Hoppa till innehåll
Danske Bank Direkt

Danske Bank Direkt

december 23, 2023

Ett kreditkort från Mastercard som ingår gratis för dig som har kontopaketet silver. Annars kostar kortet 299 kr och är ett traditionellt kreditkort utan förmåner.

Sammanfattning

Ett kort med schyssta kreditvillkor men få förmåner vilket är nackdelarna. Det ingår varken försäkringar eller bonusar men det finns tillfälliga erbjudanden som ger dig rabatter hos särskilda företag.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Danske Bank Direkt

Vi har nu recenserat Danske Bank Direkt kortet och tagit reda på vem som bör skaffa det. I recensionen fokuserar vi på kreditvillkor, avgifter och förmåner.

Läs hela recensionen nedan:

Bilder från ansökan
Danske Bank Direkt ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Just nu är krediträntan 17,30 % vilket är relativt lågt då en del kreditkort höjt räntorna något. Kortet kan dock inte riktigt klassas som ett kreditkort med låg ränta men har en bra ränta. Kreditutrymmet är upp till 100 000 kr och du beviljas en personlig kredit baserat på bedömningen som görs vid kreditprövningen när du ansöker. Det går sedan att ansöka om höjt kreditutrymme om du blivit beviljat en lägre summa och sedan dess förbättrat din ekonomi. Du får nyttja krediten räntefritt i 45 dagar innan ränta tas ut och kan välja delbetalning men då måste minst 1/10 av den utestående krediten betalas.

Effektiv ränta räkneexempel: Om du nyttjar en kredit på 50 000 kr under 12 månader så blir den effektiva räntan 19,82 %.

Delbetala fakturan

Du kan välja mellan att antingen betala hela beloppet av kreditfakturan varje månad eller delbetala. Väljer du att delbetala så måste du minst betala 10 % av summan och som lägst 200 kr. Det går även att använda krediten för att betala fakturor eller göra överföringar till andra konton.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 17,30 %
Effektiv ränta 19,82 %
Räntefri period: 45 dagar

Avgifter

För dig som är Silverkonto kund vilket innebär att du betalar 29 kr/månad för att bland annat även få tillgång till ett lönekonto och smidiga betalningslösningar ingår kreditkortet gratis. Är du inte silver-medlem så kostar kreditkortet dig 299 kr per år och därav är det värt att blir silver medlem om du ska skaffa kortet. Detta kostar dig endast 49 kr mer än kreditkortet per år och då får du även ett lönekonto hos Danske Bank och nödvändiga tjänster till kontot.

Uttagsavgiften och valutapåslaget ligger på normala nivåer jämfört med andra kreditkort (2 % respektive 1,75 %). Aviavgiften är 0 kr och övertrasseringsavgifter är 90 kr samt påminnelseavgiften 60 kr.

Sammanfattat normala avgifter om man är silver-medlem så man slipper årsavgiften i så fall, men annars är avgifterna inte särskilt bra då årsavgiften på 299 kr är relativt högt.

Årskostnad: 299 kr (0 kr för Silver-kunder)
Uttagsavgift: 2 % (minst 40 kr)
Valutapåslag: 1,75 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 90 kr

Ingår bonus eller cashback?

Precis som hos många av storbankernas kreditkort så ingår inget bonussystem och kortet ger dig ingen cashback på köpen.

Rabatter och erbjudanden

Dock har kortet specifika rabatter och erbjudanden hos företag de samarbetar med. Utnyttjar du dessa rabatter ofta kan de vara lika förmånligt som ett bonussystem. Men det gäller att hålla koll på vilka erbjudanden som är aktiva och anpassa utefter det. Nedan kommer exempel som gäller i början av 2023:

 • 10 % rabatt när du hyr bil på rentalcars.com
 • Tillgång till Hertz Gold Rewards – upp till 10 % rabatt på hyrbilar och fler förmåner
 • 12 % rabatt på reser med Heathrow Express
 • Upp till 6 % rabatt på hotellvistelser via bookings.com

 

Hyr du till exempel en bil för 5000 kr under semestern genom rentalcars.com sparar du 500 kr genom att betala med ditt Danske Bank Direkt kort. Vilket både täcker årsavgiften och kvar är 201 kr du sparat.

Bonus: Kortet har ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Smarta betalningslösningar
 • Rabatter
 • Schyssta kreditvillkor
 • Årsavgift (inte för Danske Bank Silver kunder)
 • Ingen bonus

Försäkringar

En nackdel med Danske Bank Direkt kortet är att det inte ingår några försäkringar alls. Det gör att kortet har svårt att konkurrera med modernare kort med försäkringar som Marginalen Gold kortet till exempel.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme enligt kortinnehavare

Trustpilot har 3,3/5 i betyg hos Trustpilot vilket baseras på runt 9500 omdömen. Jämfört med andra banker är detta ett mycket bra omdöme och tyder på att en hel del kunder är nöjda. När vi kollar på individuella omdömen kring just Danske Bank Direkt kortet ser vi att det uppskattas mycket av de som redan varit silver-medlemmar och fått kortet gratis. De som har betalat årsavgiften anser dock att kortet inte varit helt värt det och att det finns bättre alternativ där försäkringar och bonusar.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar nyligen

Skaffa Danske Bank Direkt

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Om du är silver-medlem kan du gå in på internetbanken och beställa hem kortet. Annars behöver du bli kund hos Danske Bank för att kunna ansöka om kortet. För att bli kund behöver du registrera dig med Bank-ID och processen går snabbt.

 2. Beställ kortet

  När du blivit kund hos Danske Bank kan du ansöka till kortet. Kort efter ansökan får du svar och om du blivit godkänd så kommer kortet bli hemskickat inom ca 1 vecka.

Få saldo på SMS

Dygnet runt kan du enkelt skicka iväg ett sms och se saldo och transaktioner som genomförts. En smidig förmån som gör att du slipper hålla på med att logga in på internetbanken. I internetbanken kan du dock också spärra kortet och återbeställa din PIN-kod om du skulle glömma bort den.

Håll koll på ekonomin i appen

I appen kan du både hålla koll på ekonomin och utföra olika tjänster. Skulle du tappa bort kortet är det även här du kan spärra kortet eller återbeställa koden om du glömmer bort den.

Vanliga frågor

Vem passar Danske Bank Direkt till?

Det passar dig som är silver-medlem redan och vill ha ett kreditkort med schyssta kreditvillkor. Du bör dock inte vilja ha försäkringar och bonusar som andra kreditkort erbjuder.

Vad kostar Danske Bank Direkt

För silver-medlemmar är det gratis men annars kostar det 299 kr/år.

Vilka förmåner ger Danske Bank Direkt?

Kortet ger dig rabatter och erbjudanden som byts kontinuerligt. Just nu är det rabatter för hyrbilar och bokning av resor du kan få tillgång till. Till exempel får du 10 % rabatt när du bokar en hyrbil genom rentalcars.com.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Marginalen Gold
Marginalen Gold
American Express Centurion
American Express Centurion
Resurs Classic
Resurs Classic

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Danske Bank
Organisationsnummer: 977 074 010
Adress: Søndre gate 15
Postnummer: 7011
Ort: Trondheim
E-mail: Chattfunktion finns på hemsidan
Telefonnummer: 0752 48 45 42

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: 10:00 - 16:00
Söndag: 10:00 - 16:00