Hoppa till innehåll
SEB Credit

SEB Credit

november 13, 2023

Ett kreditkort från SEB som ger dig möjligheten att nyttja en kredit i vardagen. Kortet har 60 räntefria dagar och ett flertal försäkringar ingår när du handlar med kortet.

Sammanfattning

Ett kreditkort med låg ränta som ger dig schyssta kreditvillkor. Dock ingår inga unika förmåner som ett bonussystem eller särskilda rabatter. Men det ingår en del försäkringar kostnadsfritt och allt som allt är det ett bra vardagskort.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension SEB Credit

Vi har nedan gjort en komplett recension på SEB Credit. Det är ett av kreditkorten från storbankerna och därav väljer många att skaffa just detta kortet.

Men hur bra är förmånerna verkligen och är årsavgift värt det? Allt detta tar vi reda på nedan!

Bilder från ansökan
SEB Credit ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kortet har en mycket låg kreditränta på 14,64 %. Speciellt då det är inte är en individuell ränta, utan alla med kortet har samma ränta. Snittet för dessa räntor på kreditkort har stigit uppåt rejält på senaste och är närmare 20 % numera. Det gör att SEB Credit har en mycket bra nivå på sin ränta.

Kreditgränsen är 100 000 kr men SEB kan sätta en lägre gräns till dig än detta om du inte har en mycket god ekonomi. Du kan även välja att höja kreditgränsen efteråt men max till 20 % av din årsinkomst. Med 60 räntefria dagar har du också god tid på dig att betala tillbaka krediten innan ränta tillkommer.

Exempel på effektiva räntan: Om du nyttjar en kredit på 20 000 kr under 12 månader blir den effektiva räntan 15,98 %.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 14,64 %
Effektiv ränta 15,98 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Tyvärr har SEB Credit en årsavgift på 295 kr vilket är den största nackdelen med kortet. Det finns en hel del kreditkort utan årsavgift som dessutom även ger bonusar vilket det kortet inte ger. Därmed finns det inte heller något sätt för dig att samla ihop årsavgiften. Förutom om du brukar betala sent och kan spara pengar genom den låga räntan. Men brukar du betala sent så är ett kreditkort inget du bör skaffa.

Uttagsavgiften är en fast avgift på 35 kr per uttag vilket innebär att det är dyrt att ta ut små summor men avgiften blir relativt låg om du tar större uttag åt gången. Valutapåslaget på 1,65 % är inget som sticker ut och inte heller övriga avgifter som påminnelse och övertrasseringsavgift.

Årskostnad: 295 kr
Uttagsavgift: 35 kr
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

SEB Credit har ingen bonus

Kortet har inget bonussystem, vilket är en stor nackdel.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Kompletterande reseförsäkring
 • Köpskydd
 • Låg ränta
 • Ingen bonus
 • Årsavgift

Försäkringar

Förmånerna med kortet är de gratis försäkringar som ingår. Dock kräver försäkringarna att du använt kortet vid köpen för att de ska gälla. De försäkringar som ingår är en kompletterande reseförsäkring och en köpförsäkring med 3 olika skydd.

Kompletterande reseförsäkring

När du betalat minst 75 % av din resa med SEB Credit kortet så ingår en gratis kompletterande reseförsäkring för dig och familjen. I familjen ingår make/maka eller sambo samt hemmavarande barn under 23 år. Försäkringen ger dig bland annat en avbeställningsskydd och ersättning vid förseningar. På grund av reseförsäkringen som är bra så kan SEB Credit användas som ett resekort, dock är valutapåslaget något du ska hålla koll på.

Här kommer alla skydd som ingår samt ersättningsnivåer:

Skydd Högst ersättning/person Högst ersättning/kort
Avbeställningsskydd 15 000 kr 45 000 kr
Transportförsening mer än 6 timmar 700 kr 2800 kr
Bagageförsening minst 6 timmar upp till 1000 kr upp till 4000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar upp till 2000 kr upp till 8000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Ersättning SEB Credit reseförsäkring.

Prisgaranti

I 90 dagar från inköpsdatum för varor köpta till 100 % med ditt SEB Credit kort så har du en prisgaranti. Hittar du då varan på ett annat ställe för ett billigare ordinarie pris så ersätts du med mellanskillnaden.

Köpskydd

Du har dessutom i 90 dagar från inköp ett köpskydd på dina varor köpta med kortet. Om varorna under perioden blir utsatta för stöld eller oförutsedd skada har du rätt till ersättning.

1 års extra garanti

På hemelektronik och vitvaror som du köper med kortet får du ett års extra garanti utöver det som säljaren lämnar. Som max kan dock garantin vara i 3 år från inköpsdatumet.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om SEB Credit?

SEB Banken har 1,3/5 i betyg baserat på 335 omdömen hos Trustpilot. Detta är ett mycket dåligt omdöme och tyder på att allt inte är som det ska. Omdömena lyfter fram att kundservicen både är ohjälpsam och svår att få tag på. När det gäller omdömen om just SEB Credit kortet så påpekas årsavgiften som en stor nackdel och saknaden av bonussystem.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till SEB Credit

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Skicka iväg ansökan

  För att skicka iväg ansökan behöver du först hitta SEB Credits ansökningsformulär och skriva in personliga uppgifter samt önskat kreditutrymme.

 2. Få hem kortet

  Det går snabbt att få svar på ansökan. Blev du godkänd så har du uppfyllt de krav som SEB ställer och får snart kortet hemskickat.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort till SEB Credit?

Ett extrakort kostar 100 kr per år.

Hur är kundservicen för SEB Credit?

Kundservicen är tyvärr något som tidigare kunder har lyft fram som negativt med kortet. Enligt många omdömen är kundtjänsten långsam och fungerar inte riktigt som den ska.

Hur hög är kreditutrymmet med SEB Credit kortet?

Du kan först max bli beviljad en kreditgräns på 100 000 kr. Sedan kan du ansöka om ett ökat kreditutrymme och kan då högst bli beviljad 20 % av din årslön i kreditutrymme.

Hur mycket uttag kan göras med kortet?

Som max kan du ta ut 10 000 kr/dygn och 20 000 kr under fyra dagar.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-11-13

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Resurs Gold
Resurs Gold
Swedbank Kreditkort Platinum
Swedbank Kreditkort Platinum
American Express Gold
American Express Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Skandinaviska Enskilda Banken AB
Organisationsnummer: 5020329081
Adress: -
Postnummer: 106 40
Ort: Stockholm
E-mail: -
Telefonnummer: 0771 365 365

Öppetider

Måndag: Öppet dygnet runt
Tisdag: Öppet dygnet runt
Onsdag: Öppet dygnet runt
Torsdag: Öppet dygnet runt
Fredag: Öppet dygnet runt
Lördag: Öppet dygnet runt
Söndag: Öppet dygnet runt