Hoppa till innehåll
Collector Easyliving

Collector Easyliving

juni 3, 2024

Collector Easyliving är ett kreditkort utfärdat av Collector Bank. Det är ett kreditkort utan valutapåslag med riktigt bra förmåner och gratis försäkringar samt rabatter på vissa butiker.

Sammanfattning av kortet

Collector Easyliving passar bra som ett shoppingkort eller kreditkort för resor. Anledningen är att kortet inte har något valutapåslag vid köp i annan valuta än SEK och du får även rabatter hos särskilda butiker. Försäkringarna som ingår är betydelsefulla när du antingen är ute och reser eller när du handlar.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar Collector Easyliving – Utmärkt för resan!

Vi har under denna tagit en närmare titt på Collector Banks kreditkort Collector Easyliving. Kortet är stilrent och erbjuder förmåner som inget valutapåslag, gratis försäkringar med mera. Vi ska nu ta en noggrannare titt på kortets samtliga aspekter:

Bilder från ansökan
Collector Easyliving skärmdump

Kreditvillkor för Collector Easyliving

Du får nyttja som högst en kredit på 100 000 kr och du har 56 räntefria dagar att betala tillbaka den. Det är dock inte säkert att du blir beviljad en såpass hög kreditgräns vid ansökan, eller vill ha en såpass hög kreditgräns. Men det är bra att det går att höja kreditgränsen vid behov.

Krediträntan är 18,65 % med den senaste höjningen och det gör att kortet har en relativt låg ränta just nu. Detta eftersom många andra kreditkort höjt sin ränta mer än Collector Easyliving. Den effektiva räntan vid kreditutnyttjande på 20 000 kr blir 18,67 %.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 18,65 %
Effektiv ränta 18,67 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Den stora fördelen är som tidigare nämnt att kortet saknar valutapåslag som hos andra kreditkort brukar vara 2 % av beloppet. Bortsett från det är däremot uttagsavgiften på 3 % (minst 45 kr), ovanligt hög. Men de flesta tar inte ut så mycket kontanter nuförtiden och därför är det inte alla som stöter på avgiften så ofta. Brukar du använda kontanter kan du ha ett extra kreditkort med en låg uttagsavgift.

Utöver dessa avgifter har vi en aviavgift på 0 kr och sedan förseningsavgift, påminnelseavgift och övertrasseringsavgift som ligger i linje med andra kreditkort.

Årskostnad: 0kr år 1 (195kr efter)
Uttagsavgift: 3 % minst 45 kr
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 150 kr

Rabatter och cashback

Kortet har inget bonussystem vilket många kreditkort erbjuder och det är den främsta nackdelen med kortet. Däremot kan du få rabatter och cashbacks på köp genom Menga Rewars om du kopplar ditt Collector Easyliving kort till appen. Du kan även koppla ditt kort till SAS Eurobonus program och tjäna in poäng

Menga Rewards

Menga Rewards är er en hemsida där du kan shoppa hos olika butiker/märken och få rabatter och cashbacks. Detta är helt gratis för dig med ett Collector Easyliving kort och du som nyttjar det ofta kan spara in en del. Så här aktiverar du Menga Rewards:

 • Ladda ner appen
 • Koppla ditt Easyliving kort till appen
 • Utforska och hitta rabatter som passar dig
 • Få tillbaka pengar på köp du genomför

 

SAS Eurobonus

Du kan även koppla ditt kort gratis till SAS Eurobonus och börja tjäna in poäng när du handlar hos deras samarbetspartners. Bara i Skandinavien finns det över 2000 butiker som är anslutna till programmet och som du samlar bonus hos när du handlar.

Dina bonuspoäng kan du sedan använda för att boka hotellvistelser, flyg samt uppgradera flygbiljetter. Men du kan även handla för poängen i Eurobonus bonusbutik med produkter och presentkort.

Bonus: Rabatter via Meniga Rewards
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Inget valutapåslag
 • Gratis försäkringar
 • Ingen årsavgift första året kod COLLEASY
 • Hög uttagsavgift
 • Årsavgift efter första året

Easyliving kreditkortets försäkringar

Collector Easyliving är ett bra kreditkort som erbjuder många försäkringar helt kostnadsfritt till dig som kortinnehavare. Försäkringarna som ingår är en kompletterande reseförsäkring, allriskförsäkring, förlängd garanti, leveransskydd för internetköp samt ett evenemangsskydd.

Kompletterande reseförsäkring

Det ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. För att denna ska gälla behöver minst 50 % av resan betalats med kortet. Försäkringen gäller dig som kortinnehavare samt din familj vilket innefattar make/maka samt barn under 23 år. Som sagt är detta en kompletterande försäkring vilket betyder att den kompletterar din nuvarande reseförsäkring genom hemförsäkringen. För att komplettera har den extra skydd som till exempel:

 • Ersättning för försenat bagage
 • Olycksfall-skydd
 • Täcker självrisk för bil eller hem försäkring hemma när du är bortrest
 • Hyrbil eller moped utomlands skadas

 

I en komplett tabell nedan kan du se hur mycket ersättning du kan få genom försäkringen:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 15 000 kr 45 000 kr
Personförsening mer än 6 timmar 700 kr 2800 kr
Personförsening minst 24 timmar 700 kr extra 2200 kr extra
Bagageförsening minst 6 timmar 2000 kr 6000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar Upp till 5000 kr extra Upp till 10 000 kr extra
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring  10 000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 15 000 kr
Dödsfall 0-64 år 100 000 kr
Dödsfall 65 år + 50 000 kr
Medicinsk invaliditet (0-64 år) 20-49% 200 000 kr
Medicinsk invaliditet (0-64 år) 50% + 400 000 kr
Medicinsk invaliditet (65 år +) 20-49% 100 000 kr
Medicinsk invaliditet (65 år +) 50% + 200 000 kr
Ersättning Collector Easyliving reseförsäkring

 

Evenemangs-skydd

Evenemangs-skyddet ger dig som köpt en teater, idrottsevenemang, konsert eller liknande biljett till 100 % med ditt Collector Easyliving ett skydd. Skyddet ger dig och eventuell person du går med rätt till ersättning vid olycksfall, akut sjukdom eller dödsfall. Du kan som högst få ersättning på 10 000 kr per person och 30 000 kr per kort.

Allriskförsäkring 2 år

Du med ett Collector Easyliving kort som äger hemelektronik eller hushållsapparater omfattas av allriskförsäkringen för hemelektronik och hushållsapparater och denna gäller i 2 år från inköpsdatumet. För att ha rätt till ersättning och omfattas av försäkringen behöver du även ha betalat produkten till 100 % med ditt Collector Easyliving kort. Produkten måste också ha ett inköpsvärde över 1000 kr och vara köpt i en nordisk butik eller webbshop. Försäkringen täcker inte mobiltelefoner eller datorer vilket kan vara bra att veta.

För att få ersättning kan produkten blivit utsatt för bland annat stöld eller oförutsedd och plötslig skada. Men försäkringen gäller även under transport till bostaden. Som högst kan du få 20 000 kr i ersättning per ersättningstillfälle.

Förlängd garanti (1 år)

När du köper hemelektronik och vitvaror får du genom denna försäkringen 1 år extra garanti på din vara. Dock kan garantin högst gälla i 3 år och varan måste vara köpt till 100 % med kortet. Ersättningen skall hjälpa dig att täcka reparationskostnader eller köp av liknande/ny vara. Högsta möjliga ersättning är 25 000 kr per skada och 125 000 kr per kort/år.

Leveransförsäkring vid internetköp

När du köper en vara på internet av ett företag registrerat inom Europa täcker denna försäkringen transporten. Du måste dock ha köpt varan till 100 % med kortet och produkten måste ha ett minimivärde på 1000 kr. Vid skada på varan, utebliven leverans eller om den saknas i levererat paket kan du få ersättning för inköpspris + eventuella avgifter. Som högst ersätter försäkringen dig med 25 000 kr.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Oberoende omdöme från kunder

Vi har kollat igenom olika recensioner och omdömen för att se vad kunderna tycker om kortet. Det har varit blandade åsikter där vissa gillar försäkringarna och bonusen medan andra tycks aldrig få fakturorna. Nackdelarna verkar vara att fakturor försvinner och en dålig kundservice samt dolda avgifter.

För att få en bredare uppfattning så har vi samtidigt kollat på Trustpilot omdömen från kortutgivaren som är Collector Bank. Dessa omdömen är främst positiva och de har 3,5/5 i betyg på Trustpilot baserat på 2300 omdömen, dock inkluderar detta alla deras tjänster och inte endast Easyliving kortet.

Krav för kortet

 • Inkomst på minimum 12 500 kr / månad
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år gammal

Skaffa Collector Easyliving

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här

 1. Kolla på kraven

  Säkerställ allra först att du uppfyller kraven som kortet har.

 2. Hitta ansökan

  Sedan behöver du ta dig till Collector Easylivings ansökningsformulär.

 3. Ansök

  Först får du fylla i ditt önskade kreditutrymme upp till 100 000 kr och vilken färg du vill ha på kortet. Efteråt får du välja antingen en egen PIN-kod eller om de ska göra en åt dig. Sedan fyller du i de personuppgifter och frågor som ställs och klickar på ansök.

 4. Få gratis årsavgift!

  Glöm inte att skriva in "COLLEASY" som kampanjkod innan du ansöker så att du får första årsavgiften gratis.

 5. Få ansökan granskad

  När ansökan skickats in kommer Collector inom ett par dagar med ett svar kring om du blir godkänd eller inte. Får du din ansökan godkänd kommer du få kortet hemskickat inom ca en vecka.

Frågor och svar

Är Collector Easyliving ett billigt kort?

Det som sticker ut när man kollar på avgifterna är först och främst valutapåslaget som är 0 %. Denna avgifter brukar ofta ligga runt 2 % och om du reser mycket kan du tjäna in en del pengar här. Utöver detta så tillkommer inga aviavgifter heller. Med det sagt så är kortet relativt billigt.

Hur får jag gratis årsavgift på först året på Collector Easyliving?

Collector bjuder på årsavgiften första året om du anger koden COLLEASY när du ansöker om kortet. På detta sättet kan du testa kortet innan du behöver betala något.

Hur mycket kostar ett extrakort?

Det är kostnadsfritt och går att beställa enkelt antingen genom hemsidan eller kundtjänst. Perfekt om du ska resa tillsammans med någon och vill se till att de också slipper valutapåslag.

Vilka försäkringar ingår?

Det ingår kompletterande reseförsäkring, förlängd garanti i ett år, leveransförsäkring, allriskförsäkring i två år och evenemangsskydd.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-06-03

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Ecster kreditkort
Ecster
N26 Smart
N26 Smart
TUI Card
TUI Card

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Collector Bank AB
Organisationsnummer: 5565970513
Adress: Box 11914
Postnummer: 404 39
Ort: Göteborg
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 010 161 00 00

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -