Hoppa till innehåll
N26 Smart

N26 Smart

december 23, 2023

Ett smidigt debetkort för vardagen med allt nödvändigt du behöver. Få en bra koll över ekonomin och ha kontroll över dina pengar enkelt online.

Sammanfattning

Ett simpelt vardagskort som passar dig som vill kunna betala enkelt och smidigt men bryr sig inte så mycket om andra förmåner. Fördelarna med kortet är att valutapåslaget och uttagsavgiften är 0 % och nackdelarna är främst att det saknas förmåner som bonus och försäkringar.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension N26 Smart

N26 Smart kortet är ett av korten i en kortserie av 4 debetkort från N26 Bank. Vi har tagit en närmare titt på kortet och gjort en recension nedan så att du kan veta om du bör skaffa det!

Bilder från ansökan
N26 Smart ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Som sagt är N26 Smart kortet ett kort utan kredit och därför har kortet inga kreditvillkor.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Avgifter

För att få kortet behöver du betala en månadsavgift på 4,90 euro vilket är strax över 50 kr per månad och därför blir årsavgiften runt 600 kr. 600 kr för ett debetkort som varken ger bonus eller försäkringar kan anses som ganska mycket. Men växlar du mycket valutor och tar ut mycket pengar per månad kan du spara in genom de andra låga avgifterna hos kortet. Det är nämligen så att både valutapåslaget och uttagsavgiften är 0 %.

Är månadsavgiften för N26 Smart kortet värt det?

Vi har nedan sammanställt en tabell kring hur mycket du sparar jämfört med växling och uttag hos ett vanligt kreditkort.

Det är räknat på att kreditkortet har en uttagsavgift på 3 % och valutapåslag på 2 % och gör lika mycket uttag som växling varje månad (”summa/månad”)

Summa/månad Valuta och uttagsavgift kostnad – kreditkort Månadsavgift N26 Smart Sparar efter månadsavgift:
1000 kr 50 kr 50 kr 0 kr
4000 kr 200 kr 50 kr 150 kr
8000 kr 400 kr 50 kr 350 kr
15 000 kr 750 kr 50 kr 700 kr
Är månadsavgiften värt det för N26 Smart kortet?

Som du märker sparar du snabbt in månadsavgiften om du gör en del uttag och växling av valuta varje månad.

Årskostnad: 600 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Bonus och rabatter

N26 Smart kortet har inget bonussystem tyvärr men detta är något som oftast endast ingår hos kreditkort med bonus.

Dock har kortet tillfälliga rabatter hos samarbetspartners som du som kortinnehavare av Smart kortet får ta del av. Det gäller att hålla utkik i appen efter vilka rabatter som är aktiva och leta efter nya. Nedan kommer exempel på tidigare samarbetspartners:

 • Adidas
 • Lime
 • Hotels.com
 • Headspace
Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Inget valutapåslag
 • Ingen uttagsavgift
 • Smart applikation
 • Årsavgift
 • Ingen bonus

Försäkringar

Kortet har inga gratis försäkringar som ingår gratis. Detta är dock inget ovanligt bland debetkort som har lägre eller ingen årsavgift. Istället fokuserar dessa kort på smidiga betalningar och enkel användning i vardagen.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

N26 är en populär bank utomlands och har mycket omdömen. Enligt Trustpilot har de 3,3/5 i betyg som baseras på runt 26 500 omdömen. Det är inget spektakulärt omdöme men inte heller ett dåligt betyg. För just N26 Smart kortet finns det en hel del positiva recensioner som lyfter fram den låga uttagsavgiften och valutapåslaget. Dock har N26 Standard också dess avgifter och tar inte ut någon årsavgift. Därav är det kortet ett bättre alternativ för de flesta som vill slippa dessa avgifter.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inget krav på anställning
 • Godkänner betalningsanmärkningar

Ansök till N26 Smart

Tid som behövs: 3 minuter.

Så här:

 1. Starta bankkonto

  Först behöver du starta ett bankkonto, vilket du gör genom att ta dig till N26 Smart kortets ansökningsformulär. Där väljer du att skapa ett bankkonto och väljer Smart kortet som alternativ om du vill ha detta kortet. Sedan krävs det att du identifierar dig med hjälp av legitimation eller pass via appen innan kortet blir skickat.

 2. Få kortet

  När du blivit identifierad så kommer N26 att skicka kortet till dig vilket brukar ta runt 1 vecka.

Upp till 10 konton med eget IBAN

Du kan skapa upp till 10 olika kontot med sina egna IBAN. Sedan kan du flytta över pengar och skapa sparmål smidigt och budgetera för framtiden. Du kan även spara tillsammans med andra (max 10 personer) på ett och samma sparkonto.

Håll koll på utgifterna

Har du svårt att hålla koll på vart dina pengar tar vägen är detta kortet för dig. Med hjälp av N26 statistics så kategoriseras dina utgifter i realtid. Du kan sedan enkelt i appen hålla koll på exakt hur mycket du gör av på till exempel restauranger och barer eller livsmedel.

När du väl har koll på dina utgifter är det enklare att ta tag i det och få bort de onödiga utgifterna. Du får också en bättre uppfattning av hur mycket pengar du lägger på olika slags inköp. Så att du utifrån det kan lägga en realistisk budget för din ekonomi.

Övriga förmåner med Smart kortet

Kortet har även ett par övriga mindre förmåner som gör det unikt jämfört med många andra kort.

Mastercard 3D Secure

För att öka säkerheten vid online betalningar använder N26 Mastercard 3D Secure. Detta innebär att du behöver verifiera i två steg och minska bedrägerier och obehöriga transaktioner.

Touch eller Face ID

För att enkelt och säkert komma in på din bank app kan du välja att använda Touch eller Face-ID. På detta sättet kan man säkerställa att det är just du som loggar in på banken.

Google och Apple Pay

Du kan betala med mobilen via antingen Google Pay eller Apple Pay. Det innebär att du kan betala med kortet via mobilen, oavsett om du har en Iphone eller Samsung. Denna funktion låter dig också börja använda kortet innan du får det hemskickat. Du kan aktivera det via appen först och använda det som ett digitalt kort.

Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med N26 Smart kortet?

Den främsta fördelen är just att kortet varken har valutapåslag eller uttagsavgift vilket gör det perfekt för resan. Samtidigt får du även en bra överblick och kontroll över din ekonomi.

Har N26 Smart kortet något bonussystem?

Nej, kortet har inget bonussystem tyvärr.

Är N26 Smart kortet säkert?

Ja, kortet erbjuder möjlighet att få push notiser varje gång en in eller utbetalning sker. Därmed kan du enkelt märka av om ditt kort används för att göra obehöriga transaktioner. Dina pengar är även säkrade upp till €100 000 genom German Deposit Protection Scheme.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

American Express Platinum Card
American Express Platinum Card
Resurs World
Resurs World
N26 Metal
N26 Metal

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: N26 Bank AG
Organisationsnummer: DE290735643
Adress: Klosterstrasse 62
Postnummer: 10179
Ort: Berlin
E-mail: All info finns på hemsidan
Telefonnummer: All info finns på hemsidan

Öppetider

Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -