Hoppa till innehåll

Digitalt kreditkort

Letar du efter ett smidigare sätt att handla utan att bära med dig plast i plånboken? Digitala kreditkort ger dig möjligheten att betala enkelt och säkert direkt från din mobil. Oavsett om du söker ett digitalt kreditkort snabbt eller vill använda Apple Pay, finns det lösningar som passar din livsstil.

Uppdaterat senast: oktober 9, 2024

Jämför digitala kort 2024

Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian är ett mycket digitalt kort som går att koppla till alla digitala plånböcker och direkt efter godkänd ansökan.

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 21,99 %
Räntefria dagar: 45 dagar

Fördelar
  • Ingen årsavgift
  • Hög flygbonus
  • Ingen uttagsavgift
Nackdelar
  • Valutapåslag på 1,75 %
  • Bonustak finns

Det är ett av de mest digitala korten i och med att det går att koppla till Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay. Fördelen är att du kan betala med alla möjliga sorters mobiler, smartklockor och surfplattor med Bank Norwegian kortet.

Ytterligare en fördel är att kortet ger dig tillgång till den virtuella versionen direkt vid ansökan och du behöver därmed inte vänta på det fysiska kortet. Bank Norwegian har även en smidig app där du enkelt kan sköta allt som har med ditt kreditkort att göra.

Är du särskilt orolig för din identitetssäkerhet, så kan du för 149 kr/mån få ett ID-skydd, då får du försäkring vid eventuell kapning av din identitet.

Räkneexempel: Eff. ränta 24,35 % vid 10 000 kr i kredit under 12 mån. (Augusti 2024, räntan är rörlig).

Re:member Flex

Re:member Flex har både stöd för tre olika digitala plånböcker och generös bonus.

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit: 120 000 kr
Kreditränta: 9,74 – 28,74 %
Räntefria dagar: Upp till 56 dagar

Fördelar
  • Ingen årsavgift
  • Upp till 25% rabatt i över 300 e-butiker
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit
Nackdelar
  • Hög maximal ränta på 28,74%
  • Ingen cashback på vanliga köp

Kreditkortet Re:member Flex är kopplat till Google, Apple och Samsungs digitala plånböcker. Ytterligare får du tillgång till ett virtuellt kort direkt efter att din ansökan hos Re:member blivit godkänd. Deras app ger även ett lättillgänglig sätt att hantera ditt kort på, exempelvis som att kolla saldo och andra kortrelaterade ärenden.

Utöver att du får ett kreditkort med stöd för digitala plånböcker erbjuder de upp till 25 % rabatt på onlineköp hos deras över 300. samarbetspartners

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01)

Coop Mastercard

Coop Mastercard kan kopplas till Apple Pay och Google Pay och har en generös matbonus hos Coop på upp till 5,5 %.

Årsavgift: 0 kr första året, därefter 295 kr
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 19,95 %
Räntefria dagar: 55 dagar

Fördelar
  • Upp till 5,5% bonus hos Coop
  • Minst 0,5 % bonus
  • Flera försäkringar ingår
Nackdelar
  • Årsavgift på 295 kr efter första året
  • Inget stöd för Google Pay eller Samsung Pay

Coop Mastercard är inte lika digitalt men passar utmärkt om du endast är i behov av Apple- och Google Pay.

Fördelen med Coop Mastercard är ett det är ett kort med låga avgifter och en hög bonus hos Coop som kan spara dig mycket pengar.

Räkneexempel: Effektiv ränta är 20,51 % vid betalning med e-faktura (24,25 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller har ett virtuellt kort som kan passa bra för resor.

Årsavgift: 396 kr (gratis första tre månaderna)
Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 16,90 %
Räntefria dagar: 50 dagar

Fördelar
  • Fri årsavgift första tre månaderna
  • Bonus på alla köp
  • Omfattande reseförsäkring
Nackdelar
  • Månadsavgift på 33 kr
  • Hög uttagsavgift

Du kan koppla ditt Marginalen Traveller kort till både Apple- och Google Pay men inte de resterande digitala plånböckerna.

Däremot är det ett bra kort med hög bonus och en omfattande reseförsäkring. Kortet passar dig som ska ut och resa och endast är i behov av Apple Pay samt Google Pay.

Räkneexempel: Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).

Swedbank Mastercard

Årsavgift: 195 kr (0 kr första året)
Maxkredit: 200 000 kr
Kreditränta: 14,95 %
Räntefria dagar: 55 dagar

Fördelar
  • Låg ränta (14,95%)
  • Omfattande reseförsäkring
  • 55 räntefria dagar
Nackdelar
  • Ingen bonus
  • Hög uttagsavgift

Jämförelse över digitala kreditkort

I tabellen nedan jämför vi hur digitala kreditkorten är samt avgifter och villkor för korten.

Kreditkort Bank Norwegian kreditkort Bank Norwegian kreditkort
Remember Flex Remember Flex
Coop Mastercard Coop Mastercard
Marginalen Traveller Marginalen Traveller
Swedbank Mastercard Swedbank Mastercard
Apple Pay Ja Ja Ja Ja Ja
Google Pay Ja Ja Ja Ja Ja
Samsung Pay Ja Ja Ja Ja Ja
Kopplas direkt efter ansökan Ja Ja Nej Nej Nej
Garmin Pay Ja Nej Nej Nej Ja
Kreditgräns 150 000 kr 120 000 kr 150 000 kr 150 000 kr 200 000 kr
Ränta 21,99 % 9,74 – 28,24% 19,95 % 16,90 % 14,95 %
Vår recension Läs recensionen Läs recensionen Läs recensionen Läs recensionen Läs recensionen
Ansök Ansök nu Ansök nu Ansök nu Ansök nu Ansök nu
Digitalt kreditkort snabbt

Vad är ett digitalt kreditkort?

Ett digitalt kreditkort är en digital version av ett fysiskt kort, som används med betalningslösningar som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay. Det kan vara en virtuell kopia av ett existerande kort eller ett helt virtuellt kort utan fysisk motsvarighet.

Vem passar digitala kort till?

Digitala kort passar till:

  • Teknikvana personer: Oavsett om du har en mobil eller smartklocka som är kompatibel med en digital plånbok och vill koppla den till ditt kreditkort.
  • Säkerhetsmedvetna personer: Du som värnar om säkerheten och vill använda ett digitalt kreditkort som har ett unikt kortnummer för varje transaktion för att minska kortbedrägerier.
  • Miljömedvetna personer: Om du vill minska plastanvändningen genom att välja bort det fysiska kortet.

Fördelar och nackdelar med digitala kreditkort

Fördelar

  • Smidighet: Du kan enkelt förvara kortet i mobilen och slipper ha med dig ett fysiskt kreditkort i alla situationer ifall det skulle behövas.
  • Säkerhet: Det digitala kreditkortet lagrar din kortinformation säkert och skapa unika kortnummer varje gång du använder det, vilket gör det oerhört säkert. Samtidigt slipper du gå runt med ditt fysiska kort som kan tappas bort.

Nackdelar

  • Utbudet av kort: Det finns färre kort som är digitala och därför finns det inte ett lika stort utbud att välja mellan. Däremot finns det kort som Bank Norwegian kreditkort och Re:member Flex med utmärkta förmåner.
  • Urladdning: Laddar mobilen eller smartklockan ut och du inte har med dig det fysiska kortet så har du problem. Därför är det ofta bra att fortfarande ha med det fysiska kortet i alla fall.

Vilka olika slags digitala kort finns det?

Digitala kort kommer i olika former och passar därför olika bra beroende på vad du är ute efter.

Virtuella kreditkort

Alla digitala kreditkort är också virtuella kreditkort i och med att virtuella kort är en benämning för den virtuella versionen av kortet.

Fördelen med ett virtuellt kreditkort är att det har en kredit som du kan nyttja räntefritt inom de räntefria dagarna. Det ingår även fler förmåner som bonusar, cashbacks, försäkringar och reseförmåner i kreditkort jämfört med debetkort.

Digitala bankkort och debetkort

Om du inte är ute efter att nyttja en kredit är digitala debetkort ett bra alternativ. Det är vanliga bankkort som du kan koppla till din digitala plånbok och börja använda genom mobilen eller smartklockan.

Digitala engångskort

Det finns även digital engångskort som innebär att kortutgivaren eller banken ger dig ett tillfälligt kreditkortsnummer under en viss period, till exempel för enstaka transaktioner.

Engångskorten används vid tillfällen då ökad säkerhet krävs. Kortnumret för det digitala engångskortet är unikt och inte samma som för de riktiga kreditkort och upphör att gälla direkt efter transaktionen sket. Därför blir det mycket svårt för kortbedragare att kunna utnyttja det.

Hur skaffar du ett digitalt kreditkort snabbt?

Följ våra 3 steg nedan för att hitta och skaffa ett digitalt kort som passar dig snabbt:

1. Hitta rätt digitalt kort

Det viktigaste är att du väljer ett kort som passar dina behov och förutsättningar.

  • Digital plånbok: Se till att kortet går att koppla till den digitala plånboken som din mobil, smartklocka eller surfplatta har. Har du till exempel en Iphone ska kortet kunna kopplas till Apple Pay och har du en Samsung är det Samsung Pay den ska vara kompatibel med.
  • Passar din tidshorisont: Söker du efter digitalt kreditkort för att du inte kan vänta tills kreditkortet kommer på posten? Då måste du skaffa ett kort som går att koppla till den digitala plånboken direkt efter godkänd ansökan. De två kreditkort som går att koppla direkt efter godkänd ansökan nu är Bank Norwegian och Re:member Flex.

2. Ansök och få svar direkt

När du hittat rätt kort fyller du i ansökan med dina preferenser kring kreditgräns och fyller i dina personliga uppgifter för att avsluta med att signera ansökan genom BankID.

De flesta kreditkort har att du får svar på din ansökan direkt på skärmen och speciellt Bank Norwegian kreditkort och Remember Flex är kända för snabba ansökningsprocesser.

3. Skaffa den virtuella versionen av kortet

Har du blivit godkänd och valt ett kreditkort som kan användas direkt efter ansökan är det nu dags att hämta ditt virtuella kort. Logga in genom kortets app där du finner ditt kort och kan hitta informationen för att lägga in kortet i din digitala plånbok.

Digitala kreditkort

Vilka digitala plånböcker finns för kreditkort?

Det finns många olika digitala plånböcker och det kommer upp nya då och då.

  • Apple Pay: Kreditkort med Apple Pay är till för dig som har en Iphone, Apple Watch eller Ipad.
  • Samsung Pay: Har du en Samsung är det genom Samsung Pay du ansluter ditt kreditkort till mobilen eller smartklockan.
  • Google Pay: Har du en Android-enhet som inte är Samsung kan du använda Google Pay för att ansluta ditt kreditkort till din mobil eller smartklocka.
  • Garmin Pay: Är till för att kunna ansluta kreditkort till Garmin smartklockor.
  • Fitbit Pay: Det du använder för att ansluta kortet till din Fitbit klocka.

Olika användningsområden för digitala kort

  1. Resor: När du är ute och reser kan du vilja lämna det fysiska kortet hemma för att minska risken för stöld och för smidighetens skull. Det finns också många digitala kort med reseförmåner som kan användas som kreditkort under resor.
  2. Shopping online: När du shoppar online behöver du utan ett digitalt kort alltid leta reda på det fysiska kortet och slå in kortnumret manuellt. Däremot kan du med ett digitalt kort precis som i en butik enkelt verifiera och genomföra onlineköp med några klick.
  3. Dagliga inköp: Har du glömt plånboken hemma men vill kunna handla något generellt sett är det alltid bra att ha ett digitalt kort.

Vanliga frågor och svar

Vilket digitalt kreditkort är snabbast?

Bank Norwegians digitala kreditkort är ett av de snabbaste alternativen. Det stödjer flera digitala plånböcker som Apple Pay och Google Pay, vilket möjliggör snabba betalningar. Bank Norwegian kortet erbjuder också direkt tillgång till digitala kort efter godkänd ansökan.

Hur aktiverar jag mitt digitala kreditkort?

För att aktivera ditt digitala kreditkort, logga in på din banks mobilapp eller onlineportal. Leta efter alternativet att aktivera digitalt kort och följ instruktionerna för att generera ditt unika kortnummer, utgångsdatum och CVV-kod. Bekräfta aktiveringen enligt bankens anvisningar.

Är digitala kreditkort säkra?

Ja, digitala kreditkort anses vara mycket säkra. De använder unika kortnummer för varje transaktion, vilket döljer dina riktiga kortuppgifter. Informationen är krypterad och det finns inget fysiskt kort som kan tappas bort.

Finns det digitala kreditkort utan UC?

Nej, det finns inga kreditkort utan UC-upplysning alls just nu då alla kortutgivare använder sig av UC för kreditprövningen. Däremot finns det digitala debetkort utan UC och bankkort utan kredit som använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode.

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Han har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Oliver granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-10-09

Oliver Ivanovic på LinkedIn