Hoppa till innehåll
Skoda Kortet VISA

Skoda Kortet

Publicerat augusti 3, 2023

Skoda kortet är ett VISA kreditkort som är utan årsavgift och är specifikt utformat för dig som äger en Skoda bil. Du får delbetala din service och eventuella reparationer bilen behöver och samtidigt nyttja ett kort med schyssta villkor.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det ett kreditkort som är generellt okej på alla plan, men inget mer än så. Det har ett normalt bonussystem, en reseförsäkring, normala kreditvillkor och normala avgifter. Det enda som gör att kortet sticker ut är att du får delbetala service och reparationer hos Skoda, vilket egentligen inte är något som är av jätte högt värde. Om du absolut inte har pengar men måste göra en reparation på din Skoda bil.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Vi testar Skoda Kortet

Ett omtalat kort bland Skoda bilägare som vi väntat länge på att testa och recensera. Nu har vi äntligen gjort detta och sammanställt alla för och nackdelar, samt vårt helhetsomdöme på kortet nedan!

Läs recensionen och ta reda på om Skoda Kortet är något som passar dig.

Bilder från ansökan
Skoda Kortet ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kortet har ett kreditutrymme mellan 5000 – 50 000 kr och hur stort du vill ha väljer du vid ansökan. Dock är det inte säkert att du blir beviljad så stort utrymme som du önskat, utan kan istället få ett lägre. Men samtidigt blir de flesta beviljade 50 000 kr, då det är en hyfsat låg maxkredit för ett kreditkort. Samtidigt räcker det som kredit för en månad för de allra flesta, vilket gör att det inte behöver vara en nackdel.

Något negativt med kreditvillkoren märkte vi var att kortet endast hade 39 räntefria dagar, vilket gjorde att vi nästan behövde betala ränta. Då många andra av kreditkorten vi testar har runt 50 – 60 räntefria dagar. Med såpass få räntefria dagar ökar risken att du inte hinner betala innan ränta tillkommer och räntan är ganska hög dessutom.

Krediträntan är 21,15 % och den effektiva räntan blir 25 % med en nyttjad kredit på 10 000 kr under 12 månader. Med senaste tidens höjningar av räntor på kreditkort sticker den dock inte ut jätte mycket.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 21,15 %
Effektiv ränta 25 %
Räntefri period: 39 dagar

Vad kostar Skoda Kortet?

Till att börja med kostar Skoda Kortet inget att skaffa eller att äga i sig. Utan det kostar endast när du nyttjar kortet på vissa specifika sätt. Främst när du tar ut pengar eller betalar i en annan valuta än den svenska kronan. Uttagsavgiften är 3 % med en minsta avgift på 35 kr och valutapåslaget är 1,5 %, vilket båda är normala avgifter för ett kreditkort.

Skulle du glömma bort att betala kreditfakturan i tid så tillkommer ingen förseningsavgift men en påminnelseavgift på 60 kr finns.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Bonus

Varje gång du handlar med ditt Skoda kort så samlar du bonus genom bonussystemet. Du får 1 bonuspoäng per krona du spenderar och när du når 25 000 bonuspoäng får du en värdecheck på 100 kr, vilket innebär att bonusnivån är 0,40 %. Det är en hyfsad bonusnivå för att gälla på alla köp med kortet, men något låg tycker vi den är.

Det ingår dock både andra erbjudanden och rabatter som du även kan ta del av och spara pengar genom. Till exempel finns det nya erbjudanden varje månad på Skoda produkter som till exempel solskydd för panoramataket eller cykelhållare för takräcket.

Men det finns också andra erbjudanden som gäller längre och är hos andra aktörer än Skoda. Just nu är det 10 % rabatt på hyrbilar hos Europcar och drivmedelsrabatt hos Preems bemannade stationer som ger 15 öre/liter du tankar i rabatt.

 

Bonus: På allt
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort för dig med en Skoda

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Bonus på allt
 • Få skydd i reseförsäkringen
 • Låg bonus

Reseförsäkring ingår med Skoda Kortet VISA

Den självklara försäkringen till ett kort som är specifikt för bilägare är självklart en reseförsäkring. Skoda Kortet har därför en kostnadsfri kompletterande reseförsäkring som ger ytterligare skydd utöver din hemförsäkring. Du behöver dock betala minst 75 % av resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Förutom att skydda dig så inkluderas även sambo eller make/maka samt hemmavarande barn under 23 år.

Något som vi på Kreditio reagerar på är att det endast ingår fyra stycken skydd i försäkringen. Vilket är väsentligt mindre än många andra kreditkorts reseförsäkringar. Det är helt klart en nackdel men samtidigt ingår de viktigaste skydden som avbeställningsskydd, självriskskydd och ersättning för förseningar.

Skydden som ingår i den kompletterande reseförsäkringen är:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid bagageförsening
 • Ersättning vid transportförsening
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen från kunder (Trustpilot)

Det är svårt att få sig en uppfattning av vad tidigare och nuvarande kortinnehavare till Skoda Kortet har att säga om kortet. Detta då det ges ut av Ikano Bank AB som är en stor bank med många kreditkort och andra banktjänster. Vi kan alltså endast kolla på omdömen på själva banken och därför behöver dessa omdömen inte just avse Skoda Kortet. Men Ikano Bank har endast 1,7/5 i betyg hos Trustpilot baserat på ca 320 omdömen, vilket är mycket lågt. Men detta behöver dock inte innebära att kreditkortet är dåligt.

Utifrån att ha testat kortet själva så anser vi att det inte förtjänar ett såpass dåligt betyg som kortutgivaren själv har. Men det är samtidigt inget kort vi rankar speciellt högt. Anledningen är att det saknas något extra som gör att det kan konkurrera mot de bästa kreditkorten. Som till exempel en högre bonusnivå eller en specifikt hög bonus hos Skoda.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inga kvarstående betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst

Ansök till att skaffa Skoda Kortet

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör så här:

 1. Klicka vidare

  Klicka dig vidare till Skoda Kortets ansökningsformulär genom att klicka på "ansök nu" knappen ovan.

 2. Ansök

  Fyll i ansökan med dina personliga uppgifter och ditt önskade kreditutrymme.

 3. Få tillbaka ansökan

  Snart får du tillbaka ett svar kring om du blivit godkänd eller inte. Om du uppfyller kraven som är att du är över 18 år, inga betalningsanmärkningar och har en hyfsad fast inkomst så kommer du troligen bli godkänd. Blir du godkänd får du snart hem kortet och kan börja handla med det!

Delbetala hos Skoda kostnadsfritt

Köper du något som till exempel en service eller en reparation hos en Skoda återförsäljare kan du delbetala kostnadsfritt. Du slipper alltså både ränta och avgifter och kan dela upp köpet på upp till ett helt år.

Perfekt om du har råkat ut för en dyr reparation och inte vill tömma sparkontot direkt, utan dela upp köpet för att behålla en buffert.

Vanliga frågor

Bör du skaffa Skoda Kortet?

Om du tycker att det är av högt värde att kunna delbetala dina reparationer och service hos Skoda så kan det vara ett bra val. Annars finns det helt klar bättre kreditkort som är till för en bredare publik än endast dig med Skoda som fortfarande kan passa dig som äger en Skoda bättre än detta kort.

Hur är avgifterna för Skoda Kortet?

För att vara ett kort som inte har en årsavgift så är avgifterna normala. Utöver årsavgiften som alltså inte finns så är uttagsavgiften 3 % och valutapåslaget 1,5 %.

Hur spärrar jag mitt Skoda Kort VISA?

Via hemsidan så kan du både ringa för att spärra ditt kort vid brådska eller skicka ett mejl till kundservice.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Publicerad: 2023-08-03

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SEB Credit
SEB Credit
Klarnakortet
Klarnakortet
Ica Bankkort Plus
Ica Bankkort Plus

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 516406-0922
Adress: Hyllie Boulevard 27
Postnummer: 215 37
Ort: Malmö
E-mail: kundservice.privat@vwfs.se
Telefonnummer: 0478587085

Öppetider

Måndag: 09:00 - 16:30
Tisdag: 09:00 - 16:30
Onsdag: 09:00 - 16:30
Torsdag: 09:00 - 16:30
Fredag: 09:00 - 16:30
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt