Hoppa till innehåll

Mastercard kreditkort

Mastercard är ett stort och välkänt företag som tas hand om kortbetalningar runtom världen. De flesta svenska bankerna har lanserat ett kreditkort med Mastercard och då kan det användas på deras system av betalninslösningar. Mastercard ger själva inte ut något kort utan sköter endast betalningslösningen.

Re:member Flex

Re:member Flex

Vanliga mastercard kreditkort

   Resurs Gold
  • Bonus på alla köp
  • Gratis reseförsäkring
  • Räntefri delbetalning inom 6 månader
  Årsavgift: 245 kr
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 12,36 – 17,32 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr
   Remember Flex
  • Gratis årsavgift
  • Upp till 25% reward rabatt
  • 56 dagar räntefri kredit
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 120 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK
   Komplett kreditkort
  • 0 kr i årsavgift
  • Hög bonus
  • Ingår reseförsäkring
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 21,4 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Eff. ränta 23,63 %, 1 000 kr avbetalning på 12 mån. Totalt: 1 198 kr
   Resurs World
  • Kostnadsfria loungebesök
  • Hög bonus
  • Concierge Service
  Årsavgift: 1068 kr
  Maxkredit: 200 000 kr
  Kreditränta: 17,32 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl månadsavgift 89 kr. Totalbelopp 15 331 kr
   Resurs Classic
  • 0 kr i årsavgift
  • Modernt val
  • Delbetala räntefritt inom 6 månader
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 30 000 kr
  Kreditränta: 14,36 – 19,32 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.
   Coop Mastercard
  • Ingen årsavgift första året
  • Upp till 5,5 % bonus på Coop
  • Flertalet försäkringar ingår
  Årsavgift: 0 kr år 1 (efter 295 kr)
  Maxkredit: 150 000kr
  Kreditränta: 18,45 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

Statistik – Mastercard kort

Antal mastercard kort: 6 st
Genomsnittlig ränta: 15,2 %
Genomsnittlig årsavgift: 215 kr
Maxkredit mellan: 30 000 – 200 000 kr
mastercard kort illustration

Vad innebär ett Mastercard kreditkort

Mastercard är ett företag som tar hand om kortbetalningar och skapar betalnätverk som har täckning över hela världen. Det finns betalkort, kreditkort och debetkort som är Mastercard och ges ut utav olika banker.

Mastercard själva ger aldrig ut några kort utan det är banker som skaffar sig en licens för att använda Mastercards betalnätverk. Genom detta nätverket kan deras kort användas på kortterminaler över hela världen. Ett Mastercard kreditkort är alltså ett kort med licens för att användas på Mastercards betalnätverk.

De flesta betalningskorten på marknaden är antingen Mastercard eller VISA kort. Detta är olika betalnätverk men skillnaden mellan VISA och Mastercard är nästan obefintlig för dig som kund.


Exempel Mastercard kreditkort

Som sagt finns det ett otroligt brett utbud av Mastercard kort på den svenska marknaden vilket resulterar i ett svårt val. Nedan har vi listat de bästa Mastercard kortet och deras främsta fördelar:


Hitta rätt Mastercard kreditkort

Eftersom det finns ett så brett utbud av Mastercard kort kan det bli svårt att hitta rätt. Därför har vi nedan tagit fram de aspekterna Kreditio kollar på för att jämföra olika Mastercard kort.

Avgift per år

Många kreditkort har en avgift som de tar ut för att få ha kortet i ett år. Detta är en avgift som många brukar vilja undvika och det är helt förståligt. För det första är det en avgift som kan vara hög och kosta dig därmed en del pengar. Men det skapar även ett tvång att använda kortet då du har betalat för det.

Villkor

Kreditvillkoren kan vara en annan viktig aspekt och då menar vi främst maxkredit och räntefriadagar. Detta eftersom vi redan nämnt krediträntan ovan.

Maxkrediten brukar ligga någonstans runt 50 000 – 75 000 kr och är därför oftast tillräckligt för många. Är du däremot en person som spenderar mycket pengar kan en ännu högre maxkredit vara viktig. De räntefriadagarna är de dagar där du räntefritt får nyttja en kredit innan krediträntan läggs på. Perioden för detta villkoret brukar ligga runt 50 dagar men varierar. Med en låg räntefri period kan du hinna betala räkningen i tid och slippa avgifter.

Ingår försäkringar

Många kreditkort erbjuder gratis försäkringar som extra förmåner. Detta är något som kan vara mycket förmånligt och låta dig spara in en del pengar.

Vanliga försäkringar som kan ingå är bland annat allriskförsäkringen och en kompletterande reseförsäkring.

Reseförsäkringen är den som är mest omtyckt av kunderna och brukar gälla när resan betalas med kortet till 50-75 %.

Ränta

Räntan är den avgift som tillkommer när du inte betalat en faktura inom de räntefria dagarna. För kreditkort tenderar denna avgift att vara mycket hög. Därför bör du se till att ditt Mastercard har en låg kreditränta. Detta minskar risken för höga avgifter vid försenad betalning som kan orsaka skulder i sin tur.

Specifika förmåner och bonus

Genom ett bonuskort får du bonuspoäng på köp med ditt kort. Det kan antingen vara en generell bonus på samtliga köp eller en mer specifik. Bonusen är en viktig aspekt för många och en stor fördel för ett kort att ha.

Antingen har ett kort som sagt en bonus som gäller på alla köp eller en mer specifik. Är det en mer specifik kan den vara på matinköp, drivmedel tankning eller shopping.

För matinköp är det matkedjorna som Coop och ICA som ger ut korten och då ger de bonus på deras butiker. Om det är drivmedels bonus är det tankkedjorna som ger ut kortet. Där gäller en hög bonus när du tankar på endast deras stationer. Det finns även kreditkort som ger t ex upp till 25 % bonus på 300 webbutiker där det finns alla möjliga produkter och tjänster.


Jämförelse mastercard kort

Vi har nedan tagit fram de främsta fördelarna och jämfört de olika mastercard kreditkorten som finns.

Mastercard kortBäst för:Avgift per årVårt betyg
Re:member FlexBonus och rabatter0 kr5/5
Resurs WorldExklusiva förmåner1068 kr4/5
Resurs GoldBonus och lyxigt kort245 kr5/5
Resurs ClassicRäntefri delbetalning0 kr4/5
Komplett Bank MastercardBonuspoäng på stora inköp0 kr4,5/5
Tabell – Jämförelse mellan mastercard kreditkort av Kreditio

Vilket mastercard kreditkort är bäst?

Eftersom att det finns så många kort finns det alltid något som passar just dig. Däremot är det inte så att det kortet måste passa alla andra. Detta gör det svårt att utse ett kort som passar för alla utan man måste jämför kort utefter sina behov.

Vi anser dock att Remember Flex är ett kreditkort från Mastercard som är värt att kika på. Kortet har upp till 25 % bonus, ingen årsavgift, gratis försäkringar och mycket mera förmåner.

   Remember Flex
  • Gratis årsavgift
  • Upp till 25% reward rabatt
  • 56 dagar räntefri kredit
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 120 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK

Förmåner med mastercard

Det finns vissa fördelar/förmåner som ingår i de flesta eller alla mastercard korten.

Reseförsäkring ingår oftast

I de allra flesta korten så ingår en reseförsäkring så att du kan koppla av på resan. Där ingår olika slags skydd som till exempel: avbeställningsskydd, ersättning vid försent bagage/person och resestart-skydd. Som sagt ingår detta i nästan alla korten men vilka skydd som finns med beror på vilket kort du har.

Bedrägeri skydd

Om någon skulle göra en obehörig transaktion med ditt kort kan du vara lugn. Detta är något som mastercard inte kommer hålla dig skyldig för utan du kommer få pengarna tillbaka. Skyddet både i fysiska butiker och online.

Priceless cities

Detta är ett program som ger dig tillgång till unika upplevelser. Det finns ett brett utbud av upplevelser runtomkring hela världen, perfekt för din nästa resa.

Vanliga frågor

Vilka banker har Mastecard?

De flesta stora bankerna i Sverige har Mastercard kort. Exempel på banker är Komplett Bank, Resurs Bank och Re:member Bank.

Ger Mastercard ut egna kort?

Nej Mastercard ger endast ut betalnätverket som korten använder sig utav. Själva korten är det olika banker som ger ut med licens från Mastercard.

Hur jämför man Mastercard kort?

Det finns många olika sätt att jämför olika kreditkort på. Vi har sammanställt en lista med de viktigaste aspekterna att tänka på samt en topplista.


Sammanfattning

Mastercard är ett företag som erbjuder betalnätverk runtom världen som de flesta kreditkort använder sig av. Dock ger de inte ut några egna kort utan det är olika banker med licens som står för korten.

Eftersom det finns så många Mastercard kort på marknaden kan det vara svårt att hitta rätt. Vi har gått igenom hur du jämför olika kreditkort.

Vi vill tacka dig för att läst denna artikel och vi hoppas att du är redo för att hitta ett Mastercard kreditkort som passar dig nu!

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-02-10

Oliver Ivanovic på LinkedIn