Hoppa till innehåll
Ica Bankkort Plus

Ica Bankkort Plus

november 9, 2023

ICA är den största matkedjan i Sverige och Ica Bankkort Plus är deras kreditkort som bland annat ger hög bonus i ICA-butikerna. Fördelarna med kortet är främst bonusen och de kostnadsfria försäkringarna, samtidigt som du får riktigt schyssta kreditvillkor. Ett kort som passar utmärkt för barnfamiljer med höga matkostnader och dig som regelbundet handlar hos ICA.

Sammanfattning av Ica kortet

Sammanfattningsvis är ICA Bankkort Plus ett riktigt bra matkort för dig som handlar ofta hos ICA. Kortet passar extra dig som uppfyller något av kraven för dubbel bonus och har stora matkostnader varje månad. Utöver detta har kortet schyssta kreditvillkor och låga avgifter förutom årsavgiften.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension ICA Bankkort Plus

Under denna sida tar vi en närmare titt på ICA:s kreditkort som ger hög bonus hos ICA och riktigt bra kreditvillkor. Nackdelarna med kortet är helt klart årsavgiften + ingen övrig bonus men detta kompenseras av de många fördelarna och förmånerna som ingår!

Nedan kommer resten av recensionen och mer djupgående information kring kortet.

Bilder från ansökan
Ica Bankkort Plus skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren för Ica Bankkort Plus är riktigt schyssta med bland annat en riktigt låg ränta på 11,2 %. Förutom den låga räntan erbjuds 100 000 kr i kreditgräns, vilket är bra och 60 dagar räntefri period, vilket också är mycket bra.

Räkneexempel: Effektiv ränta blir 11,79 % om du nyttjar en kredit på 10 000 kr som delbetalas under 12 månader.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 11,2 %
Effektiv ränta 11,79 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Tyvärr har detta kortet en årsavgift som ligger på 324 kr / år vilket är relativt högt då det finns många gratis kreditkort. Däremot är båda av de populäraste matkorten Coop och ICA med årsavgift. För att kompensera har kortet ingen uttagsavgift för kontanter och ett mycket lågt valutapåslag på 1.25 %. Tillsammans med reseförsäkringen som ingår gratis och dessa låga avgifter blir kortet riktigt bra för dig som reser mycket också.

Årskostnad: 324 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 1,25 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (30 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Övertrasseringsavgift: 100 kr

Du får hög bonus hos Ica

Till en början så blir du automatiskt medlem i ICA stammis när du skaffar ICA Bankkort Plus vilket ger dig ett poäng per inköpskrona plus 20 poäng varje gång du handlar på ICA eftersom du har Bankkort Plus. Utöver denna bonus får du som stammis kund särskilda erbjudanden och rabatter i butiken varje vecka.

Förutom bonusen du kan samla hos ICA kan du även samla 1 poäng per krona spenderad på bland annat apoteket hjärtat om du är medlem i ”klubb hjärtat”. Du får även ett poäng per inbetald krona i försäkringspremie.

Bonussystemet är utformat som en poängtrappa där du når högre bonus om du handlar för mer pengar hos ICA och samarbetspartnerna. Poängen räknas månadsvis från första till sista datumet och nollställs varje ny månad. Detta innebär att du börjar på 0 poäng i poängtrappan varje månad. Bonusen kan både användas hos ICA eller Apoteket hjärtat men går inte att bruka någon annanstans. Detta bör dock inte vara något problem då alla har matkostnader de kan byta mot poängen och på så sätt spara pengar.

 • 2 000 – 3 999 stammispoäng = 25 kronor
 • 4 000 – 5 999 stammispoäng = 50 kronor
 • 6 000 – 7 999 stammispoäng = 75 kronor
 • 8 000 eller fler stammispoäng = 150 kronor

 

Dubbel Bonus

Du kan även få dubbel bonus på alla dina köp på Ica och Apoteket Hjärtat genom att uppfylla minst ett utav dessa krav:

 • Har bolån eller privatlån hos ICA banken
 • Får insatt lön, CSN eller pension hos ICA banken
 • Har minst 50 000 kr på sparkonto eller fondkonto hos ICA banken
 • Månadssparande med minst 500 kr/månad i saldoökning

 

Som du kan se är ovanstående lista räknad på hur mycket kronor du får i bonus. Vi har även gjort om det till hur stor bonus du får i procent nedan. Vi har även räknat med hur mycket bonus du får om du når upp till kraven för dubbel bonus.

 • 2 000 – 3 999 stammispoäng = 0,625 – 1,25 % – dubbel bonus =  1,25 – 2,5 %
 • 4 000 – 5 999 stammispoäng = 0,625 – 1,25 % – dubbel bonus =  1,25 – 2,5 %
 • 6 000 – 7 999 stammispoäng = 0,625 – 1,25 % – dubbel bonus =  1,25 – 2,5 %
 • 8 000 eller fler stammispoäng = max 1,875 % – dubbel bonus = max 3,75 %

 

Som du ser kan du maximalt nå upp till en bonusnivå på 3,75 % men för det krävs det att du minst spenderar 8000 kr / månad hos ICA och har dubbel bonus. Når du denna nivå blir kortet mycket attraktivt och du kan spara in en hel del pengar.

 

Koppla annat kort och samla bonus

Du behöver inte använda Icas kreditkort för att nyttja Ica bonussystemet, utan du kan koppla valfritt kort till det. Fördelen med detta är att du då kan nyttja både kortets egna bonussystem och Icas bonussystem för att maximera bonusen. Däremot kan du inte få dubbel bonus om du inte använda Icas egna kreditkort.

Bonus: Hög bonus på ICA
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Matkort

För & Nackdelar

 • Hög bonus hos ICA
 • Gratis försäkringar
 • Ingen uttags eller aviavgift
 • Årsavgift
 • Ingen bonus utanför ICA

Försäkringar ingår kostnadsfritt

Skaffar du ett Ica kreditkort så är en av alla förmåner att det ingår försäkringar helt kostnadsfritt. Först och främst är det en kompletterande reseförsäkring och sedan en allriskförsäkring samt förlängd garanti med 1 år.

Kompletterande reseförsäkring

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt Ica Mastercard så gäller en reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd. Detta är en så kallad kompletterande reseförsäkring vilket innebär att den ger extra skydd utöver reseförsäkringen i din hemförsäkring. Försäkringen gäller för dig självklart med även familj vilket innebär sambo eller make/maka samt barn under 23 år.

Alla skydd i reseförsäkringen:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenad transport
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Missat anslutningsflyg
 • Resestartskydd
 • Täcker självrisk för hyr bil eller moped

 

Du kan även se information nedan i tabellen kring hur mycket ersättning reseförsäkringen ger dig.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 35 000 kr 100 000 kr
Resestartskydd 10 000 kr 30 000 kr
Ersättning för missat anslutningsflyg 10 000 kr 30 000 kr
Transportförsening mer än 3 timmar 500 kr 2000 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 500 kr extra 2000 kr extra
Transportförsening minst 24 timmar 3000 kr extra 8000 kr extra
Bagageförsening nödvändiga och skäliga kostnader 2000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar Upp till 3000 kr Upp till 20 000 kr
Outnyttjade aktiviteter 2500 kr 10 000 kr
Dödsfall 50 000 kr
Medicinsk invaliditet 1 000 000 kr (minst 20 %)
Självriskskydd hem/villa försäkring   10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring  10 000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 15 000 kr
Ersättning för självrisk på hemförsäkringens reseförsäkring 2000 kr
Ersättning Ica kreditkort reseförsäkring

Helt klart ett kreditkort med mycket höga ersättningar genom reseförsäkringen vilket är en stor fördel. Utöver att det är bra ersättningar är det även en mycket bred reseförsäkring som har med allt man kan tänka sig.

Allriskförsäkring

Det ingår även en allriskförsäkring för elektronik och hushållsmaskiner som gäller i 5 år. Detta innebär att du kan få ersättning vid skada, förlust eller stöld av produkten. För att försäkringen ska gälla behöver det ha skett genom ”en plötslig och oförutsedd yttre händelse”.

1 års extra garanti

När du köper ny hemelektronik eller hushållsmaskiner med ditt Ica Bankkort Plus får du ytterligare 1 års garanti utöver tillverkarens garanti. Detta kan däremot högst gälla fram till 3 år från inköpsdatumet.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Vi har kikat in olika omdömen för att du ska få en bra koll på vad kunderna tycker om kortet. Omdömen och recensioner framhäver en hög bonus och bra avgifter. Däremot påpekar även en del årsavgiften som en nackdel men att bonusen täcker då de har stora matkostnader.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök och skaffa Ica kreditkortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här:

 1. Klicka dig vidare

  Först behöver du hitta rätt vilket du kan göra genom att klicka här. Det kommer att ta dig på endast ett klick direkt till ansökningsformuläret.

 2. Ansök

  För du hittat till ansökan kan du först välja att ansöka med bank-ID eller utan. Ansöker du utan bank-ID kommer du att behöva signera ett skriftligt avtal som du får skickat till dig. Detta kommer göra processen långsammare vilket kan vara bra att veta. Efter du valt det svarar du på lite frågor och fyller i personuppgifter.

 3. Få svar

  Det kan ta runt en vecka från ansökan tills du får ett svar på om du blivit godkänd. Detta eftersom ICA granskar dina uppgifter mot de krav som finns för kortet. Blir du godkänd får du kortet hemskickat på några dagar.

 4. Börja använda kortet!

  När kortet anlänt är det bara att börja handla på ICA och samla in bonuspoäng på dina köp.

Ränta på lönen

I takt med att bankerna erbjuder högre sparräntor så har Ica försökt inkludera det i sitt kreditkort också. Du får nu 2,25 % ränta om du får lönen insatt på ditt kortkonto på belopp upp till 25 000 kr. Det är dock inte en så hög ränta, då du just nu kan få närmare 4 % sparränta hos andra banker. Samtidigt är maxbeloppet mycket lågt med tanke på kravet att du ska få in lönen på kontot. Det är dock bättre än vad andra kreditkort erbjuder, som inte har någon ränta alls.

Frågor och svar

Går det att skaffa extrakort?

Ja, detta går att göra men det tillkommer en kostnad på 24 kr/månad. Detta är en relativt hög avgift för ett extrakort.

Hur hög bonus på ICA får du?

Du kan max få 3,75 % bonus hos ICA men för detta behöver du uppfylla en del kriterier. Hur stor bonus du får beror först på hur mycket du spenderar hos ICA under en månad. Men sedan även om du uppfyller något av kraven för dubbel bonus.

Ger kortet endast bonus hos ICA?

Nej, kortet ger även bonus hos Apoteket hjärtat och andra samarbetspartners. Men förutom detta så finns det ingen generell bonus som många andra kreditkort har.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-11-09

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Binance Card
Binance Card
Collector Easyliving
Collector Easyliving
Marginalen Traveller
Marginalen Traveller

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: ICA Banken AB
Organisationsnummer: 5164010190
Adress: Box 4075
Postnummer: 169 04
Ort: Solna
E-mail: -
Telefonnummer: 033 47 47 90

Öppetider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 10:00 - 16:00
Söndag: 10:00 - 16:00