Hoppa till innehåll
Gekåskortet

Gekåskortet

maj 4, 2024

Ett kreditkort med bonus som ger 1 % bonus på alla dina köp och utan att ett bonustak finns. Poängen går sedan att spendera på Ullared Gekås då det är Gekås egna Mastercard kreditkort.

Sammanfattning

Mycket hög bonusnivå på 1 % på alla inköp som görs och schyssta kreditvillkor med en kreditgräns på 100 000 kr. Kortet är även utan årsavgift men övriga avgifter är inte särskilt låga. Nackdelen är att bonusen är den stora fördelen med kortet och annars är det bara en reseförsäkring som ingår som ytterligare förmån.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Gekåskortet

Gekås egna kreditkort som ges ut i samarbete med Resurs Bank har vi nu recenserat. Vi har tagit reda på allt du behöver veta om kortet så att du enkelt kan bestämma dig för om det passar dig och dina behov.

Se hela recensionen nedan!

Bilder från ansökan
Gekåskortet ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Gekåskortet erbjuder ett kreditutrymme upp till 100 000 kr men kan också användas som ett kreditkort för studenter och då är kreditgränsen endast 10 000 kr. Studenter spenderar dock ofta inte så mycket pengar så detta kreditutrymmet borde vara tillräckligt i de flesta fall. För dig som inte är student och kan få upp till 100 000 kr i kreditutrymme så är kreditgränsen relativt hög.

Krediträntan ligger på 19,80 % och du har 60 räntefria dagar på dig att betala tillbaka krediten innan ränta tillkommer. Sammanfattningsvis bra kreditvillkor med en relativt hög kreditgräns och en lång räntefri period.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 19,80 %
Effektiv ränta 22,05 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Kortet är ett gratis kreditkort vilket innebär att årsavgiften är 0 kr. Vill du ta ut pengar med Gekåskortet så tillkommer en uttagsavgift på 3 % med en minsta avgift på 35 kr/uttag. Detta är inte en särskilt hög avgift om man jämför med andra kreditkort men ändå en dyr avgift för dig som tar ut kontanter ofta. Det är samma med valutapåslaget på 1,95 %. Pappersfaktura kostar 39 kr/månad men du kan undvika att betala något alls genom att välja e-faktura.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,95 %
Aviaavgift: 39 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 145 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonus med Gekåskortet

Du får 1 % bonus på alla köp du genomför med kortet, vilket är en mycket hög nivå. Bonuspoängen du samlar går sedan att använda på Gekås som värdecheck. Varje gång du når 10 000 bonuspoäng får du 100 kr att handla för på Gekås.

Obegränsad bonus

En fördel som de lyfter fram tydligt är att det inte finns någon gräns på hur mycket bonuspoäng du kan tjäna, vilket många andra kort har. Det brukar korten har så att du inte ska tjäna orimligt mycket bonus i förhållande till årsavgiften. Däremot har Gekåskortet ingen årsavgift och har trots det ingen spärr på bonusen.

Vi har nedan sammanställt en tabell på hur mycket bonus du kan tjäna beroende på hur mycket du spenderar på ett år:

Spendera/år Bonuspoäng Värdecheck hos Ullared
50 000 kr 50 000 bonuspoäng 500 kr
150 000 kr 150 000 bonuspoäng 1500 kr
300 000 kr 300 000 bonuspoäng 3000 kr
500 000 kr 500 000 bonuspoäng 5000 kr
1 000 000 kr 1 000 000 bonuspoäng 10 000 kr
Tabell – Hur mycket bonus kan man tjäna med Gekåskortet?

Medelinkomsten i Sverige är runt 400 000 kr per år i Sverige och hade dessa pengar spenderats med Gekåskortet hade 4000 kr i värdecheck hos Gekås tjänats in. Till skillnad från andra poängshoppar finns allting att hitta hos Gekås vilket gör bonussystemet extra förmånligt.

Bonus: 1 % på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • 1 % bonus på alla köp
 • 60 räntefria dagar
 • Ingen årsavgift
 • Endast reseförsäkring ingår
 • Hög uttagsavgift

Försäkringar

Fokuset på Gekåskortet ligger på bonusen och försäkringar är inget som prioriteras men det ingår en kompletterande reseförsäkring vilket det flesta kreditkorten har.

Kompletterande reseförsäkring

Minst 75 % av resans kostnader måste ha betalats med ditt Gekåskort för att den kompletterande reseförsäkringen ska gälla. Försäkringen täcker då inte bara dig utan även dina familjemedlemmar. Reseförsäkringen består av en del olika skydd som avbeställningsskydd och skydd som ger ersättningar vid förseningar och vi har nedan samlat en lista med alla skydd:

 • Avbeställningsskydd – upp till 60 000 kr/kort
 • Ersättning vid försenat allmänt transportmedel – upp till 5000 kr/kort
 • Ersättning vid bagageförsening – upp till 10 000 kr/kort
 • Vägassistans från Gekås – upp till 5000 kr/kort
 • Självriskskydd hem och bilförsäkring – upp till 10 000 kr/kort

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om Gekåskortet?

Generellt sett är omdömena kring Gekåskortet positiva. Mycket av det beror på just bonussystem som även vi i recensionen påpekar som mycket förmånligt. Du behöver inte anpassa din handling utefter något utan får samma höga bonus på alla inköp. En annan fördel som lyfts fram är saknaden av årsavgift samt reseförsäkringen. De negativa omdömena kommer främst ifrån folk som antingen tar ut mycket pengar eller genomför köp i utländsk valuta ofta. Dessa personer har då behöver betala ganska höga avgifter och är därmed missnöjda med kortet. För dig som reser mycket och genomför köp i andra valutor rekommenderar vi ett kreditkort utan valutapåslag.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Har en fast inkomst

Hur skaffar jag Gekåskortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Fyll i Gekåskortets ansökan

  Skriv in önskat kreditutrymme, personnummer, mobilnummer, e-post och signera sedan Gekåskortets ansökan med Bank-ID. Du får svar direkt på ansökan om du blivit godkänd eller ej.

 2. Få kortet hemskickat

  Fick du svaret att du blivit godkänd för kortet så är det bara att vänta på att kortet ska skickas hem till dig. Börja sedan handla och tjäna in 1 % bonus på alla dina köp.

Räntefri delbetalning hos Gekås

På köp över 1000 kr hos någon av Gekås verksamheter så kan du välja att delbetala räntefritt. Då betalar du köpet enskilt och det flyttar från din månadsfaktura. Delbetalningen är räntefri men det tillkommer uppläggningsavgift + administrativa avgifter om du väljer delbetalning på 6 eller 12 månader. Den effektiva räntan blir därför inte 0 % som den blir om du väljer faktura 30-60 dagar.

Dessa betalningsalternativ finns:

 • Faktura 30-60 dagar (inga avgifter alls tillkommer)
 • Delbetalning under 6 månader (uppläggningsavgift på 195 kr och administrativ avgift på 45 kr/månad)
 • Delbetalning under 12 månader (uppläggningsavgift på 295 kr och administrativ avgift på 45 kr/månad)

Skaffa ett extrakort

Du kan kostnadsfritt beställa extrakort till ditt Gekåskort och samla till exempel hela familjens kostnader eller du och din partners på samma konto. Extrakort-innehavarens köp kommer då också att räknas med i ditt bonus samlande och du samlar mer bonus. Kom ihåg att du även är betalningsskyldig för extrakortets inköp.

Vanliga frågor

Vilka förmåner ger Gekåskortet?

Kortets främsta förmån är bonussystem och utöver det är det reseförsäkringen. Förutom dessa 2 förmåner så finns det inte så mycket mer förmåner vilket är kortets nackdel.

Är kortet gratis att skaffa och ha?

Ja, kortet är helt gratis att både skaffa och äga.

Hur hög bonus ger kortet?

Du får 1 % bonus på alla inköp med kortet.

Går det att betala räkningar med Gekåskortet?

Ja, genom Resurs Bank appen kan du enkelt betala räkningar med kortet och nyttja krediten. Dock tillkommer en avgift på 1,95 % av fakturans belopp när du betalar räkningar med kortet.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Agrolkortet
Agrolkortet
Nordea Premium
Nordea Premium
Everydaycard
Everydaycard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Resurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer: 5164010208
Adress: Box 22209
Postnummer: 250 24
Ort: Helsingborg
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 11 22 33

Öppetider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -