Hoppa till innehåll
Remember Flex

Remember Flex

maj 4, 2024

Remember kreditkort är ett gratis kort för dig som gillar bonusar och rabatter. Kortet erbjuder upp till 25% rabatt i över 300 e-butiker. Det erbjuds också en lång räntefri kredit på upp till 56 dagar samt en hög kreditgräns på 120 000 kr. Vi anser även det vara ett av de bästa kreditkorten 2024.

Sammanfattning av kortet

Sammanfattningsvis är Remember Flex ett gratis kreditkort som erbjuder upp till 25 % bonus och kostnadsfritt försäkringar. Det är ett populärt kort som ger dig chansen till en mycket låg personlig ränta om du har en stabil ekonomi. Kortet passar utmärkt för dig som vill ha ett gratis kreditkort med höga rabatter. Nackdelarna är att det endast ingår en reseförsäkring kostnadsfritt och övriga försäkringar kostar samt att kortet har högt valutapåslag och uttagsavgift. Ännu en fördel är att det är ett kreditkort som du kan skaffa snabbt då du får svar direkt på ansökan.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Remember Flex

Vi har under denna sida kikat in kortet Remember Flex från Re:member bank. Detta är ett gratis kreditkort med möjligheten till en riktigt låg kreditränta och en riktigt hög bonus samtidigt. Kortets fördelar är de höga bonusar/rabatterna, årsavgift på 0 kr, kostnadsfria försäkringar och låga ränta.

Ta reda på om kortet passar dig nedan!

Bilder från ansökan
Remember Flex ansökan skärmdump

Låg ränta och hög kreditgräns

Kortet erbjuder en kreditgräns på 120 000 kr vilket är högre än många liknande kreditkort. Krediten får nyttjas räntefritt i upp till 56 dagar vilket är en låg period.

Efter denna period tillkommer en kreditränta på 9,74 – 28,74 % vilket innebär att kortet erbjuder en personlig ränta med möjlighet till riktigt låg ränta. En personlig ränta går ut på att banken gör en bedömning av din ekonomiska situation och därmed bestämmer en ränta inom spannet. Desto bättre ekonomi och betalningsförmåga du har desto lägre kreditränta kan du vänta dig få.

Med tanke på detta blir Re:member Flex ett mycket förmånligt kort för dig med stabil ekonomi då du högst troligen kommer få en riktigt låg kreditränta.

Maxkredit: 120 000 kr
Kreditränta: 9,74 - 28,74 %
Effektiv ränta 8,12 - 24,95 %
Räntefri period: upp till 56 dagar

Vad kostar kortet? (avgifterna)

Kortet har ingen årsavgift och det är en av fördelarna. Utöver det så är valutapåslag och uttagsavgiften på normala nivåer, varken höga eller låga. Men snittet för dessa avgifter hos kreditkort är högt och därför är det dyrt att använda kortet utomlands eller för shopping i utländsk valuta.

Aviavgiften går att få till 0 kr genom e-faktura, men annars kostar det 39 kr för pappersfaktura.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3,00 % (min 35 kr)
Valutapåslag: 1,75 %
Aviaavgift: 0 kr (39 kr med papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 95 kr

Hur fungerar Remember Rewards?

Remember kortet är inte bara utan årsavgift utan klassas även som ett bonuskort. Det ingår ett bonussystem som heter Remember Reward där du kan få upp till 25 % rabatt på över 300 webbutiker. Detta är ett enkelt sätt att tjäna in mycket pengar och en stor fördel med kortet som får många att ansöka och skaffa kortet. Reward-rabatten som du sparar in på köpen dras av direkt på din månadsfaktura för kreditkortet. Vilket är en stor fördel gentemot många andra kort där du får bonuspoäng som endast kan nyttjas i deras butiker.

Nedan kommer några exempel på butiker där du kan få Rewards-rabatt. Men glöm inte att detta endast är ett fåtal exempel av över 300 webbutiker!

 • CDON – 8 % rabatt
 • Avis hyrbilar – 8 % rabatt
 • Björn Borg – 10 % rabatt
 • C More – 10 % rabatt
 • Dentaworks – 40 % rabatt
 • Parfym.se – 10 % rabatt
 • Eton – 8 % rabatt
 • Miinto.se – 6 % rabatt
 • Greatdays – 10 % rabatt
 • Amazon – 5 % rabatt
 • Fiskars – Upp till 41 % rabatt

 

Bonus: Upp till 25%
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Upp till 25% reward rabatt
 • upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Relativt hög maxränta
 • Ingen cashback

Försäkringar ingår

Det ingår en kompletterande reseförsäkring kostnadsfritt och sedan finns det möjlighet att teckna extra skydd mot en avgift.

Kompletterande reseförsäkring

Reseförsäkringen är som sagt kompletterande och innebär därav att den är ett extra skydd till din reseförsäkring via hemförsäkringen. Försäkringen gäller om du betalat mer än hälften av dina utgifter på resan med ditt Re:member kort. Då är du som kortinnehavare samt din familj försäkrad och har skydd för bland annat:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid försenad transport
 • Självriskskydd
 • Skydd mot ID-kapning
 • Självrisk eliminering på hyrbil utomlands
 • Resestartsskydd

 

Försäkringen gäller resor som varar i max 90 dagar. Detta är även en kompletterande reseförsäkring som täcker utöver det din hemförsäkring brukar täcka och täcker därav inte t ex sjukvård och hemtransport. Har du ingen reseförsäkring i din hemförsäkring bör du teckna det utöver denna försäkringen.

Här kommer mer djupgående hur stor ersättning du kan få genom reseförsäkringen:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 50 000 kr
Resestartsskydd 30 000 kr 100 000 kr
Missat anslutningsflyg 30 000 kr 100 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 600 kr 2400 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 600 kr 2400 kr
Transportförsening mer än 24 timmar 2500 kr 7500 kr
Bagageförsening minst 6 timmar upp till 3000 kr upp till 6000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar upp till 6000 kr upp till 15 000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Självriskskydd reseförsäkringen i hemförsäkringen 2000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 20 000 kr
Dödsfall 0-17 år 50 000 kr
Dödsfall 18 år + 100 000 kr
Medicinsk invaliditet 500 000 kr
Ersättning Remember Flex reseförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Som sagt går det även att lägga till fler försäkringar/skydd mot en kostnad. Remember Flex erbjuder ett trygghetspaket samt ”betalskydd plus” som tilläggsförsäkringar.

Re:member Flex trygghetspaket

Trygghetspaketet är en samling av de tre mest omtyckta försäkringarna Remember erbjuder. Kostnaden för dig med ett Remember Flex kort är 129 kr/år och de tre skydd som ingår är:

 • Evenemangs-avbeställning
 • Prisgaranti i 90 dagar
 • Allriskförsäkring – hemelektronik och hushållsmaskiner

 

Evenemangs avbeställningsskyddet är ett skydd som gör det lite mindre surt för dig som missat något du planerat in sen länge tillbaka. Skyddet aktiveras vid akut sjukdom, om något oförutsett sker i hemmet som gör att du inte kan gå samt vid olycksfall. Då kan du och ditt sällskap få ersättning tillbaka för avbokningskostnaderna. Ett krav för att försäkringen skall vara giltig är att du behöver betalat 100 % av bokningen med ditt Remember Flex kort. Evenemang som skyddet täcker är till exempel biljetter till en konsert eller ett idrottsevenemang.

Prisgarantin är på 90 dagar och gäller när du hittar en produkt du köpt för ett billigare pris någon annanstans. Med skyddet får du ersättning för mellanskillnaden på priset. Du behöver dock ha betalt produkten med ditt Remember Flex kort till 100% och maxbeloppet är på 5000 kr.

Allriskförsäkringen gäller för hemelektronik samt hushållsapparater i 2 år. Försäkringen gör att du kan få ersättning om dessa produkter går sönder tidigare än väntat. Produkten behöver dock kostat minst 1000 kr samt vara köpt till 100% med ditt Remember Flex kort.

Betalskydd Plus

Betalskyddet ger dig ett skydd för oväntade händelser som orsakar förlorad inkomst men detta ingår inte i trygghetspaketet ovan. Kostnaden för skyddet är istället 0,60% av det utestående saldot av din skuld varje månad. Har du en utestående skuld på 10 000 kr en månad så blir då kostnaden 60 kr.

Vid dessa händelser gäller betalskyddet och du får rätt till ersättning:

 • Avlider
 • Sjukskriven till minst 50 % eller 30 dagar i rad
 • Uppsagd av din arbetsgivare och förblir utan arbete 30 dagar i rad
 • Allvarlig sjukdom
 • Som egenföretagare – sjukhusvistelse mer än 3 dagar i rad

 

Ersättningen ligger på 12,5 % av skuldsaldot varje månad när du är långtidssjukskriven, arbetslös (ofrivilligt) eller är allvarligt sjuk. Vid dödsfall och allvarlig sjukdom kan hela ditt utestående saldo på skadedagen ersättas.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Höga omdömen från kunder

För att få en ännu klarare bild utav hur kortet är att använda har vi kikat in recension och omdömen samt testat kortet själva. Dessa omdömen visar på att många kunder är nöjda med de rabatter och pengar de tjänat in samt den höga kreditgränsen. Dessutom finns det en del personer som lyckats få en riktig låg kreditränta på runt 10 % och är nöjda med det. Nackdelen som en del klagar på är aviavgiften på 39 kr men detta är ingen hög aviavgift. Dessutom kan du undvika denna avgift och få 0 kr e-faktura istället.

Som helhetsbetyg har Re:member Bank 4,8/5 i betygs hos Trustpilot baserat på runt 280 omdömen, vilket är ett otroligt bra betyg. Det tyder på att banken även har nöjda kunder inom de andra produkterna de erbjuder också. Hela 86 % av omdömena är 5/5 och det som påpekas är snabb och proffsig personal.

Krav för kortet

 • Inkomst på minst 150.000 kr/år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år

Ansök till Remember Flex enkelt och smidigt

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Börja ansökan

  Ta dig till ansökan och fyll sedan in personuppgifter samt signerar med Bank-ID. I slutet behöver du också välja PIN-kod innan du kan skicka iväg ansökan.

 2. Vänta

  När du skickat iväg din ansökan kommer det ta några dagar innan ett besked kommer.

 3. Få besked

  Blir du godkänd får du kortet hemskickat inom ett par dagar. När kortet kommit är det dags att njuta av ditt nya Remember Flex kreditkort.

Vanliga frågor och svar

Är Remember Flex ett gratis kreditkort?

Ja, kortet har ingen årsavgift och är därmed kostnadsfritt att äga och trots detta erbjuder det upp till 25 % bonus.

Vilken kreditränta har kortet?

Kortet har en kreditränta mellan 9,74 - 28,74 % vilket innebär att räntan är personlig. Med personlig ränta menas att kortutgivaren granskar din ekonomi och utifrån den ger dig en nivå inom spannet. För att nå en låg ränta behöver du ha en mycket bra och stabil ekonomi.

Ingår reseförsäkring?

Ja, reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår helt kostnadsfritt. Försäkringen täcker riktigt bra och du får höga nivåer på ersättning jämfört med många andra kort.

Är Remember Flex ett bra kreditkort?

Ja, för de allra flesta är det ett bra alternativ då det ger en hög bonus, bra försäkringar, schyssta kreditvillkor och ingen årsavgift. Dock har kortet högt valutapåslag och uttagsavgift vilket gör att det kan bli dyrt att använda på resor.

Kan man betala med mobilen?

Ja, det finns Samsung-, Google- och Apple Pay.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SAS Eurobonus Amex Premium
SAS Eurobonus Amex Premium
American Express Green Card
American Express Green Card
Marginalen Im Yours
Marginalen Im Yours

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Entercard Group AB
Organisationsnummer: Klarabergsgatan 60
Adress: 5566730585
Postnummer: 105 34
Ort: Stockholm
E-mail: Ta kontakt vid inloggning
Telefonnummer: 0771 15 00 15

Öppetider

Måndag: 09:00 - 18:00
Tisdag: 09:00 - 18:00
Onsdag: 09:00 - 18:00
Torsdag: 09:00 - 18:00
Fredag: 09:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -