Hoppa till innehåll
Hammarbykortet

Hammarbykortet

maj 4, 2024

Hammarbykortet är det perfekta kreditkortet för dig som älskar Hammarby och vill få exklusiva förmåner förknippat med Hammarby. Men samtidigt ha ett generellt bra kort med schyssta villkor.

Sammanfattning

Ett bra kreditkort med bonus som även har en reseförsäkring och möjligheten finns att teckna ett betalskydd mot en kostnad. Kreditvillkoren är schyssta med ett högt kreditutrymme som sticker ut och avgifterna är normala hos kortet förutom en något hög årsavgift. Utöver allt detta ger kortet dig tillgång till exklusiva events och försnacket där du kan träffa på Hammarby profiler och njuta innan och efter matcherna.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Hammarbykortet

Vi har kikat in kortet för dig som hejar på Hammarby. Fokuset har legat på de förmåner som kortet erbjuder för dig som Hammarby supporter men även det klassiska som kreditvillkor och avgifter!

Se vår kompletta recension nedan:

Bilder från ansökan
Hammarbykortet ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren är inte anledningen till att såpass många skaffar Hammarbykortet, men de är inte dåliga. Du kan få som max 150 000 kr i kreditutrymme och som minst 5000 kr. Krediträntan är 16,9 % och den effektiva räntan på ett kreditutnyttjande på 20 000 kr under ett år är 18,99 %. Den räntefria perioden är även 50 dagar. Inget av detta sticker ut särskilt mycket men det är absolut inte dåliga kreditvillkor utan tvärtom relativt bra.

Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 16,9 %
Effektiv ränta 18,99 %
Räntefri period: 50 dagar

Avgifter

Tyvärr är det så att kortet har en årsavgift på 395 kr men första tre månaderna bjuder Marginalen på den. Du får alltså gratis testa kortet under ett helt år för att sedan kunna bestämma dig om det är värt årsavgiften. Detta tycker vi är en mycket bra ide då det säkerställer att du betalar en årsavgift först något du inte tycker är värt.

Aviavgiften går att få ner till 0 kr genom att välja e-faktura men annars är det 25 kr/pappersfaktura. I övrigt så har vi en uttagsavgift på 3 % (minst 35 kr) vilket är något du som ofta tar ut kontanter bör se som en nackdel. Valutapåslaget på 1,65 % är på en normal nivå.

Årskostnad: 395 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 25 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 95 kr
Övertrasseringsavgift: 75 kr

Hammarbykortets bonus

Du samlar poäng på varenda köp du genomför med Hammarbykortet. Poängen går sedan att använda i Hammarbys poängshop mot kläder och accessoarer eller till att betala ditt nästa säsongskort. Hammarby shoppen går att hitta hos Intersport och för att kunna betala med poängen behöver du först byta in de mot en värdecheck hos Intersport. Känner du dig mer generös kan du även ge bort pengarna till Hammarby IF Fotboll Ungdom och stödja nästa generations fotbollsspelare.

Marginalens Poängportal

Vill du inte spendera poängen på Hammarby kan du också använda de hos Marginalens egna poängportal. Detta är en klassisk poängshop där du kan byta till dig resor och upplevelser men även alla möjliga produkter.

Hammarbykortets rabatter

Det ingår även rabatter som är utformade för dig som gillar att gå och titta på Hammarby matcherna. Vi har nedan en lista med en del av de aktuella rabatterna:

 • 10 % rabatt på matbeställningar hos Bajen Bar
 • 30 % rabatt hos Gröne jägaren (ej alkohol och matchdagar)
 • 10 % på hela sortimentet Bajen Premium
 • Få 10 % rabatt hos Astrids på mat och catering

 

Spara 500 kr med ny kampanj

Just nu får du som ansöker och blir godkänd som ny kortinnehavare av Hammarbykortet 500 kr tillbaka på ditt kort efter tre valfria köp. Kampanjen är en del av firandet av 10 års jubileum mellan Marginalen Bank och Hammarby.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardgaskort för Hammarby älskare

För & Nackdelar

 • Alla köp ger bonus
 • Reseförsäkring
 • Exklusiva förmåner för dig som gillar Hammarby
 • Årsavgift efter år 1
 • Endast reseförsäkring ingår

Ingår det försäkringar i Hammarbykortet?

Det ingår en gratis reseförsäkring i Hammarbykortet men sedan går det även ett teckna betalskydd och Stopservice som tilläggsförsäkringar.

Kompletterande reseförsäkring

Betalar du minst 75 % av resan med ditt kort så ingår en den kompletterande reseförsäkringen. Förutom dig så täcker även försäkringen din familj och innehåller viktiga skydd som avbeställningsskydd.

Detta ingår i reseförsäkringen:

Skydd Högst ersättning/person Högst ersättning/kort
Avbeställningsskydd 30 000 kr 90 000 kr
Resestartskydd 2000 kr 6000 kr
Missat anslutningsflyg 10 000 kr 20 000 kr
Bagageförsening minst 4 timmar 1500 kr 3000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar ytterligare 3000 kr ytterligare 6000 kr
Självrisksskydd hem och bilförsäkring 10 000 kr 20 000 kr
Flygbolags-konkurs Upp till 25 000 kr Upp till 25 000 kr
Självriskeliminering hyrbil Upp till 10 000 kr Upp till 10 000 kr
Ersättning reseförsäkring Hammarbykortet

Tilläggsförsäkringar

Som sagt kan du också lägga till extra försäkringar mot en kostnad.

Betalskydd

Om du blir allvarligt sjuk eller arbetslös (ofrivilligt) kommer betalskyddet in och täcker din utestående kredit. Du får alltså ersättning för att täcka kostnaderna du har under denna perioden. Betalskyddet kostar 0,8 % av den utestående krediten varje månad. Har du nyttjat en kredit på 10 000 kr blir därav kostnaden för betalskyddet 80 kr.

Stopservice

Samla alla ID och betalkort på ett och samma ställe och spärra allt med ett samtal. Detta är Stopservice tjänsten som är bra att ha om du blir av med en hel del av dina ägodelar samtidigt. Dock kostar Stopservice 369 kr/år.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger de som testat Hammarbykortet?

Som alltid kollar vi även recensioner och omdömen från de som testat på korten. När det kommer till Hammarbykortet kan vi först kolla på omdömen kring Marginalen Bank som ger ut kortet. Marginalen har 3,7/5 i betyg hos Trustpilot vilket är relativt högt och det är mycket nöjda kunder.

Kollar vi mer specifikt på tidigare kortinnehavare för Hammarbykortet möts vi också av positiva omdömen. De exklusiva events och andra förmåner till dig som Hammarby supporter är mycket omtyckta.

Krav för kortet

 • Minst 20 år
 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst minst 120 000 kr

Hur ansöker jag till Hammarbykortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök genom formuläret

  Via Hammarbykortets ansökningsformulär ansöker och du skriver in personliga uppgifter samt önskat kreditutrymme. I ansökan kan du även välja om du vill lägga till betalskyddet som tilläggsförsäkring.

 2. Vänta och få svar

  Du får snart tillbaka ett svar kring om du blivit godkänd eller ej. Uppfyllde du kraven så skickas kortet inom snarast hem till dig.

Fler fördelar

Att det är just ett kort för dig som är supporter för Hammarby märks när det kommer till dessa förmåner.

Events

Både innan och under säsongen så blir du inbjuden till för och eftersnack på Tele2 Arena. Detta sker i VIP-loungerna och det bjuds på mat, dryck och matchbiljetter.

Under försnacket deltar alltid kända profiler från Hammarby.

Lär dig mer om arenan

Du får chansen att besöka omklädningsrummen och mycket mera på arenaguiderna. Under säsongen anordnas dessa guider där du lär dig om arenan och historian bakom.

Vanilla frågor om kortet

Vad kostar kortet?

Första året är gratis och sedan är det 395 kr/år.

Vilka förmåner ger Hammarbykortet?

Du får både de klassiska förmånerna som reseförsäkring och bonussystem men även tillgång till exklusiva events före och innan Hammarby matcher.

Kan man betala med mobilen?

Ja, du kan betala med mobilen genom Apple Pay.

Vem passar Hammarbykortet till?

Det är till dig som är ett fan av Bajen. Anledningen är att såpass många av förmånerna är kopplade till Hammarby och därför passar det inte om du inte har ett stort intresse för klubben.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Länsförsäkringar Kreditkort
Länsförsäkringar Kreditkort
Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
Shell Mastercard
Shell Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
Organisationsnummer: 5164060807
Adress: Box 26134
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppetider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 08:00 - 17:00
Söndag: 08:00 - 17:00