Hoppa till innehåll
Resurs World

Resurs World

juli 16, 2023

Resurs World är ett bonuskort för dig som gillar att resa och vill ha det bästa. Med förmåner som flexibla betalningsalternativ, höga bonuspoäng och lyxiga reseförmåner som lounger är kortet svårslaget. Kortet är det lyxigare kortet i en serie från Resurs Bank som även består utav Resurs Classic och Gold.

Sammanfattning

Ett exklusivt kort med lyxiga förmåner och goda villkor. Kortet har en hög årsavgift men det syns även i de mer påkostade förmånerna som är svåra att hitta bland andra kreditkort i Sverige. Fördelarna med kortet är helt klart kreditvillkoren och kreditgränsen, bonusen, försäkringarna och övriga lyxiga förmåner som loungebesök gratis.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Resurs World

Vi har under denna sida tagit en djupare titt på kreditkortet Resurs World. Detta är ett kort som har det lilla extra och det medför även en högre årsavgift. Kortet har många fördelar som bonusar, gratis försäkringar och mycket mera.

Det vi kollar på under recensionen är bland annat kreditvillkor, krav, bonus, avgifter och annat relaterat till kortet.

Bilder från ansökan
Resurs World ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kortets kreditvillkor är en av de främsta fördelarna och att det har en kreditgräns på 200 000 kr. En vanlig kreditgräns ligger runt 50 000 – 75 000 kr och därmed ligger Resurs World långt över. De räntefria dagarna är även de långa med sina 60 dagar vilket sticker ut från vad många andra kreditkort erbjuder. Kreditränta på 17,32 % är på en normal nivå och sticker inte ut speciellt.

Maxkredit: 200 000 kr
Kreditränta: 17,32 %
Effektiv ränta 37,07 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Avgifterna till kortet sticker inte ut något särskilt förutom den höga årsavgiften som är ger möjligheten till de påkostade förmånerna. Om du är en person som gillar lite vardagslyx och uppskattar extra förmåner kan avgiften absolut vara värd dock. Men det gäller att fundera kring hur mycket du kommer använda förmånerna och om du får tillbaka värdet. För de allra flesta så är svaret nej men för en del personer som spenderar mycket pengar är årsavgiften inte en så stor utgift.

Utöver årsavgiften är aviavgift, valutapåslag och liknande avgifter i normal nivå gentemot andra kreditkort. När årsavgiften är såpass hög kan man ju tycka att övriga avgifter bör vara förmånliga men så är inte fallet.

Årskostnad: 1068 kr
Uttagsavgift: 2,97 % (lägst 35 kr)
Valutapåslag: 1,97 %
Aviaavgift: 29 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr

Bonussystem

Kortet erbjuder ett mycket enkelt bonussystem där du får 0,5 bonuspoäng per spenderad krona med kortet. Poängen kan du sedan nyttja i Resurs poängshop där du kan köpa alla möjliga sorters produkter och tjänster. De bonuspoäng du samlar på dig är giltiga i 3 år och du samlar även poäng genom fakturabetalningar, uttag och överföringar. Men det är inte värt att göra dessa saker för att få bonus då det tillkommer större avgifter än bonusen när du genomför dessa.

Poängshoppen har som sagt mycket olika produkter, nedan kommer några exempel:

Produkt/tjänst Poäng Värde
Gåva till cancerfonden 15 000 st 150 kr
Zalando Presentkort 15 000 st 100 kr
CDON presentkort 68 000 st 500 kr
Rituals presentkort 68 000 st 500 kr
Poängbutik Resurs World

Bonus för nya kunder

När du som ny kund genomför ditt första köp med kortet får du 10 000 bonuspoäng helt gratis in på ditt konto. Detta gör att du kommer igång med att samla poäng lite snabbare.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: Ja
Kategori: Exklusivt vardagskort

För & Nackdelar

 • Kostnadsfria loungebesök
 • Hög bonus
 • Concierge Service
 • Uttag och valutavgifter
 • Hög årsavgift

Försäkringar i Resurs World

Resurs World har precis som Resurs Gold en gratis försäkring vilket är reseförsäkringen. Utöver det finns även ett betalskydd som du kan köpa till som tillval.

Reseförsäkring

Först och främst gäller en gratis reseförsäkring när du betalar minst 75 % av din resa med ditt Resurs World kort. Försäkringen täcker dig och din familj vilket inkluderar barn under 23 år och sambo eller make/maka. Resan behöver även vara i max 45 dagar för att försäkringen skall gälla. Glöm inte att detta är en kompletterande reseförsäkring som skall svar ett extraskydd till reseförsäkringen du har genom hemförsäkringen.

Dessa skydd består försäkringen utav:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning försenat bagage
 • Ersättning försenad transport
 • Självriskskydd för hem och bil

 

Du kan även hitta ersättningen du kan få för de olika skydden här:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 60 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 800 kr 5000 kr
Bagageförsening minst 6 timmar 1000 kr 5000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar 2000 kr 10 000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Ersättning Resurs World reseförsäkring.

Som du kan se saknas en del skydd i denna försäkring som brukar finnas. Till exempel finns inget resestartsskydd, självriskeliminering för hyrbil eller ersättning för missat anslutningsflyg. På grund av detta så anser vi att Resurs Worlds reseförsäkring är bristfällig men den räcker ändå för de allra flesta.

Betalskydd – tilläggsförsäkring

Detta är en försäkring som täcker dig som blir till exempel ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven. Men detta är inget som inger i Resurs World kortet gratis utan ett tillval som kostar 0,77 % av det utgående saldot av din kredit varje månad. Detta innebär att du som har en utgående kredit på 10 000 kr en månad får en avgift på 77 kr. Vid dessa händelser gäller försäkringen dig som är försäkrad:

 • Sjukskriven
 • Arbetslös (ofrivilligt)
 • Sjukhusvistelse
 • Dödsfall

 

Ersättningen du kan få är att Resurs täcker din månadsbetalning när du har blivit drabbad av något av de ovanstående.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från tidigare kunder

Det finns begränsat med recensioner till Resurs World vilket kan göra det svårt att få en bra överblick kring kundernas nöjdhet. Dock finner vi en del recensioner som tyder på att kortet erbjuder bra förmåner och fungerar som det ska. Resurs som ligger bakom kortet har även 3,5/5 i betyg hos Trustpilot, vilket är ett ganska bra betyg.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minimum inkomst på 8333 kr / månad

Betala smidigt med Resurs World

Det finns många olika sätt du kan välja att betala din kreditfaktura på genom Resurs World. Detta är en stor fördel då det låter dig vara flexibel och skjuta upp betalningar ibland helt räntefritt. Självklart kan du välja att betala inom de 60 räntefria dagarna och då slippa avgifter och ränta helt. Vilket är det du bör göra oftast om du ska få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort.

Räntefri delbetalning

Du kan välja att delbetala ditt köp räntefritt under antingen 3 eller 6 månader. Då tillkommer endast en uppläggningsavgift på 97 kr på båda och även en månadsavgift på 39 kr om du väljer 6 månaders delbetalning. Om du delbetalar lite större belopp så blir dessa avgifter mycket låga och den effektiva räntan endast några procent.

Dela upp betalningen

Du kan även välja att dela upp på antingen 10 eller 20 månader men då tillkommer ränta. Väljer du 10 månader ligger räntan på 12,36 % och väljer du 20 månader är räntan 17,32 %. Detta är höga räntor och med tanke på att du kan få det räntefritt genom att dela upp de på 3 eller 6 månader bör du inte välja dessa alternativ. Utöver räntan tillkommer även en månadsavgift på 39 kr när du delar upp köpet på 10 eller 20 månader.

Delbetala separata köp

Till sist finns det även en möjlighet till att välja enskilda större inköp och delbetala endast dessa. Då är första månaden helt ränta och avgiftsfri och efter det kan du välja antingen 6 eller 12 månaders räntefri delbetalning.

Ansök till Resurs World

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här:

 1. Ta dig till ansökan

  Börja med att ta dig till Resurs World ansökningsformulär.

 2. Ansök

  När du är där är det endast att fylla i personuppgifter och önskat kreditutrymme innan du kan signera med Bank-ID och ansöka.

 3. Vänta in besked

  När ansökan har skickats iväg är det bara att vänta på ett svar. Blir du godkänd kan du snart börja använda ditt nya exklusiva kreditkort i vardagen!

Exklusiva förmåner

Unikt med Resurs World är att kortet har en hel del exklusiva förmåner som du inte hittar hos andra kreditkort.

Concierge Service

Som tidigare nämnt är Resurs World ett mycket exklusivt kort med lyxiga förmåner. En av dessa lyxiga förmåner är just concierge-servicen. Detta innebär att du får kostnadsfri hjälp med bokning av bland annat engagemang, resor och hotell.

Lounge key

En annan lyxig förmåner är tillgången till lounger runtom hela världen. Här kan du njuta av dryck, mat och bra wifi innan du börjar din resa. Kortet ger dig 4 gratis besök varje år och då får du även ta med en gäst. En exklusiv förmån som saknas är dock fast track för när du ska flyga.

Sparränta hos Resurs Bank

Skaffar du Resurs World får du tillgång till konton med ränta hos Resurs Bank. De brukar ha en hög ränta gentemot andra banker, vilket gör det till en extra fördel.

Vanliga frågor

Vad kostar Resurs World kortet?

Årsavgiften på Resurs World kortet är en stor nackdel. Men det är även det som möjliggör de lyxiga och exklusiva förmånerna som får kortet att sticka ut. Kortet har en månadsavgift på 89 kr vilket innebär att det kostar 1068 kr per år att äga.

Ingår Lounge tillgång?

Ja, det finns lounger runtom världen med mat, dryck och wifi som du kan njuta av innan din resa tar fart. Du kan använda lounge-key inträdet 4 gånger per år och får ta med dig en vän.

Ingår concierge service?

Ja, en extremt lyxig förmåner är att du får kostnadsfri service för bokning av resor, restauranger, hotell och mera.

Kan man delbetala köp?

Ja, du kan till och med välja 6 månaders räntefri delbetalning. Då tillkommer endast en uppläggningsavgift samt en liten avgift varje månad. En stor fördel med World kortet är helt klart den räntefria delbetalningen.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-16

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Strawberry Mastercard
Strawberry Mastercard
Wasa Kreditkort
Wasa Kredit Mastercard
Coop Mastercard
Coop Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Resurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer: 5164010208
Adress: Box 22209
Postnummer: 250 24
Ort: Helsingborg
E-mail: kundservice@resurs.se
Telefonnummer: 0771 11 22 33

Öppetider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -