Hoppa till innehåll
Länsförsäkringar Kreditkort

Länsförsäkringar Kreditkort

juli 17, 2023

Länsförsäkringar Kreditkort är ett traditionellt kreditkort från Länsförsäkringar som erbjuder tjänster inom bank och försäkringssektorn. Kortet ger dig bonus på onlineköp och gratis försäkringar.

Kreditio sammanfattar

Sammanfattningsvis ett kreditkort med låg ränta som samtidigt har de traditionella förmånerna som försäkringar och bonus. Nackdelarna med kortet är att bonusen inte gäller på fysiska köp med kortet utan endast onlineköp, att kreditgränsen är relativt låg och att det finns en årsavgift.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Länsförsäkringar Kreditkort

De allra flesta känner till Länsförsäkringar och har kanske antingen en försäkring eller ett lån hos dem. Men under denna sida ska vi fokusera på deras kreditkort och dess kreditvillkor, avgifter och förmåner!

Läs vår kompletta recension nedan:

Bilder från ansökan
Länsförsäkringar Kreditkort ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren är relativt bra då vi har en krediträntan på 15 % vilket är lägre än de flesta andra korts ränta och 58 räntefria dagar. Dock är kreditgränsen endast 50 000 kr vilket är lågt jämfört med andra kreditkorts kreditgräns. 50 000 kr per månad är däremot tillräckligt för de flesta en vanlig månad men det kan vara skönt att ha lite extra kreditutrymme att röra sig med.

Exempel på effektiva räntan: När du nyttjar en kredit på 20 000 kr under en 12 månaders period blir den effektiva räntan 18,26 %.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 15 %
Effektiv ränta 18,26 %
Räntefri period: 58 dagar

Avgifter

Länsförsäkringar kreditkortet har först och främst en årsavgift på 195 kr vilket är en nackdel. Dock är detta inget jätte dyr årsavgift och det borde gå att tjäna in den genom bonusen ganska fort. Uttagsavgiften inom EU är 0 % vilket är en fördel för dig som tar ut kontanter ofta vilket brukar vara något du som reser ofta gör. Dock har vi fortfarande ett valutapåslag som ligger på 1,5 %, vilket är en normal nivå. Övriga avgifter sticker inte ut varken negativt eller positivt.

Årskostnad: 195 kr
Uttagsavgift: 0 % ( 35 kr utanför EU)
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Bonus med Länsförsäkringar kreditkort

När du handlar med kortet online får du nästan alltid bonus på dina köp och dessutom får du alltid bonus när du köper resor både online och i butik. Bonusnivån ligger på 0,5 % vilket är en normal nivå för ett kreditkort med bonus. Dock kan du max samla 1500 kronor i bonus per år vilket du gör när du har spenderat 300 000 kr bonusgrundande. När du tjänat ihop mer än 50 kr i bonus går det att använda den som avdrag på den kreditfaktura, det blir alltså pengar tillbaka till dig.

Bonus: På onlineköp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus online
 • Gratis försäkringar
 • Låg ränta
 • Endast bonus online
 • Låg maxkredit

Försäkringar

Kortet har en reseförsäkring och 4 köpförsäkringar som ingår helt gratis. Reseförsäkringen är kompletterande och de 4 köpförsäkringarna är prisgaranti, förlängd garanti, allriskförsäkring och köpskydd.

Kompletterande reseförsäkringen

När minst 75 % resan är betald med ditt Länsförsäkringar kreditkort så gäller en kompletterande reseförsäkring för dig och medresenärer som är folkbokförda på samma adress, till exempel din familj. Försäkringen gäller för resor över hela världen och i upp till 60 dagar. I listan nedan ingår de skydd som försäkringar har samt vilka högsta nivåer av ersättning man kan få:

 • Avbeställningsskydd – 25 000 kr/person och 75 000 kr/kort
 • Bagageförsening över 6 timmar – 2000 kr/person
 • Bagageförsening över 24 timmar – ytterligare 4000 kr/person
 • Personförsening över 4 timmar – 500 kr/person
 • Personförsening över 8 timmar – ytterligare 500 kr/person
 • Personförsening över 24 timmar – ytterligare 1000 kr/person
 • Självriskskydd för hemförsäkring – 10 000 kr/kort
 • Självriskskydd för bilförsäkring – 10 000 kr/kort
 • Olycksfallsförsäkring – upp till 500 000 kr
 • Missat anslutningsflyg – upp till 10 000 kr/person
 • Självriskskydd för hyrbil – upp till 10 000 kr

 

Köpskydd

Både i butik och online har du köpskydd för de varor du köper med ditt Länsförsäkringar kreditkort. Du har då rätt till ersättning om inte företaget tar sitt ansvar vid skada eller borttappade varor.

Prisgaranti

Skulle du hitta en vara du köpt till ett billigare pris kan du få ersättning för mellanskillnaden. Detta är det prisgarantin är till för och denna gäller i 90 dagar från inköpsdatumet. Dock måste varan vara köpt med kortet för att försäkringen ska gälla och varan måste ha ett inköpsvärde på minst 1500 kr.

Förlängd garanti

På hushållsmaskiner och hemelektronik som du köper med kortet får du en förlängd garanti med 2 år. Köper du då en hushållsmaskin med 2 års garanti från försäljaren läggs det på 2 år och du får då 4 års garanti från inköpsdatumet. Dock kan garantin som max hålla i 4 år från inköpsdatumet. Därför får du endast 4 års garanti om du köper en produkt som redan har 3 års garanti från försäljaren.

Allriskförsäkring

Du har även en allriskförsäkring även kallad drulleförsäkring på dina hushållsmaskiner och hemelektronik som du köpt med kortet. Skulle då dessa inköpta produkter bli utsatta för plötslig och oförutsedd skada eller stöld kan du få upp till 20 000 kr i ersättning per produkt och 40 000 kr/händelse.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kortinnehavare?

Länsförsäkringar har 1,4/5 i betyg hos trustpilot vilket är baserat på runt 550 omdömen. 1,4/5 i betyg är mycket lågt och det finns alltså en hel del missnöjda kunder. Viktigt att påpeka är dock att detta är ett omdöme för hela deras företag vilket även inkluderar mycket försäkringar och lån. Omdömena kring just kreditkortet är tyvärr också mycket negativa. Om och om igen påpekas en dålig och långsam kundservice samt extra avgifter och liknande krångel. Kreditkortet har alltså mycket dåliga omdömen vilket borde få dig att tänka igen innan du skaffar kortet. Kanske borde du välja ett kort som till exempel Remember Flex som har 4,4/5 i betyg.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök om Länsförsäkringar Kreditkort

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Ansök genom att först logga in hos länsförsäkringar vilket görs enklast genom mobilt Bank-ID. När du är inloggad går det att komma åt ansökningsformuläret där du skriver in personliga uppgifter och önskat kreditutrymme.

 2. Få svar

  Kort efter ansökan är skickad borde du fått svar på om du blivit godkänd eller inte. Får du svaret att du blivit godkänd så kan du förvänta dig att kortet skickas hem till dig inom ungefär en vecka.

Betala med mobilen

Du kan både koppla ditt kort till Apple och Google Pay och betala smidigt och enkelt med mobilen. En mycket eftertraktad förmån nuförtiden då allt fler vill kunna lämna plånboken hemma.

Det finns även contactless payment vilket innebär att du kan blippa köp under 400 kr utan att behöva slå in PIN-koden.

Vanliga frågor

Vem bör skaffa Länsförsäkringar Kreditkort?

Kortet passar dig som vill ha en låg ränta, handlar mycket online då dessa köp ger bonus och vill ha en reseförsäkring och köpförsäkringar på dina köp. Det passar bra som ett vardagskort och har allt det nödvändiga ett kreditkort ska ha.

Vad är nackdelarna med Länsförsäkringar Kreditkortet?

Den största nackdelen enligt oss på Kreditio är att Länsförsäkringar har såpass dåliga omdömen och recensioner. Detta tyder på att de är oseriösa aktörer som inte behandlar kunderna på rätt sätt.

Vad kostar ett extrakort till Länsförsäkringar kreditkortet?

Det ingår ett extrakort kostnadsfritt.

Hur hög ränta har kortet?

Kortet har en kreditränta på 13,75 % och en effektiv ränta på 16,81 % vid ett kreditutnyttjande på 20 000 kr under ett år.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-17

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

TUI Card
TUI Card
Audikortet
Audikortet
American Express Green Card
American Express Green Card

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Länsförsäkringar Bank Aktiebolag
Organisationsnummer: 5164019878
Adress: Tegeluddsvägen
Postnummer: 106 50
Ort: Stockholm
E-mail: info@gbg.lansforsakringar.se
Telefonnummer: 031 63 80 00

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -