgifter per år Kontantvärde Värde hos OKQ8
60 000 kr 180 kr 360 kr
120 000 kr 360 kr 720 kr
240 000 kr 720 kr 1440 kr
480 000 kr 1440 kr 2880 kr
Bonus OKQ8 kreditkort

OKQ8 Klipp

Du blir automatiskt OKQ8 medlem när du skaffar ett OKQ8 kreditkort. Det gör att du får tillgång till OKQ8 Klipp som är en butik där du kan göra riktigt bra klipp. Exklusiva erbjudanden som du kan spara ofta mellan 30-50 % med. Butiken består av 5 stycken större kategorier:

 • Verktyg och trädgård
 • Sport & fritid
 • Hem & design
 • Kökstillbehör
 • Resor

 

Drivmedelsrabatt

När du handlar på OKQ8 stationer finns det flera olika rabatter/bonusar du kan få. De främsta är först bränsle återbäringen som ligger på 25 öre/liter och till exempel om bensinen ligger på 17 kr blir det ca 1,5 % i bonus. Tankar du på en obemannad station är återbäringen istället 5 öre/liter vilket är väsentligt mindre. Dock finns det ingen anledning direkt till att inte tanka på bemannade stationer och därför kan man alltid nyttja den höga återbäringen.

Hur mycket återbäring kan jag tjäna?

Återbäring får du när du tankar så detta beror på hur många liter du tankar. Vi har skapat en tabell med exempel nedan där vi räknar på att 1 liter bränsle kostar 15 kr:

Tankat för/år Intjänad återbäring/bemannade stationer Intjänad återbäring/obemannade stationer
10 000 kr 134 kr 33 kr
15 000 kr 200 kr 50 kr
20 000 kr 267 kr 67 kr
25 000 kr 333 kr 83 kr
Bonus OKQ8 kreditkort

Bonus: Alla köp på OKQ8
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Bensinkort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Drivmedelsrabatt (25 öre)
 • Bonus på köp på OKQ8
 • Ingen feltanknings-försäkring
 • Höga uttagsavgifter

Kompletterande reseförsäkring

Det ingår en kompletterande reseförsäkring när du skaffar OKQ8 kortet och betalar minst 75 % av resekostnaderna med kortet. Försäkringen är giltig över hela världen och upp till 60 dagar per resa samt täcker dig och din familj. Med familj så menas make/maka samt barn under 23 år. Glöm inte bort att detta endast är en kompletterande reseförsäkring som ska fungera som extra skydd utöver reseförsäkringen i din hemförsäkring. I reseförsäkringen finns det olika slags skydd, nedan kan du se de främsta delarna:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning invaliditet eller dödsfall
 • Ersättning försenat bagage
 • Ersättning för försenad transport
 • Täcker självrisk på hemmet om det sker något medan du är utomlands.

 

Nedan kan du se en mer djupgående tabell kring hur stor ersättning du kan få genom OKQ8 kreditkortets reseförsäkring.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Transportförsening 4 timmar 500 kr 6500 kr
Transportförsening 8 timmar 500 kr extra 6500 kr
Transportförsening 24 timmar Upp till 1500 kr extra 6500 kr
Bagageförsening 6 timmar 1000 kr 7000 kr
Bagageförsening 48 timmar Upp till 2000 kr extra 7000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Dödsfall 100 000 kr
Medicinsk invaliditet minst 20 % 1 000 000 kr
Ersättning OKQ8 kreditkort reseförsäkring

Som du kan se täcker reseförsäkring de vanligaste skydden som ersättning vid försenad transport eller bagage men även självrisk för hem och bilförsäkring. Däremot saknas viktiga skydd som avbeställningsskydd, självrisk eliminering för hyrbil, resestartsskydd och ersättning vid missat anslutningsflyg. På grund av detta anser vi att reseförsäkring inte är den bästa inom de som kreditkort erbjuder. Ett annat kreditkort med hög bonus och bra reseförsäkring samt fler gratis försäkringar är komplett kreditkort.

Utgiftsskydd (tilläggsförsäkring)

Som sagt kan du även teckna ytterligare försäkringar men utgiftsskyddet är inte gratis. Detta är ett skydd som kan ge dig ersättning/täcka din fasta kostnader som till exempel bil, el och hyra. Försäkringen börjar gälla när du som försäkrad drabbas av något av alternativen nedan:

 • Ofrivillig arbetslöshet
 • Sjukskriven
 • Arbetsoförmåga
 • Dödsfall av olycksfall
 • Sjukdom på grund av olycksfall

 

Ersättningen är upp till 10 000 kr i månaden för dig som är arbetslös eller sjukskriven och vid dödsfall ersätts du med ett engångsbelopp på 100 000 kr.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Nöjdheten bland kunderna som skaffat kortet är varierande och många upplever problem med kundservice. Servicen beskrivs som först svår att få kontakt med och sen inte så kompetent. Dock tycker mycket kunder om drivmedels bonusen och uppmärksammar detta i flera recensioner.

Krav för kortet

 • 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Skaffa kortet - Följ dessa steg

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansökan

 1. Hitta ansökan

  Börja med att ta dig till OKQ8 kreditkortets ansökningsformulär.

 2. Fyll i ansökan

  När du hittat rätt behöver du fylla i ditt önskat kreditutrymme, dina personuppgifter och liknande uppgifter. När du är klar kan du klicka på ansök.

 3. Vänta på besked

  Inom en vecka bör du ha fått tillbaka ett svar på om du blivit godkänd eller inte. Blev du godkänd så kommer kortet att skickas hem till dig inom några dagar.

Medlemsförmåner

När du skaffar OkQ8 kreditkort så blir du automatiskt medlem i OKQ8 vilket ger dig rätt till en hel del förmåner:

 • Var sjätte biltvätt gratis
 • 10 % rabatt på hyrbil
 • Var sjätte kopp kaffe gratis
 • Var sjätte frukost gratis
 • Erbjudande varje månad
 • Nextory gratis i 6 månader
 • 20 % rabatt på Elite Hotels

Sparränta på insatta pengar

En extra förmån är att du får 1 % sparränta på insatta pengar och dessa pengar omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan som max sätta in 300 000 kr och få sparräntan. Vi anser att nivån är relativt låg men ändå okej då många kort inte erbjuder någon ränta alls. Men det finns även kort som har betydligt högre ränta för dig som tycker det är en viktig del. Du bör egentligen få närmare 3-4 % ränta om man jämför med vad bankerna erbjuder.

Vanliga frågor

Hur stor är återbäringen när du tankar med OKQ8 VISA?

När du tankar drivmedel hos OKQ8 med ditt OKQ8 kreditkort så får du 20 öre / liter i återbäring. Detta är en hög drivmedels-rabatt jämfört med många andra kort.

Får man även cashback hos OKQ8 stationerna?

Ja, när du handlar på tankstationen får du 2 % cashback på samtliga köp som genomförs.

Hur hög är kreditgränsen på OKQ8 kreditkortet?

Kreditgränsen ligger från 1000 - 100 000 kr och bestäms utifrån din ekonomiska situation. När du ansöker får du ange en önskad kreditgräns och om du inte beviljas den kan du ändå få kortet fast men med en lägre kreditgräns.

Vad kostar kortet?

Det är helt gratis att ha OKQ8 kreditkortet.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Ica Bankkort Plus
Ica Bankkort Plus
Wasa Kreditkort
Wasa Kredit Mastercard
Hyundaikortet
Hyundaikortet

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: OK-Q8 Bank AB
Organisationsnummer: 5560080441
Adress: Box 23900
Postnummer: 104 35
Ort: Stockholm
E-mail: Mail via hemsidan
Telefonnummer: 020-65 65 65

Öppetider

Måndag: 08:30 - 16:00
Tisdag: 08:30 - 16:00
Onsdag: 08:30 - 16:00
Torsdag: 08:30 - 16:00
Fredag: 08:30 - 16:00
Lördag: -
Söndag: -