Hoppa till innehåll
Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian

juli 13, 2023

Bank Norwegian kreditkort är ett kort som passar dig som reser ofta bra. Det är ett kreditkort utan avgift som samtidigt erbjuder bra förmåner. Den främsta fördelen är den höga bonusen på flygresor hos Norwegian samt de låga avgifterna.

Sammanfattning Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian erbjuder ett kreditkort som täcker alla väsentliga fördelar ett kreditkort ska ha. Kortet har låga avgifter samtidigt som bonusen är hög och passar utmärkt för dig som gillar att resa. Detta då kortet ger riktigt hög bonus på flygresor hos Norwegian och bonuspoängen går att byta in mot flygresor. Kreditvillkoren är även mycket bra, kortet har en hög kreditgräns, normal räntefri kredit period och en acceptabel kreditränta.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Bank Norwegian Kreditkort

Detta är ett kreditkort med låga avgifter och bra förmåner. Kortet saknar årsavgift vilket gör det till ett gratis kreditkort, utöver detta så saknar även kortet uttagsavgift. Generellt sett är det ett mycket populärt och omtyckt kort som ofta klassas som det bästa kreditkortet 2023.

På denna sida har våra hängivna skribenter gjort en komplett recension av kortet:

Bilder från ansökan
Bank Norwegian kreditkort skärmdump

Kreditvillkor

Kortet har en hög kreditgräns på 150 000 kr för att vara ett gratis kreditkort. Krediträntan är satt till 19,99 % vilket är normalt jämfört med liknande kreditkort i samma kategori. Du har möjlighet att nyttja krediten räntefritt i 45 dagar vilket även det är i linje med vad andra kreditkort erbjuder.

Räkneexempel effektiv ränta: Den effektiva räntan hamnar på 21,93 % om du nyttjar en kredit på 15 000 kr under ett år.

Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 19,99 %
Effektiv ränta 21,93 %
Räntefri period: 45 dagar

Hur är avgifterna?

Som sagt är det ett gratis kort och därmed är årsavgiften 0 kr. På detta sättet kan du nyttja de förmåner som ett kreditkort har utan att behöva betala en avgift varje år. Utöver årsavgiften saknar kortet även uttagsavgiften vilket är en avgift som banker brukar ta för att genomföra ett kontantuttag. Denna kan normalt sett ligga runt 2 % och minst 35 kr men detta undviker du med Norwegians kreditkort. Valutapåslaget är dock på en normal nivå (1,75 %), vilket är en nackdel om du tar med kortet för att resa utomlands.

Delvis passar kortet bra för resor på grund av att uttagsavgiften är 0 %, du får bra bonus på flygbiljetter och en riktigt bra reseförsäkring ingår. Men valutapåslaget är inte lika lågt men trots detta så anser vi på Kreditio att kortet passar som resekort.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 1,75 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (45 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Norwegian Kreditkort bonussystem

Bank Norwegians bonussystem består av så kallade cashpoints och ett sådant poäng är värt 1 NOK. Användningsområdet för poängen är flygbiljetter och andra tilläggsköp hos flygbolaget Norwegian. Du tjänar olika mycket cashpoints beroende på vad du handlar för något och så här ser de olika bonusnivåerna ut:

 • Alla inköp – 0,5 % bonus (maxnivå på 100 000 kr om året)
 • Norwegian lågprisbiljetter – 4 % bonus
 • Norwegian Flexbiljetter – 10 % bonus

 

Du får ingen bonus för kontantuttag, räkningsbetalningar, överföringar av pengar eller köp hos andra flygbolag än Norwegian. Poängen som du tjänat in är giltiga det året de tjänats in + 2 kalenderår till. Som du kan se i listan ovan så ges det en hög bonus på flygbiljetter hos Norwegian, vilket gör att kortet passar utmärkt till dig som brukar flyga med Norwegian.

Hur du tjänar cashpoints

Du behöver först koppla ditt nya Bank Norwegian kort till din Reward profil för att börja tjäna cashpoints. Detta gör du enkelt genom att logga in hos Norwegian eller skapa en ny profil om du inte har en. När du är inloggad kan du även se hur mycket cashpoints du samlat in sedan du skaffade kortet.

Hur mycket bonus kan du samla?

Nedan kan du se några exempel på hur mycket cashpoints du kan tjäna in beroende på hur mycket du spenderar per år. Vi räknar endast med den lägsta bonusnivån vilket gäller alla köp med kortet. Om du köper flygbiljetter hos Norwegian kommer bonusen vara betydligt högre.

 • 100 000 kr / år = 500 cashpoints
 • 250 000 kr / år = 1250 cashpoints
 • 500 000 kr / år = 2500 cashpoints
 • 1 000 000 kr / år = 5000 cashpoints

 

Bonus: Upp till 10%
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Vardagskort för dig som reser ofta

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Ålder minst 23 år
 • Valutapåslag på 1,75%

Vilka försäkringar ingår?

Bank Norwegian är ett kreditkort med riktigt bra försäkringar samtidigt som kortet inte har någon årsavgift. De viktigaste försäkringarna som erbjuds är reseförsäkringen samt en dagligvaruförsäkring.

Reseförsäkring

Denna försäkring gäller dig och barn under 21 år om du betalat minst 50 % av dina transportkostnader med ditt Bank Norwegian kort. Några andra krav för att den ska gälla är att resan startas och slutas i norden och att resan får max vara i 90 dagar. Bank Norwegian samarbetar med försäkringsbolaget Moderna som utfärdar reseförsäkringen och den består utav många skydd men de viktigaste är:

 • Avbeställningsskydd (upp till 50 000 kr)
 • Ersättning för försenat bagage

 

Nedan kan du se ersättningen för de olika skydden. Första summan är max belopp ersättning per person och andra summan max belopp per kort.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 25 000 kr 50 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 500 kr 6500 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 500 kr 6500 kr
Transportförsening mer än 24 timmar 1500 kr 6500 kr
Bagageförsening minst 6 timmar upp till 1000 kr upp till 7000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar upp till 2000 kr upp till 7000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr 10 000 kr
Dödsfall 0-17 år 30 000 kr
Dödsfall 18 år + 100 000 kr
Ersättning reseförsäkring Bank Norwegian kreditkort.

 

Dagligvaruförsäkring

Detta är en försäkring som kan ge dig ersättning upp till 10 000 kr om du skulle bli sjukskriven, arbetslös eller permitterad. Försäkringen är automatiskt och gratis giltig och täcker dig som handlar med Bank Norwegian kreditkortet i vardagen.

Tilläggsförsäkringar

Utöver de gratis försäkringarna som Bank Norwegian kreditkort erbjuder så kan du även välja till andra försäkringar. Gör du detta tillkommer dock en avgift per månad för försäkringen.

Tandvårdsförsäkring

Alla kan få problem med tänderna och det kan snabbt bli dyrt och jobbigt, med en tandvårdsförsäkring kan du vara lugn. Med Bank Norwegians tandvårdsförsäkring kan du få skydd för t ex bedövning, diagnos, tandlossning, fyllningar och mindre kirurgiska ingrepp. Nedan hitta du priset för försäkringen beroende på din ålder:

 • 20 – 34 år = 237 kr per månad / 2 844 kr varje år
 • 35 – 49 år = 331 kr per månad / 3 972 kr varje år
 • 50 – 70 år = 475 kr per månad / 5 700 kr varje år

 

Egenandelsförsäkring

När du hyr bil så tillkommer ofta även en bilförsäkring men det är fortfarande ofta du som får stå för en hög del av kostnaden vid skada eller stöld. Med egenandelsförsäkring kan du och dina familj få upp till 20 000 kr i ersättning för att täcka dessa kostnader. Priset för skyddet är 349 kr per år och du behöver betala hyrbilen 100 % med ditt Bank Norwegian kreditkort för att det skall gälla. Några andra krav för att försäkringen skall gälla kommer nedan:

 • Hyresavtalet är tecknat i kortinnehavarens namn.
 • Hyresavtalet gäller max 31 dagar
 • Hyrbilen är omfattad av en helförsäkring
 • Kortinnehaven har följt uthyrningen regler samt de lagar som gäller
 • Avser hyrbil för eget bruk

 

Betalskydd

Med ett betalskydd kan du bibehålla lugnet när det kommer tuffare tider ekonomiskt. Försäkringen ger dig upp till 10 000 kr per månad i max 1 år vid permittering, arbetslöshet eller sjukskriven till minst 50 %. Priset är 0,72 % av det utestående saldot på ditt kreditkort varje månad ger även ersättning vid dödsfall eller allvarlig sjukdom. Nedan kommer kraven som du behöver uppfylla för att få teckna försäkringen:

 • Mellan 18 och 60 år
 • Tillsvidareanställning eller egenföretagare sedan minst 6 månader innan du skaffat försäkringen
 • Folkbokförd i Sverige och har försäkring för sjukpenning genom försäkringskassan
 • Genomför för närvarande dina arbetsuppgifter utan hinder

 

ID – stöldförsäkring

Denna försäkringen hjälper dig och din familj att täcka kostnaderna om ni skulle bli utsatta för en ID-stöld. Priset är 149 kr och försäkringen täcker:

 • Juridisk hjälp – upp till 1 000 000 kr
 • Förlorad inkomst – upp till 200 000 kr
 • Övriga kostnader

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme Bank Norwegian Kreditkort

Det är mycket blandade omdömen om detta kreditkort på Trustpilot och andra recensionssidor. Det finns folk som tycker att kundservicen är outbildad men de flesta uttrycker kreditkortet som något riktigt bra. Även kundservicen skall vara snabb enligt många och speciellt bra är bonussystemet med cashpoints.

Som alltid har folk delade åsikter om saker men generellt så kan man säga att omdömena på kreditkortet är bra.

Krav för kortet

 • Över 23 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige senaste 3 åren

Hur ansöker du?

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här

 1. Ta dig till ansökan

  Först behöver du klicka dig vidare till ansökningen vilket du kan göra genom att klicka på "ansök nu" knappen ovan.

 2. Fyll i uppgifterna

  Sedan behöver du skriva in lite personliga uppgifter och önskat kreditutrymme. Efter ansökan är ifylld kan du skicka in den och vänta några dagar på ett svar.

 3. Godkänd ansökan

  Blir din ansökan godkänd kommer kortet att skickas hem till dig snart!

Övriga förmåner

Nedan har vi samlat övriga förmåner som är lite unika för just Norwegian Kreditkortet.

Smart applikation

I Norwegian appen så har du full kontroll över din ekonomi och ditt Norwegian kort. Du kan till exempel:

 • Hitta alla dina transaktioner
 • Se dina bonuspoäng
 • Överföra pengar
 • Betala räkningar
 • Spärra kortet vid behov

Betala med mobil eller klocka

Du kan enkelt och smidigt betala med ditt Bank Norwegian kort genom antingen mobilen eller klockan. Kortet är kompatibelt med Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay.

Vanliga frågor

Hur hög är bonusen på kortet?

Alla inköp med kortet ger dig minst 0,5 % bonus men du kan få upp till 10 % bonus. Detta kan nås genom köp av flygbiljetter hos Norwegian. Lågprisbiljetterna ger dig 4 % bonus medan flex biljetterna ger dig 10 % bonus.

Fungerar Apple Pay?

Ja, Bank Norwegian kreditkort ger dig möjlighet att betala via Apple Pay.

Hur spärrar jag mitt kort?

Du kan enkelt spärra och beställa ett nytt kort genom appen som är kopplat till ditt kort.

Vilka försäkringar ingår gratis?

Du får helt gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd samt en dagligvaruförsäkring.

Vem passar Bank Norwegian kortet till?

På grund av den höga bonusen på flygbiljetter, låga uttagsavgiften och kompletterande reseförsäkringen så är det ett bra kort till dig som reser frekvent.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-13

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SAS Amex Classic
SAS Amex Classic
Volvokortet
Volvokortet
Danske Bank Direkt
Danske Bank Direkt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Bank Norwegian AS
Organisationsnummer: 916573154
Adress: Snarøyveien 36
Postnummer: 1364
Ort: Fornebu
E-mail: Via formulär på hemsidan
Telefonnummer: 0770 45 77 66

Öppetider

Måndag: 10:00 - 16:00
Tisdag: 10:00 - 16:00
Onsdag: 10:00 - 16:00
Torsdag: 10:00 - 16:00
Fredag: 10:00 - 16:00
Lördag: -
Söndag: -