Hoppa till innehåll

American Express Green Card

American Express Green Card är ett kreditkort utan årsavgift från American Express. Kortet är ett av många kort från kortutgivaren men sticker ut genom att det inte tas ut någon årsavgift. Samtidigt är förmåner som bonuspoäng på alla köp och gratis reseförsäkring fortfarande kvar.

Sammanfattning av kortet

Kreditkortet från Amex som är utan årsavgift och är ett grundläggande kreditkort med det allra viktigaste. Däremot har den inte lyxen som du kan hitta hos till exempel American Express Gold Card, men där är också årsavgiften hög. Sammanfattningsvis ett bra alternativ utan årsavgift som ger bonuspoäng på alla köp och gratis reseförsäkring. Dock är uttagsavgift mycket hög och det finns en inaktivitetsavgift på 200 kr om du inte använder kortet på 12 månader.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit 1 500 000 kr
Kreditränta 17,99 %
Effektiv ränta 20,50% (kreditutnyttjande: 80 000 kr)
Räntefri period 55 dagar
Årskostnad 0 kr
Uttagsavgift 4 % (min 25 kr/uttag)
Valutapåslag 2 %
Aviaavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 0 kr
Övertrasseringsavgift 0 kr
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus På alla köp
Concierge service -
Passar som Vardagskort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring ingår
 • Inaktivitetsavgift
 • Hög uttagsavgift

Krav

 • Över 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension American Express Green Card

Ett alternativ från American Express utan den dyra årsavgiften som brukar finnas hos deras lyxiga kreditkort. Vi ska nu ta en närmare titt på kortets avgifter, bonus, försäkringar och kreditvillkor. Men även kolla hur kortet presterat enligt tidigare och befintliga kunder.

Bilder från ansökan
American Express Green Card ansökan skärmdump

Avgifter

Den borttagna årsavgiften är en stor fördel med kortet och får det att sticka ut bland de andra American Express korten. Dessa är känd för lyx och höga årsavgiften därmed också men detta kortet är ett alternativ för dig som vill slippa årsavgiften. Därför passar det extra bra till dig som inte spenderar så mycket pengar då årsavgiften är viktigare för dig.

Uttagsavgiften är som med alla American Express kort mycket hög (4 % med en minsta avgift på 25 kr/uttag). Valutapåslaget är dock i linje med vad andra kreditkort erbjuder. Men kortet är helt klart ett dyrt alternativ för dig som tar ut mycket kontanter genom att du kanske reser mycket utomlands. Du skulle dock kunna komplettera och använda ett kort som Bank Norwegian kreditkort på resor för att undvika dessa höga avgifter.

Det finns även en inaktivitetsavgift på 200 kr för dig som inte använder kortet under en 12 månaders period. Det är en unik avgift som inte brukar finnas hos de flesta kreditkorten men använder du inte kortet kan du säga upp det och slippa avgiften enkelt. Men glömmer du säga upp kortet kan det vara en seg avgift.


Samla bonus med American Express Green Card

Ett mycket enkelt bonussystem där du får poäng på allt du handlar och samlar så kallade Amex poäng. Poängen kan du sedan använda för att betala vad som helst. Spenderar du mycket pengar kan du samla på dig 100 000 poäng på ett år och får då en extra bonus på 75 000 poäng. Du tjänar poäng på allt förutom kontantuttag eller köp/växling av valutor.

Bjud in vänner

Du kan även bjuda in vänner till att skaffa kortet och tjäna poäng. Blir en vän godkänd till kortet via dig får du 50 000 Amex poäng helt gratis in på kontot. Perfekt om du själv är nöjd med kortet och vill rekommendera det till vännerna.

Samla mer bonus med extrakort kostnadsfritt

Det ingår ett kostnadsfritt extrakort som du kan ge bort till en vän och på detta sättet också tjäna poäng på den personens köp. Kom dock ihåg att du är betalningsansvarig för både dina och vännens köp med kortet.


Det ingår två stycken försäkringar

I kortet ingår det två stycken skydd varav ett är den kompletterande reseförsäkringen och den andra är ett skydd mot kortbedrägerier. Med tanke på att kortet inte har någon årsavgift är detta helt okej försäkringar.

Kompletterande reseförsäkring ingår

När du betalar minst 50 % av resans boende och transportkostnader med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Denna försäkringen finns till för att komplettera reseförsäkringen i din hemförsäkring och erbjuder extra skydd. Försäkringen gäller på resor upp till 45 dagar och täcker dig samt sambo eller make/maka och hemmavarande barn under 23 år.

Skydden som försäkringen ger dig är få och det saknas mycket viktiga skydd som avbeställningsskydd, självriskskydd och mera. Dessa skydd ingår i försäkringen:

 • Ersättning vid försenat transportmedel
 • Bagageförsening – ersättning
 • Ersättning för läkevårdskostnader

 

Här nedan har vi även sammanställt en tabell med ersättningsnivåerna på de olika skydden:

Skydd Högst ersättning/person Högst ersättning/kort
Ersättning för försenat transportmedel över 4 timmar 1000 kr
Ersättning för bagageförsening 6 timmar 1500 kr
Ersättning för bagageförsening 48 timmar Ytterligare 2500 kr
Läkevårdskostnader – ersättning Upp till 100 000 kr Upp till 100 000 kr
Ersättning American Express Green Card reseförsäkring

Skydd mot kortbedrägerier

Du får även ett extra skydd mot kortbedrägerier när du handlar med ditt Green Card, både i butik och online. Ett skydd som gör att du kan hålla lugnet även om du skulle blivit utsatt för kortbedrägerier. Dock brukar kreditkort redan ha mycket säkerhet i transaktionerna och det mesta ansvaret ligger redan på kortutgivaren.


Kundomdömen – Vad sägs?

Som alltid kollar vi också på vad kunderna som testat på kortet säger. Tyvärr går det inte att kolla omdömet på just detta kortet hos Trustpilot med man kan se ett generellt omdöme för American Express. Där får företaget 1,8/5 i betyg av 1610 omdömen vilket är dåligt. Vi hittar dock enskilda recensioner kring just detta kortet och dessa omdömen är till en majoritet positiva. Fördelarna som lyfts fram är bonusen trots att ingen årsavgift tas ut och nackdelarna kundservice och uttagsavgiften.


Ansök till American Express Green Card

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör detta:

 1. Hitta rätt

  Ta dig vidare till American Express Green Cards ansökningsformulär. Där skriver du in personliga uppgifter och hur stor kreditutrymme du önskar att få. Signera sedan med Bank-ID och då har du ansökt.

 2. Granskas

  Sedan kommer American Express granska dig och kolla om du uppfyller de krav som kortet har. Gör du detta så blir du godkänd till kortet och annars blir du nekad kortet.

 3. Få hem kortet

  Uppfyllde du kraven och blev godkänd så kommer kortet att skickas hem till dig inom en vecka. Efteråt är det bara att aktivera kortet och börja handla med det.

Fler fördelar

Kortet erbjuder också en del övriga förmåner förknippat med nöje. Om du är en person som gillar att hitta på saker som till exempel konserter kommer dessa förmåner passa dig.

Förtur till evenemangsbiljetter

Kortet ger dig tillgång till appen Amex Experiences. Där får du tillgång till förköps biljetter till utvalda konserter och evenemang och kan säkra din och dina vänners platser innan alla andra. På särskilda evenemang kan de även reservera platser åt dig vid ordinarie biljettsläpp.

Gå före kön på Avicii Arena

Du och ditt sällskap får gå före kön när ni går på ett evenemang på Avicii Arena. Ni får alltså fast-track och kan välja ingång 4 och 5 vilket gör att ni kommer förbi de långa köerna.

Vanliga frågor

Vilka försäkringar ingår med Amex Green Card?

Det ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 50 % av resan med kortet och sedan ett skydd mot kortbedrägerier.

Vad innebär inaktivitetsavgiften?

Detta är en avgift för dig som är inaktiv med kortet och alltså inte använder det på under ett år. Då får du en avgift på 200 kr skickad till dig.

Vad är skillnaden mellan de andra American Express korten?

Den största skillnaden är att Green Card inte har någon årsavgift. Därav så saknas även de lyxiga förmånerna som de övriga korten från American Express erbjuder.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Audikortet
Audikortet
SAS Eurobonus Amex Premium
SAS Eurobonus Amex Premium
American Express Gold
American Express Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: American Express Europe
Organisationsnummer: 5164113911
Adress: Tegeluddsvägen 21
Postnummer: 115 41
Ort: Stockholm
E-mail: Går att chatta på hemsidan
Telefonnummer: 0771295600

Öppettider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -