Hoppa till innehåll

N26 Metal

N26 Metal är det exklusivaste debetkortet från N26 Bank som är gjort av metall vilket skapar en känsla av lyx. Kortet har även en hel del förmåner som försäkringar, låga avgifter och utvalda erbjudanden.

Sammanfattning

Ett perfekt kort för resan på grund av valutapåslaget och uttagsavgiften som ligger på 0 %. Dock har kortet en hög årsavgift och inget bonussystem vilket är nackdelarna. Ytterligare fördelar är att det ingår ett antal försäkringar, bland annat en reseförsäkring, pandemi försäkring och mobilförsäkring.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Räntefri period -
Årskostnad 2100 kr
Uttagsavgift 0 %
Valutapåslag 0 %
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus Inget bonussystem
Concierge service -
Passar som Resekort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Gratis försäkringar
 • Inget valutapåslag
 • Ingen uttagsavgift
 • Hög årsavgift
 • Ingen bonus

Krav

 • Över 18 år
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension N26 Metal

Vi har recenserat N26 Metal, det mest exklusiva och omtalade kortet i N26 kortserie. Men är verkligen årsavgiften värt det och hur ställer sig kortet jämfört med de andra korten från N26 ska vi nu ta reda på!

Bilder från ansökan
N26 Metal ansökan skärmdump

Avgifter

Månadsavgiften ligger på €9,90 och årsavgift är alltså runt 2100 svenska kronor. Att betala 2100 kr för att endast få ha kortet är en hög årsavgift och det är egentligen inte så mycket som skiljer detta kortet mot de billigare varianterna från N26. Övriga avgifter med kortet är dock mycket låga, valutapåslaget och uttagsavgiften är helt borttagna vilket gör det perfekt för resan. Vanligtvis brukar valutapåslaget ligga på 2 % av summan och uttagsavgiften runt 3 %.

En fördel med just Metal kortet är att det har låga avgifter för dig som ofta handlar med krypto och det fungerar därmed bra som ett cryptokort. Trading fee för Bitcoin är endast 1 % och för andra kryptovalutor är det 2 % som gäller.


Bonus

Kortet har inget riktigt bonussystem vilket är den största nackdelen tillsammans med årsavgiften. Däremot så finns det erbjudanden som ändras kontinuerligt. Exempel på företag de har haft erbjudanden/rabatter hos är:

 • WeWork
 • Hotels.com
 • GetYourGuide

Försäkringar

Kortet ger dig ett urval av olika försäkringar där den kompletterande reseförsäkringen är den främsta. Utöver den så ingår mobilförsäkring, pandemi försäkring och skydd vid hyra av transportmedel.

Kompletterande reseförsäkring

Försäkringen gäller för dig och din familj när du är ute och reser. Syftet är att komplettera eran vanliga reseförsäkring med extraskydd som ersättning för förseningar och liknande. I försäkringen ingår det en del olika skydd:

 • Bagageförsening – få upp till €500 efter 4 timmar
 • Borttappat bagage – få upp till €2000
 • Medicinsk behandling (ersättning) – upp till €1 000 000 för dig och din familj
 • Avbeställningsskydd – ersättning upp till €10 000
 • Snö och bergsskydd – ersättning vid skidolyckor
 • Försening flyg – upp till €500 efter 4 timmar

 

Försäkringen har en del värdefulla skydd som ersättning vid förseningar och avbeställningsskydd. Sedan finns det också stora summor ersättning att få för att täcka medicinska kostnader vid olycka eller sjukdom.

COVID-19 försäkring

Det finns även en pandemi-försäkring för COVID-19. Försäkringen ger dig ersättning för akuta sjukhuskostnader på grund av sjukdomen eller avbokningar samt ombokningar.

Försäkrad mobil

Vid stöld eller skada av din mobil har du en försäkring som kan ge dig ersättning. Som max kan du få €1000 vilket är runt 10 000 kr i ersättning för att täcka reparationer eller inköp av ny mobil.

Hyr transportmedel säkert

När du hyr bil, elsparkcykel eller elcykel ingår detta skyddet som ger dig upp till €20 000 i ersättning vid skada av hyrt transportmedel. Perfekt för dig som brukar hyra elsparkcyklar för att ta dig runt och utforska under resorna. För dig med Metal kortet blir denna försäkringen även giltig för vanliga hyrbilar utomlands vilket inte gäller för N26 You kortet.


Vad säger kunderna?

N26 är en mycket omtalad bank och har enligt Trustpilot 3,4/5 i betyg baserat på runt 26 000 omdömen. Banken är alltså ganska omtyckt om man jämför med betygen hos många andra banker. Just recensionerna och omdömen för N26 Metal kortet är blandade. De personer som reser mycket och kan nyttja försäkringarna och de låga avgifterna är mycket positiva. Medan folk som inte kunnat resa lika mycket, speciellt nu under Corona anser att de betalat en alltför hög årsavgift.


Skaffa N26 Metal

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

 1. Hitta ansökan

  Klicka dig vidare till N26 Metal kortets ansökningsformulär och skriv in personliga uppgifter. Först öppnar du upp ett bankkonto och väljer då Metal kortet som alternativ.

 2. Identifiera dig

  När du sedan öppnat bankkontot kan du gå in via appen och identifiera dig, vilket du gör enklast genom en bild på ID eller pass. När N26 gått igenom din bild och identifierat dig skickar de sedan ut kortet. Vanligtvis går denna processen på under en vecka.

Fördelar med N26 Metal

N26 Metal är ett unikt debetkort med moderna funktioner som utgör kortets främsta fördelar. Vi går närmare in på fördelarna jämfört med traditionella betalkort nedan:

Metallkort

Precis som du hör på namnet så är kortet gjort utav metall och väger en del. Detta skapar en känsla av lyx och exklusivitet. Kortet sticker även ut en del och skiljer sig visuellt mycket från de vanliga betalningskorten de flesta idag använder. Detta är en fördel för dig som gillar det lilla extra och vill ha ett snyggt kort.

Enklare koll på ekonomin

Kortet har även en applikation där du kan hålla koll på utgifter och ekonomin. Där kan du även skapa nya kontot blixtsnabbt och föra över pengar smidigt. På detta sättet kan du enkelt skapa sparkonton och skapa specifika konton för specifika ändamål. Det är alltså mycket enkelt att organisera dina pengar utefter dina preferenser.

Prioriterad kundservice

Du får prioriterad kundservice för support kring kortet och övrig teknisk support. Det går att kommunicera med kundservicen genom både chatt och telefon.

Investera

Du kan även investera genom N26 appen och speciellt förmånligt är det för kryptoinvesteringar. Du har endast en avgift på 1 % vid köp av bitcoin och 2 % vid övriga kryptovalutor.

Sparränta

Du kan spara till 4 % ränta genom ett räntekonto hos N26 om du har N26 Metal kortet. Det är betydligt högre än de flesta andra banker erbjuder och därmed en bra fördel om du har en del pengar liggandes på kontot.

Vanliga frågor

Är N26 Metal värt det?

Den höga årsavgiften kan få dig att ifrågasätta om Metal kortet är värt att skaffa. Faktum är att det inte är det för de flesta, utan det finns bättre alternativ med lägre årsavgift. Till exempel ger PFC kortet dig också 0 % valutapåslag och uttagsavgift utan att ta ut någon årsavgift. Dock har detta kortet en gränsnivå för hur mycket valuta du kan växla och hur mycket kontanter du kan ta ut gratis.

Men spenderar du en del pengar och vill få försäkringar och övriga förmåner som kortet erbjuder kan kortet vara värt det. Men antagligen är det förmånligare att välja det bästa kreditkortet 2024 för dig. Detta kortet ger dig även bonus, lounge-tillgång, möjligheten att nyttja en kredit och har lägre årsavgift

Hur mycket kostar ett extrakort för N26 metal?

Det ingår ett kort helt gratis som du beställa och ha som reservkort.

Vilka förmåner har N26 Metal kortet?

Kortet ger dig gratis försäkringar, erbjudanden hos samarbetspartners, låga avgifter utomlands och smidig kontroll över ekonomin, tyvärr ges ingen bonus.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Strawberry Mastercard
Strawberry Mastercard
American Express Centurion
American Express Centurion
N26 Smart
N26 Smart

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: N26 Bank AG
Organisationsnummer: DE290735643
Adress: Klosterstrasse 62
Postnummer: 10179
Ort: Berlin
E-mail: All info finns på hemsidan
Telefonnummer: All info finns på hemsidan

Öppettider

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -