Hoppa till innehåll
Volkswagenkortet

Volkswagenkortet

december 23, 2023

Volkswagenkortet är ett kort från Volkswagen Finans med unika förmåner som passar dig som äger en Volkswagen. Du får till exempel räntefri avbetalning hos Volkswagen återförsäljare vid service och reparationer.

Kreditios omdöme på Volkswagenkortet

Sammanfattningsvis tycker vi Kreditio att Volkswagenkortet är ett nischat kreditkort som passar dig som ofta handlar hos Volkswagen återförsäljare. Gör du inte detta så anser vi inte att bonusen och försäkringarna gör kortet lönsamt. Då är det mer lönsamt att skaffa till exempel Resurs Gold eller något annat av de bästa kreditkorten enligt oss på Kreditio.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Kreditio testar Volkswagenkortet

Äger du en Volkswagen och är intresserad av att skaffa ett kort som är utformat just för dig? Då är Volkswagenkortet det rätta kortet och nu har vi även testat det för att ta reda på hur det presterar mot andra kreditkort.

Läs hela vår recension nedan:

Bilder från ansökan
Volkswagenkortet skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren är inte Volkswagenkortets starka sida, eftersom kortet har en låg kreditgräns och en kort räntefri period.

När du ansöker om kortet får du välja mellan en kreditgräns från 5000 kr och upp till 50 000 kr som är den högsta kreditgränsen kortet har. För de flesta räcker det dock med 50 000 kr i kreditutrymme och särskilt om du har flera kort du använder.

Den räntefria perioden på endast 39 dagar är en nackdel med kortet, då kreditkort brukar ha runt 50-55 räntefria dagar. En kort räntefri period är en nackdel då det ökar risken till att du inte hinner betala kreditfakturan i tid och att därmed ränta tillkommer.

Till sist så har vi räntan på kortet och krediträntan är 20,65 %, vilket är en normal nivå. Den effektiva räntan blir 24,49 % på en utnyttjad kredit på 10 000 kr som varit en skuld under 12 månader. Det är inte en särskilt låg ränta, men de har till skillnad från andra kreditkort inte höjt sin ränta rejält på senaste.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 20,65 %
Effektiv ränta 24,49 %
Räntefri period: 39 dagar

Vilka avgifter finns?

Volkswagenkortet har ingen årsavgift, vilket är uppskattat av kortinnehavarna. Däremot finns det en uttagsavgift på 2 % (minst 35 kr) och ett valutapåslag på 1,5 %. Dessa avgifter är dock inte så höga jämfört med andra kort och i kombination med den kompletterande reseförsäkringen kan Volkswagenkortet användas som ett kreditkort för resor.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 95 kr
Förseningsavgift: 50 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Volkswagenkortets bonussystem

Volkswagenkortet är ett bonuskort och bonussystemet ger dig 1 poäng per krona du spenderar med kortet. Bonusnivån går att räkna ut till 0,4 %, eftersom du får 100 kr när du uppnått 25 000 poäng. Det är relativt låg bonusnivå jämfört med kreditkort som Refunder Pay, som har nästan 1 % cashback på alla köp.

Drivmedelsrabatt hos Preem

Betalar du med Volkswagenkortet på en Preem bemannad tankstation får du även drivmedelsrabatt. Rabatten är 15 öre/liter du tanker, vilket är i linje med vad riktiga bensinkort erbjuder.

Övriga rabatter

På hemsidan så kan du även se vilka aktuella erbjudanden som finns just nu hos samarbetspartners. Ofta finns det en del rabatter hos biluthyrningsfirmor och hotellkedjor som du kan använda för att spara in pengar för resan. Just nu finns dessa rabatter:

 • Minst 10 % rabatt hos Europcar
 • Rabatt på laddningskabel för elbil
 • Rabatt på takbox från Packline
 • Kampanj på barnstol

 

Bonus: 0,4 % på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort för Volkswagenägare

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Drivmedelsrabatt
 • Förmåner hos Volkswagen
 • Låg generell bonusnivå
 • Låg räntefri period

Volkswagenkortet medför en reseförsäkring

Den enda försäkringen som ingår kostnadsfritt med Volkswagenkortet är en kompletterande reseförsäkring, vilket alltid ingår i ett kreditkort.

Den kompletterande reseförsäkringen ger extra skydd utöver din vanliga reseförsäkring i hemförsäkringen, då det är en kompletterande försäkring. Skydden som ingår är:

 • Ersättning för försenat bagage
 • Försenad transport
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen från kunder

Volkswagen Finans som ger ut Volkswagenkortet har 3,5/5 i betyg hos Trustpilot, vilket är ett högt betyg för att vara kortutgivare och bank. När vi kollar närmare på omdömena ser vi kortinnehavare som är nöjda med den räntefria delbetalningen hos Volkswagen och bonusen. Däremot finns det en del kunder som menar på att det finns mycket bättre kreditkort att välja på, vilket vi på Kreditio kan hålla med om.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Räntefri avbetalning hos Volkswagen

Hos Volkswagen återförsäljare kan du delbetala i upp till 12 månader helt räntefritt. Perfekt om du har en Volkswagen och behöver ta bilen på service, göra reparationer eller köpa trasiga tillbehör, men inte betala hela summan direkt.

Guide - skaffa Volkswagenkortet

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

 1. Hitta rätt

  Klicka dig vidare till Volkswagenkortets ansökningsformulär och fyll in dina personliga uppgifter för att skicka in ansökan.

 2. Bli godkänd

  Snart får du tillbaka ett svar på din ansökan kring om du blivit godkänd eller inte.

 3. Betala och få förmåner

  Blir du godkänd kan du gå vidare till att börja använda kortet och samtidigt nyttja förmånerna som ingår.

Vanliga frågor

Är Volkswagenkortet ett bra kreditkort?

Generellt sett så kan vi säga att Volkswagenkortet inte är ett av de bästa alternativen när det kommer till kreditkort. Men det kan vara ett bra kreditkort för dig om du ofta handlar hos Volkswagen återförsäljare.

Vilka unika förmåner har Volkswagenkortet?

Den specifika förmånen som Volkswagenkortet har är att du får räntefri avbetalning hos Volkswagen återförsäljare. Något som gör det enklare att betala för service eller reparationer som du inte förväntat dig.

Är Volkswagenkortet endast för Volkswagenägare?

Ja, det skulle vi säga. Det då många av förmånerna är förknippade med ägandet av en Volkswagen och att det därmed inte är värt för dig utan en Volkswagen bil.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

American Express Centurion
American Express Centurion
Ikano Kort
Ikano Kort
Danske Bank Direkt Ung
Danske Bank Direkt Ung

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Volkswagen Finans Sverige AB
Organisationsnummer: 556258-8904
Adress: Hantverksvägen 9
Postnummer: 151 65
Ort: Södertälje
E-mail: -
Telefonnummer: 0855386800

Öppetider

Måndag: 08:00 - 19:00
Tisdag: 08:00 - 19:00
Onsdag: 08:00 - 19:00
Torsdag: 08:00 - 19:00
Fredag: 08:00 - 19:00
Lördag: -
Söndag: -