Hoppa till innehåll
SAS Amex Classic

SAS Amex Classic

juli 16, 2023

Exklusivt kort från American Express som ger dig poäng hos SAS så kallade Eurobonus poäng.

Sammanfattning

Bra kreditvillkor med en hög kreditgräns och lång räntefri period. Kortet har ingen årsavgift men en hög uttagsavgift på 4 % och kortet saknar även den klassiska kompletterande reseförsäkringen. Dock samlar du Eurobonus poäng på varje köp och extra mycket när du handlar resor hos SAS. En gång per år får du också ett erbjudande som ger dig möjligheten att resa 2 för 1 i Europa.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension SAS Eurobonus Amex Classic

I recensionen nedan har vi djupdykt i hur bra SAS Amex Classic kortet är. Vi har jämfört förmånerna och bonusen du kan samla hos SAS mot avgifterna och även tagit en närmare koll på kreditvillkor och villkor.

Bilder från ansökan
SAS Amex Classic ansökan skärmdump

Kreditvillkor

SAS Amex Classic har bra kreditvillkor med en kreditgräns på 1 500 000 kr och en räntefri period på 55 dagar. Detta är ett extremt stort kreditutrymme och därmed passar kortet kreditutrymme till de allra flesta. Självklart är det dock inte alla som blir beviljat ett såpass stort kreditutrymme och vid ansökan får du själv välja önskat kreditutrymme.

Den räntefria perioden på 55 dagar är lång och betalar du inte inom denna så tillkommer en kreditränta på 15,99 %. Räntenivån är normal och den effektiva räntan också som blir 18,10 % vid ett kreditutnyttjande på 95 000 kr under ett år.

Maxkredit: 1 500 000 kr
Kreditränta: 15,99 %
Effektiv ränta 18,10 %
Räntefri period: 55 dagar

Hur är avgifterna hos SAS Amex Classic?

Kortet är ett gratis kreditkort men övriga avgifter är relativt höga. Vi har till exempel en uttagsavgift på hela 4 % (minst 25 kr) vilket till och med är högt för att vara ett kreditkort och dessa kort har normalt en hög uttagsavgift. Valutapåslaget på 2 % är inte lika högt men fortfarande en bit över snittet. Är du en person som stöter på dessa avgifter frekvent genom att du till exempel reser mycket kan det bli mycket dyrt.

Pappersfaktura kostar 45 kr/faktura vilket också är högt men det går att undvika avgifter helt genom att välja e-faktura. Om du inte använder kortet under en 12 månaders period tillkommer en inaktivitetsavgift på 200 kr.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 4 % (minst 25 kr)
Valutapåslag: 2 %
Aviaavgift: 45 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Samla SAS Eurobonus poäng

När du handlar med SAS Amex Classic kortet samlar du så kallade Eurobonus poäng vilket är SAS egna bonussystem poäng. Du får minst 10 Eurobonus poäng per 100 kronor du spenderar men detta gäller inte på kontantuttag och växling av valutor. När du handlar direkt hos SAS med kortet får du dock hela 30 poäng per 100 kronor du spenderar vilket gör att bonusen är mycket hög hos SAS. Vilket är anledningen till att kortet passar dig som brukar flyga med SAS.

Det går även endast att använda bonuspoängen hos SAS då det är deras egna bonuspoäng du samlar. Eurobonusen poängen kan användas till att betala resor, uppgraderingar och hotellvistelser.

Res 2 för 1

En gång per år kan du resa för halva poängpriset hos SAS. Vilket passar perfekt om du och din make/maka ska ut och resa eller en vän. Du behöver alltså endast köpa en biljett för att få två och kan spara en hel del poäng och pengar genom erbjudandet. Du måste dock spendera minst 100 000 kr per år med kortet för att erbjudandet ska gälla och det gäller endast på resor inom Europa.

Bjud in vänner och samla bonus

Bjuder du in dina poäng till att skaffa ett likadant kort och vännen blir godkänd får ni både 6000 poäng var.

Samla mer bonus med extrakort

Det går även att skaffa ett extrakort till en familjemedlem eller kompis och på detta sättet även tjäna poäng på deras köp.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på allt
 • Res 2 för 1
 • Ingen reseförsäkring
 • Hög uttagsavgift

Inga försäkringar ingår

Det ingår inga försäkringar i SAS Amex Eurobonus Classic kortet. Vilket är en stor nackdel då det är till för dig som ofta reser med SAS och då är en kompletterande reseförsäkring nödvändigt. Vanligtvis brukar det alltid ingå en kompletterande reseförsäkring i ett kreditkort, därför är det en besvikelse att det inte inkluderas i SAS Amex Classic kortet.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om kortet?

Kortet ges ut av American Express och tyvärr har de mycket dåliga betyg på Trustpilot. Kunder klagar på att det är svårt att navigera och hitta rätt information och att kundservice är otrevliga.

När det kommer till omdömen på SAS Amex Classic kortet så har vi hittat en hel del nöjda kunder. Personer som ofta flyger med SAS får in en hel del bonuspoäng med kortet och är nöjda. Dock så påpekas det som en stor nackdel att kortet inte har någon reseförsäkring vilket vi också tycker är dåligt.

Krav för kortet

 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Minst 18 år
 • Fast inkomst

Ansökan SAS Amex Classic

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

 1. Skicka iväg ansökan

  Ansök via SAS Amex Classic kortets formulär som består av 3 steg. Du behöver bara följa instruktionerna och det hela tar endast några minuter.

 2. Vänta på svar

  Ansökan behöver bearbetas men detta brukar gå fort. När de är klara får du ett svar på mejlen och blir du godkänd så kommer kortet att skickas hem till dig snart.

Övriga förmåner

Nedan har vi samlat fler förmåner som du med SAS Amex Classic får.

Skyddad mot kortbedrägerier

Du är genom American Express SafeKey skyddad när du handlar både i butik och över nätet. American Express använder den senaste tekniken för att se till att alla dina köp genomförs säkert.

Fast-track

På Avicii Arenan får du och ditt sällskap gå förbi kön genom fast-track på ingång 4 och 5.

Förtur till biljetter

Innan biljettsläpp får du som kortinnehavare förtur till en hel del konserter och kan säkra biljetter. En värdefull förmån för dig som gillar att gå på konsert och vill kunna se till att du och dina vänner får biljetter till konserter i framtiden.

Vanliga frågor

Hur bra är bonussystemet?

Det är mycket bra omdömen du ofta bokar resor hos SAS. På dessa köp så samlar du 30 Eurobonus poäng per 100 kr du spenderar. Övriga köp ger dig 10 Eurobonus poäng per 100 kr spenderat.

Vem passar kortet till?

Kortet passar dig som redan har en bra reseförsäkring och flyger ofta med SAS. Du kommer då inte lida av den största nackdelen vilket är saknaden av reseförsäkring, samtidigt som du kommer nyttja bonussystem effektivt.

Vad kostar kortet?

Kortet är kostnadsfritt (0 kr i årsavgift)

Är det möjligt att få ett extrakort?

Ja, du kan skaffa ett extrakort och även samla bonus och liknande på det kortet kostnadsfritt.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-16

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Circle K mastercard
Circle K mastercard
American Express Gold
American Express Gold
Wasa Kreditkort
Wasa Kredit Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: American Express Europe
Organisationsnummer: 5164113911
Adress: Tegeluddsvägen 21
Postnummer: 115 41
Ort: Stockholm
E-mail: Chattfunktion finns på hemsidan
Telefonnummer: 0771294600

Öppetider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: 08:00 - 18:00
Söndag: 08:00 - 18:00