Hoppa till innehåll
N26 Standard

N26 Standard

december 23, 2023

Ett mycket populärt debitkort som är helt utan årsavgift. Samtidigt har kortet kvar de obefintliga valutapåslaget och uttagsavgiften precis som de andra N26 korten.

Sammanfattning av kortet

Ett mycket simpelt och modernt kort som passar utmärkt för vardagen. Det har varken årsavgift, valutapåslag eller uttagsavgift, vilket gör det passande för utomlandsresor och därmed som ett resekort. Du har även smidiga betalningar via mobilen och du kan överföra pengar snabbt och billigt. Kundservicen är bra och även kundomdömen på både kortet och banken i helhet. Det ingår specifika funktioner som gör att du enklare håller koll på din ekonomi och kan identifiera vilka onödiga köp som du genomför.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar på N26 Standard

Ett kort utan kredit med otroligt låga avgifter ska vi nu ta en titt på. Kortet är ett av de populäraste valen bland debetkorten och mycket omtalat. Nedan har vi samlat allt du behöver veta samt hur du ansöker till kortet!

Bilder från ansökan
N26 Standard ansökan skärmdump

Kreditvillkor

N26 Standard kortet är ett kort utan kredit, därför har kortet inga kreditvillkor, att kortet är utan kredit kan anses som både en nackdel och en fördel. Det är positivt på så sätt att du inte kan hamna med dyra räntekostnader och liknande men negativt på grund av att du inte har möjligheten att nyttja en kredit.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Avgifter

N26 Standard kortet är ett av de bästa debetkorten när det kommer till avgifter. Kortet har inga avgifter alls egentligen då årsavgiften, valutapåslaget och uttagsavgiften är 0 kr. Detta gör det till ett förmånligt kort för de allra flesta och iallafall värt att testa då det är gratis.

Man kan jämföra kortet med ett vanligt kreditkort där årsavgiften är runt 150 kr, uttagsavgiften 3 % men en minsta avgift på 30 kr och valutapåslaget runt 2 %. Det finns alltså en hel del pengar att spara in genom att välja detta kortet.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Bonus och rabatter

Inget av N26 debetkorten erbjuder ett bonussystem och därav inte heller N26 Standard. Det är dock högst ovanligt att debetkort som är helt utan årsavgift erbjuder detta. Det ingår heller inte som i N26 Smart kortet erbjudanden och rabatter hos utvalda samarbetspartners.

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Inget valutapåslag
 • Ingen uttagsavgift
 • Inget bonussystem
 • Ingår ej försäkringar

Inga försäkringar

Kortet är som sagt helt gratis och utan kredit, därför är det inte konstigt att det inte ingår några försäkringar. Är ute efter ett bra kort med försäkringar bör du kolla in de bästa kreditkorten istället.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Kundomdömen

Kunderna som testat på kortet är inget annat än positiva. Kortet har ju nästintill inga avgifter och därför är det nästan ingen som blir missnöjd med valet av kortet. Dock finns det några kunder som vill ha bonus och liknande förmåner och därför bestämt sig för att välja ett annat kort. Men tycker fortfarande att N26 Standard kortet har varit ett bra kort utan årsavgift och fungerat utmärkt för vardagliga köp.

Vi har också kollat på omdömen för kortutgivaren vilket är N26. De har 3,6/5 i snittbetyg som är baserat på över 29 000 omdömen. Det kanske låter som särskilt högt, men det är det. Speciellt för att ha så många omdömen och för branschen.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inget krav på inkomst
 • Godkänner trots betalningsanmärkningar

Skaffa N26 Standard

Tid som behövs: 8 minuter.

Ansök så här:

 1. Ta dig vidare

  Klicka dig vidare till N26 Standard ansökningsformulär där du först skapar ett bankkonto och väljer N26 Standard kortet som kort till kontot.

 2. Beställ kortet

  Ladda sedan ner appen och logga in samt identifiera din identitet genom att skicka in en bild på ID handling eller pass. Det kan ta någon dag innan N26 granskat din identitet men efteråt så kommer de skicka hem kortet till dig vilket kan ta runt en vecka.

Betala med N26 Standard

Den andra fördelen med kortet förutom de låga avgifterna är smidig betalning i vardagen. De vill att betalningar ska ske smidigt och snabbt samtidigt som det är billigt. Nedan har vi exempel på betalningsfunktioner med kortet:

Betala med mobilen

Du kan enkelt koppla ditt kort till Apple och Google Pay för att betala med mobilen. Det ingår faktiskt inget fysiskt kort när du skaffar N26 Standard kortet utan istället ett virtuellt kort som du kan koppla till mobilen. Skulle du vilja ha ett fysiskt kort kan du beställa det enkelt för €10 i leveranskostnad.

Överför pengar

Du kan enkelt i realtid ta emot, skicka och begära överföringar med N26 MoneyBeam. Det behövs också endast en e-mejl eller ett telefonnummer för att göra detta med en annan N26 kortinnehavare.

Full kontroll över dina pengar

Öppna upp till 10 stycken bankkonton med sina egna IBAN. För sedan över pengar mellan dessa konton i realtid smidigt via appen och sätt upp sparkonton enkelt.

Notiser vid betalningar

Varje gång ditt kort används för en transaktion får du en notis i mobilen. Det gör att du kan förhindra obehöriga köp och håller samtidigt bättre koll på hur mycket du spenderar.

Vanliga frågor

Vem bör skaffa N26 Standard kortet?

Kortet passar dig som vill ah ett billigt vardagskort med låga avgifter och bryr dig mindre om förmåner som bonussystem.

Vad kostar N26 Standard?

Det är helt gratis att skaffa och att ha då årsavgiften är 0 kr.

Vilka förmåner erbjuder N26 Standard?

Förmånerna är de låga avgifterna och den smidiga betalningen samt kontrollen över ekonomin genom appen.

Hur lång tid tar det att ansöka till N26 Standard kortet?

Följ bara vår guide ovan om hur du ansöker vilket tar runt 8 minuter och är mycket enkelt.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
TUI Card
TUI Card
N26 Standard
N26 Standard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: N26 Bank AG
Organisationsnummer: DE290735643
Adress: Klosterstrasse 62
Postnummer: 10179
Ort: Berlin
E-mail: Digital bank med info på hemsidan
Telefonnummer: Digital bank med info på hemsidan

Öppetider

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -