Hoppa till innehåll

N26 You

N26 You är ett välkänt debetkort från N26 som passar utmärkt för vardagen. Kortet har även en del låga avgifter utomlands vilket gör det lämpligt för dig som reser mycket.

Sammanfattning

Ett mycket omtyckt resekort med borttaget valutapåslag och uttagsavgift som passar utmärkt till resan tillsammans med reseförsäkringen. Dock en mycket hög årsavgift på 1200 kr och utan bonussystem vilket är en mycket eftertraktad förmån.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Räntefri period -
Årskostnad 1200 kr
Uttagsavgift 0 %
Valutapåslag 0 %
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus Ingen bonus
Concierge service -
Passar som Resekort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Gratis försäkringar
 • Inget valutapåslag
 • Ingen uttagsavgift
 • Hög årsavgift
 • Inget bonussystem

Krav

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension N26 You

Vi har kollat noggrannare på N26 You som utfärdas av N26 Bank och är ett populärt debetkort globalt. I recensionen har vi fokuserat på kortet är värt den höga årsavgiften genom dess förmåner. Samtidigt har vi kollat vad tidigare kunder säger om kortet och N26 bank generellt.

Bilder från ansökan
N26 You ansökan skärmdump

Avgifter

Först och främst har vi årsavgiften på 1200 kr som betalas månadsvis på 100 kr. Detta är en mycket hög årsavgift för att vara ett debetkort och även för att inte erbjuda något bonussystem där du har chansen att få tillbaka pengarna. Dock ingår en del försäkringar och kortet har borttagna uttagsavgifter och valutapåslag. Beroende på hur mycket du spenderar och reser kan dessa förmåner att skapa mer värde än årsavgiften och kortet därmed vara värt avgiften.

Som nämnt tidigare har kortet 0 % i både uttagsavgift och valutapåslag. Vilket är något en del andra kort också har men för att locka kunder och då har de en gräns på till exempel 2000 kr/månad och därefter är avgiften 2 %. N26 You har dock inte denna gränsen vilket gör det mycket förmånligt för dig som tar ut mycket pengar och växlar valutor frekvent. Dessa avgifter stöter man ofta på utomlands också vilket är anledningen till att kortet är såpass bra för resan.


Bonus

Tyvärr har kortet inget bonussystem vilket är något man kan tyckas förvänta sig av ett kort med såpass hög årsavgift. Dock finns det tillfälliga erbjudanden hos samarbetspartners du som kortinnehavare får tillgång till. Se till att hålla utkik på hemsidan eller i appen för dessa erbjudanden.


Försäkringar

Förutom avgifterna som gör kortet till ett perfekt val när du skall åka utomlands har kortet även en kompletterande reseförsäkring. Utöver reseförsäkringen ingår även en pandemiförsäkring, skydd för hyra av transportmedel och en mobilförsäkring.

Kompletterande reseförsäkring

Den kompletterande reseförsäkringen utfärdas av Allianz Assistance och gäller för dig och din familj på resan. Kortet har inget krav på att resan ska ha betalats med just ditt N26 You kort vilket många andra kort brukar ha. Dock anser vi att försäkringar har få skydd och det är mycket som saknas här, men det viktigaste som avbeställningsskydd och ersättning vid försening finns med.

Dessa skydd ingår i försäkringen:

 • Ersättning för medicinsk behandling – upp till 1 000 000 kr för olycka och skada
 • Försenat flyg ersättning – upp till €500 för förseningar över 4 timmar
 • Bagageförsening – upp till €500 efter 12 timmar
 • Borttappat bagage – upp till €2000
 • Avbeställningsskydd – upp till €10 000

 

Pandemi skydd för Corona

Det är oroliga tider med Corona viruset som sprids och därför är det bra att ha detta skyddet. Skyddet ingår gratis för dig med N26 You kortet och du får rätt till ersättning för akut sjukvård utomlands och avbokningar på grund av COVID-19.

Skydd för hyra av transportmedel

Det har blivit alltmer vanligt att man hyr en bil under en kortare period eller en elsparkcykel. Denna försäkringen täcker upp till €20 000 i ersättning för skador om du hyrt en bil, elsparkcykel eller elcykel. Det gäller dock inte vanliga hyrbilar utan endast om du hyr/delar bil under en kortare period.

Mobilförsäkring

Oavsett om du betalade med kortet när du köpte din mobil så gäller en mobilförsäkring. Denna ger dig rätt till upp till €1000 i ersättning för att täcka kostnader för stöld eller reparation av mobilen.


Omdöme – vad säger kunderna?

N26 Bank är en mycket populär bank och finns på många marknaden runtom världen. På Trustpilot har de 3,3/5 i betyg av 29 000 omdömen vilket är ett relativt bra omdöme. Det är dock för alla tjänster banken erbjuder och inte just detta kortet. Vi har dock hittat recensioner på kortet som är generellt sett nöjda med de låga avgifter och reseförsäkringen, vissa tycker årsavgiften är för hög dock. Kundservicen är en annan fördel som lyfts fram i recensionerna.


Skaffa N26 You

Tid som behövs: 8 minuter.

Gör detta

 1. Ansök

  Först behöver du ansöka genom N26 You ansökningsformuläret. Där behöver du verifiera din e-post och identitet först och sedan kan du ladda ner appen och beställa hem kortet.

 2. Få hem kortet

  När du är klar med ansökan och kommit in på appen kan du klicka hem kortet enkelt. Det tar sedan runt en vecka för kortet att skickas hem till dig.

Fler fördelar

Vi har samlat övriga fördelar och förmåner som kortet medför nedan.

Funktioner

Kortet har alla moderna funktioner som används och du kan därför både blippa och betala med kortet i mobilen. För att betala med mobilen kan du antingen koppla kortet till Apple Pay eller Google Pay.

Välj färg på ditt You kort

När du skaffar ett N26 You kort så får du välja mellan 5 olika färger som kortet kan vara i. Valet är mellan ocean, sand, rhubarb, aqua eller slate.

Smidig applikation

Till kortet finns även en mycket smidig applikation där du kan hålla koll på ekonomin. Du kan enkelt flytta pengar mellan konton så att du inte spenderar de och se över dina utgifter. Ni kan även skapa ett sparkonto där ni kan vara upp till 10 personer som sparar tillsammans, vilket kallas "Shared Space".

Sparränta på 2,8 %

Få ränta på dina pengar genom ditt Instant interest konto hos N26. Du får 2,8 % sparränta på dina pengar och behöver inte binda upp dem.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort för N26 You kortet?

Det ingår ett extrakort kostnadsfritt som du kan beställa hem i förväg och ha som reservkort om du tappar bort det första.

Vilka avgifter har N26 You?

Den enda avgiften med kortet är egentligen årsavgiften på 1200 kr. Utöver det är valutapåslaget och uttagsavgiften 0 %.

Ingår försäkringar med N26 You?

Ja, det ingår bland annat en kompletterande reseförsäkring för dig när du reser. Men även en mobilförsäkring, skydd för hyra av transporter och en pandemi-försäkring för COVID-19.

Ger N26 You någon bonus?

Nej, kortet har inget bonussystem tyvärr. Dock finns det erbjudanden hos särskilda samarbetspartners som gäller under viss perioder.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SJ Prio Mastercard
SJ Prio Mastercard
PFC kort
PFC kort
N26 Metal
N26 Metal

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: N26 Bank AG
Organisationsnummer: DE290735643
Adress: Klosterstrasse 62
Postnummer: 10179
Ort: Berlin
E-mail: All info finns på hemsidan
Telefonnummer: All info finns på hemsidan

Öppettider

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -