Hoppa till innehåll
Agrolkortet

Agrolkortet

maj 4, 2024

Lantmännen Finans ger ut ett enligt de själva ”bondeförnuftigt” kreditkort som självklart är till för bönder. Kortet innehåller förmåner som drivmedelsrabatt, försäkringar och diverse olika rabatter.

Sammanfattning av Agrolkortet

Agrolkortet är det perfekta kreditkortet för lantbrukare som skapar värde genom att ge lämpliga rabatter och bra försäkringar. Däremot har kortet endast 100 000 kr i kreditgräns, vilket är relativt lågt för ett kort för företag och avgifterna är inte särskilt låga. Men du har drivmedelsrabatt som är mycket hög och gäller i nästan 2000 stycken bensinstationer.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Kreditio testar på Agrolkortet

Vi har kollat in Agrolkortet som är ett populärt kreditkort för bönder och lantmän. I recensionen tar vi fram varför det passar bra till dig som är bonde och vilka fördelar och nackdelar kortet har generellt. Till slut guidar vi dig även steg för steg genom processen för att ansöka!

Bilder från ansökan
Agrolkortet skärmdump

Kreditvillkoren är normala

Kreditvillkoren utmärker sig inte särskilt mycket, men något bättre än snittet är de. Till att börja med är räntan 18,73 % och det hade inte tidigare men med tanke på senaste tiden höjningar är det en relativt låg ränta. De räntefria dagarna är 55 stycken, vilket är en lång räntefri period.

Kreditgränsen går vid 100 000 kr men du kan även bli beviljad en lägre kredit vid en dålig kreditvärdighet.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 18,73 %
Effektiv ränta 22,68 %
Räntefri period: 55 dagar

Avgifter

Avgifterna är också normala, uttagsavgiften är 2 % (minst 40 kr) och valutapåslaget 1,55 % medan årsavgiften är 195 kr både för enskilda firmor och aktiebolag. För att undvika aviavgiften på 29 kr varje månad kan du välja e-faktura via kivra.

Årskostnad: 195 kr
Uttagsavgift: 2 % (min 40 kr)
Valutapåslag: 1,55 %
Aviaavgift: 29 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr

Rabatter och erbjudanden

Agrolkortets största förmån är att det ingår rabatter och erbjudanden hos välkända varumärken. Är du engagerad och använder rabatterna flitigt kan det spara mycket pengar åt dig. Vilka företag som ingår varierar men dessa är aktuella nu:

 • Hertz bilhyra – 10 % rabatt och gratis uppgraderingar
 • Booking.com – 6 % cashback
 • Greatdays – 15 % rabatt
 • Elite Hotels – upp till 20 % rabatt

 

Drivmedelsrabatt

Nästan alla bensinkort ger endast drivmedel på en enda tankstations kedja, men Agrolkortet ger på fler. Du får nämligen drivmedelsrabatt på OKQ8, Circle K, Preem och Tanka, så att du alltid kan tanka med rabatt. Drivmedelsrabatt är samtidigt ovanligt hög och uppgår till upp till 63 öre/liter men varierar kraftigt beroende på tankstation och drivmedel. Sammanlagt kan du får rabatt när du tankar på nästan 2000 st bensinmackar runtom Sverige. Det säkerställer att du aldrig behöver tanka utan rabatt och sparar därför sammanlagt troligen mer än ett annat kort som gäller på färre stationer hade gjort, trots om drivmedelsrabatten är högre.

Bonus: Nej
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Företagskort

För & Nackdelar

 • Rabatter och erbjudanden
 • Drivmedelsrabatt
 • Bra försäkringar
 • Inget bonussystem
 • Årsavgift

Försäkringar

Det ingår tre olika försäkringar i Agrolkortet, först är det en kompletterande reseförsäkring, vilket de flesta kreditkort har men sedan även en allriskförsäkring och ett leveransköp för onlineköp. Vidare ingår det mindre extraskydd som hole in one försäkring, förlust av fordonsnyckel och rån av kontanter vid kontantuttag.

Kompletterande reseförsäkring

För att vara extra skyddad på utomlandsresor så ingår det en del extra skydd utöver din vanliga reseförsäkring, alltså en kompletterande reseförsäkring. För att försäkringen ska gälla behöver dock resan betalats med kreditkortet och då gäller bland annat ersättning för:

 • Missat anslutningsflyg
 • Försenat bagage eller transport
 • Avbeställningsskydd
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring
 • Olycksfall

 

Allriskförsäkring

En allriskförsäkring gäller i fem år för hemelektronik och hushållsapparater du köper med kortet. Produkten behöver vara betald till 100 % med kortet och ha ett inköpsvärde på minst 1000 kr för att försäkringen ska gälla. I så fall kan den ge upp till 40 000 kr i ersättning per skada vid stöld, skador eller annan oförutsedd händelse.

Du har även en allriskförsäkring för bilinredning som gäller när du betalat drivmedel med Agrolkortet, vid eventuell skada kan ersättning upp till 20 000 kr erhållas.

Leveransförsäkring

Köper du varor på internet med Agrolkortet som har ett inköpsvärde på minst 1000 kr så är de försäkrade genom en leveransförsäkring. Vid skada, borttappad produkt eller utebliven leverans så kan du få upp till 25 000 kr i ersättning.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen

Det finns ett mycket begränsat antal omdömen på kreditkortet, men de flesta påpekar att kortet inte sticker ut något särskilt. Vi kan delvis hålla med om att kortet inte utmärker sig jätte mycket men vill påpeka att drivmedelsrabatten och försäkringarna är bra, vilket du inte får glömma. Allt som allt så håller dock inte kreditvillkoren och avgifterna för att vi ska anse att det är ett bra kreditkort för företag.

Krav för kortet

 • Enskild firma
 • Eller aktiebolag
 • Stabil ekonomi

Ansök till Agrolkortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör så här:

 1. Hitta rätt

  Ta dig vidare från vår recension till Agrolkortets hemsida.

 2. Skicka intresseansökan

  Istället för att ansöka som vanligt så skickar man in en intresseanmälan. Där skriver man in företagets uppgifter och annan nödvändig information.

 3. Få svaret

  Snart kommer svaret på intresseanmälan och först och främst blir du antingen godkänd eller nekad kortet. Vidare kan sedan kreditgränsen justeras beroende på ditt företags ekonomi.

Delbetalning

Under månaden som du gör ett köp över 1000 kr kan du även välja att delbetala det till 0 % ränta. Du kan välja mellan 4, 6, 12 eller 24 månaders delbetalning.

Delbetalningen är dock inte helt gratis utan det utgår en uppläggningsavgift samt en administrationsavgift varje månad. Delbetalar du en kredit på 15 000 kr under 4 månader blir därför den effektiva räntan 4,92 %.

På grund av att den effektiva räntan inte är 0 % rekommenderar vi inte delbetalningen. Vid möjlighet bör istället hela summan betalas inom de räntefria dagarna.

Extrakort för mer bonus

Det går att beställa extrakort för antingen familjen om du är privatperson eller företaget om du är företagare. Fördelen med extrakort är att fler kan ta del av förmånerna som bonusen och drivmedelsrabatten och alla utgifter hamnar på samma faktura.

Vanliga frågor

Vem passar Agrolkortet till?

Agrolkortet anser vi endast passar riktigt bra till dig som är en lantman. Detta eftersom du kommer ha stor nytta av drivmedelsrabatten och rabatterna men även försäkringarna.

Ingår det något bonussystem?

Nej, istället är det rabatter och erbjudanden som ingår.

Kostar Agrolkortet något?

Ja, årsavgiften är numera 195 kr.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Citroenkortet
Citroenkortet
Ingo Mastercard
Ingo Mastercard
American Express Centurion
American Express Centurion

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Nordea Finans Sverige AB
Organisationsnummer: 556021-1475
Adress: Lindhagensgatan 112
Postnummer: 105 71
Ort: Stockholm
E-mail: Via blankett på hemsidan
Telefonnummer: 010-157 20 00

Öppetider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt