Hoppa till innehåll
Revolut Metal

Revolut Metal

juli 14, 2023

Revolut Metal är ett exklusivt debetkort från Revolut Bank. Kortet erbjuder unika förmåner för dessa typer av kort som cashbacks, smidig betalning och vardagslyx. Det perfekta kortet för den som vill ha det lilla extra.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Revolut Metal ett perfekt kort för dig som inte vilja nyttja en kredit och samtidigt få ett kort med mycket förmåner. Det liknar kreditkort mycket på så sätt att det erbjuder försäkringar, cashbacks och liknande vilket man inte hittar hos de flesta debetkorten. Det passar bäst för dig som reser då du har chansen till att nyttja cashbacken tillfullo.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Revolut Metal

Ett av de mer exklusiva korten från Revolut är Revolut Metal. Kortet är känt för att likna kreditkort på många sätt men samtidigt ha låga uttagsavgifter och valutapåslag likt debetkorten. Vi ska nu ta reda på hur bra kortet egentligen är och allt du behöver veta innan du skaffar det:

Bilder från ansökan
Revolut Metal ansökan skärmdump

Villkor

Som sagt är kortet utan kredit och har därför inga kreditvillkor. Vilket gör att det passar bra för dig som inte vill eller klarar av att hantera krediter men fortfarande vill nyttja förmåner likt ett kreditkort.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Avgifter

För det första har vi en årsavgift på 1600 kr eller månadsavgift på 140 kr vilket är mycket högt. Men på grund av årsavgiften får du både när det kommer till förmåner och visuellt sett ett mycket exklusivt kort. Det gäller att väga förmånerna mot årsavgiften och tänka igen hur mycket värde kortet kommer skapa för dig. Spenderar du mycket pengar utomlands kan cashbacken ge tillbaka årsavgiften och de låga uttagsavgiften och valutapåslaget spara in pengar åt dig.

Uttagsavgiften är alltså 0 % men detta gäller endast på de första 8000 kr/månad du tar ut, vilket dock är högt belopp som de flesta klarar sig på nuförtiden. Valutapåslaget är 0 % och har ingen övre gräns vilket är en annan anledning till att kortet passar bra för resor.

Årskostnad: 1600 kr (140 kr/månad)
Uttagsavgift: 0 % (max 8000 kr per månad)
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Cashback med Revolut Metal

Kortet ger dig cashback på alla köp du genomför men nivån kan skilja sig. Du får 0,1 % cashback på alla köp du genomför med inhemsk valuta och 1 % på alla med utländsk valuta. Är du ute och reser är det alltså ett mycket förmånligt kort med hög cashback. Tyvärr går det dock endast att samla £12.99 i cashback per månad vilket också är månadsavgiften för kortet. Du som spenderar mycket kan alltså få tillbaka månadsavgiften varje månad.

Cashbacksystemet passar bäst för dig som reser mycket i länder med en annan valuta. Annars sticker inte cashback nivån ut så mycket alls och det finns kort med betydligt högre nivåer.

Bonus: Cashback på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: Går att köpa rabatterat via Revolut
Kategori: Resekort

För & Nackdelar

 • Cashback på alla köp
 • Fria försäkringar
 • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
 • Hög årsavgift
 • Ingen kredit

Kostnadsfria försäkringar

Revolut Metal är som sagt ett exklusivt kort med mycket förmåner och försäkringar är en av dessa förmåner. Kortet ger dig både en gratis reseförsäkring till dig och ett köpskydd för de varor du köper med kortet.

Reseförsäkring

När du reser utomlands upp till 40 dagar täcks du automatiskt av en reseförsäkring från Revolut Travel Ltd som ger dig en del olika skydd. Vilket är en stor fördel med tanke på att nästan inga kort utan kredit ger gratis försäkringar. Dock går denna reseförsäkringen inte att jämföra med reseförsäkringen hos bästa kreditkorten just nu. Skydden är ganska få och det fattas en del viktiga skydd som avbeställningsskydd och missat anslutningsflyg till exempel. Nedan har vi samlat en lista med vilka skydd som ingår:

 • Ersättning vid akut sjukvård
 • Ersättning vid akut tandvård
 • Försenat bagage ersättning
 • Ersättning försenat flyg

 

Blir flyget försenat mer än 1 timmer får du och 3 valfria kompisar även lounge tillgång gratis genom försäkringen. Ett extra skydd som underlättar vid förseningar.

Köpskydd

Inköp med kortet täcks av ett köpskydd upp till 10 000 £ per år och du kan få ersättning vid skada eller stöld. Köpskydd är inget som egentligen brukar finnas med hos debetkort heller och som gör det mer likt ett kreditkorts förmåner. Du kan även få upp till £ 1,000 i ersättning för biljetter du köpt till event som du inte kan närvara på.

Utöver detta så får du även en ökad returtid på 90 dagar på dina varor oavsett vilken returtid säljaren ger.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Revolut har 4,3 av 122 000 omdömen på Trustpilot vilket tyder på att företaget är mycket seriöst och erbjuder en bra tjänst. Recensionerna kring Metal kortet är positiva och det är många som haft kvar kortet under en lång period och är nöjda. Dock påpekas den låga cashbacken på 0,1 % på köp i inhemsk valuta som en nackdel. Medan de som reser mycket påpekar den höga cashbacken på köp i utländsk valuta som en enorm fördel.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inget krav på inkomst
 • Godkänner betalningsanmärkningar

Ansök till Revolut Metal

Tid som behövs: 3 minuter.

Steg för steg:

 1. Ansök

  För att ansöka behöver du först registrera dig och ladda ner Revolut appen. När du gjort det så loggar du in på antingen hemsidan eller appen och kan enkelt klicka hem kortet.

 2. Få kortet hemskickat

  När du klickat hem kortet så återstår det att se om du blir godkänd. Men risken att bli nekad är mycket låg då kortet inte har höga krav eftersom att det inte ger någon kredit. När du blivit godkänd tar det runt 1 vecka för kortet att komma.

Andra förmåner med Revolut Metal

Kortet har även en del mindre förmåner och fördelar som skapar lyxkänslan och det lilla extra. Vi har tagit fram de viktigaste nedan.

Metallkort

Kortet är ett stilrent och snyggt svart metallkort. Det sticker därmed ut ifrån de andra bankernas kort och därmed andra personers kort.

Snabba och kostnadsfria överföringar

Nationellt kan du göra hur många överföringar du vill helt gratis. Du får även 40 % rabatt på avgifterna som tillkommer vid internationella överföringar.

Växla valuta gratis

Du kan både spendera och växla över 30 valutakurser helt gratis under måndag till fredag. En mycket viktig förmån för dig som ofta växlar valutor och handlar i utländsk valuta.

Sparränta

Sätt in pengarna på ett obundet konto med ränta och få upp till 3,44 % ränta på pengarna. Du kan enkelt och smidigt flytta pengarna fram och tillbaka som du vill.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort?

Råkar du tappa bort ditt kort ingår 1 kort per år gratis men annars kostar ett extrakort 470 kr.

Vem passar Revolut Metal till?

Det passar särskilt bra till dig som reser mycket på grund av de låga avgifterna och höga cashbacken. Med tanke på den höga årsavgiften passar det mindre bra till dig som inte spenderar så mycket pengar.

Vad kostar Revolut Metal?

Kortet kostar dig 1600 kr per år och alltså 140 kr per månad. Alltså en hög årsavgift men som tur är har kortet inget valutapåslag eller uttagsavgift.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-14

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Qred Företagskort
Qred
Strawberry Mastercard
Strawberry Mastercard
American Express Centurion
American Express Centurion

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Revolut LTD
Organisationsnummer: 5020819847
Adress: 7 Westferry Circus
Postnummer: E14 4HD
Ort: London
E-mail: -
Telefonnummer: -

Öppetider

Måndag: Öppet dygnet runt
Tisdag: Öppet dygnet runt
Onsdag: Öppet dygnet runt
Torsdag: Öppet dygnet runt
Fredag: Öppet dygnet runt
Lördag: Öppet dygnet runt
Söndag: Öppet dygnet runt