Hoppa till innehåll
Qred Företagskort

Qred

maj 4, 2024

Qred är modernt företagskort som låter dig samla alla köp en och samma faktura och samtidigt får du 1 % cashback på alla köp.

Sammanfattning av Qred kortet

Qred erbjuder ett smidigt och enkelt företagskort med en flexibel kredit. Kortet ger dig 1 % cashback på alla köp och erbjuder möjligheten att betala fakturor med kredit och cashback. Avgifterna med kortet är låga och det finns varken valutapåslag eller årsavgift. Du kan även samla alla dina kvitton enkelt digitalt i mobilen.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av Qred Företagskort

Qred erbjuder ett gratis företagskort av hög klass men många moderna funktioner. Kortet ger dig cashback på 1 % på samtliga köp med kortet vilket är ovanligt bland företagskort och helt klart en stor fördel med kortet.

Med kortet tillkommer en applikation som är sammankopplad med Qred kortet och ger dig möjligheten att enkelt och smidigt få en överblick kring ekonomin och de utgifter du har.

Bilder från ansökan
Qred skärmdump

Kreditvillkoren för Qred kortet

Kortet erbjuder en möjlighet att nyttja en hög kreditgräns på upp till 2 000 000 kr. Hur hög kreditgränsen blir för ditt företag beror på företaget och borgenärens ekonomiska situation. Med ett stabilt företag som det går bra för och en stark borgenär kan du få riktigt hög kreditgräns. Har du däremot ett nystartat företag kommer du förmodligen få en mycket lägre kreditgräns.

Om du väljer att betala din faktura inom de räntefria 45 dagarna som är normalt jämfört med andra kort tillkommer ingen ränta alls. Dock om du väljer att delbetala fakturan tillkommer en ränta från 1,95 % per månad. Men denna ränta är företags specifik vilket innebär att alla företag får olika ränta beroende på deras finansiella situation och betalningsförmåga.

En ränta från 1,95 % per månad är mycket hög då man ofta anger ränta per år. Sen är räntan från 1,95 % per månad och det innebär att räntan för ert företag troligen kommer vara lite högre. Men om ni ser till att betala i tid och undviker ränta är det inget problem.

Maxkredit: 2 000 000 kr
Kreditränta: Från 1,95 % per månad
Effektiv ränta Från 1,95 % per månad
Räntefri period: 45 dagar

Avgifter

Avgifter med kortet är extremt låga, för det första är kortet helt gratis att äga du det saknar årsavgift. Utöver detta så är även valutapåslag, övertrasseringsavgift och påminnelseavgift eliminerade och en aviavgift på 30 kr tas endast ut på pappersfaktura. Kortet har ingen uttagsavgift eftersom det inte går att ta ut kontanter med kortet. Skulle kortet gå ut är det avgiftsfritt att få ett nytt men vid stöld eller borttappat kort kostar det 100 kr.

Du kan även betala fakturor med kortet och då tillkommer en avgift på 2,5 % vilket kan anses som mycket högt. Men om du är i behov av att nyttja en kredit för att betala fakturorna så finns iallafall alternativet.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: 0 kr (30 kr papper)
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 200 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Cashback

Den största fördelen med Qred är att det inte endast är ett företagskort, utan även ett cashback kreditkort. Ni får därför 1 % cashback på alla köp ni genomför med kortet, vilket är en extremt hög generell cashback nivå. Det gör att Qred utmärker sig och är i särklass det bästa företagskortet för dig som vill spara pengar på inköp. Speciellt passar det därför för företag med stora utgifter.

Summan av den cashbacken du samlat på dig dras av ifrån kreditfakturan. Det innebär att om du handlar för 100 000 kr med kortet under en månad så kommer det komma en faktura på 99 000 kr. Alltså sparar du 1000 kr.

Bonus: 1 % på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Företagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • 1 % cashback på allt
 • Betala fakturor med kredit
 • Inga gratis försäkringar
 • Går ej att ta ut kontanter med kortet

Försäkringar

Qred kortet inkluderar inga försäkringar.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Man ser en klar trend på samtliga recensioner om Qred kortet då alla är extremt positiva. Folk möts utav en snabb och skicklig kundservice och ett kort som fungerar som det skall.

Helt klart ett kort som kunderna gillar och en service i världsklass.

Krav för kortet

 • Företag
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Ansök till Qred kortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här

 1. Börja ansökan

  Ta dig vidare till Qreds ansökningsformulär!

 2. Ansök

  När du nått ansökan behöver du skriva in lite uppgifter och kan sedan klicka på beställ kortet.

 3. Bli godkänd

  Efter ansökan skickats in kommer Qred att granska företagets ekonomi och återkomma med ett svar. Blir ni godkända kommer ert nya företagskort snart vara på väg!

Fördelar med Qred

Det ingår en del smarta funktioner och andra förmåner som får ditt företag att gå runt smidigare. Dessa har vi samlat nedan:

Modern applikation

Du kan genom applikationen som är kopplat till kortet aktivera det till att börja med. Sedan när du aktiverat det kan du hålla koll på utgifter och din ekonomi via appen. Det går även att betala dina fakturor via appen och då får du nyttja en kredit på fakturorna. Dock tillkommer en avgift på 2,5 % av fakturans summa.

Samla kvitton digitalt

Det är både jobbigt och krångligt att hålla koll på papperskvitton. Som tur är går detta att spara kvittona på dina köp med Qred kortet smidigt digitalt. Du scannar bara in dina kvitton i appen och kan kategorisera de så att du enkelt hittar rätt kvitto i efterhand.

Apple Pay finns nu

Du kan nu koppla ditt Qred kort till Apple Pay och betala smidigt genom mobilen. Det gör också att du kan komma igång snabbare och slipper vänta på det fysiska kortet på mejlen.

Vanliga frågor

Har Qred kortet någon cashback eller bonus?

Till skillnad från många andra företagskort så erbjuder Qred 1 % cashback på samtliga köp.

Vad har Qred kortet för avgifter?

När du skaffar kortet tas ingen uppläggningsavgift ut och inte heller någon årsavgift. Detta betyder att det är helt gratis att skaffa samt äga kortet. Valutapåslaget är även borttaget vilket är den avgift som tas ut när du handlar i en utländsk valuta.

Kan man betala fakturor med Qred kortet?

Ja, du kan enkelt betala dina fakturor med kortet och därmed nyttja en kredit och cashback. Däremot tillkommer en avgift på 2,5 % av summan vilket betyder att det inte är värt att betala fakturor med kortet för cashbacken. Dock kan det vara så att det är smidigt ibland om du vill kunna nyttja en kredit.

Vilka förmåner ger Qred kortet?

De största förmånerna är att du får 1 % cashback på alla köp och att du får nyttja en kredit smidigt. Valutapåslaget är även 0 % och årsavgiften 0 kr, vilket gör att avgifterna är mycket förmånliga.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Ecster kreditkort
Ecster
Revolut Premium
Revolut Premium
Ingo Mastercard
Ingo Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Qred AB
Organisationsnummer: 5590089800
Adress: Tulegatan 15
Postnummer: 113 53
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 020 150 333

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:30
Tisdag: 08:00 - 17:30
Onsdag: 08:00 - 17:30
Torsdag: 08:00 - 17:30
Fredag: 08:00 - 17:30
Lördag: -
Söndag: -