Hoppa till innehåll

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är kortet för dig som gillar att resa, genom ett riktigt bra bonuspoäng kan du samla poäng till bland annat flygresor. Det är det andra kortet i Marginalen Banks kreditkorts serie där även Marginalen gold ingår.

Vi sammanfattar Traveller kortet

Marginalen har 2 kreditkort och Marginalen Traveller är ett och Marginalen Gold det andra. Marginalen Traveller är ett kort som passar dig som gillar att resa mycket och vill ha ett kort som ger riktigt bra bonus. Kortets fördelar är helt klart reseförsäkringen och bonusen som gör att kortet passar bra till dig som reser ofta.

 

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit 150 000 kr
Kreditränta 16,90 %
Effektiv ränta 18,99% (20 000 kr i utnyttjad kredit)
Räntefri period 50 dagar
Årskostnad 0 kr år 1 (395kr efter)
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,65 %
Aviaavgift 25 kr (0kr e-faktura)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 95 kr
Övertrasseringsavgift 75 kr
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus 1 % på alla köp
Concierge service -
Passar som Kreditkort med bonus

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Gratis årsavgift första året
 • Passar för resande
 • Ger bonus på allt
 • Årsavgift efter första året
 • Hög uttagsavgift

Krav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 20 år
 • Minst fast årsinkomst på 120 000 kr

Recension på Marginalen Traveller

Marginalen Banks ena kreditkort Marginalen Traveller är ett kreditkort som passar dig som reser och vill kunna samla bonuspoäng. Att kortet erbjuder attraktiva förmåner är det ingen tvekan om men i denna recension ska vi ta en djupare titt på kortets olika aspekter.

Bilder från ansökan
Marginalen Traveller ansökan skärmdump

Kortets avgifter

Första året är Marginalen Traveller kortet utan årsavgift, men efter det är årsavgiften 395 kr. Det är en årsavgift som du däremot kan enkelt tjäna in genom deras bonussystem eller handla smart funktionen. Om du nyttjar kortet på ett bra sätt är årsavgiften enligt oss inget som ska anses vara särskilt ”dyrt”.

Övriga avgifter med kortet så som uttagsavgift, förseningsavgift och liknande avgifter är normala och stämmer överens med vad andra kreditkort erbjuder.

 


Marginalen Traveller bonussystem

Kortet erbjuder ett bonussystem där du får poäng för alla köp med kortet förutom uttag, fakturabetalning, växling av valutor och faktureringskostnader. Systemet går ut på att du får 1 poäng varje 7 krona spenderad med kortet och sedan kan du nyttja korten i marginalens poängportal.

I poängportalen kan du byta poängen mot alla möjliga sorters produkter och tjänster. Till exempel kan du med 14 000 poäng få ett presentkort på LiveIt som är värt 1000 kr. Det innebär att på varje spenderad krona får du runt 0,7 % bonus. Du hittar fler exempel på köp i poängportalen nedan:

 • Res till Gotland – 35 000 poäng
 • Res till Reykjavik – 60 000 poäng
 • Res till Maderia – 75 000 poäng

 

Alla köp förutom dessa ger dig bonuspoäng:

 • Kontantuttag
 • Betala fakturor
 • Köp eller växling av olika valutor

 

Handla Smart

Utöver den vanliga bonusen kan du ansluta ditt kort till handla smart och där kan du få upp till 25 % cashback i flera hundratals webbutiker. När du handlar på Handla Smart gäller både cashbacken och den bonus du får med kreditkortet. Nedan är några exempel på butiker som är med i handlasmart och hur mycket cashback de ger:

 • Lindex – 6 % cashback
 • Bubbleroom – 9 % cashback
 • Kitchentime – 9 % cashback
 • Cervera – 7 % cashback
 • Parfym.se – 7 % cashback
 • C More – 7 % cashback

 

Detta är några exempel som sagt men det finns 100-tals webbutiker med upp till 25 % cashback.

Räkneexempel cashback

Vi har räknat på lite exempel för att du ska få en överblick kring hur mycket cashback man kan tjäna in. I exemplen nedan räknar vi på 10 % cashback i snitt då det känns mer rimligt än att räkna på den högsta möjliga cashback (25%).

Spendera / månad Cashback / månad Cashback / år
2500 kr 250 kr 3000 kr
5000 kr 500 kr 6000 kr
10 000 kr 1000 kr 12 000 kr
Hur mycket cashback du kan tjäna genom handla-smart

Det kan snabbt bli mycket pengar om man väljer att handla via handla-smart. Därför är det viktigt att hålla koll på vilka butiker som finns och försöka använda dessa så mycket du kan. Ofta kan du byta ut en butik som du brukar handla på nu till en av de butikerna som är med och spara in en del pengar.


Vilka försäkringar ingår?

Marginalen Traveller är ett kort med mycket försäkringar och de flesta av dessa är helt gratis för dig med kortet. Det finns även tilläggsförsäkringar för dig som vill ha extra skydd, men med dessa tillkommer en extra kostnad.

Kompletterande reseförsäkring

Marginalen Traveller är ett perfekt kort för dig som reser mycket, detta bland annat eftersom de har en riktigt bra gratis reseförsäkring. Försäkringen utfärdas av försäkringsgivaren Europeiska ERV och gäller när minst 75 % av resan betalats med ditt Marginalen Traveller kort. Skyddet gäller dig och din familj och kan även gälla upp till 3 medresenärer som du betalat resan för. Reseförsäkringen erbjuder som vanligt en hel del olika skydd men de viktigaste är:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Gäller även 3 medresenärer om du betalar resan med ditt Traveller kort
 • Ersättning för biljetter vid flygbolags konkurser
 • Ersättning vid försenad transport
 • Ersättning vid missat anslutningsskydd

 

Nedan kan du se mer djupgående exakt hur mycket ersättning du kan få genom reseförsäkringen

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 30 000 kr 90 000 kr
Resestartsskydd 2000 kr 6000 kr
Missat anslutningsflyg 10 000 kr 20 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 600 kr 2500 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 1200 kr mer 4000 kr mer
Transportförsening mer än 24 timmar 3000 kr mer 6000 kr mer
Bagageförsening minst 4 timmar 1500 kr 3000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar 3000 kr mer 6000 kr mer
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Självriskskydd reseförsäkringen i hemförsäkringen  2000 kr
Självriskeliminering för hyrbil  10 000 kr
Ersättning reseförsäkring Marginalen Traveller

Hole-in-one försäkring

Detta är ett skydd för dig som gillar att spela golf då du kan få upp till 2000 kr när du slår en hole-in-one. För att det ska gälla behöver klubbens markör eller eventuellt en sekreterare signera kortet. Ett annat kort med mycket försäkringar för dig som gillar golf är Moregolf Mastercard.

Bilbärgning och assistans skydd

När du tankar minst 20 liter drivmedel eller 5 kg gas med ditt Marginalen Traveller kort så gäller detta skyddet. Försäkringen ger dig upp till 2000 kr i ersättning vid skada eller när något annat oförutsett sker med din privatbil.

 

Tilläggsförsäkringar

Som vi nämnt tidigare finns det även försäkringar som inte ingår med kortet, dessa kallas tilläggsförsäkringar. Marginalen Traveller har ett betalskydd och ”Stop Service” som tilläggsval.

Betalskydd

Detta är ett skydd som kan ge dig ersättning vid förlorad inkomst för bland annat arbetslöshet eller sjukskriven. Kostnaden för skyddet är 0,80 % av din utnyttjade kredit för månaden. Vem som helst kan dock inte skaffa denna försäkring utan du måste uppfylla dessa krav:

 • Mellan 18-64 år
 • Äga ett Marginalen Traveller eller Gold kort
 • Folkbokförd i Sverige och kan få sjukpenning via försäkringskassan
 • Just nu är fullt arbetsför (utför ditt jobb utan hinder)
 • Ej haft ersättning för sjukdom eller olycka mer än 30 dagar i rad under senaste 360 dagarna.
 • Har tillsvidareanställning (minst 17 timmar/vecka) eller egenföretagare (haft någon av dessa i minst 6 månader)

 

Ersättningen är precis som kostnaden beroende på hur stor utnyttjad kredit du har den månaden. Om du är antingen arbetslös (ofrivilligt) eller helt sjukskriven i mer än 30 dagar i rad får du ersättning på 7 % av den utnyttjade krediten. Detta innebär att du som har en utnyttjad kredit på 20 000 kr en månad får ersättning på 1400 kr.

Du som är fortsatt arbetslös eller sjukskriven i 6 månader i rad får din skuld utlöst av Marginalen (max 100 000 kr). Även du som avlider får din skuld löst men även där är maxbeloppet 100 000 kr.

Stop-Service

Stop Service är Marginalen Traveller skydd för identitets stölder och liknande. Skyddet går ut på att du kan samla din och din familjs mobiler, bankkort och ID-handlingar på samma ställe. Blir något av detta bestulet eller borttappat kan du enkelt spärra det genom Stop Service som är öppet dygnet runt. Du får även professionell hjälp och kostnaden för detta ligger på 369 kr/år.


Omdömen från tidigare kortinnehavare

Marginalen Bank som ger ut kortet har bra omdömen generellt sett (3,6/5 i betyg hos Trustpilot). När det kommer till Traveller kortet så är omdömena också bra. Tidigare och nuvarande kortinnehavare tar upp handla smart som ger en bra cashback samtidigt som kortet har ett eget bonussystem som stora fördelar. En del tycker dock att valutapåslaget och uttagsavgiften är något höga vilket gör att kortet trots förmånerna inte är optimalt för resande.


Ansök till Marginalen Traveller

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Börja ansökan

  Börja med att ta dig till Marginalen Travellers ansökningsformulär.

 2. Fyll i ansökan

  Sedan behöver du ange önskad kreditutrymme, personuppgifter och signera ansökan med Bank-ID. Inom några dagar bör du få ett svar på om du blivit godkänd.

 3. Godkänd ansökan

  Om du blev godkänd kommer kortet att skickas hem till dig inom några dagar. Sedan kan du börja använda ditt nya Marginalen Traveller kort.

Vanliga frågor

Hur hög är årsavgiften?

Årsavgiften på Marginalen Traveller kortet ligger på 395 kr men första året bjuder de på avgiften. På detta sätt får du möjligheten att testa på kortet helt gratis i ett år för att se om det är värd årsavgiften sedan.

Går det att betala med Traveller kortet genom mobilen?

Ja, kortet går att betala med via antingen Google eller Apple Pay. Detta innebär att du kan enkelt lägga in kortet i mobilen och betala med den istället.

Har Marginalen Traveller något bonussystem?

Ja, först och främst får du bonuspoäng på alla köp som genomförs med kortet. Dessa poäng kan sedan användas i en bonusbutik mot produkter eller tjänster. Utöver detta kan du koppla ditt kort till handla smart och få upp till 25 % rabatt i flera hundratals webbutiker.

Vilka försäkringar ingår?

Kostnadsfritt ingår det en reseförsäkring samt en hole-in-one försäkring och sedan går det att välja till betalskydd och stop service mot en kostnad.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-07-22

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Danske Bank Direkt
Danske Bank Direkt
Subarukortet
Subarukortet
Preem Mastercard
Preem Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
Organisationsnummer: 5164060807
Adress: Box 26134
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppettider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 08:00 - 17:00
Söndag: 08:00 - 17:00