Hoppa till innehåll
Nordea Premium

Nordea Premium

maj 4, 2024

Ett lyxigare kreditkort från Nordea med flera försäkringar som håller dig trygg. Exklusiva förmåner som loungetillgång, rabatter och erbjudanden ingår även i kortet.

Sammanfattning

Nordea Premium är ett kreditkort med flertalet försäkring som håller dig trygg i vardagen som en reseförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring och självriskskydd för bilbärgning. Utöver detta finns det erbjudanden att ta del av och du får tillgång till över 1000 lounger runtom världen. Räntan är mycket låg men tyvärr är årsavgiften mycket hög och ligger på 1200 kr eller 600 kr för Nordea Premium kunder.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Nordea Premium

Vi har granskat och recenserat Nordea Premium för att ta reda på om kortet passar just dig.

Läs hela vår recension nedan skriven av våra skribenter på Kreditio.

Bilder från ansökan
Nordea Premium ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditutrymmet är upp till 100 000 kr vilket är tillräckligt kreditutrymme för de flesta. Det är även ett kreditkort med låg ränta då vi har en kreditränta på endast 13,05 %. Den effektiva räntan är dock väsentligt högre om man räknar på ett mindre kreditutnyttjande på grund av den höga årsavgiften. Till exempel är den effektiva räntan för ett kreditutnyttjande på 20 000 kr under 1 år 22,26 %. Dock är kortet inte till för dig som spenderar mindre summor och därför gör detta inte så mycket då kortet har en mindre effektiv ränta på högre kreditutnyttjande.

Du har upp till 55 räntefria dagar på dig att betala tillbaka krediten, vilket är en lång räntefri period. Inom denna perioden kan du välja att betala hela krediten eller inte men minst 5 % av krediten måste betalas in (minst 150 kr).

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 13,05 %
Effektiv ränta 22,26 %
Räntefri period: 55 dagar

Avgifter

Kortet har en årsavgift på 1200 kr för vanliga kunder och 600 kr för Premium kunder. För att bli Premium kund behöver du ha minst 1 000 000 kr i sparande hos Nordea. Så för de allra flesta är det 1200 kr per år som gäller, vilket är en hög årsavgift för ett kort som inte ens har ett bonussystem. Därför blir det också svårt att få tillbaka värdet från kortet, men om du utnyttjar erbjudandena tillfullo kan dessa spara en del pengar åt dig.

När du tar ut pengar både i Sverige och utomlands är det en uttagsavgift på 2 % (minst 40 kr) som gäller, vilket är en normal avgift för att vara ett kreditkort. Vid köp i utländsk valuta tas ett valutapåslag på 1,55 % ut vilket också är en normal nivå. Vill du ha pappersfaktura kostar det 19 kr/månad men annars går det att välja e-faktura som är gratis.

 

Årskostnad: 1200 kr (600 kr för Premium kunder)
Uttagsavgift: 2 % (minst 40 kr)
Valutapåslag: 1,55 %
Aviaavgift: 19 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 60 kr

Nordea Premium inkluderar erbjudanden

Kortet ger ingen bonus med det finns erbjudanden och rabatter till dig som kortinnehavare. Erbjudandena är hos kända företag som Nordea samarbetar med och kan likställas med ett bonussystem om det används på rätt sätt. Det gäller att hålla utkik efter vilka erbjudanden som är aktuella då dessa byts ut emellanåt. Nedan har vi exempel på aktuella erbjudanden under början av 2023:

 • 15 % rabatt hos Avis på hyrbilar
 • Upp till 20 % rabatt hos Best Western
 • 15 % rabatt hos Interflora
 • 15 % rabatt hos Greatdays
 • Upp till 15 % rabatt hos Hertz (hyrbilar)

 

Rabatt hos Nextory

Om du gillar att lyssna på ljudboken i mobilen så är detta erbjudandet bra. Du får 30 dagars fri testperiod hos Nextory + 10 % rabatt varje månad du fortsätter.

Bonus: Rabatter och erbjudanden
Concierge: -
Flyglounger: Ja
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Reseförsäkring ingår
 • Allrisk och leveransförsäkring
 • Loungetillgång världen över
 • Hög årsavgift
 • Inget bonussystem

Försäkringar

Det ingår bland annat en kompletterande reseförsäkring men även allriskförsäkring, leveransförsäkring, hole-in-one försäkring och självriskskydd vid bärgning.

Kompletterande reseförsäkringen

Försäkringsgivare är Moderna Försäkringar och försäkringen gäller efter att du betalat minst hälften av resan med ditt Nordea Premium kort. Dina familjemedlemmar vilket inkluderar sambo make/maka och barn under 23 år som bor hemma täcks också av reseförsäkringen. Vi har samlat de skydd som ingår i försäkringen nedan:

 • Avbeställningsskydd – ersättning upp till 100 000 kr/kort
 • Bagageförsening – upp till 6500 kr/kort
 • Transportförsening – upp till 15 000 kr/kort efter 24 timmar
 • Dödsfall – upp till 100 000 kr/kort
 • Missat anslutningsflyg – upp till 30 000 kr/kort
 • Medicinsk behandling vid akut sjukdom – upp till 1 500 000 kr/kort
 • Medicinsk invaliditet – upp till 500 000 kr/kort
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring – 10 000 kr/händelse
 • Självriskeliminering för hyrbil – 10 000 kr/händelse

 

Leveransskydd

Om dina varor inte dyker upp, blivit skadade eller inte finns i paketet som du beställde online så ger denna försäkringen dig ersättning. Varan behöver kostat minst 1000 kr och du behöver betala med ditt Nordea Premium kort för att försäkringen ska gälla. Högsta ersättningen är 30 000 kr/händelse.

Självriskskydd vid bärgning

Behöver du bärgning på grund av skada på bilen och har tankat minst 20 liter drivmedel samt betalat med ditt Nordea Premium kort inom de senaste 60 dagarna gäller självriskskyddet. Du kan få max 2000 kr i ersättning per tillfälle.

Hole-in-one försäkring

Slår du en hole-in-one på minst en 9 håls bana, har betalat green-fe med Nordea Premium kortet och har en godkänd markör får du 2000 kr i ersättning. Ersättningen är till för att täcka de kostnader som uppstår då du bjuder sällskapet på Champagne efter du slagit en hole-in-one.

Allriskförsäkring

Köper du en TV eller vitvaror med ditt Premium kort ingår en allriskförsäkring i 5 år. Skulle en inköpt produkt inom 5 års perioden bli utsatt för plötslig och oförutsedd skada eller stöld kan du få ersättning. Du kan få max 40 000 kr i ersättning per/skada men produkten måste vara köpt till 100 % med kortet och ha ett inköpsvärde på minst 2000 kr för att försäkringen ska gälla.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Kundernas omdömen

Så vad säger de som testat på Nordea Premium kortet? Vi har kollat in först och främst recensioner på Trustpilot där Nordea Bank har 1,4/5 i betyg. Detta betyget är mycket lågt men är också för alla Nordeas banktjänster.

Kollar vi på endast recensioner på Nordea Premium är de mer positiva. Premium kunder som får rabatt på årsavgiften verkar extra nöjda och påpekar loungetillgången och erbjudandena som utmärkta reseförmåner. Dock tycker en del kunder som betalat 1200 kr i årsavgift att kortet inte var värt det på grund av att man inte tjänar bonuspoäng på vardagsköp.

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst/anställning

Ansök om Nordea Premium

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök till Nordea Premium

  Fyll i Nordea Premiums ansökningsformulär med personliga uppgifter och önskat kreditutrymme. Först behöver du dock legitimera dig vilket sker snabbt och enkelt med Bank-ID.

 2. Få hem kortet

  Efter Nordea har granskat din ansökan bestämmer de om du uppfyller kraven för kortet. Gör det detta så kommer kortet levereras hem till dig inom en snar framtid.

Fler fördelar

Här har vi samlat fler fördelar som utmärker kortet.

Loungetillgång

Med kortet får du tillgång till över 1000 lounger på flygplatser runtom världen. Det sker med Loungekey och du har 4 kostnadsfria loungebesök per år och sedan kostar $32 per besök. Har du en extrakorts-innehavare så har den personen också 4 besök gratis per år.

För att få tillgång till loungerna behöver du ladda ner Mastercard Airport Experiences appen. Där kan du även se vilka lounger som du har tillgång till i din närhet.

I loungerna kan du koppla av och få lite egentid innan ditt flyg går. Ofta serveras även mat och dryck och det finns alltid bekväma områden för att sätta sig ner vila lite.

Betala med mobilen

Du kan betala med kortet via din mobil eller smartwatch antingen genom Google, Samsung eller Apple Pay. Något som är ett måste hos ett kreditkort enligt de flesta nuförtiden.

Vanliga frågor

Vad kostar Nordea Premium?

Kortet har en årsavgift på 1200 kr för vanliga kunder men är du en Premium kund är årsavgiften 600 kr.

Vem passar kortet till?

Kortet passar till dig som är Premium kund bäst då årsavgiften är väsentligt lägre. Du behöver också värdera loungetillgång högt och kunna tänka anpassa dig utefter vilka erbjudanden som är aktuella. Detta innebär att du handlar hos just dessa företag för att spara pengar.

Hur spärrar jag kortet?

Du kan enkelt via appen spärra ditt kort. Skulle du inte lyckas med detta kan du dygnet runt ringa till kundservice via 08-402 57 10.

Ingår loungetillgång?

Ja, du får tillgång till Loungekey vilket ger dig tillgång till över 1000 lounger utspridda runtom världen. Du och din extrakorts-användare har 4 tillgångar kostnadsfritt per år och kan spendera dem på att bjuda in gäster.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Agrolkortet
Agrolkortet
Qred Företagskort
Qred
SAS Eurobonus Amex Premium
SAS Eurobonus Amex Premium

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Nordea Bank Ab
Organisationsnummer: 5164111683
Adress: Smålandsgatan 17
Postnummer: 105 71
Ort: Stockholm
E-mail: Chattfunktion på hemsida
Telefonnummer: 0771 22 44 88

Öppetider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 08:00 - 20:00
Söndag: 08:00 - 20:00