Hoppa till innehåll
Refunder Pay

Refunder Pay

maj 4, 2024

Refunder Pay är ett kreditkort med cashback som ger dig en mycket hög cashback på upp till 42 %. Du som har stora utgifter kan tjäna in en hel del genom att välja detta kortet. Samtidigt ingår kostnadsfria försäkringar, räntefri delbetalning och mycket mera.

Refunder Pay läggs ner

Refunder Pay kommer att läggas ner från och med 9 juni 2024 då DNB som utfärdar kortet lägger ner sin verksamhet i Sverige. Däremot kommer Refunder tjänsten fortsätta fungera som tidigare.

 

Sammanfattning

Refunder Pay är ett kreditkort som ger dig minst 0,5 % cashback på alla köp och 1 % cashback på livsmedel och restaurangbesök. Du kan även få upp till 42 % genom att gå via Refunder hemsidan där flera hundratals webbutiker går att hitta. Utöver dessa förmåner får du gratis försäkringar genom kortet där reseförsäkringen är den mest värdefulla. Försäkringen täcker alla skydd man behöver för resan och ger mycket hög ersättning vid behov. Nackdelarna med kortet är den höga uttagsavgiften på 3 % och årsavgiften på 395 kr efter första året som är gratis.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vår recension på Refunder Pay

Under denna sida tar vi oss en närmare titt på den välkända tjänsten Refunders egna kreditkort. Kortet ger dig en mycket hög cashback nivå och första året är kortet utan årsavgift. Vi kommer under denna recension ta en titt på avgifter, bonus/cashback, försäkringar, kreditvillkor, omdömen och allt annat du som funderar på att skaffa Refunder Pay behöver veta!

Bilder från ansökan
Refunder Pay skärmdump

Refunder Pays kreditvillkor

Kortet har ett kreditutrymme på 50 000 kr, vilket är en normal nivå och tillräckligt med kreditutrymme för många. Ränta tillkommer först efter 56 räntefria dagar, vilket är en lång räntefri period. Efter dessa dagar så tillkommer en årsränta på 18,75 % som ligger i linje med vad många andra kreditkort erbjuder. Om du betalar alla fakturor i tid däremot (inom de 56 räntefria dagarna) så kommer aldrig någon ränta att tas ut.

Den effektiva räntan blir 20,40 % vid en nyttjad kredit på 20 000 kr under 12 månader.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 18,75 %
Effektiv ränta 20,40 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Just nu får du testa på kreditkortet i 3 månader utan någon kostnad. Efteråt är det dock standard årsavgiften på 395 kr/år som gäller. Jämfört med den höga cashbacken som kortet ger så är det dock inte en jätte hög årsavgift och du får troligen tillbaka pengarna ganska fort. Men det är beroende av hur mycket pengar du spenderar och hur mycket du handlar hos samarbetspartners.

Utöver årsavgiften så har Refunder kortet en uttagsavgift på 3 % (minst 35 kr) och ett valutapåslag på 1,65 %. Uttagsavgiften är något högre än snittet och den har även en minsta kostnad som är relativt hög. Däremot är valutapåslaget något lägre en vad som är normalt för kreditkort.

Väljer du e-faktura är det kostnadsfritt, men annars tillkommer en aviavgift på 45 kr. Övriga avgifter som övertrassering och påminnelseavgift sticker inte ut på något sätt.

Årskostnad: 0 kr år 1 (395 kr efter)
Uttagsavgift: 3 % (min 35 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (45 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 145 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Cashback med Refunder Pay

Med Refunder Pay får du ingen bonus utan istället cashback, vilket betyder återbäring. Systemet för cashback som kortet har går ut på att du får minst 0,5 % cashback på alla köp förutom speltransaktioner, uttag och bilköp. Utöver att du får 0,5 % på alla köp kan du kan få upp till 42 % cashback när du handlar hos utvalda samarbetspartners och genom Refunder tjänsten.

Du får även 1 % cashback när du handlar på livsmedelsbutiker och på restauranger och om du når över 20 000 kr spenderat per kalendermånad får du 1 % cashback på allt. När du nått minst 100 kr i cashback går det att föra över pengarna till valfritt konto.

Tidigare har Refunder kortet gett dig 1 % cashback på samtliga köp du genomfört men detta har ändrats 1:a Juli 2023.

Hur mycket cashback kan jag få?

Om du vill få så mycket pengar som möjligt tillbaka behöver du börja handla på Refunder.se genom ditt Refunder Pay kort. Då får du 2 % extra cashback genom kortet och sen upp till 42 % som sagt hos Refunder. Däremot är det upp till 42 % cashback och mer normala nivåer att få ligger runt 5 – 7 %. Nedan kan du se exempel på hur mycket cashback du får via olika sidor:

 • Elgiganten – 4 %
 • Amazon – upp till 6 %
 • Zalando – 5 %
 • Shein – 5 %
 • Body-lab – 10 %

 

Som du kan se ingår de kändaste varumärkena som de flesta handlar hos i vanliga fall. Du behöver alltså inte som med många andra bonussystem byta vilka butiker du handlar hos för att tjäna cashback. Utöver cashback nivån som visas ovan hos butikerna så läggs det till 2 % utöver för dig med Refunder kortet.

Drivmedelsrabatt hos Preem

På alla Preem stationer får du även drivmedels-rabatt som ingår med kortet. Detta är något som endast bensinkort brukar ha och att få detta tillsammans med cashback genom samma kort är mycket förmånligt. Du får 15 öre/liter tankad drivmedel på bemannade Preem stationer när du betalar med kortet.

Bonus: Upp till 42 %
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Upp till 42 % cashback
 • Gratis försäkringar
 • Räntefri delbetalning
 • Hög uttagsavgift
 • Årsavgift efter första året

Vilka försäkringar har kortet?

En annan fördel med kortet är de fria försäkringarna som ingår. Här finns som med många andra kreditkort en gratis reseförsäkring men även otursförsäkring, hole-in-one skydd och tanka-fel skydd ingår.

Kompletterande reseförsäkring

Reseförsäkringen gäller när du betalat minst 75 % av resan med ditt Refunder Pay kort. Då täcks du som kortinnehavare samt familj och upp till 3 medresenärer. Försäkringen består utav olika skydd för dig som är ute och reser och gäller över hela världen. Nedan har vi tagit fram vilka slags skydd som ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Läkekostnader
 • Resekostnader
 • Olycksfallsförsäkring
 • Ersättning vid försenad transport
 • Ersättning vid försenad bagage
 • Självriskskydd

 

Under har vi även sammanställt en tabell för hur mycket ersättning reseförsäkringens olika skydd kan ge dig. Som du kan se har försäkringen mycket bra täckning jämfört med andra kreditkort. Ersättningsnivåerna är även mycket generösa vilket gör kortet förmånligt att ta med på resan.

 

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 25 000 kr 75 000 kr
Läkekostnader Beroende på vad som anses skäligt
Merkostnader kost och logi Beroende på vad som anses skäligt
Resor behandling och vård Beroende på vad som anses skäligt
Hemtransport Beroende på vad som anses skäligt
Begravning på plats 30 000 kr
Tandvård (akut) 5000 kr
Ytterligare logi-kostnader 500 kr/dygn
Transportförsening mer än 4 timmar 500 kr
Transportförsening mer än 5 timmar 600 kr (istället)
Transportförsening mer än 6 timmar 700 kr (istället)
Transportförsening mer än 7 timmar 800 kr (istället)
Transportförsening mer än 8 timmar 900 kr (istället)
Transportförsening mer än 9 timmar 1000 kr (istället)
Bagageförsening minst 6 timmar upp till 3000 kr upp till 6000 kr
Bagageförsening minst 48 timmar upp till 6000 kr upp till 15 000 kr
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Självriskeliminering för hyrbil 3000 kr
Ej utnyttjat liftkort 6000 kr
Dödsfall 16 år + 50 000 kr
Medicinsk invaliditet från 50% 1 000 000 kr
Ersättning Refunder Pay reseförsäkring.

Hole-in-one försäkring

Detta är en försäkring för dig som gillar att spela golf under resor. Skyddet ger dig som amatörspelare upp till 2000 kr i ersättning om du lyckas slå en hole-in-one. Ersättningen skall täcka kostnader för champagne eller liknande dryck till medspelarna. Att personen som slår en hole-in-one bjuder sällskapet på champagne är en gammal tradition som Refunder Pay ger dig skydd mot. För att ersättning ska kunna fås behöver greenfee vara betald med kortet.

Tanka-fel försäkring

Det kan hända att man råkar tanka fel drivmedel någon gång och då är det skönt att ha en försäkring som täcker detta. Tanka-fel försäkringen gäller när du tankar minst 15 liter bränsle och betalar till 100% med kortet. Du kan få upp till 3000 kr i ersättning som skall täcka sanering av bränsletank och system samt byte av bränslefilter.

Otursförsäkring 60 dagar

Du som kortinnehavare har även en otursförsäkring som gäller vid stulna eller skadade varor 60 dagar från inköpet. Skyddet gäller dock inte köp utav begagnade varor och köpet på minst 1000 kr måste gjorts med kortet för att det skall gälla. Som max kan du få 20 000 kr per tillfälle och 40 000 kr/år i ersättning.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme (vad kunderna säger)

Vi har kollat på omdömen och själva testat kortet för att du ska få en bättre förståelse kring kortet. Omdömena stämmer mycket väl ihop med våran erfarenhet, vilket är att kortet och tjänsten fungerar precis som den ska. Genom att handla med kortet genom Refunder hemsidan får du en mycket hög cashback tillbaka men du måste aktivera cashback och gå via hemsidan för att det ska fungera. Glömmer du detta så får du inga pengar tillbaka men det är som tur smidigt att gå via deras hemsida.

Refunder tjänsten som inte endast inkluderar kreditkortet har även ett riktigt bra omdöme på Trustpilot med 4,6/5 i betyg av över 16 500 omdömen. Vilket är något som ytterligare stödjer att kortinnehavarna är nöjda med kortet.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast årsinkomst på minst 150 000 kr

Skaffa Refunder Pay kreditkortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Börja ansökan

  Först behöver du ta dig till ansökan vilket du kan göra genom att klicka här. Då tas du till refugers hemsida där ansöks-formuläret finns.

 2. Ansök och få svar

  När du hittat rätt är det bara att skriva in dina personliga uppgifter och signera med bank-id. Sedan tar det ofta runt en vecka för ansökan att handläggas och då är det bara att vänta på svar. Om din ansökan blir godkänd så kommer kortet inom några dagar att skickas hem till dig!

Vanliga frågor

Hur hög cashback ger Refunder Pay dig?

Du får minst 0,5 % på alla köp som genomförs med kortet och 1 % på livsmedelsbutiker och restauranger. Men du kan få upp till 42 % om du går via Refunders hemsida och betalar med kortet. Där finns flera hundra online-butiker du kan handla hos.

Vad kostar ett extrakort om man har Refunder Pay?

Det kostar 100 kr per år för att skaffa ett extrakort.

Är Refunder Pay gratis?

Ja, första året är kortet helt gratis men efter det ligger årsavgiften på 395 kr vilket är en relativ hög avgift. Däremot så kompenserar den mycket höga återbäringen.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Gekåskortet
Gekåskortet
Komplett kreditkort
Komplett kreditkort
Marginalen Gold
Marginalen Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Refunder AB
Organisationsnummer: 556885-1884
Adress: Tegnérgatan 8
Postnummer: 113 58
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: -

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -