Hoppa till innehåll
Audikortet

Audikortet

maj 4, 2024

Ett VISA kreditkort som funnits på marknaden länge. Kortet ger dig bonus på alla dina köp och har särskilda förmåner och smidiga betalningsalternativ som är förmånligt för dig som äger en Audi bil.

Sammanfattning av kortet

Audikortet är ett kort för dig som äger en Audi och kör mycket bil. Då kan du nyttja de specifika förmånerna hos just Audi och drivmedels rabatten hos Preem men samtidigt nyttja ett vanligt bonussystem och få en gratis reseförsäkring. Nackdelarna är något höga avgifter och dåliga kreditvillkor med en kort räntefri period och hög kreditränta.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Audikortet

Audis egna kreditkort utformat för dig som kör en Audi bil ska vi nu recensera. Vi har fokuserat mycket på de förmåner du som Audi ägare får, kreditvillkoren och övriga generella förmåner som bonussystem.

Läs hela recensionen nedan!

Bilder från ansökan
Audikortet ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren är en nackdel med kortet. Till att börja med är kreditutrymmet mellan 5000 – 50 000 kr vilket är lågt till skillnad från många andra kreditkort, dock räcker detta för många. Sedan har vi en kreditränta på 20,65 % vilket är också är högt och du får endast nyttja krediten räntefritt under 39 dagar. Vanligtvis brukar du ha runt 50-60 räntefria dagar så detta är en mycket kort räntefri period vilket ökar chansen till att du inte hinner betala fakturan i tid.

Sammanfattningsvis dåliga kreditvillkor med låg kreditgräns, kort räntefri period och hög kreditränta. I och med senaste tidens höjningar av räntor så är däremot inte krediträntan lika dålig längre, då den endast höjts med 0,5 procentenheter. Men det är fortfarande inget billigt kreditkort.

Den effektiva räntan på ett kreditutrymme på 10 000 kr under 12 månader blir 24,49 %.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 20,65 %
Effektiv ränta 24,49 %
Räntefri period: 39 dagar

Avgifter

Kortet är ett gratis kreditkort vilket innebär att årsavgiften är 0 kr. Uttagsavgiften är 2 % (minst 35 kr) och valutapåslaget är 1,5 %, båda dessa avgifter ligger något under snittet för kreditkort. Men ska du ut och resa kommer du förmodligen stöta på dessa avgifter ofta och bör då välja ett kreditkort utan valutapåslag då det annars snabbt kan bli dyrt.

Aviavgiften är 25 kr per månad om du inte aktivt väljer e-faktura som är kostnadsfritt. Utöver detta så finns det en förseningsavgift på 95 kr och övertrasseringsavgift på 50 kr.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 25 kr (0kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Bonus med Audikortet

Varje krona du handlar för med Audikortet samlar du ett poäng för. Du samlar bonuspoäng tills du når 25 000 poäng och då dras 100 kr av din kreditfaktura. Du behöver alltså spendera 25 000 kr för att få tillbaka 100 kr och bonusen blir därmed 0,4 % på alla köp med kortet. En bonusnivå som är normal då den gäller alla köp med kortet men det finns en del bonuskort med bonus runt 1 % på alla köp.

Drivmedelsrabatt hos Preem

Kortet ger likt tankkort en drivmedelsrabatt när du tankar på Preems tankstationer. Då får du 15 öre/liter tankad i rabatt när du tankar på bemannade stationer. Detta är en riktigt bra förmån då den är i linje med vad många av tankkorten erbjuder men samtidigt endast en extra förmån med kortet utöver dess bonussystem.

Erbjudanden

Det finns även fler erbjudanden hos samarbetspartners och nu kan du till exempel få 10 % rabatt hos Europcar när du hyr en hyrbil. Det finns också specifika produkter som reas ut för dig med kortet och byts varje månad, du kan se dessa på deras hemsida.

Bonus: Bonus på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort för audiägare

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Förmåner för audiägare
 • Reseförsäkring ingår
 • Inga ytterligare försäkringar
 • Relativt hög ränta

Kompletterande reseförsäkring ingår med Audikortet

För att reseförsäkringen ska gälla behöver minst 75 % av resan ha betalats med ditt Audikort. Uppfyller du detta kravet har du, din sambo eller make/maka samt hemmavarande barn under 23 år en kompletterande reseförsäkring som täcker er. Försäkringen erbjuder ytterligare skydd utöver din hemförsäkring och försäkringsgivare är ERV. Nedan har vi sammanställt alla skydd samt ersättningsnivåer per person och den högsta möjliga ersättningen per kort:

 • Avbeställningsskydd – 15 000 kr/person och 45 000 kr/kort
 • Försening avresa över 4 timmar – 500 kr/person och 2000 kr/kort
 • Försening avresa över 8 timmar – ytterligare 500 kr/person och 2000 kr/kort
 • Bagageförsening avresa över 6 timmar – 1000 kr/person och 3000 kr/kort
 • Bagageförsening avresa över 48 timmar – 2000 kr/person och 6000 kr/kort
 • Självriskskydd hemförsäkring – 10 000 kr/kort
 • Självriskskydd bilförsäkring – 10 000 kr/kort

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme enligt kunder

Vi har också läst på kring omdömen från tidigare och befintliga kortinnehavare av Audikortet. På detta sättet kan vi få en överblick över hur kortet fungerar och om de uppfyller det som sägs.

Generellt sett en del negativa omdömen på senaste då kortet och banken anses vara gammaldags. Vilket vi även märkte i kreditvillkoren som endast ger 39 räntefria dagar och att det är en relativt låg bonus. Det verkar dock som att kortet varit mycket förmånligt tidigare då kortet varit på marknaden sedan 1998. Men idag är nog ett modernare kort som till exempel Resurs Gold ett bättre val för de flesta.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Du har en fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till AudiKort Visa

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta ansökan

  Ta dig till Audikortets ansökningsformulär och påbörja ansökan. Först behöver du skriva in ditt personnummer och identifiera dig med Bank-ID. Efteråt kan du skriva i ansökan och välja kreditutrymme.

 2. Vänta

  Snart därpå får du ett svar kring om du blivit godkänd eller inte. Uppfyllde du kraven och blev godkänd så kommer kortet skickas hem till dig, vilket brukar ta runt en vecka. Sedan är det bara att börja handla och nyttja förmånerna hos Audikortet.

Delbetala räntefritt hos Audi

För dig som kör en Audi kan denna förmånen vara mycket värdefull. Du får nämligen 12 månaders gratis delbetalning när du handlar hos en Audi-försäljare och detta sker automatiskt. Till skillnad från många andra räntefria delbetalningar tillkommer inga extra avgifter vilket innebär att den effektiva räntan även är 0 %.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort till Audikortet?

Det är gratis att skaffa ett extrakort.

Vem bör skaffa Audikortet?

Det passar bäst till dig som äger en Audi bil. Annars är förmånerna inte jätte imponerande och det finns en hel del modernare kort som är ett förmånligare val för de flesta.

Vilka speciella förmåner ger Audikortet?

Kortet ger dig 12 månaders räntefri delbetalning hos alla Audi-återförsäljare och inga extra avgifter tillkommer.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Ingo Mastercard
Ingo Mastercard
Remember Flex
Remember Flex
Swedbank Kreditkort Platinum
Swedbank Kreditkort Platinum

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 5164060922
Adress: Box 31066
Postnummer: 200 49
Ort: Malmö
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0476 88 000

Öppetider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -