Hoppa till innehåll

Ruby Steel

Ruby Steel är ett kryptokort från Crypto.com kortserien. Du får cashback på allt du köper och det ingår även en kostnadsfri Spotify prenumeration under de första 6 månaderna. För att få skaffa kortet behöver du dock erhålla minst €300 i staking.

Sammanfattning

Crypto.com har en serie debetkort varav Ruby Steel är ett av de som har lägre krav. Du kan enkelt spendera krypto med kortet och på alla inköp får du 1 % cashback. Som ny kund får du även en kostnadsfri Spotify prenumeration i 6 månader (värde 654 kr). För att få skaffa kortet behöver du vara över 18 år och ha minst €300 krypto i staking, vilket innebär att du äger krypto för denna summa hos crypto.com.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Räntefri period -
Årskostnad 0 kr
Uttagsavgift 0 kr (max €400 efter 2 %)
Valutapåslag 0 kr (max €4000 efter 0,5 %)
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -
Flyglounger Nej

Förmåner

Flyglounger Nej
Bonus På alla köp
Concierge service Nej
Passar som kryptokort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Cashback på alla köp
 • Gratis Spotify
 • Staking krävs (€300)
 • Inga försäkringar

Krav

 • 18 år
 • Staking €300
 • Ingen specifik inkomst krävs

Ruby Steel recension

Ett mycket populärt val och ett utav debetkorten i kortserien från den välkända krypto-sidan crypto.com. Tidigare har det funnits en cashback på 2 % som betalades ut på samtliga köp med kortet, denna cashback är nu sänkt till 1 % vilket gjort att vi satt ett sämre omdöme på kortet.

Vi har gjort en komplett recension av kortet för att du enkelt ska se om det passar dig:

Bilder från ansökan
Ruby Steel ansökan skärmdump

Avgifter

Som sagt saknar kortet årsavgift vilket många anser vara en stor fördel. Men kortet saknar även uttagsavgift och valutapåslag vilket är mer sällsynt bland debetkorten. Dock gäller endast fria uttag upp till 400€ och sedan tas en normal avgift på 2 % ut. Fri valutapåslags avgift är även något som är begränsat till €4000 och efter de tas en avgift på 0,5 % av beloppet ut. Vanligtvis kan denna avgift ligga runt 2 % så det är fortfarande mycket lågt och förmånligt för dig.

Sammanfattningsvis är det ett billigt kort om du inte tar ut större summor pengar och genomför större summor utländska köp varje månad. Men de flesta hamnar under gränsen och kommer undan avgiftsfritt när de genomför kontantuttag och utlandsköp.


Hur hög cashback har Ruby Steel?

Du samlar 1 % cashback på allt du köper med Ruby Steel kortet. Däremot finns det en gräns på €25 per månad och därmed kan du som högst samla ihop €300 i cashback per år. Det är dock en hög summa, speciellt för ett kort som inte har någon årsavgift.

En annan förmån som inte är cashback är att det inte en kostnadsfri prenumeration på Spotify under de första 6 månaderna. De flesta har ett abonnemang hos Spotify och kan säga upp det dessa månader och spara 654 kr.Kundomdömen

Allt fler har vänt sig till Ruby Steel kortet i och med att midnight blue som är ett kort i samma serie tagit bort sin cashback. På grund av cashbacken finns det många bra omdömen och nöjda kunder. Däremot upplever en del problem när de ska få ut pengarna och är därför missnöjda med kortet.

Allt som allt verkar det vara ett bra kort men med en sämre kortutgivare alltså crypto.com.


Skaffa Ruby Steel kortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta ansökningsformuläret

  Ta dig först vidare till Ruby Steels ansökningssida.

 2. Uppfyll kraven och ansök

  Börja med att skapa ett konto på crypto.com och sedan behöver du köpa €300 värt utav CRO. Detta är en kryptovaluta som crypto.com skapat och du behöver äga dessa €300 värt utav CRO i minst 180 dagar. Efter 180 dagar kan du beställa hem ditt Ruby Steel kort.

Frågor och svar

Hur hög cashback ger Ruby Steel?

Du får 1 % cashback på alla köp du genomför med kortet. Vilket är en hög nivå med tanke på att det är ett gratis debetkort.

Ingår några andra förmåner?

Ja, du får gratis Spotify Premium i 6 månader vilket kan spara in en del pengar åt dig.

Finns det någon gräns på de fria uttagen och valutapåslagen?

Ja, på Ruby Steel ligger denna gräns på €400 max på uttag och sedan tillkommer en avgift på 2 %. De fria valutapåslagen har en maxgräns på €4000 och därefter tillkommer en avgift på 0,5 % av summan.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Northmill kortet
Northmill
Audikortet
Audikortet
American Express Blue Cashback
American Express Blue Cashback

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Foris DAX MT Limited
Organisationsnummer: C88392
Adress: Spinola Park
Postnummer: -
Ort: St Julians SPK 1000 Malta
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: -

Öppettider

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -