Hoppa till innehåll
Swedbank Mastercard Kreditkort

Swedbank Mastercard

december 23, 2023

Ett klassiskt kreditkort från en av de största bankerna i Sverige. Kortet erbjuder de klassiska förmånerna som försäkringar men saknar bonus vilket många av storbankernas kreditkort gör.

Sammanfattning

Ett kreditkort med låg ränta från en välkänd bank för privatpersoner som många redan har lån eller krediter hos. Kortet har schyssta kreditvillkor men nackdelarna kommer när vi börjar kolla på förmånerna som kortet erbjuder. Förutom de många försäkringarna som ingår så har kortet inget bonussystem och inga särskilt låga avgifter.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Swedbank Mastercard Kreditkort

Storbanken Swedbanks egna kreditkort har vi nu recenserat. Ett mycket använt kreditkort bland privatpersoner med en låg ränta och många gratis försäkringar. Läs hela vår recension om kreditvillkoren, avgifterna och förmånerna nedan:

Bilder från ansökan
Swedbank Mastercard Kreditkort ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kortet har en låg kreditränta på 14,95 % och även en låg effektiv ränta som sticker ut mot kreditkortens höjda räntor på senaste tiden. Samtidigt får du nyttja en kredit på upp till 100 000 kr och du har 55 räntefria dagar på dig att betala tillbaka den innan ränta tillkommer. Med dessa kreditvillkor minska chansen till att du ska få dyra skulder och räntekostnader. De räntefria dagarna gör att du har gott om tid på dig att hinna betala och den låga räntan minimerar kostnaderna om du skulle bli sen med betalningen.

Exempel på effektiva räntan: kreditutnyttjande på 20 000 kr under 12 månader ger dig en effektiv ränta på 14,77 % %.

Delbetala

Du kan dela upp betalningen av din kreditfaktura och måste som minst betala av 3 % per månad (lägst 150 kr). Däremot tillkommer det ränta här och det blir därför mycket dyrt att delbetala fakturan. Samtidigt som det blir svårare att betala kommande månaders fakturor och då kan det bli mycket på delbetalning och stora räntekostnader i slutändan.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 14,95 %
Effektiv ränta 14,77 %
Räntefri period: 55 dagar

Avgifter

Första året bjuder Swedbank på årsavgiften så att du kan testa kortet gratis, anser du efteråt att kortet är bra kan du välja att fortsätta och betalar då en årsavgift på 195 kr. En relativt låg avgift men det finns en hel del kreditkort utan någon årsavgift alls.

De övriga kostnaderna som uttagsavgiften och valutapåslaget stämmer överens med vad de flesta andra kreditkort erbjuder. Detta är dock mycket höga avgifter hos kreditkort och absolut något du som reser ofta bör se upp för.

Årskostnad: 195 kr (0 kr första året)
Uttagsavgift: 3 % (minst 45 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Övertrasseringsavgift: 105 kr

Swedbank Mastercard har ingen bonus

Den stora nackdelen med just Swedbank Mastercard kreditkort är att det inte har något bonussystem. Dock är detta mycket ovanligt bland storbankernas kreditkort.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Reseförsäkring ingår
 • 55 räntefria dagar
 • Allriskförsäkring, prisgaranti och extra garanti
 • Ingen bonus
 • Årsavgift

Försäkringar

Kortets främsta fördel förutom den låga räntan är de gratis försäkringar som ingår. Först och främst har vi en bra kompletterande reseförsäkring men även en prisgaranti, allriskförsäkring och 1 års extra garanti försäkring.

Reseförsäkring

Om resan är betald till minst 50 % med ditt Swedbank Mastercard kreditkort så ingår en kompletterande reseförsäkring från Europeiska ERV. Reseförsäkringen gäller för dig som kortinnehavare och din familj vilket inkluderar make/maka eller sambo samt hemmavarande barn under 25 år.

I försäkringen ingår dessa skydd:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Missat anslutningsflyg
 • Försenad ankomst
 • Olycksfallsskydd
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring
 • Eliminerar självrisk för hyrbil

 

Allriskförsäkring

I 90 dagar från inköpsdatumet gäller en allriskförsäkring för varor inköpta med ditt Swedbank Mastercard. Försäkringen ger dig ersättning vid plötslig skada eller stöld av en vara. Ersättning kan ges för köp av ny vara eller reparation av skadan.

Prisgaranti

Hittar du en vara du köpt med ditt Swedbank Mastercard fast till ett billigare pris inom 90 dagar från inköpsdatumet får du ersättning för mellanskillnaden. För att försäkringen ska gälla behöver prisskillnaden vara minst 300 kr och varan vara köpt för privat bruk.

1 års extra garanti

För vitvaror och hemelektronik så har du ett års extra garanti utöver det säljaren erbjuder. Produkten behöver vara köpt till 100 % med kortet för att försäkringen ska gälla och garantin kan max vara 3 år från inköpsdatumet.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om Swedbank Mastercard?

Swedbank har 1,3/5 i betyg hos Trustpilot baserat på 750 omdömen. Detta är mycket dåligt betyg och tyder på att saker inte är som de ska. När vi tittar närmare på recensionerna ser vi att det sägs mycket negativt om kundservicen som är svår att komma i kontakt med. Många skriver om långa telefonköer för att sedan inte komma fram. De som äntligen kommit fram är inte heller nöjda med de svar de fått från kundservicen.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Teckna Swedbank Mastercard

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Ta dig till Swedbank Mastercards ansökningsformulär där du skriver i personliga uppgifter, signerar med Bank-ID och sedan får du snart ett svar.

 2. Få hem kortet

  Det går ofta fort att få ett svar kring om du blivit godkänd eller inte till kortet. Blev du godkänd brukar det sedan ta runt en vecka för kortet att skickas hem till dig.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort?

Det ingår ett extrakort helt gratis.

Vem passar Swedbank Mastercard till?

Det passar till dig som vill ha en låg ränta och schyssta kreditkort samtidigt som försäkringar ska ingå. Dock passar det inte till dig som prioriterar unika förmåner som bonusar och erbjudanden, då kortet inte har något bonussystem

Vad kostar Swedbank Mastercard betal- och kreditkort?

Årsavgiften ligger på 195 kr men första året är det gratis.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Rocker kort
Rockerkortet
Mynt Företagskort
Mynt
Nordea Gold
Nordea Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Swedbank AB
Organisationsnummer: 5020177753
Adress: -
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 22 11 22

Öppetider

Måndag: 07:00 - 20:00
Tisdag: 07:00 - 20:00
Onsdag: 07:00 - 20:00
Torsdag: 07:00 - 20:00
Fredag: 07:00 - 20:00
Lördag: 07:00 - 20:00
Söndag: 07:00 - 20:00