Hoppa till innehåll
Collector Easyliving

Collector Easyliving

juli 13, 2023

Collector Easyliving är ett kreditkort utfärdat av Collector Bank. Det är ett kreditkort utan valutapåslag med riktigt bra förmåner och gratis försäkringar samt rabatter på vissa butiker.

Sammanfattning

Kortet Collector Easyliving är ett smidigt kreditkort som passar dig som shoppar mycket. Genom kortet slipper du valutapåslaget vid köp av annan valuta än SEK och får även rabatter på varor och butiker. Försäkringarna är helt klart en fördel då det finns flera som ingår helt gratis.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar Collector Easyliving – Utmärkt för resan!

Vi har under denna tagit en närmare titt på Collector Banks kreditkort Collector Easyliving. Kortet är stilrent och erbjuder förmåner som inget valutapåslag, gratis försäkringar med mera. Vi ska nu ta en noggrannare titt på kortets samtliga aspekter:

Bilder från ansökan
Collector Easyliving skärmdump

Kreditvillkor Collector Easyliving

Med detta kortet får du nyttja en kredit på max 100 000 kr i 56 dagar helt räntefritt. Vid ansökan kan du dock nekas denna höga kredit och få en mindre kreditgräns om du har en sämre ekonomi. Kreditgränsen på 100 000 kr är hög och tillräckligt för de allra flesta samt är de räntefria dagarna långa.

Krediträntan på kortet ligger på 17,25 % vilket är en ganska normal kreditränta om man jämför med liknande kreditkort.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,25 %
Effektiv ränta 17,25 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Som sagt är en stor fördel med kortet det obefintliga valutapåslaget som tenderar att ligga på runt 2 %. Utöver detta ligger dock uttagsavgiften på 3 % men minst 45 kr vilket måste ses som högt. Men uttagsavgiften är något som få person stöter på ofta och därför inte ofta ett problem.

Utöver dessa avgifter har vi en aviavgift på 0 kr och sedan förseningsavgift, påminnelseavgift och övertrasseringsavgift som ligger i linje med andra kreditkort.

Årskostnad: 0kr år 1 (195kr efter)
Uttagsavgift: 3 % minst 45 kr
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 150 kr

Rabatt och Bonus

Kortet har inget bonussystem vilket många kreditkort erbjuder och saknaden är den främsta nackdelen med kortet. Däremot kan du få rabatter och cashbacks på köp genom Menga Rewars om du kopplar ditt Collector Easyliving kort till appen. Du kan även koppla ditt kort till SAS Eurobonus program och tjäna in poäng

Menga Rewards

Menga Rewards är er en hemsida där du kan shoppa hos olika butiker/märken och få rabatter och cashbacks. Detta är helt gratis för dig med ett Collector Easyliving kort och du som nyttjar det ofta kan spara in en del. Så här aktiverar du Menga Rewards:

 • Ladda ner appen
 • Koppla ditt Easyliving kort till appen
 • Utforska och hitta rabatter som passar dig
 • Få tillbaka pengar på köp du genomför

 

SAS Eurobonus

Du kan även koppla ditt kort gratis till SAS Eurobonus och börja tjäna in poäng när du handlar hos deras samarbetspartners. Bara i Skandinavien finns det över 2000 butiker som är anslutna till programmet och som du samlar bonus hos när du handlar.

Dina bonuspoäng kan du sedan använda för att boka hotellvistelser, flyg samt uppgradera flygbiljetter. Men du kan även handla för poängen i Eurobonus bonusbutik med produkter och presentkort.

Bonus: Rabatter via Meniga Rewards
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Inget valutapåslag
 • Gratis försäkringar
 • Ingen årsavgift första året kod COLLEASY
 • Hög uttagsavgift
 • Årsavgift efter första året

Easyliving kortet har försäkringar för resan

Collector Easyliving är ett bra kreditkort som erbjuder många försäkringar helt gratis till dig som kortinnehavare. Bland annat finns gratis reseförsäkring samt allriskförsäkring. Nedan har vi samlat info de viktigaste försäkringarna som kortet erbjuder:

Reseförsäkringen

Det ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. För att denna ska gälla behöver minst 50 % av resan betalats med kortet. Försäkringen gäller dig som kortinnehavare samt din familj vilket innefattar make/maka samt barn under 23 år. Som sagt är detta en kompletterande försäkring vilket betyder att den kompletterar din nuvarande reseförsäkring genom hemförsäkringen. För att komplettera har den extra skydd som till exempel:

 • Ersättning för försenat bagage
 • Olycksfall-skydd
 • Täcker självrisk för bil eller hem försäkring hemma när du är bortrest
 • Hyrbil eller moped utomlands skadas

 

I en komplett tabell nedan kan du se hur mycket ersättning du kan få genom försäkringen:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 15 000 kr 45 000 kr
Personförsening mer än 6 timmar 700 kr 2800 kr
Personförsening minst 24 timmar 700 kr extra 2200 kr extra
Bagageförsening minst 6 timmar 2000 kr 6000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar Upp till 5000 kr extra Upp till 10 000 kr extra
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring  10 000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 15 000 kr
Dödsfall 0-64 år 100 000 kr
Dödsfall 65 år + 50 000 kr
Medicinsk invaliditet (0-64 år) 20-49% 200 000 kr
Medicinsk invaliditet (0-64 år) 50% + 400 000 kr
Medicinsk invaliditet (65 år +) 20-49% 100 000 kr
Medicinsk invaliditet (65 år +) 50% + 200 000 kr
Ersättning Collector Easyliving reseförsäkring

 

Övriga försäkringar

Utöver reseförsäkringen som brukar vara det krav många ställer på ett kreditkort finns allriskförsäkring samt evengemangsskydd. Allriskförsäkringen gäller för oförutsedda skador på hemelektronik och hushållsmaskiner. Det ingår även ett evenemangsskydd, 1 år förlängd garanti samt leveransskydd för internet-köp.

Evenemangs-skydd

Evenemangs-skyddet ger dig som köpt en teater, idrottsevenemang, konsert eller liknande biljett till 100 % med ditt Collector Easyliving ett skydd. Skyddet ger dig och eventuell person du går med rätt till ersättning vid olycksfall, akut sjukdom eller dödsfall. Du kan som högst få ersättning på 10 000 kr per person och 30 000 kr per kort.

Allriskförsäkring 2 år

Du med ett Collector Easyliving kort som äger hemelektronik eller hushållsapparater omfattas av allriskförsäkringen för hemelektronik och hushållsapparater och denna gäller i 2 år från inköpsdatumet. För att ha rätt till ersättning och omfattas av försäkringen behöver du även ha betalat produkten till 100 % med ditt Collector Easyliving kort. Produkten måste också ha ett inköpsvärde över 1000 kr och vara köpt i en nordisk butik eller webbshop. Försäkringen täcker inte mobiltelefoner eller datorer vilket kan vara bra att veta.

För att få ersättning kan produkten blivit utsatt för bland annat stöld eller oförutsedd och plötslig skada. Men försäkringen gäller även under transport till bostaden. Som högst kan du få 20 000 kr i ersättning per ersättningstillfälle.

Förlängd garanti (1 år)

När du köper hemelektronik och vitvaror får du genom denna försäkringen 1 år extra garanti på din vara. Dock kan garantin högst gälla i 3 år och varan måste vara köpt till 100 % med kortet. Ersättningen skall hjälpa dig att täcka reparationskostnader eller köp av liknande/ny vara. Högsta möjliga ersättning är 25 000 kr per skada och 125 000 kr per kort/år.

Leveransförsäkring vid internetköp

När du köper en vara på internet av ett företag registrerat inom Europa täcker denna försäkringen transporten. Du måste dock ha köpt varan till 100 % med kortet och produkten måste ha ett minimivärde på 1000 kr. Vid skada på varan, utebliven leverans eller om den saknas i levererat paket kan du få ersättning för inköpspris + eventuella avgifter. Som högst ersätter försäkringen dig med 25 000 kr.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Oberoende omdöme från kunder

Vi har kollat igenom olika recensioner och omdömen för att se vad kunderna tycker om kortet. Det har varit blandade åsikter där vissa gillar försäkringarna och bonusen medan andra tycks aldrig få fakturorna. Nackdelarna verkar vara att fakturor försvinner och en dålig kundservice samt dolda avgifter.

För att få en bredare uppfattning så har vi samtidigt kollat på Trustpilot omdömen från kortutgivaren som är Collector Bank. Dessa omdömen är främst positiva och de har 3,5/5 i betyg på Trustpilot baserat på 2300 omdömen, dock inkluderar detta alla deras tjänster och inte endast Easyliving kortet.

Krav för kortet

 • Inkomst på minimum 12 500 kr / månad
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år gammal

Ansök till Collector Easyliving

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här

 1. Hitta kortet

  Först behöver du ta dig till Collector Easylivings ansökningsformulär.

 2. Ansökan

  Först får du fylla i ditt önskade kreditutrymme upp till 100 000 kr och vilken färg du vill ha på kortet. Efteråt får du välja antingen en egen PIN-kod eller om de ska göra en åt dig. Sedan fyller du i de personuppgifter och frågor som ställs och klickar på ansök.

 3. Få gratis årsavgift!

  Glöm inte att skriva in "COLLEASY" som kampanjkod innan du ansöker så att du får första årsavgiften gratis.

 4. Granskas

  När ansökan skickats in kommer Collector inom ett par dagar med ett svar kring om du blir godkänd eller inte. Får du din ansökan godkänd kommer du få kortet hemskickat inom ca en vecka.

Frågor och svar

Hur är avgifterna med Collector Easyliving kortet?

Det som sticker ut när man kollar på avgifterna är först och främst valutapåslaget som är 0 %. Denna avgifter brukar ofta ligga runt 2 % och om du reser mycket kan du tjäna in en del pengar här. Utöver detta så tillkommer inga aviavgifter heller.

Hur får jag gratis årsavgift på först året på Collector Easyliving?

Collector bjuder på årsavgiften första året om du anger koden COLLEASY när du ansöker om kortet. På detta sättet kan du testa kortet innan du behöver betala något.

Hur mycket kostar ett extrakort?

Detta är kostnadsfritt och går att beställa enkelt antingen genom hemsidan eller kundtjänst.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-13

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Swedbank Kreditkort Platinum
Swedbank Kreditkort Platinum
American Express Platinum Card
American Express Platinum Card
Citroenkortet
Citroenkortet

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Collector Bank AB
Organisationsnummer: 5565970513
Adress: Box 11914
Postnummer: 404 39
Ort: Göteborg
E-mail: info@collectorbank.se
Telefonnummer: 010 161 00 00

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -