Hoppa till innehåll
Resurs Classic

Resurs Classic

december 23, 2023

Resurs Classic är ett modernt kreditkort utan årsavgift som ger dig 60 räntefria dagar och möjligheten till 6 månaders räntefri delbetalning. Kortet går att koppla till både Apple och Google Pay och är det självklara valet för dig som är ute efter ett modernt vardagskort. Den låga kreditgränsen gör samtidigt att kortet godkänner de flesta.

Sammanfattning av Resurs Classic

Sammanfattningsvis är Resurs Classic ett modernt och enkelt kreditkort som är helt utan årsavgift. Fördelarna är de låga avgifterna, den räntefria delbetalningen och låga räntan. Kortet har också en låg kreditgräns på 30 000 kr och är därför ett kreditkort som är lätt att skaffa. Men det passar inte dig med höga utgifter eller för dig som vill ha förmåner som bonus och försäkringar.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar på Resurs Classic

Vi har på denna sidan tagit en djupare titt på Resurs Classic som är ett gratis kreditkort från Resurs Bank. Kortet har en låg kreditgräns jämfört med andra kreditkort men ändå en nivå som räcker till många personer. Det som skiljer kortet från de andra korten på Resurs Banks serie är den låga kreditgränsen och saknaden av årsavgift. Läs hela recensionen nedan:

Bilder från ansökan
Resurs Classic ansökan skärmdump

Bra kreditvillkor

Med Resurs Classic får du nyttja en kreditgräns på 30 000 kr till en ränta från 14,36 %. Detta är ett lågt kreditutrymme jämfört med många andra kreditkort men ändå tillräckligt för mångas spenderade. Fördelen med en låg kreditgräns för dig som inte tjänar särskilt mycket pengar är att det minskar risken att du spenderar pengar som du inte har.

Krediträntan ligger mellan 14,36 – 19,32 % vilket innebär att kortet har en personlig ränta. Med detta menas att banken gör en bedömning utifrån din ekonomiska situation och sätter en ränta till dig inom spannet. Det finns chans att du får en ränta på endast runt 14 % vilket är mycket lägre än de flesta konkurrenternas räntor som ligger närmare 20 %. Du får även nyttja krediten räntefritt i 60 dagar vilket är högre än de flesta andra kreditkort erbjuder.

Maxkredit: 30 000 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32 %
Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Mindre avgifter som uttag och valutapåslag ligger i linje med vad andra kreditkort erbjuder. Dock så är de stora kostnaderna som räntan och årsavgiften en del lägre än konkurrenternas. Krediträntan är personlig där du som lägst kan få en ränta på strax över 14 %. Jämför du detta med vad andra kreditkort erbjuder så kommer du snabbt inse att detta är en riktigt bra kreditränta. Den andra stora avgiften som många kreditkort har är årsavgiften vilket Resurs Classic saknar. Ett kort utan årsavgift tar bort känslan att du måste använda kortet eftersom du betalt en avgift för det.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2,97 % (min 35 kr)
Valutapåslag: 1,97 %
Aviaavgift: 39 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 145 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Ingen bonus

Resurs Classic har inget bonussystem och därför ingen bonus. Det finns inte heller cashbacks eller rabatter. Men det är inte fokuset med kortet, utan istället är det enkelheten och de låga avgifterna som prioriteras. Medan bonus är i fokus på de två andra versionerna av Resurs kreditkortet.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Modernt
 • Delbetala räntefritt
 • Ingen bonus
 • Lågt kreditutrymme

Försäkringar

Det ingår inga kostnadsfria försäkringar med Resurs Classic och det finns inte heller några tilläggsförsäkringar. Söker du efter ett kreditkort med till exempel reseförsäkring bör du kika in Resurs Gold eller Resurs World. Att det inte inkluderas några försäkringar tycker vi på Kreditio är tråkigt, då många kreditkort brukar ha det, trots att de är utan årsavgift. En kompletterande reseförsäkring hade förväntats anser vi, då det är något nästintill alla kreditkort har.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från tidigare kunder

Vi har kollat igenom recensioner och omdömen från kunder som testas på kreditkortet. Precis som med alla kreditkort finner man att kortet passar olika personer olika bra, dock är majoriteten av omdömena riktigt bra. Folk trycker extra på den låga krediträntan och saknaden av årsavgiften och klagar mest på saknaden av bonussystem.

Det går även att kolla på omdömen för kortutgivaren Resurs Bank AB för att få en uppfattning av hur seriösa de är. De har 3,7/5 i betyg hos Trustpilot baserat på 1070 omdömen. Vilket är ett mycket högt betyg för att vara en bank i helhet som även erbjuder krediter och liknande tjänster.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Delbetala räntefritt

En stor fördel med Resurs Classic är att kortet erbjuder en mycket förmånlig räntefri delbetalning. Du kan delbetala dina köp under en 6 månaders period utan att någon ränta tillkommer.

Räkneexempel: 6 månaders delbetalning

Om vi räknar på att du har en kredit på 15 000 kr som du vill delbetala under 6 månader. Då tillkommer en uppläggningsavgift på 97 kr och sedan en månadsavgift på 39 kr. Under 6 månader kommer du då betala 331 kr i avgifter vilket innebär en effektiv ränta på 4,15 %. Att betala 4,15 % i effektiv ränta för delbetalning under 6 månader är en mycket låg avgift. Detta om man jämför med många andra kreditkort som tar ut mycket mer.

Skaffa Resurs Classic nu

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här:

 1. Börja ansök

  Ta dig först till Resurs Classics ansökningsformulär.

 2. Ansök snabbt

  Sedan tar det endast någon minut att fylla i lite personuppgifter och frågor samt signera med Bank-ID. När du ansökt är det dags att invänta besked på om du fått godkänt.

 3. Få hem kortet

  Uppfyllde du krav och ansökan blev godkänd så kommer snart kortet bli hemskickat.

Sms-kvitto underlättar

Det kan vara svårt att hålla koll på fysiska kvitton och speciellt viktigt när du gör större inköp. Därför får du som genomför ett köp över 500 kr med kortet ett digitalt Sms-kvitto. Vilket gör det enklare för dig att hålla koll på kvitton och samtidigt kan du se om ditt kort används av någon obehörig.

Frågor och svar

Är Resurs Classic gratis?

Ja, Resurs Classic är Resurs Banks enda gratis kreditkort och är helt gratis att äga samt skaffa.

Finns det möjlighet till delbetalning?

Det finns alternativ till att välja delbetalning och till och med räntefri sådan. Resurs Classic kortet erbjuder dig 6 månaders räntefri delbetalning där det endast tillkommer en mindre uppläggningsavgift samt en liten månadsavgift.

Hur hög är kreditgränsen?

Kreditgränsen på Resurs Classic ligger på 30 000 kr vilket är ganska lågt jämfört med många andra kort. Däremot gör detta att kortet är enklare att skaffa och har lägre krav på dig som kortinnehavare.

Vilka förmåner har Resurs Classic?

Det är ett smidigt vardagskort med bra betalningsfunktioner som räntefri delbetalning. Nackdelen är att detta även är de förmåner som kortet har och det finns ingår varken bonussystem eller försäkringar.

Vad kostar ett extrakort för Resurs Classic?

Det kostar 50 kr med ett extrakort (engångskostnad).

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Swedbank Mastercard Kreditkort
Swedbank Mastercard
PFC kort
PFC kort
American Express Gold
American Express Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Resurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer: 5164010208
Adress: Box 22209
Postnummer: 250 24
Ort: Helsingborg
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 11 22 33

Öppetider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -