Hoppa till innehåll
Preem Mastercard

Preem Mastercard

juli 13, 2023

Preem är en välkänd tank-kedja runtom Sverige och Preem Mastercard är deras kreditkort med drivmedels rabatter. Kortet ger ett av de högst rabatterna på drivmedel samtidigt som det ingår försäkringar och mycket mer helt gratis.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Preem Mastercard ett mycket bra tankkort med rejält hög rabatt på drivmedel. Utöver detta är kortet helt gratis och inkluderar både kompletterande reseförsäkring och tanka fel försäkring helt gratis. Däremot är speciellt valutapåslaget men även uttagsavgiften hög och därför kan kortet göra det dyrt för dig som reser mycket. Är du däremot en person som vistas mycket i Sverige och tankar mycket är kortet perfekt.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Preem Mastercard

Detta är helt klart ett tankkort med mycket hög rabatt på tankning vilket gör det till ett bra val för många. Kortet har även en övrig bonus på 0,5 % vilket innebär att du kan spara pengar på mer sätt än endast drivmedels rabatten. Trots detta är kortet helt utan årsavgift men har självklart nackdelar som alla kort. Här är det främst ett högt valutapåslag samt relativt hög kreditränta som sticker ut.

Vi ska nu ta en noggrannare koll på kortets alla delar så att du kan se om det är något för dig!

Bilder från ansökan
Preem Mastercard skärmdump

Kreditvillkor

Krediträntan är på 18,15 % vilket är relativt högt för ett tankkort men om du betalar i tid ska detta inte vara något problem. Utöver det så är kreditgränsen på 50 000 kr normal och räntefria perioden på 56 dagar också i linje med vad andra kort erbjuder.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 18,15 %
Effektiv ränta 21,82%
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Som sagt är kortet helt gratis att äga vilket innebär att årsavgiften ligger på 0 kr. Förutom årsavgiften brukar man kolla mest på valutapåslaget och uttagsavgiften. Valutapåslaget ligger på 2,5 % vilket är mycket högt och en tydlig nackdel med kortet men uttagsavgiften är på en normal nivå.

Övriga avgifter som aviavgift och påminnelseavgift är på en normal nivå jämfört med andra kreditkort.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (35 kr)
Valutapåslag: 2,5 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Preem Mastercard bonussystem

En stor fördel med Preem Mastercard är den höga bonusen och denna inkluderar både en generell bonus och en högre på drivmedel. Den generella bonusen på allt du köper ligger på 0,5 % av köpets summa. Denna bonus delas ut 4 gånger om året i februari, maj, augusti och november.

På drivmedel får du olika hög rabatt beroende på om du tankar på en bemannad eller obemannad station. På bemannade stationer får du 25 öre / liter tankad och obemannade stationer 10 öre / liter. Denna rabatt dras av på din kreditfaktura varje månad. Rabatterna på drivmedel gäller endast när du tankar på Preem tankstationer och alltså inte hos konkurrenterna.

Den bemannade drivmedels-rabatten är mycket hög och det är egentligen ingen nackdel att den obemannade rabatten är lägre. Detta då det inte finns någon anledning för dig att inte alltid tanka på de bemannade stationer och nyttja den höga rabatten.

Hög drivmedelsrabatt under sommaren

Ansöker du om Preem Mastercard innan 31 Augusti får du hela 50 öre/liter tankad i drivmedelsrabatt under hela sommaren. Ett perfekt erbjudande om du planerar att åka på en bilresa och kommer spendera mycket pengar på drivmedel.

Bonus: Upp till 25 öre / liter tankad samt övrig bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Bra försäkringar ingår
 • Hög bonus
 • Högt valutapåslag
 • Relativt hög uttagsavgift

Preem Mastercards försäkringar

Nästan alla kreditkort har kostnadsfria försäkringar som ingår och det har även Preem Mastercard. Först och främst finns en kompletterande reseförsäkring men även en fel-tanknings försäkring. Utöver de fria försäkringarna kan du välja att lägga till ett betalskydd mot en kostnad per månad.

Kompletterande reseförsäkring

För att Preem Mastercards reseförsäkring ska gälla måste du betalat minst 75 % av resan med kortet. Detta är som sagt en kompletterande reseförsäkring och täcker därför inte sådant som en hemförsäkring brukar täcka som hemtransport och sjukhuskostnader. Försäkringen täcker dig som kortinnehavare samt din make/maka eller sambo och dina barn som är under 23 år.

I reseförsäkringen ingår en del olika skydd som t ex:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenad transport
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Täcker självrisk för hem samt personbil om det händer något när man är utomlands

 

I tabellen nedan kan du se hur mycket ersättning du kan få genom försäkringen.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 15 000 kr 45 000 kr
Transportförsening mer än 6 timmar 500 kr 2000 kr
Transportförsening minst 24 timmar 500 kr extra 2000 kr extra
Bagageförsening minst 6 timmar 1000 kr 3000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar 2000 kr 6000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring  10 000 kr
Ersättning Preem Mastercard reseförsäkring

Tanka fel försäkring

Utöver reseförsäkringen ingår även en tanka fel försäkring helt gratis. Detta är ett skydd som ger dig ersättning om du tankar fel drivmedel och skada uppstår. Minst 20 liter ska ha tankats för att det ska gälla och betalats med Preem Mastercard kortet. Ersättningen du kan få är upp till 3000 kr och kan täcka sanering, bärgning med mera.

Betalskydd (tilläggsförsäkring)

Detta är som sagt ett tillval som du kan lägga till för att få en tryggare framtid om du skulle få det tuffare ekonomiskt. Vid ofrivillig arbetslöshet eller om du blir sjukskriven till minst 50 % börjar denna försäkring gälla och du kan få ersättning upp till 100 000 kr. Du kan även få ersättning vid dödsfall men då betalas din skuld av helt (max 100 000 kr).

Kostnaden för försäkringen ligger på 0,7 % av det utgående saldot av din kredit varje månad. Detta betyder att du som nyttjat en kredit på 50 000 kr en månad får en avgift på 350 kr. Denna avgiften är normal för ett betalskydd och i linje med vad andra kreditkort tar för en sådan tilläggsförsäkring.

Det ställs även vissa krav på dig för att du ska få teckna försäkringen. Nedan ser du vilka krav du måste uppfylla för att bli godkänd:

 • Har ett Preem Mastercard kort
 • Mellan 18-65 år
 • Bosatt i Sverige
 • Har en tillsvidare eller visstidsanställning med minst 17 timmar per vecka. Eller är egenföretagare sedan minst 12 månader tillbaka.
 • Fullt arbetsför för tillfället.

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Vi har gått igenom omdömen och recensioner från kortinnehavare för att du ska få en överblick kring hur kortet är att använda. Man hittar en del dåliga recensioner till en början men dessa är baserat på en annan version av kortet med årsavgift. Sedan kortet nyligen tagit bort årsavgift samt gjort andra ändringar verkar omdömena har blivit mycket bättre. Kortinnehavarna anser fördelarna främst vara att kortet är gratis samt ger en bra bonus och rabatt på drivmedel. Medan nackdelen som många påpekar är att du behöver få en pappersfaktura innan du kan byta till e-faktura vilket resulterar i en kostnad på 25 kr.

Krav för kortet

 • 18 år minst
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansökan

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta ansökan

  Ta dig till Preem Mastercard ansökningsformuläret först!

 2. Ansök

  När du hittat ansökan kan du välja att antingen ansöka med Bank-ID eller ange personuppgifter. Sedan väljer du önskat kreditutrymme och svarar på några frågor.

 3. Vänta

  När ansökan är inskickad granskas dina uppgifter och jämförs med de krav som finns. Inom cirka en vecka bör ett svar komma och om du blev godkänd dröjer det några dagar till innan kortet är hemskickat.

 4. Använd kortet!

  Snart har kortet kommit och då kan du börja spara pengar genom rabatter och bonusar. Glöm inte att betala dina fakturor i tid så att inte krediträntan tillkommer!

Vanliga frågor

Vilka försäkringar ingår med Preem Mastercard kortet?

Det ingår både gratis kompletterande reseförsäkring och en tanka fel försäkring.

Vad kostar Preem Mastercard kortet?

Kortet har ingen årsavgift vilket innebär att det är helt gratis att äga.

Hur spärrar jag mitt Preem Mastercard?

Detta kan du göra själv genom att logga in på hemsidan eller ringa kundtjänst på telefonnumret: 020-450 450.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-13

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Circle K mastercard
Circle K mastercard
TUI Card
TUI Card
N26 Smart
N26 Smart

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 5164060922
Adress: Box 31066
Postnummer: 200 49
Ort: Malmö
E-mail: preemmastercard@ikano.se
Telefonnummer: 0476-58 71 40

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -