Hoppa till innehåll
Ingo Mastercard

Ingo Mastercard

Ett bensinkort för dig som ofta tankar på Ingo tankstationer. Dock har kortet inga förmåner vilket är en stor nackdel.

Sammanfattning

Ett tankkort med helt okej kreditvillkor och hyfsade avgifter samt ingen årsavgift. Dock har kortet varken reseförsäkring eller drivmedelsrabatt vilket alla andra liknande kort har. Dessa kort har inte heller något årsavgift vilket gör att Ingo Mastercard inte har någon fördel gentemot dessa korten.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Ingo Mastercard

Vi har nu recenserat Ingo Mastercard som är ett bensinkort som skiljer sig lite från de andra i vilka förmåner som ingår.

Se hela recensionen nedan och ta reda på om kortet är något för dig!

Bilder från ansökan
Ingo Mastercard ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Ingo Mastercard är ett kreditkort som låter dig nyttja ett kreditutrymme upp till 100 000 kr. Hur hög maxkredit du får beror dock på din ekonomiska situation och för att få högsta kreditutrymmet behöver du ha en god ekonomi. Du kan även ansöka om att höja kreditgränsen efteråt genom att kontakta kundservice.

Krediten du nyttjat har du 45 räntefria dagar på dig att betala tillbaka. Väljer du att inte betala tillbaka hela krediten inom dessa dagar så ligger krediträntan på 17,50 %. Den räntefria perioden är något lägre än normalt men krediträntan är på en normal nivå.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,50 %
Effektiv ränta 19,47 %
Räntefri period: 45 dagar

Avgifterna

Ingo Mastercard är ett kostnadsfritt kreditkort och det är även gratis med extrakort. I övriga är avgifterna normala, uttagsavgiften och valutapåslaget är 2 % och påminnelse och övertrasserings-avgiften 60 kr.

Vill du ha fakturan skickad till dig i pappersformat kostar detta 25 kr per månad och alltså 300 kr/år, vilket är en mycket onödig kostnad. Väljer du däremot e-faktura så ligger aviavgiften på 0 kr.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 2 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (25 kr papper)
Påminnelseavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Bonus

Tillskillnad från andra tankkort så ger heller inte Ingos kort någon bonus. Det traditionella är att dessa kort ger en ganska hög drivmedelsrabatt när du tankar på deras stationer. Att detta saknas hos Ingo Mastercard är en stor nackdel.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Feltanknings försäkring
 • SMS-saldo
 • Ingen bonus
 • Ingen reseförsäkring

Vilka försäkringar har Ingo Mastercard?

Det brukar nästan alltid ingå en kompletterande reseförsäkring i ett kreditkort men Ingo erbjuder endast en feltanknings försäkring.

Tanka-fel försäkring ingår

Tankar du fel drivmedel i din personliga bil och har betalat med Ingo Mastercard kortet täcks du av fel-tanknings försäkringen. Först täcker den självrisken för din bilförsäkring om bilförsäkringen täcker skadan. Gör den inte det så får du istället ersättning för att täcka kostnaderna för sanering av bränsletanken och bärgning. Du kan högst få 5000 kr i ersättning, vilket är högt för att vara en fel-tanknings försäkring.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om Ingo?

Tyvärr är tidigare innehavare av Ingo kortet mycket missnöjda. Anledningarna som lyfts fram är att kortet saknar drivmedelsrabatt och reseförsäkring vilket gör det till ett dåligt alternativ gentemot konkurrenternas kort. Till exempel uttrycker en person i ett omdöme att de nu bytt till OKQ8 kreditkort och får både reseförsäkring och drivmedelsrabatt utan att någon avgift tillkommer.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Fri från betalningsanmärkningar

Hur skaffar jag Ingo Mastercard

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Innan du ansöker tycker vi på kreditio att du bör fundera på vilka förmåner kortet ger och vilka alternativ som finns. Ingo erbjuder faktiskt inga riktiga förmåner och är därför ett mycket dåligt val för de flesta. Bestämmer du dig för att ändå ansöka gör du det genom att ansluta dig till Ingo appen och sedan fyller i ansökningsformuläret.

 2. Få kortet

  Efter detta får du snart svar på om du blivit godkänd samt hur stort kreditutrymme du blivit beviljad. Kortet blir hemskickat inom snart om du uppfyllde kraven

Övrigt

Nedan i övrigt har vi samlat mindre förmåner eller funktioner som kortet har.

Familjekort

Samtliga medlemmar i familjen kan skaffa ett familjekort så att ni har alla utgifter samlade med Ingo Mastercard kortet. Detta innebär att alla utgifter samlas på en faktura och ni kan enkelt håll utkik över vilka kostnader som rinner iväg och planera ekonomin enklare. Familjemedlemmarna behöver vara över 18 för att skaffa familjekortet.

SMS-saldo

När du smsar SALDO + de fyra sista siffrorna på ditt kort till numret: 72585 så använder du sms-saldo funktionen. Då får du information som saldo och utestående kredit från förra månaden. Det tillkommer dock en avgift på 2 kr/sms samt eventuella operatörsavgifter.

Vanliga frågor

Vilka förmåner har Ingo Mastercard?

Kortet har inga förmåner förutom en tank-fel försäkring, vilket är anledningen till att vi tycker det är ett sämre val.

Går det att skaffa extrakort?

Ja, extrakort går att skaffa och är gratis.

Hur hög är räntan?

Nyligen har krediträntan höjts med 3 procentenheter till 17,50 %. Dock ligger den fortfarande på en normal nivå jämfört med andra kort.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Posted on 2023-03-02

Kontaktuppgifter
Företagsnamn: INGO Circle K Sverige AB
Organisationsnummer: 556000-6834
Adress: -
Postnummer: 118 88
Ort: Stockholm
E-mail: -
Telefonnummer: 020-788 008
Öppetider
Måndag: 07:00 - 19:00
Tisdag: 07:00 - 19:00
Onsdag: 07:00 - 19:00
Torsdag: 07:00 - 19:00
Fredag: 07:00 - 19:00
Lördag: -
Söndag: -