Hoppa till innehåll
Remember Flex

Remember Flex

september 4, 2023

Remember kreditkort är ett gratis kort för dig som gillar bonusar och rabatter. Kortet erbjuder upp till 25% rabatt i över 300 e-butiker. Det erbjuds också en lång räntefri kredit på 56 dagar samt en hög kreditgräns på 120 000 kr. Vi anser även det vara ett av de bästa kreditkorten 2023.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Remember Flex ett gratis kreditkort som erbjuder upp till 25 % bonus och gratis försäkringar. Det är ett populärt kort som ger dig chansen till en mycket låg personlig ränta om du har en stabil ekonomi. Kortet passar utmärkt för dig som vill ha ett gratis kreditkort med höga rabatter. Nackdelarna är att det endast ingår en reseförsäkring gratis och övriga försäkringar kostar samt att kortet har högt valutapåslag och uttagsavgift. Samtidigt är det ett kreditkort som du kan skaffa snabbt då du får svar direkt på ansökan.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Remember Flex

Vi har under denna sida kikat in kortet Remember Flex från Re:member bank. Detta är ett gratis kreditkort med möjligheten till en riktigt låg kreditränta och en riktigt hög bonus samtidigt. Kortets fördelar är de höga bonusar/rabatterna, årsavgift på 0 kr, gratis försäkringar och låga ränta.

Ta reda på om kortet passar dig nedan!

Bilder från ansökan
Remember Flex ansökan skärmdump

Låg ränta och hög kreditgräns

Kortet erbjuder en kreditgräns på 120 000 kr vilket är högre än många liknande kreditkort. Krediten får nyttjas räntefritt i 56 dagar vilket är en låg period. Efter denna period tillkommer en kreditränta på 9,74 – 28,74 % vilket innebär att kortet erbjuder en personlig ränta med möjlighet till riktigt låg ränta. En personlig ränta går ut på att banken gör en bedömning av din ekonomiska situation och därmed bestämmer en ränta inom spannet. Desto bättre ekonomi och betalningsförmåga du har desto lägre kreditränta kan du vänta dig få. Med tanke på detta blir Re:member Flex ett mycket förmånligt kort för dig med stabil ekonomi då du högst troligen kommer få en riktigt låg kreditränta.

Maxkredit: 120 000 kr
Kreditränta: 9,74 - 28,74 %
Effektiv ränta 8,12 - 24,95 %
Räntefri period: 56 dagar

Vad kostar kortet? (avgifterna)

Den obefintliga årsavgiften gör avgifterna till en fördel hos kortet. Men utöver årsavgiften så är övriga avgifter som valutapåslag och uttagsavgift normala. Det som är normalt för kreditkort när det kommer till dessa avgifter är tyvärr mycket högt och därför kan det vara dyrt att använda kortet utomlands. Aviseringsavgiften går att få ner till 0 kr genom att välja e-faktura men annars är det 39 kr som gäller per pappersfaktura.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (min 35 kr)
Valutapåslag: 1,75 %
Aviaavgift: 0 kr (39 kr med papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Remember rewards

Remember kortet är inte bara utan årsavgift utan klassas även som ett bonuskort. Det ingår ett bonussystem som heter Remember Reward där du kan få upp till 25 % rabatt på över 300 webbutiker. Detta är ett enkelt sätt att tjäna in mycket pengar och en stor fördel med kortet som får många att ansöka och skaffa kortet. Reward-rabatten som du sparar in på köpen dras av direkt på din månadsfaktura för kreditkortet. Vilket är en stor fördel gentemot många andra kort där du får bonuspoäng som endast kan nyttjas i deras butiker.

Nedan kommer några exempel på butiker där du kan få Rewards-rabatt. Men glöm inte att detta endast är ett fåtal exempel av över 300 webbutiker!

 • CDON – 8 % rabatt
 • Avis hyrbilar – 8 % rabatt
 • Björn Borg – 10 % rabatt
 • C More – 10 % rabatt
 • Dentaworks – 40 % rabatt
 • Parfym.se – 10 % rabatt
 • Eton – 8 % rabatt
 • Miinto.se – 6 % rabatt

 

Bonus: Upp till 25%
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 25% reward rabatt
 • upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Relativt hög maxränta
 • Ingen cashback

Kostnadsfria försäkringar

Precis som de flesta kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring helt gratis. Vill du ha ytterligare skydd finns det extra skydd och försäkringar som går att teckna mot en kostnad.

Kompletterande reseförsäkring

Reseförsäkringen är som sagt kompletterande och innebär därav att den är ett extra skydd till din reseförsäkring via hemförsäkringen. Försäkringen gäller om du betalat mer än hälften av dina utgifter på resan med ditt Remember kort. Då är du som kortinnehavare samt din familj försäkrad och har skydd för bland annat:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid försenad transport
 • Självriskskydd
 • Skydd mot ID-kapning
 • Självrisk eliminering på hyrbil utomlands
 • Resestartsskydd

 

Försäkringen gäller resor som varar i max 90 dagar. Detta är även en kompletterande reseförsäkring som täcker utöver det din hemförsäkring brukar täcka och täcker därav inte t ex sjukvård och hemtransport. Har du ingen reseförsäkring i din hemförsäkring bör du teckna det utöver denna försäkringen.

Här kommer mer djupgående hur stor ersättning du kan få genom reseförsäkringen:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 50 000 kr
Resestartsskydd 30 000 kr 100 000 kr
Missat anslutningsflyg 30 000 kr 100 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 600 kr 2400 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 600 kr 2400 kr
Transportförsening mer än 24 timmar 2500 kr 7500 kr
Bagageförsening minst 6 timmar upp till 3000 kr upp till 6000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar upp till 6000 kr upp till 15 000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Självriskskydd reseförsäkringen i hemförsäkringen 2000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 20 000 kr
Dödsfall 0-17 år 50 000 kr
Dödsfall 18 år + 100 000 kr
Medicinsk invaliditet 500 000 kr
Ersättning Remember Flex reseförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Som sagt går det även att lägga till fler försäkringar/skydd mot en kostnad. Remember Flex erbjuder ett trygghetspaket samt ”betalskydd plus” som tilläggsförsäkringar.

Remember Flex trygghetspaket

Trygghetspaketet är en samling av de tre mest omtyckta försäkringarna Remember erbjuder. Kostnaden för dig med ett Remember Flex kort är 129 kr/år och de tre skydd som ingår är:

 • Evenemangs-avbeställning
 • Prisgaranti i 90 dagar
 • Allriskförsäkring – hemelektronik och hushållsmaskiner

 

Evenemangs avbeställningsskyddet är ett skydd som gör det lite mindre surt för dig som missat något du planerat in sen länge tillbaka. Skyddet aktiveras vid akut sjukdom, om något oförutsett sker i hemmet som gör att du inte kan gå samt vid olycksfall. Då kan du och ditt sällskap få ersättning tillbaka för avbokningskostnaderna. Ett krav för att försäkringen skall vara giltig är att du behöver betalat 100 % av bokningen med ditt Remember Flex kort. Evenemang som skyddet täcker är till exempel biljetter till en konsert eller ett idrottsevenemang.

Prisgarantin är på 90 dagar och gäller när du hittar en produkt du köpt för ett billigare pris någon annanstans. Med skyddet får du ersättning för mellanskillnaden på priset. Du behöver dock ha betalt produkten med ditt Remember Flex kort till 100% och maxbeloppet är på 5000 kr.

Allriskförsäkringen gäller för hemelektronik samt hushållsapparater i 2 år. Försäkringen gör att du kan få ersättning om dessa produkter går sönder tidigare än väntat. Produkten behöver dock kostat minst 1000 kr samt vara köpt till 100% med ditt Remember Flex kort.

Betalskydd Plus

Betalskyddet ger dig ett skydd för oväntade händelser som orsakar förlorad inkomst men detta ingår inte i trygghetspaketet ovan. Kostnaden för skyddet är istället 0,60% av det utestående saldot av din skuld varje månad. Har du en utestående skuld på 10 000 kr en månad så blir då kostnaden 60 kr.

Vid dessa händelser gäller betalskyddet och du får rätt till ersättning:

 • Avlider
 • Sjukskriven till minst 50 % eller 30 dagar i rad
 • Uppsagd av din arbetsgivare och förblir utan arbete 30 dagar i rad
 • Allvarlig sjukdom
 • Som egenföretagare – sjukhusvistelse mer än 3 dagar i rad

 

Ersättningen ligger på 12,5 % av skuldsaldot varje månad när du är långtidssjukskriven, arbetslös (ofrivilligt) eller är allvarligt sjuk. Vid dödsfall och allvarlig sjukdom kan hela ditt utestående saldo på skadedagen ersättas.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från kunder

För att få en ännu klarare bild utav hur kortet är att använda har vi kikat in recension och omdömen samt testat kortet själva. Dessa omdömen visar på att många kunder är nöjda med de rabatter och pengar de tjänat in samt den höga kreditgränsen. Dessutom finns det en del personer som lyckats få en riktig låg kreditränta på runt 10 % och är nöjda med det. Nackdelen som en del klagar på är aviavgiften på 39 kr men detta är ingen hög aviavgift. Dessutom kan du undvika denna avgift och få 0 kr e-faktura istället.

Som helhetsbetyg har Remember 4,4/5 i betygs hos Trustpilot baserat på runt 250 omdömen, vilket är ett mycket bra betyg.

Krav för kortet

 • Inkomst på minst 8333 kr per månad eller 100 000 kr om året
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år

Ansök till Remember Flex

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Börja ansökan

  Ta dig till ansökan och fyll sedan in personuppgifter samt signerar med Bank-ID. I slutet behöver du också välja PIN-kod innan du kan skicka iväg ansökan.

 2. Vänta

  När du skickat iväg din ansökan kommer det ta några dagar innan ett besked kommer. Blir du godkänd får du kortet hemskickat inom ett par dagar. När kortet kommit är det dags att njuta av ditt nya Remember Flex kreditkort.

Vanliga frågor

Är Remember Flex ett gratis kreditkort?

Ja, kortet har ingen årsavgift och är därmed gratis att äga och trots detta erbjuder det upp till 25 % bonus.

Vilken kreditränta har kortet?

Kortet har en kreditränta mellan 9,74 - 28,74 % vilket innebär att räntan är personlig. Med personlig ränta menas att kortutgivaren granskar din ekonomi och utifrån den ger dig en nivå inom spannet. För att nå en låg ränta behöver du ha en mycket bra och stabil ekonomi.

Ingår reseförsäkring?

Ja, reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår helt gratis. Försäkringen täcker riktigt bra och du får höga nivåer på ersättning jämfört med många andra kort.

Är Remember Flex ett bra kreditkort?

Ja, för de allra flesta är det ett bra alternativ då det ger en hög bonus, bra försäkringar, schyssta kreditvillkor och ingen årsavgift. Dock har kortet högt valutapåslag och uttagsavgift vilket gör att det kan bli dyrt att använda på resor.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-09-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Revolut Standard
Revolut Standard
Danske Bank Direkt
Danske Bank Direkt
Nk Nyckeln Mastercard
NK Nyckeln Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Entercard Group AB
Organisationsnummer: Klarabergsgatan 60
Adress: 5566730585
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
E-mail: Ta kontakt vid inloggning
Telefonnummer: 0771 15 00 15

Öppetider

Måndag: 09:00 - 18:00
Tisdag: 09:00 - 18:00
Onsdag: 09:00 - 18:00
Torsdag: 09:00 - 18:00
Fredag: 09:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -