Hoppa till innehåll
Revolut Standard

Revolut Standard

november 12, 2023

Revolut Standard är ett mycket populärt förbetalt kort som utfärdas av Revolut Bank. Kortet har ingen årsavgift och passar utmärkt till vardagskonsumtion genom deras smidiga betalfunktioner.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Revolut Standard kortet ett kort som ger dig lite rabatter och cashbacks samt smidig betalning utan någon årsavgift. Samtidigt har kortet mycket låga avgifter för dig som reser mycket då valutapåslaget och uttagsavgift är 0 % (begränsat belopp dock). Nackdelarna med kortet är att det inte har någon reseförsäkring som ingår och att det inte har något riktigt bonussystem.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Revolut Standard

Ett av Revoluts många kort är Standard kortet och det har vi nu tagit oss en närmare koll på. Detta kortet från Revolut är ett smidigt vardagskort som passar de allra flesta. Men vi ska nu gå igenom lite mer exakt kortets olika villkor, förmåner och avgifter:

Bilder från ansökan
Revolut Standard ansökan skärmdump

Villkor

Som sagt är Revolut Standard ett kort utan kredit vilket innebär att det inte heller har några kreditvillkor. Som tur är gör detta dock att avgifterna kan hålla mycket lågt vilket är en klar fördel.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Revolut är kända för låga avgifter

Avgifterna med detta kort är något som sticker ut rejält. För det första har kortet ingen årsavgift, men uttagsavgiften och valutapåslaget är också 0 %. Vanligtvis brukar uttagsavgiften vara runt 2 % och det finns därför en del att spara in genom att välja Revolut standard. Samma gäller när det kommer till valutapåslaget som ofta kan ligga på 3 % av summan.

Helt klar ett kort med låga avgifter som passar utmärkt till dig som vill spara pengar på vardagliga köp.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 % (2000 kr/månad - utöver gäller 2 %)
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Rabatter och cashback

Genom Revolut appen kan du få rabatter och cashback hos utvalda partnerbutiker. Se därför till att hålla utkik i appen för vilka erbjudanden som finns aktiva. Tyvärr finns dock inget bonussystem som är aktivt hela tiden.

Bonus: Cashback och rabatter ibland
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Ingen uttagsavgift (2000 kr/månad)
 • Inget valutapåslag
 • Inga försäkringar ingår
 • Inget riktigt bonussystem

Försäkringar

Tyvärr har Revolut Standard inga försäkringar som ingår. Detta är däremot inget som nästintill något gratis debetkort har och kan därför inte ses som en nackdel.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger recensionerna?

Vi har nu kollat igenom fakta kring kortet men det är lika viktigt att ha koll på vad tidigare kunder säger. På detta sätt kan vi få en uppfattning över hur bra Revolut håller det de säger. Revolut är även ett mycket stort företag och har därför en enorm mängd omdömen man kan utgå ifrån och företaget får därför ett rättvist omdöme. Kunderna är inget annat nöjda kan man säga då Revolut har 4,4/5 i betyg hos Trustpilot baserat på 120 000 omdömen. Fördelarna som lyfts fram är en smidig kundservice som hjälper till snabbt och bra kort.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Har en anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till Revolut Standard

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här:

 1. Ansök

  För att ansöka måste du ta dig till Revoluts hemsida för att skaffa appen. När du har laddat ner appen och registrerat dig kan du sedan beställa hem kortet enkelt.

 2. Få hem kortet

  Beställ hem kortet via appen och det borde inte vara några problem med att bli godkänd. Detta då Revolut Standard är ett debetkort och därmed inte har någon kredit vilket är anledningen till att de flesta blir nekade kort. När kortet är beställt bör du få det hemskickat inom en vecka.

Betala smidigt med Revolut

En stor fördel med kortet är deras heltäckande och smidiga betalningsfunktioner. Vilket underlättar vardagen och sparar in en hel del pengar åt dig. Nedan har vi tagit fram de viktigaste betalfunktionerna:

Enkla överföringar

En smidig betalfunktion med kortet är deras enkla överföringar. Du kan helt gratis skicka över och få pengar från vänner med ett Revolut kort. Överföringarna sker direkt och kan ske i 39 valutor utan att några dolda avgifter tas ut.

Dela på notan enkelt

Har du varit ute på restaurang med kompisarna och ska dela på notan så sköter Revolut det åt dig och ni behöver bara skriva in siffrorna i appen. Du kan även dela upp hyran eller vilken annan räkning som helst enkelt genom appen.

Få lönen en dag tidigt

När du betyder och tar din lön till ditt konto hos Revolut från din nuvarande bank får du lönen en dag tidigt. En förmån som kan vara mycket bra att ha vissa månader när det är lite knapert och man väntar på att lönen ska komma in.

Samla prenumerationer

Du kan även samla dina prenumeration på ett och samma ställe. På detta sättet kan du hålla koll på dina utgifter enklare och upptäcka om du har en onödig prenumeration. Då går det även att stänga av denna enkelt och spara pengar.

Betala med mobilen

Du kan lägga in kortet både via Google Pay och Apple Pay för att betala med mobilen. Det är en mycket omtyckt funktion som gör att kortinnehavaren slipper gå runt med det fysiska kortet. Vilket även gör att Revolut Standard kan användas utmärkt som endast ett digitalt kort.

Hög sparränta

Genom att sätta in dina pengar på ett särskilt sparkonto får du en sparränta på 3,90 % per år. Det unika hos Revolut är att du enkelt kan sätta in och ta ut dessa pengar när du vill och då få den ränta du samlat på dig under tiden. Ett enkelt sätt att tjäna lite när du har pengar liggandes på kontot.

Investera enkelt med Revolut

För dig som gillar att investera erbjuder kortet också en del förmåner, speciellt för kryptoinvesteringar. Det är därför inte endast ett debetkort, utan Revolut är en helhetstjänst för din privatekonomi.

Handla en aktie courtage-fritt per månad

Du får handla ett aktieköp utan courtage per månad. Vilket är en bra förmån för dig som köper aktier ofta få de kan vara höga courtage avgifter ofta. Dock kan det tillkomma andra avgifter utöver courtaget.

Investera i krypto

För endast en avgift på 1,99 % kan du investera i kryptovalutor enkelt via Revolut. Du kan köpa de vanligaste kryptovalutorna som Bitcoin, Ethereum och så vidare men även lite mindre kryptovalutor.

Det finns även möjlighet att investera i råvaror som olja, guld och silver genom Revolut, för dessa köp tillkommer en avgift på 1,5 %.

Vanliga frågor & svar

Är Revolut Standard ett bra debetkort?

Ja, vi anser att Revolut Standard är ett bra kort, speciellt för dig som vill kunna betala smidigt och till låga avgifter. Det är en standard version som samtidigt har mycket mer än vad som kan förväntas av en standard version.

Går det att dela på ett kort?

Ja, du kan öppna ett gemensamt konto och få ett extra kort så att ni delar på ett och samma konto. Perfekt för dig som vill ha delad ekonomi med en partner.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-11-12

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Resurs Classic
Resurs Classic
Nordea Gold
Nordea Gold
Strawberry Mastercard
Strawberry Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Revolut LTD
Organisationsnummer: 5020819847
Adress: 7 Westferry Circus
Postnummer: E14 4HD
Ort: London
E-mail: -
Telefonnummer: -

Öppetider

Måndag: Öppet dygnet runt
Tisdag: Öppet dygnet runt
Onsdag: Öppet dygnet runt
Torsdag: Öppet dygnet runt
Fredag: Öppet dygnet runt
Lördag: Öppet dygnet runt
Söndag: Öppet dygnet runt