Hoppa till innehåll
TUI Card

TUI Card

december 23, 2023

TUI Card är ett kreditkort med bonus och bonuspoängen kan du omvandla till presentkort hos TUI.

Sammanfattning

Ett kort med 1 % bonus på alla köp och 2 % på förbeställd Taxfree. Kreditgränsen är relativt hög och du har en lång räntefri period på 56 dagar. Kortet har ingen årsavgift och valutapåslaget samt uttagsavgiften är låga. Det ingår en reseförsäkring med kompletterande skydd och en del rabatter och erbjudanden för dig som brukar resa med TUI. De generösa reseförmånerna och låga avgifterna utomlands gör kortet till ett utmärkt kreditkort för utlandsresor.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av TUI Card – kortet för resan

TUI är en välkänd resebyrå och TUI Card är ett samarbete med resebyrån och DNB Bank. I denna recensionen ska vi granska alla aspekter av kortet och hjälpa dig ta reda på om det passar dina behov!

Bilder från ansökan
TUI Card ansökan skärmdump

Kreditvillkor hos TUI Card

Till att börja med är kreditutrymmet upp till 100 000 kr, alltså tillräckligt för att täcka de flesta personers vardagsköp. Krediträntan på 17,75 % är också bra, speciellt då allt fler kreditkort har börjat höja sina räntor. Du har även gott med tid på dig att betala tillbaka krediten så att du inte behöver betala någon ränta då den räntefria perioden är på hela 8 veckor (56 dagar).

TUI Card har alltså schyssta kreditvillkor, kortet har en relativt hög kreditgräns, normal ränta och lång räntefri period.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,75 %
Effektiv ränta 23,6 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifterna hos kortet

Det kostar varken att ha kortet då årsavgiften är 0 kr eller att skaffa kortet. Det är därför ett gratis kreditkort och övriga avgifter är också lägre än vad kreditkort brukar ha. Till exempel är valutapåslaget på 1,5 % och uttagsavgiften endast 30 kr. De flesta kreditkort brukar ha en uttagsavgift på 3 % men en minsta avgift på över 30 kr. Tar du ut mindre belopp blir dock fortfarande avgiften mycket hög, men vid större uttag är avgiften liten.

Gillar du att hålla koll på dina utgifter genom en pappersfaktura kostar det 25 kr/månad men det går att få gratis e-faktura också. Är du sen med en betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr och vid övertrassering är avgiften 145 kr.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 30 kr
Valutapåslag: 1,50 %
Aviaavgift: 25 kr (gratis e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonus med TUI Card

Du tjänar bonuspoäng på alla dina köp med TUI Card och du tjänar ett poäng per krona du spenderar. 100 poäng är värda 1 kr vilket innebär att bonusnivån för kortet är på 1 %. 1 % på alla köp är en mycket hög bonusnivå för ett bonuskort och speciellt ett utan årsavgift.

Bonuspoängen går att spendera hos TUI endast, vilket skulle kunna vara en nackdel. Reser du dock frekvent och brukar använda TUI som resebyrå så är det ingen direkt nackdel då du kommer spara in de pengarna. Du kan till exempel använda bonuspoängen till att betala för:

 • Incheckade väskor
 • Mat på flyget
 • Betala flygbiljetter
 • Transfer med buss

 

Dubbel bonus på Taxfree

När du handlar förbeställd Taxfree med ditt TUI Card får du dubbel bonus, alltså hela 2 %. En värdefull förmån för dig som är ute och flyger mycket.

Bonus: 1 % på allt
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • 1 % bonus på allt
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Ingen årsavgift
 • Inga ytterligare försäkringar
 • Bonuspoäng används endast hos TUI

Vilka försäkringar ingår?

Självklart är det en reseförsäkring som ingår i TUI Card då det är till för att samla poäng för flygresor. Tyvärr ingår inga andra försäkringar men reseförsäkringen har bra skydd och relativt höga ersättningsnivåer.

Kompletterande reseförsäkring

Betala minst 75 % av din resa med TUI Card så ingår det en kompletterande reseförsäkring. Antingen täcker den dig och familjen eller så kan den täcka dig och upp till 3 icke familjemedlemmar. Att försäkringen även kan täcka personer som inte ingår i familjen är en fördel gentemot andra kompletterande reseförsäkringar. Vi har nedan sammanställt en lista över de olika skydden som ingår samt ersättningsnivåerna:

 • Avbeställningsskydd – upp till 15 000/person och 45 000 kr/kort
 • Försenad transport (4 timmar) – upp till 500 kr/person och 1500 kr/kort
 • Försenad transport (24 timmar) – upp till 2000 kr/person och 6000 kr/kort
 • Bagageförsening (6 timmar) – upp till 1000 kr/person och 3000 kr/kort
 • Bagageförsening (48 timmar) – upp till 2000 kr/person och 6000 kr/kort
 • Självriskskydd för bil och hemförsäkring – upp till 10 000 kr/kort
 • Dödsfall ger 50 000 kr i ersättning per person
 • Du kan få upp till 100 000 kr/person i ersättning för medicinsk behandling

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från kunder

Det finns inte så många omdömen kring TUI kortet att hitta men de vi hittar är positiva. Kortinnehavarna är nöjda med den höga bonusen och anser kreditvillkoren vara bra. Kundservicen verkar även fungera som den ska då det inte finns några negativa kommentarer kring den.

Krav för kortet

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst på minst 300 000 kr
 • Minst 18 år

Skaffa TUI Card nu

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Fyll i ansökningsformuläret med info om dig samt önskat kreditutrymme mellan 10 000 - 100 000 kr.

 2. Bli godkänd

  Skicka sedan in ansökan och vänta in svar kring om du blivit godkänd eller inte. Du behöver bland annat en fast inkomst på minst 300 000 kr för att uppfylla kraven. Blir du godkänd kommer kortet skickas till dig snart.

Det ingår förmåner hos TUI

Eftersom kortet heter TUI Card så ingår det även en del förmåner hos TUI. Vi har samlat dessa förmåner och övrigt nedan:

Rabatterade resor

Köper du en resa minst 90 dagar innan avresan får du 500 kr i rabatt på den. En bra förmån för dig som brukar planera resor långt i förväg.

Gå ombord flyget först

En mindre förmån är att du och familjen får gå ombord flyget när ni bokar via TUI innan alla andra. Ni slipper alltså stressa och trängas när alla ska på samtidigt.

Delbetala resan under 6 månader räntefritt

När du köper resor och annat hos TUI kan du välja 6 månaders räntefri delbetalning. Denna delbetalningen kan man dock inte säga är helt räntefri om man kollar på den effektiva räntan. Det tillkommer nämligen en uppläggningsavgift på 295 kr vilket gör att den endast kan anses som billig om du bokar resor för större belopp.

Vanliga frågor

Hur hög bonus ger TUI Card?

Bonusnivån är upp till 2 % då du får 1 % på alla köp men 2 % på Taxfree produkter som du förbeställt.

Har kortet någon årsavgift?

Nej, kortet har ingen årsavgift och övrig avgifter är även låga.

Vilka förmåner ger TUI Card?

Utöver bonusen och försäkringen som ingår så finns det särskilda förmåner när du reser med TUI. Du får till exempel gå ombord före alla andra på flyget, 500 kr rabatt om du bokar före 90 dagar innan avresa och kan delbetala köpet på 6 månader räntefritt.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Länsförsäkringar Kreditkort
Länsförsäkringar Kreditkort
Lunar kort
Lunar
Ecster kreditkort
Ecster

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: DNB Bank ASA
Organisationsnummer: 5164060161
Adress: Regeringsgatan 59
Postnummer: 105 88
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08 695 17 45

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt