Hoppa till innehåll
Rocker kort

Rockerkortet

december 23, 2023

Rockerkortet är ett modernt debetkort kopplat till en app. Kortet erbjuder upp till 10% cashbacks och upp till 3.90 % sparränta.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis erbjuder Rocker ett modernt debetkort som konkurrerar mot storbankernas kort. Med upp till 10 % cashback, gratis försäkringar, hög sparränta och andra förmåner är kortet ett riktigt bra val för de flesta. Det finns även tillgång till en kontokredit som fungerar som en extra buffert.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Rocker kortet

Rocker Bank är en modern bank som konkurrerar med sina innovativa funktioner och goda förmåner mot de klassiska storbankerna. Vi ska under denna sida ta en närmare titt på deras debetkort ”Rocker kortet” som erbjuder upp till 10 % cashback, bonusar och andra attraktiva förmåner.

Bilder från ansökan
Rocker skärmdump

Villkor

Eftersom kortet som sagt är ett debetkort erbjuds ingen kredit som ett kreditkort gör. Däremot finns det en kostnadsfri kontokredit som du kan nyttja vid behov. Men den kostar inget tills du väl förbrukar pengarna.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Avgifter för Rocker kortet

En av kortets många fördelar har tidigare varit de låga avgifter. Nyligen har dock Rocker höjt valutapåslaget och uttagsavgiften kraftigt och anses numera inte ha särskilt låga avgifter. Uttagsavgiften är nu 49 kr/uttag vilket kan jämföras med genomsnittliga uttagsavgiften som ligger runt 2-3 % av uttagets summa samt med en minimum avgift på 35 kr. Om du tar ut stora summor kan det vara en låg uttagsavgift då det inte är baserat på uttagets storlek. Tar du däremot ut mindre summor kan det bli mycket dyrt.

Valutapåslaget är numera 1,5 % av summan vilket tas ut när Rocker behöver växla dina SEK till en utländsk valuta. Detta gäller på Standard och Plus kortet men Premium har fortfarande 0 % i valutapåslag.

Årskostnad: Från 0 kr
Uttagsavgift: 49 kr
Valutapåslag: 1,5 % (0 % för premium versionen)
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Cashback med Rocker kortet

Med Rocker kortet finns det flera sätt att tjäna in pengar. För det första får du med kortet upp till 10 % cashback på alla dina köp. Cashback betyder återbäring, alltså får du upp till 10 % av pengarna du spenderar med kortet tillbaka. Desto fler vänner du värvar till att skaffa kortet desto högre blir din cashback. Du kan högst tjäna in 500 kr per månad och 6000 kr per kalenderår i cashback.

Hur mycket cashback får du?

Detta beror på 3 faktorer, först hur många vänner du bjudit in (hur hög cashback-nivå du har) samt vilket av versionerna du har. Du över cashback nivån med 0,5 % för varje vän du varvar till Rocker. Dock så har olika versioner av kortet olika cashback gränser och du kan se dessa nedan:

 • Rocker Standard – ingen cashback
 • Rocker Plus – 0,25 – 5 %
 • Rocker Premium – 0,5 – 10 %

 

Den tredje aspekten som påverkar hur mycket cashback du tjänar är hur mycket du spenderar med kortet. Vi har sammanställt en tabell för att visa hur mycket du kan tjäna beroende på hur mycket du spenderar och använt oss av 5 % cashback.

Spendera / månad Cashback / månad Cashback / år
3000 kr 150 kr 1800 kr
5000 kr 250 kr 3000 kr
10 000 kr 500 kr 6000 kr
15 000 kr 500 kr 6000 kr
30 000 kr 500 kr 6000 kr
Ersättning reseförsäkring Rocker kortet

Som du kan se så behöver du spendera 10 000 kr per månad (5% cashback) för att nå maxbeloppet per månad och år (500 kr/månad och 3000 kr/år). Har du 10% cashback behöver du endast spendera 5000 kr per månad för att nå maxbeloppen. Att få 500 kr/månad och 6000 kr per år är dock mycket hög belopp jämfört med andra kort, speciellt med tanke på att många debetkort inte har någon cashback.

Bonus: Upp till 10% cashback
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Hög sparränta
 • Upp till 10% cashbacks
 • Reseförsäkring
 • Valutapåslag på Standard och Plus versionen
 • Årsavgift på 2 av 3 versioner på kortet

Reseförsäkring ingår

Beroende på vilken version av Rocker kortet du skaffar kan det finnas en reseförsäkring som ingår. Kortet har 3 versioner där 2 har en reseförsäkring som ingår men de 2 versionerna har även en årsavgift.

Om du väljer antingen Plus eller Premium versionen på kortet så får du automatiskt reseförsäkring när minst 50 % av resan eller boendet betalats med ditt Rocker kort. Försäkringen består precis som alla reseförsäkringar av olika slags skydd, här kommer några av det som ingår:

 • Täcker självrisk för hem eller personbil om något sker under resan
 • Ersättning vid försenad transport eller flyg
 • Ersättning vid dödsfall eller olycksfall

 

Nedan kan du se mer djupgående kring hur mycket ersättning du kan få genom Rockers reseförsäkring.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Bagageförsening minst 6 timmar 2000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar extra 3000 kr (utöver 6 timmar)
Kostnaden för vård Beroende på vad som är skäligt
Dödsfall 50 000 kr
Olycksfall 300 000 – 500 000 kr
Ersättning reseförsäkring Rocker kortet

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Kortet och Rocker bank är mycket omtyckta på grund av deras moderna funktioner och kreditkorts liknande förmåner. Många recensioner är mycket nöjda med kortet och speciellt kundservicen och förmånerna som bonusen.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Fungerande Bank-ID

Fördelar med Rocker

Rocker har många fler unika förmåner och nedan har vi samlat några av dessa.

Biometriskt kort

Rocker är först på den svenska marknaden med ett kort som möjliggör betalning med Touch-ID. Du sparar alltså ditt fingeravtryck i kortet och sedan kan du betala med kortets sensorer enkelt och hygieniskt.

Mobilbetalning

Precis som men många andra moderna kort kan du betala med hjälp utav mobilen. Rocker kortet är kompatibelt med både Apple och Google Pay. Detta innebär att du inte måste ta med kortet när du ska t ex handla utan kan använda mobilen smidigt och snabbt.

Rocker appen

Tillsammans med kortet kommer en mycket modern applikation som är kopplat till kortet. Här kan du hålla koll på din ekonomi enkelt genom kategoriserade utgifter och mycket mera. Appen gör det även enkelt för dig att spärra kortet vid stöld eller om du tappar bort det.

Sänk dina fasta kostnader

Rocker känner automatiskt av vilka fasta kostnader du har. Sedan samlas dessa i appen så att du enkelt får en överblick om vilka de är. Utifrån det kan du gå igenom vilka kostnader som är onödiga och säga upp dessa tjänster.

Automatisk påfyllning

En smart funktion som du kan sätta på är automatisk påfyllning. Det tillåter dina pengar att ligga på sparkontot med ränta tills du tänker att spendera dem. Då förs summan som behövs för transaktionen automatiskt över och köpet kan ske. På så sätt kan dina pengar tjäna in ränta åt dig så effektivt som möjligt.

Skaffa Rocker kortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Fyll i ansökan

  Ta dig till rocker kortets ansökningsformulär först. Sedan väljer du vilken version av kortet du vill ha och fyller i ditt telefonnummer samt laddar ner appen. När du sedan skapat konto via appen så kan du enkelt beställa hem kortet.

 2. Njut av kortet

  När kortet är beställt kommer det komma inom några dagar och då kan du börja njuta av cashbacks, bonusar och mycket mera.

Vanliga frågor

Är Rockerkortet gratis?

Ja, det kan vara ett gratis debetkort om du väljer standard versionen. Rocker består utav 3 versioner av kort där standard är den version utan årsavgift. Utöver standard finns det plus och premium som har månadsavgifter på 29 respektive 99 kr per månad. Du får dock testa både plus och premium gratis första månaden.

Hur högt är valutapåslaget för rocker kortet?

Tidigare har Rocker kortet inte haft något valutapåslag men nu har det höjts till 1,5 % för de 2 första nivåerna. Det är fortfarande fritt valutapåslag för den dyraste versionen däremot (premium).

Hur hög cashback ger Rocker kortet?

Du kan få upp till 10 % cashback med Rocker kortet. Hur hög cashbacken är beror på vilken version av kortet du har samt hur många vänner du har värvat. Genom att värva vänner ökar du din cashback nivå samtidigt som du och den nya vännen får 250 kr var i bonus.

Hur sticker Rocker kortet ut?

Genom att det är ett debetkort med förmåner likt ett kreditkort. Storbankernas debetkort ger inga förmåner direkt men Rocker ger dig bonus, cashback, försäkringar och mycket mera.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Agrolkortet
Agrolkortet
SAS Amex Classic
SAS Amex Classic
TUI Card
TUI Card

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Rocker AB
Organisationsnummer: 5590468574
Adress: Flaggan 1115
Postnummer: 116 74
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 020 700 700

Öppetider

Måndag: 08:00 - 22:00
Tisdag: 08:00 - 22:00
Onsdag: 08:00 - 22:00
Torsdag: 08:00 - 22:00
Fredag: 08:00 - 22:00
Lördag: 10:00 - 20:00
Söndag: 10:00 - 20:00