Hoppa till innehåll
Swedbank Kreditkort Platinum

Swedbank Kreditkort Platinum

maj 4, 2024

Swedbank Mastercard Platinum kreditkort är ett exklusivt kort med lyxiga förmåner. Du hittar bland annat förmåner som personlig rådgivning och loungetillgång.

Sammanfattning av Swedbank Platinum

Ett exklusivt kreditkort med en hög årsavgift på 1700 kr som medför många förmåner. Till att börja med finns klassiska förmåner som bonussystem, kompletterande reseförsäkringar och rabatter. Men det ingår även concierge service, loungetillgång och fler försäkringar. Kreditvillkoren är också schyssta, men en låg ränta och hög kreditgräns.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Swedbank Kreditkort Platinum

Mycket exklusivt kreditkort från Swedbank som gör vardagen mer bekväm. Men är den ökade bekvämligheten värd den höga årsavgiften ska vi nu ta reda på!

Läs hela vår recension nedan:

Bilder från ansökan
Swedbank Kreditkort Platinum ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditgränsen är 200 000 kr när du ansöker men du väljer själv vid ansökan hur stor kredit du önskar att få. Men möjligheten till att få ett mycket stort kreditutrymme finns då du kan efteråt ansöka om en förhöjd kreditgräns upp till 750 000 kr.

Samtidigt är kortet ett av kreditkorten med lägst ränta med en kreditränta på 14,45 %. Krediten har du 55 räntefria dagar på dig att betala tillbaka vilket är en lång räntefri period.

Exempel effektiv ränta: nyttjar du en kredit på 100 000 kr under ett år blir den effektiva räntan 15,90 %.

Sammanfattningsvis mycket bra kreditvillkor med en hög kreditgräns och låg ränta samt lång räntefri kredit.

Maxkredit: 750 000 kr
Kreditränta: 14,45 %
Effektiv ränta 15,90 %
Räntefri period: 55 dagar

Avgifter

Nackdelen med kortet är den höga årsavgiften som är 1700 kr för dig som inte är nyckelkund och 1400 kr för dig som är det. Nyckelkund innebär att du betalar 39 kr per månad för att även få tillgång till övriga tjänster hos Swedbank. Årsavgiften är mycket hög och du behöver spendera en hel del pengar och nyttja förmånerna tillfullo för att få tillbaka värdet.

Kortet passar inte bra att ha med på resan på grund av det höga valutapåslaget på 1,65 % och uttagsavgiften på 3 %. Dock erbjuder kortet en hel del förmåner för resan som loungetillgång och försäkringar. Genom att kombinera kortet med ett kreditkort utan valutapåslag kan du komma undan billigare under resan.

Årskostnad: 1700 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 45 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Övertrasseringsavgift: 105 kr

Bonus och erbjudanden

Först och främst ger dig Swedbank Platinum kortet ett bonuspoäng per krona du spenderar. Bonusnivån är 0,4 % då du får 100 kr i avdrag på kreditfakturan efter du nått 25 000 bonuspoäng.

Du får även rabatter och erbjudanden hos utvalda företag som Swedbank samarbetar med. Dessa byts kontinuerligt så att du får ta del av nya erbjudanden hela tiden. I listan nedan hittar du aktuella rabatter:

 • 10 % rabatt hos Interhome
 • Upp till 40 % hos Rayban
 • Upp till 40 % rabatt hos Global

 

Bonus: Alla köp
Concierge: Ja
Flyglounger: Ja
Kategori: Lyxigt vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingår försäkringar
 • Concierge Service
 • Loungetillgång
 • Hög årsavgift
 • Hög uttagsavgift

Försäkringar

En av förmånerna är kortets alla försäkringar som den kompletterande reseförsäkring och köpförsäkringen som ger dig trygghet i vardagsköpen. Läs mer om alla försäkringarna som ingår nedan:

Reseförsäkring

En kompletterande reseförsäkring från Europeiska ERV som ger dig skydd på resan. Försäkringen omfattar även din familj vilket inkluderar partner och barn under 25 år. Utresan behöver ske från norden för att försäkringen ska gälla på din resa och då ger den dig ersättning för:

 • Sjukdom under resan (medicinsk behandling)
 • Avbeställningsskydd
 • Försenad resa på grund av strejk
 • Ersättningsskyldig skadestånd
 • Missat anslutningsflyg
 • Försenat bagage
 • Personförsening
 • Resestartskydd
 • Outnyttjade aktiviteter
 • Självriskskydd för bil och hemförsäkring
 • Eliminerar självrisk för hyrbil

 

Köpförsäkring

På köp som genomförs med kortet ingår en hel del skydd.

Drulleförsäkring

Vid stöld eller oförutsedd och plötslig skada kan du få ersättning. Du får ersättning för att täcka reparation eller köp av ny vara.

Prisgaranti

Inom 90 dagar från inköpsdatumet har du en prisgaranti på dina varor. Skulle du hitta en vara du köpt fast minst 300 kr billigare på ett annat ställe blir du ersatt mellanskillnaden.

1 års extra garanti

Du får 1 års extra garanti på hemelektronik och hushållsapparater. Har du till exempel köpt en hushållsmaskin med 2 års garanti får du 3 års garanti på grund av detta skyddet. Som max kan garantin vara i 3 år från inköpet.

Evenemangsskydd

Skulle du bli drabbad av en sjukdom vilket gör att du inte kan delta på ett evenemang du har köpt biljetter till kan du få ersättning för biljettkostnaden. Du behöver dock ha läkarintyg på din sjukdom.

Allriskförsäkring 5 år

På hemelektronik och hushållsapparater inköpet med ditt Platinumkort har du 5 års allriskförsäkring. Varan måste ha ett värde på minst 1000 kr för att du ska få ersättning för skada eller stöld.

Feltanknings försäkring

Tankar du fel drivmedel eller blir utsatt för skada så att du behöver bärgning kan du få upp till 4000 kr i ersättning. För att försäkringen ska gälla behöver du ha tankat minst 20 liter drivmedel med kortet minst en gång under de senaste 60 dagarna.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna?

Swedbank har endast 1,4/5 i betygs hos Trustpilot vilket är mycket dåligt. När vi kollar på recensioner kring just Platinum kortet hittar vi blandade omdömen. En del tycker kortet har bra förmåner och har gjort vardagen och resorna mer bekväma medan andra inte alls är lika nöjda. De flesta är istället missnöjda med den låga bonusnivån och anser att det finns förmånligare alternativ med lägre årsavgift. Till exempel kostar endast Resurs Gold 245 kr och erbjuder liknande förmåner.

Krav för kortet

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Har en fast inkomst

Skaffa Swedbank Platinum

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Skicka iväg ansökan

  Skriv in dina personliga uppgifter och välj ett önskat kreditutrymme på Platinum kortets ansökningsformulär. Tänk på att välja ett kreditutrymme som passar dig och att du ska kunna betala tillbaka den, välj därför inte för stort utrymme.

 2. Få hem kortet

  Efter du blivit godkänd av Swedbank då du uppfyller kraven så får du kortet hemskickat. Du kan nu början handla med kortet i vardagen och ta del av förmånerna. Glöm nu inte bara att betala tillbaka krediten i tid så att inte ränta tillkommer.

Fördelar med Swedbank Platinum kreditkortet

Det ingår både Concierge Service och loungetillgång gratis när du har Platinum kortet. Dessa förmåner gör att kortet anses vara ett exklusivt kort då de flesta korten inte erbjuder detta.

Loungetillgång

Med Platinum kortet har du tillgång till över 1200 lounger runtom hela världen. Reser du med sällskap kan medresenärer betala $28 för att också komma in. I loungen får du lugn och ro innan din avgång och slipper köer och stress. Du får oftast tillgång till mat, dryck och sköna loungeutrymmen där du kan koppla av innan resan.

Concierge Service

Få personlig rådgivning och hjälp dygnet runt med att lösa problem och outsourca sysslor. Du kan till exempel få hjälp med att:

 • Boka restaurang
 • Få tag i biljetter till evenemang
 • Få råd och tips för resan
 • Boka hotell

Vanliga frågor

Är Platinum kortets ränta fast?

Nej, precis som med nästintill alla kreditkort är det en rörligt ränta. Detta innebär att den justeras utefter hur styrräntan ändras. Dock brukar kreditkorts räntor endast justeras minimalt. Den har nyligen justerats lite, men är fortfarande låg.

Hur hög är aviavgiften?

Oavsett om du väljer pappers eller e-faktura är det gratis.

Vad kostar ett extrakort?

Extrakort kostar 900 kr/år vilket är väsentligt lägre än årsavgiften på 1700 kr men fortfarande mycket högt.

Vem passar kortet till?

Kortet passar dig som vill ha mer exklusiva förmåner. Till exempel ingår det både concierge service och loungetillgång.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Hyundaikortet
Hyundaikortet
OKQ8 kreditkort
OKQ8 Kreditkort
Wasa Kreditkort
Wasa Kredit Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Swedbank AB
Organisationsnummer: 5020177753
Adress: -
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 22 11 22

Öppetider

Måndag: 07:00 - 20:00
Tisdag: 07:00 - 20:00
Onsdag: 07:00 - 20:00
Torsdag: 07:00 - 20:00
Fredag: 07:00 - 20:00
Lördag: 07:00 - 20:00
Söndag: 07:00 - 20:00