Hoppa till innehåll
Ingo Mastercard

Ingo Mastercard

maj 4, 2024

Ett bensinkort för dig som ofta tankar på Ingo tankstationer. Dock har kortet inga förmåner vilket är en stor nackdel.

Sammanfattning

Ett tankkort med normala kreditvillkor och hyfsade avgifter samt ingen årsavgift. Dock har kortet varken reseförsäkring eller drivmedelsrabatt vilket alla andra liknande kort har. Dessa kort har inte heller något årsavgift vilket gör att Ingo Mastercard inte har någon fördel gentemot dem. Helt enkelt anser vi bara att det finns bättre alternativ och ingen egentlig anledning till att skaffa Ingo kortet.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar Ingo Mastercard

Vi har nu testat och recenserat Ingo Mastercard som är ett bensinkort som skiljer sig lite från de andra i vilka förmåner som ingår.

Se hela recensionen nedan och ta reda på om kortet är något för dig!

Bilder från ansökan
Ingo Mastercard ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Ingo Mastercard är ett kreditkort som låter dig nyttja ett kreditutrymme upp till 100 000 kr. Hur hög kreditgräns du får beror dock på din ekonomiska situation och för att få högsta kreditutrymmet behöver du ha en god ekonomi. Du kan även ansöka om att höja kreditgränsen efteråt genom att kontakta kundservice.

Krediten du nyttjat har du 45 räntefria dagar på dig att betala tillbaka. Väljer du att inte betala tillbaka hela krediten inom dessa dagar så ligger krediträntan på 17,50 %. Den räntefria perioden är något lägre än normalt men krediträntan är på en normal nivå.

Delbetala eller betala hela summan

Vi rekommenderar att du betalar hela kreditfakturan varje gång om det går. Annars finns det möjlighet till delbetalning och då väljer du själv vilket belopp du vill betala, men minst 5 % måste betalas varje månad.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,50 %
Effektiv ränta 19,47 %
Räntefri period: 45 dagar

Kortets avgifter

Ingo Mastercard är ett kostnadsfritt kreditkort och det är även gratis med extrakort. I övriga är avgifterna normala, uttagsavgiften och valutapåslaget är 2 % och påminnelse och övertrasserings-avgiften 60 kr.

Vill du ha fakturan skickad till dig i pappersformat kostar detta 25 kr per månad och alltså 300 kr/år, vilket är en mycket onödig kostnad. Väljer du däremot e-faktura så ligger aviavgiften på 0 kr.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 2 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (25 kr papper)
Påminnelseavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Drivmedelsrabatt

Precis som andra bensinkort så ger inte heller Ingo Mastercard någon bonus. Dock brukar det alltid ingå drivmedelsrabatt i ett tankkort, men det är något som saknas hos Ingo kortet. Det anser vi på Kreditio vara att mycket stor nackdel och något som får oss att inte rekommendera kortet alls. Anledningen är att vi kännetecknar bensinkort som kreditkort med drivmedelsrabatt och när det saknas så saknas alltså den viktigaste förmånen. Samtidigt finns det många alternativ som till exempel Refunder Pay som är ett cashback kreditkort med drivmedelsrabatt.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Feltanknings försäkring
 • SMS-saldo
 • Ingen bonus
 • Ingen reseförsäkring

Försäkringar

Det brukar nästan alltid ingå en kompletterande reseförsäkring i ett kreditkort men Ingo erbjuder endast en feltanknings försäkring. Unikt och samtidigt något dåligt tycker vi det är, då en kompletterande reseförsäkring är såpass standard att erbjuda.

Tanka-fel försäkring ingår

Tankar du fel drivmedel i din personliga bil och har betalat med Ingo Mastercard kortet täcks du av fel-tanknings försäkringen. Först täcker den självrisken för din bilförsäkring om bilförsäkringen täcker skadan. Gör den inte det så får du istället ersättning för att täcka kostnaderna för sanering av bränsletanken och bärgning. Du kan högst få 5000 kr i ersättning, vilket är högt för att vara en fel-tanknings försäkring.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Kundomdömen

Tyvärr är tidigare innehavare av Ingo kortet mycket missnöjda. Anledningarna som lyfts fram är att kortet saknar drivmedelsrabatt och reseförsäkring vilket gör det till ett dåligt alternativ gentemot konkurrenternas kort. Till exempel uttrycker en person i ett omdöme att de nu bytt till OKQ8 kreditkort och får både reseförsäkring och drivmedelsrabatt utan att någon avgift tillkommer.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Fri från betalningsanmärkningar

Ansök om ett Ingo Mastercard kort

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Innan du ansöker tycker vi på Kreditio att du bör fundera på vilka förmåner kortet ger och vilka alternativ som finns. Ingo erbjuder faktiskt inga riktiga förmåner och är därför ett mycket dåligt val för de flesta. Bestämmer du dig för att ändå ansöka gör du det genom att ansluta dig till Ingo appen och sedan fyller i ansökningsformuläret.

 2. Få kortet hemskickat

  Efter detta får du snart svar på om du blivit godkänd samt hur stort kreditutrymme du blivit beviljad. Kortet blir hemskickat inom snart om du uppfyllde kraven

Övriga fördelar

Nedan har vi samlat mindre övriga förmåner eller funktioner som kortet har.

Familjekort

Samtliga medlemmar i familjen kan skaffa ett familjekort så att ni har alla utgifter samlade med Ingo Mastercard kortet. Detta innebär att alla utgifter samlas på en faktura och ni kan enkelt håll utkik över vilka kostnader som rinner iväg och planera ekonomin enklare. Familjemedlemmarna behöver vara över 18 för att skaffa familjekortet.

SMS-saldo

När du sms:ar SALDO + de fyra sista siffrorna på ditt kort till numret: 72585 så använder du sms-saldo funktionen. Då får du information som saldo och utestående kredit från förra månaden. Det tillkommer dock en avgift på 2 kr/sms samt eventuella operatörsavgifter.

Vanliga frågor

Vilka förmåner har Ingo Mastercard?

Kortet har inga förmåner förutom en tank-fel försäkring, vilket är anledningen till att vi tycker det är ett sämre val.

Går det att skaffa extrakort?

Ja, extrakort går att skaffa och är gratis.

Hur hög är räntan?

Nyligen har krediträntan höjts med 3 procentenheter till 17,50 %. Dock ligger den fortfarande på en normal nivå jämfört med andra kort.

Är Ingo Mastercard ett bra kreditkort?

Nej, på grund av bristen på förmåner så anser vi inte det vara ett bra kort. Det finns dock inga större fel på avgifter och kreditvillkor.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Klarnakortet
Klarnakortet
Agrolkortet
Agrolkortet
SAS Eurobonus Amex Elite
SAS Eurobonus Amex Elite

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: INGO Circle K Sverige AB
Organisationsnummer: 556000-6834
Adress: -
Postnummer: 118 88
Ort: Stockholm
E-mail: -
Telefonnummer: 020-788 008

Öppetider

Måndag: 07:00 - 19:00
Tisdag: 07:00 - 19:00
Onsdag: 07:00 - 19:00
Torsdag: 07:00 - 19:00
Fredag: 07:00 - 19:00
Lördag: -
Söndag: -