Hoppa till innehåll
Strawberry Mastercard

Strawberry Mastercard

september 16, 2023

Nordic Choice Hotels har nyligen bytt namn till Strawberry och därmed kallas detta kreditkort numera för Strawberry Mastercard istället för Nordic Choice Club Mastercard. Det är ett kreditkort som ger dig bonus och är extra förmånligt för dig ofta bor på något av Nordic Choice hotellen.

Sammanfattning av Strawberry

Ett imponerande bonuskort från Strawberry som ger en hög generell bonus på 1 % och sedan upp till 3 % på Nordic Choice hotellen. Genom att använda kortet så ökar du även din medlemsnivå och detta resulterar i bättre förmåner och lägre årsavgift. Nackdelarna anser vi vara den höga uttagsavgiften och valutapåslaget och saknaden av extra kostnadsfria försäkringar utöver reseförsäkringen. På grund av nackdelarna anser vi sammanfattningsvis att det finns bättre kreditkort som till exempel Re:member Flex, med färre nackdelar.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Kreditio recenserar Strawberry kortet

Nu har vi även recenserat Strawberry kortet som ger dig en hög bonus och riktigt bra förmåner på Strawberry (tidigare Nordic Choice) hotellen. Kolla in hela vår recension nedan där vi går igenom kortet noggrant!

Bilder från ansökan
Strawberry Mastercard ansökan

Kreditvillkor

Med en kreditgräns på 100 000 kr, 50 räntefria dagar och en kreditränta på 17,64 % så finns det inte så mycket att klaga på här. Det är varken något som sticker ut jätte mycket positivt eller negativt, utan det är normala villkor. Hur hög den effektiva räntan blir varierar dock beroende på vilken nivå på kortet du har då årsavgiften minskar för varje nivå.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,64 %
Effektiv ränta 23,62 %
Räntefri period: 50 dagar

Avgifter

Den största nackdelen med kortet är att det har en relativt hög årsavgift på 595 kr för silver versionen. Klättrar du upp till Gold nivån så är den fortfarande relativt hög på 495 kr, men vid Platinum nivån är den endast 295 kr. Utöver detta så har kortet också en hög uttagsavgift på 3 % (minst 40 kr), vilket gör att det inte passar bra till dig som ofta tar ut kontanter. Kortet är heller inte optimalt för resor på grund av valutapåslaget på 2 %, men bonusen är däremot dubbel på utländska köp (2 %), vilket kompenserar upp en del.

Årskostnad: 595 kr
Uttagsavgift: 3 % (min 40 kr)
Valutapåslag: 2 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (35 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Strawberry bonussystem

Du samlar bonuspoäng med alla köp du genomför med ditt Strawberry Mastercard. Men beroende på vad du köper så skiljer sig antalet bonuspoäng du samlar. Enkelt förklarat så får du mer bonus när du spenderar pengar hos Strawberry med deras kort. Du kan se hur bonussystemet fungerar i listan nedan:

 • 1 % bonus på alla köp
 • 3 % bonus på köp hos Strawberry
 • 2 % bonus på köp i utländsk valuta

 

Olika nivåer av kortet

När du skaffar Strawberry kortet så börjar du på Silver nivån och sedan finns det även en Gold och Platinum nivå. Den största skillnaden är att årsavgiften blir lägre för varje nivå men förmånerna är även lite bättre.

För att nå högre bonusnivåer och uppgraderas till Gold eller Platinum så behöver du endast använda kortet. Köper du med kortet varje månad i ett år när du nästan upp till nästa nivå som är Gold. Men detta är om du endast använder kortet alls och använder du det till vardags så kommer du snabbt klättra uppåt.

Få gratis Gold medlemsskap

Just nu har Strawberry en kampanj som ger nya kunder som ansöker om kortet innan 31 juni 2023 gratis Gold medlemskap i ett år. Skaffar du kortet nu och genomför ett köp de första 30 dagarna får du även 20 000 bonuspoäng gratis.

Dubbla och trippla poäng under sommaren

När du använder kortet mellan 22 maj och 31 juni får du dubbel bonus på alla köp och trippel bonus på restauranger och hotell från Strawberry.

Bonus: 1-3 %
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • 3 % bonus hos Strawberry
 • Gold nivå gratis och 20 000 bonuspoäng
 • Hög uttagsavgift
 • Saknas försäkringar

En reseförsäkring ingår

Försäkringen som ingår med Strawberry Mastercard är en kompletterande reseförsäkring. Du behöver ha betalat minst 75 % av din resa med ditt Strawberry kort för att den ska vara aktiv. Då har du och din partner samt eventuella hemmavarande barn under 23 dessa skydd:

 • Avbeställningsskydd
 • Olycksfallsskydd
 • Försenad avgång eller bagage ger ersättning

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen på Strawberry Mastercard

Kortet ges ut av SEB Kort Bank och kollar vi på deras omdömen så är de tyvärr ganska dåliga och de har endast 1,4/5 hos Trustpilot. Men detta säger egentligen inte så mycket om Strawberry kortet, då SEB har massor av kort och olika banktjänster. Kollar vi istället närmare på omdömen på folk som testat Strawberry kortet så är de bättre.

Krav för kortet

 • Du behöver vara 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • En fast inkomst krävs

Skaffa Strawberry Mastercard nu

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

 1. Ansökning

  Ta dig vidare till ansökningsformuläret på Strawberrys hemsida och fyll i dina personliga uppgifter och signera ansökan.

 2. Få hem kortet

  Blir din ansökan godkänd så kommer Strawberry snart att skicka hem kortet till dig.

Vanliga frågor

Vad hette Strawberry Mastercard tidigare?

När Nordic Choice Hotels bytte namn till Strawberry så fick detta kort även ett nytt namn, innan hette det Nordic Choice Club Mastercard.

Hur bra är Strawberry Mastercard kortet?

Vi anser att det är ett bra bonuskort generellt sett men att årsavgiften är något hög och även reseförmånerna få. Men allt som allt så är det ett bra kreditkort men troligtvis kan du hitta ett ännu bättre kort om du letar vidare.

Vad kostar ett nytt kort?

Behöver du ett ersättningskort så kostar det 100 kr.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-09-16

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Shell Mastercard
Shell Mastercard
SAS Amex Classic
SAS Amex Classic
N26 You
N26 You

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: SEB Kort Bank AB
Organisationsnummer: 5565746624
Adress: Kungsträdgårdsgatan 4
Postnummer: 106 40
Ort: Stockholm
E-mail: kundservice@sebkort.se
Telefonnummer: 08-14 73 30

Öppetider

Måndag: 08:00 - 16:00
Tisdag: 08:00 - 16:00
Onsdag: 08:00 - 16:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt