Hoppa till innehåll

Visa kort

VISA är ett mycket stort och välkänt företag som erbjuder kreditkort, debetkort och betalkort. VISA korten har bred täckning och går att använda nästan över hela världen. I Sverige samarbetar de flesta av storbankerna med antingen VISA eller Mastercard för sina betalningslösningar.

Marginalen Gold

Marginalen Gold

Populära VISA kort

   Marginalen Traveller
  • Gratis årsavgift första året
  • Passar för resande
  • Ger bonus på allt
  Årsavgift: 0 kr år 1 (395kr efter)
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 16,9 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).
   Marginalen Gold
  • Ingen årsavgift första året
  • Upp till 25% cashbacks
  • Delbetala i egen takt
  Årsavgift: 0 kr år 1 (195 kr efter)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,90 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
   Bank Norwegian
  • Ingen årsavgift
  • Bonus på alla köp
  • Kompletterande reseförsäkring
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 19,99 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Bank Norwegian Mastercard har 19,99 % i nominell- och 21,93 % i effektiv ränta.
   Rockerkortet
  • Hög sparränta
  • Upp till 10% cashbacks
  • Reseförsäkring
  Årsavgift: Från 0 kr
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Rocker kortet är ett debetkort och erbjuder därför ingen kredit.
   Midnight blue VISA
  • Fri årsavgift
  • Ingen staking krävs
  • Använd krypto smidigt
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit:
  Kreditränta:
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Midnight blue är ett debetkort och erbjuder därav ingen kredit.

Statistik – visa kort

Antal visa kort 5 st
Genomsnittlig ränta 17,9 %
Genomsnittlig årsavgift 195 kr
Genomsnittlig maxkredit 115 000 kr
visa kort illustration

Vad menas med kort från VISA?

VISA är ett företag som erbjuder betalningslösningar runtom världen och tillsammans med de ger många banker ut bankkort. Det är alltså endast ett företag som tar hand om de betalningar som sker med korten och ger inte ut själva bankkorten. Ett kort som ges ut i samarbete med VISA kan användas i VISAs betalningssystem vilket möjliggör betalning runtom världen med kortet.

Det finns kort som använder VISA i form av kreditkort, betalkort och vanliga debetkort.


Vilka banker har VISA kreditkort?

De flesta bankerna i Sverige har någon form utav kort från företaget och det finns en hel del bra kreditkort från VISA. Några exempel på banker med kreditkort från företaget är Bank Norweigan, Marginalen Bank och Handelsbanken.

Det finns också Mastercard kreditkort som de flesta kort som inte använder VISA nätverket klassas som. Skillnaden mellan Mastercard och VISA kort är inget du som kortinnehavare känner av.


Lista med exempel på VISA kort

Många kreditkort använder VISA och det kan därför vara svårt att veta vilket man ska välja. Vi har samlat bra alternativ nedan som du enligt Kreditios jämförelser bör ta en titt på!


Vilket VISA kort är bäst?

Det bästa VISA kortet anser vi vara Marginalen Gold då det är ett kreditkort med hög bonus och bra försäkringar. Samtidigt är årsavgiften 0 kr för första året och det finns mycket mera förmåner. Dock skiljer det sig från person till person vilket som är det bästa alternativet.

För att hitta det bästa kortet för just dig och dina behov kan du behöva jämföra en del kort. Det finns ett mycket brett utbud av kort som använder VISA betalning vilket gör att det kan bli svårt att hitta det bästa kortet. För att du ska kunna hitta rätt kort enklare har vi tagit fram de viktigast aspekterna:

Ränta

Den avgift som tas ut vi försenad betalning eller betalning efter de räntefria dagarna kallas kreditränta. Detta är en mycket hög ränta ofta vid kreditkort och därför vill du helt klar undvika detta. Du vill även se till att ditt VISA-kort har en så låg ränta som möjligt. Detta minskar risken att du drar på dig stora skulder om du skulle bli försenad med betalningen.

Bonus och återbäring

Bonus är även en stor faktor för många när de ska skaffa ett nytt kort. Genom en bra bonus kan du tjäna in en del pengar i månaden utan någon ansträngning. För de allra flesta är bonusen en självklar fördel som måste finnas.

Det finns däremot olika sorters bonus där du måste bestämma dig för vilken som passar bäst.

För det första finns det VISA-kort som ger bonus på drivmedel tankning och tankstationer. Detta passar dig som kör mycket bil och därmed har stora utgifter på bränsle.

Utöver det så finns även kreditkort som ger dig extra bra bonus på matinköp. Då är det ofta en speciell kedja som Coop eller ICA där du får hög bonus.

Till sist finns det även kort med bonus på alla köp. Då anges bonusen i % och är en generell bonus på samtliga köp med kortet. Detta är något som passar de allra flesta bäst.

Årsavgift

Avgiften som tas ut varje år för att äga ett kort är även en stor aspekt. Detta är en avgift som kan stick iväg rejält bland vissa kort med exklusiva förmåner. Du behöver fundera kring vad du tycker verkar vettigt och om du är beredd att betala en årsavgift. Nackdelen med kreditkort utan avgift är att de ofta inte ger dig lika lyxiga förmåner.

Villkor

Kreditvillkoren kan också vara något som du tycker är viktigt för ditt nästa kort. Eftersom vi redan nämnt krediträntan återstår den räntefria perioden samt maxkrediten. Om du är en person som är mycket glömsk kan en lång räntefri period med gott om tid vara viktigt. Är du en person som spenderar mycket pengar måste du även se till att kortet har en hög maxkredit.

Ingår det försäkringar?

Om du prioriterar att försäkringar ingår finns det inget som gäller alla VISA kort. Utan det är själva kortutgivaren som väljer försäkringarna och därför varierar det mellan alla olika kort.

Om du är en person som reser mycket är det viktigt att kortet erbjuder en bra reseförsäkring. Detta är något som de flesta kreditkort har om du betalar resan med kortet.


Jämförelse mellan kreditkort från VISA

Nedan har vi genomfört en jämförelse mellan de populäraste kreditkorten från VISA.

VISA kortBäst för:Avgift per årVårt betyg
Marginalen TravellerDig som reser mycket0 kr (395 kr efter år 1)4/5
Marginalen GoldHöga bonusar0 kr (195 kr efter år 1)4,5/5
Bank NorwegianLåga avgifter och bonus0 kr5/5
Rocker kortetSmidigt kort utan kreditFrån 0 kr4/5
Tabell jämförelse mellan VISA kreditkort från Kreditio.se

Förmåner hos kort från VISA

Vilka förmåner som just ditt kort har beror på vilken nivå det är. Det finns 3 nivåer utav VISA kort vilket är: Traditional Visa, Visa Signature och Visa Infinite.

Traditional Visa

De vanliga korten räknas som Traditional kort och om du inte vet vilken nivå ditt kort har så har den antagligen denna nivån. Dessa förmåner ingår då:

 • Hjälp vid stulet eller borttappat kort
 • Ersättning vid obehöriga transaktioner
 • Skydd för skada på hyrbil
 • Skydd när bilen går sönder under resan

Visa Signature

Lite mer exklusiva kort räknas med i denna nivån och då ingår de tidigare + dessa fördelar:

 • Hjälp under resan och vid nödsituationer
 • Sammanfattning över årets utgifter
 • Förlängd garanti skydd

Visa infinite

De allra exklusivaste korten räknas med på denna nivån och har ofta mycket höga krav. Samtliga tidigare förmåner och dessa nedan ingår i infinite korten:

 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Ersättning vid försenad resa
 • Skydd för olycka på resan
 • Ersättning för borttappat bagage

VISA Försäkringar

Oftast ingår det ett flertal försäkringar med ett kort från VISA vilket det gör med nästan alla kreditkort. Det är däremot inte VISA som utfärdar dessa försäkringar utom banken som utfärdar kortet som står för försäkringarna. Detta innebär att olika banker med kort från VISA erbjuder olika slags försäkringar. Här är några exempel på vanliga försäkringar som brukar finnas med:

 • Reseförsäkring
 • Allriskförsäkring
 • Prisgaranti
 • Avbeställningsskydd
 • Feltanknings-försäkring

Handla säkert med VISA

Något VISA sätter högt är säkerheten för dina köp med VISA kort. Därför har de utvecklat särskilda system för att se till att du är lika säker online som i butik.

 • VISA Secure – Gör dina onlineköp lika trygga som om du handlat i butik. Leta bara efter VISA-secure märkningen i webbutiker innan du handlar. Finns märkningen vet du att köpen är säkrade med VISA.
 • VISA Advanced Authorization – Ser till att ditt konto inte utsetts för bedrägerier. Genom artificiell intelligens övervakas ditt konto hela tiden för att undvika misstänkta bedrägerier.
 • Zero Liability – Nollansvars policy innebär att du inte har ansvar för obehöriga transaktioner som genomför med ditt VISA kort. Du är alltså inte ansvarig om ditt kort blir stulet, borttappat eller om du blir utsatt för bedrägerier.

Köpskydd ingår med VISA

Köpskydd eller kortreklamation ingår när du genomför köp via VISA. Det innebär att dina köp är försäkrade om det blir något fel med leveransen. Då kan du få ersättning från din bank för produkten och sedan kräver banken in pengar från företaget.

När gäller köpskyddet?

 • Varor ej levereras
 • Företaget avvecklas
 • Felaktiga eller skadade varor
 • Om du debiteras fel belopp
 • Vid debitering efter du avslutat ett abonnemang

Vanliga frågor

Är Mastercard och VISA samma sak?

Nej det är två olika företag dock erbjuder de samma tjänst. De erbjuder bägge betalningslösningar runtom världen som de flesta banker använder till sina bankkort.

Är VISA kort kreditkort?

VISA erbjuder betalningslösningar till betalkort, kreditkort och debetkort. De är dock inte företaget som ger ut korten utan en enskild bank t ex Bank Norweigan eller Handelsbanken.

Hur många kreditkort är från Visa?

Enligt statistik så är ungefär vart andra kort det alltså runt 50 % av kreditkorten som finns.

Hur skaffar jag ett kreditkort från VISA?

Det är ingen särskild process eftersom kortet är för VISA. Följ vår kompletta guide kring hur du skaffar kreditkort därför.


Sammanfattning

Ett VISA kort är ett antingen debet, kredit eller betalkort med licens för att användas på visas betalnätverk. Detta är ett nätverk som möjliggör kortbetalning runtom nästan hela världen.

Själva korten ges ut av olika banker som samarbetar med VISA och därmed sätter banken de flesta villkor och förmåner. Detta innebär att du behöver jämföra korten noggrant då har olika attraktiva aspekter.

Vi hoppas att du nu lärt dig något nytt och tack för att du läst vår artikel!

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-02-10

Oliver Ivanovic på LinkedIn