Hoppa till innehåll
SEB Invited

SEB Invited

maj 4, 2024

Ett mer påkostat cashback kreditkort från storbanken SEB. Kortet ger dig en hel del förmåner och liknande som sätter guldkant på vardagen.

Sammanfattning av kortet

Sammanfattningsvis är det ett mycket exklusivt kreditkort som ger dig 1 % cashback på alla dina köp, flertalet gratis försäkringar och concierge service. Nackdelen med kortet är den höga årsavgiften och dåliga kundservicen. I övrigt så är kreditvillkoren bra och de övriga avgifterna normala för ett kreditkort.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension SEB Invited

Våra skribenter på Kreditio har nu gjort en komplett recension på SEB Invited kortet. Vi har sammanställt tabeller och information ska att du kan se om kortet är något för dig på ett smidigt sätt!

Bilder från ansökan
SEB Invited ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kortet har en kreditgräns på 100 000 kr som du får nyttja räntefritt i 60 dagar innan krediträntan på 15,00 % tillkommer. Kreditutrymmet kan dock höjas i efterhand, men som max till 20 % av din årsinkomst. Det krävs därför att du har en mycket hög inkomst för att få ett stort kreditutrymme. Krediträntan är på en normal nivå och den räntefria perioden är lång.

Exempel på den effektiva räntan: Kreditutnyttjande på 20 000 kr under en 12 månaders period ger dig en effektiv ränta på 15,25 %.

Maxkredit: 100 000 kr (kan höjas efter)
Kreditränta: 15,00 %
Effektiv ränta 17,50 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Kortet har en hög årsavgift på 1800 kr som består av 12 månadsavgifter på 150 kr styck. Detta är en hel del pengar och det gäller att ta reda på om kortets förmåner väger upp för den höga årsavgiften. Spenderar du mycket pengar kan till exempel cashbacken på 1 % göra att du tjänar tillbaka årsavgiften och kanske ännu mer till och med. Nu finns det även ett erbjudande till ett värde av 450 kr som går ut på att du sparar de 3 första månadsavgifterna.

Övriga avgifter är uttagsavgiften på 3 % som dock har en minsta avgift på 35 kr (vilket är normalt) och valutapåslaget som är 1,65 %. Förutom årsavgiften är övriga avgifter på en normal nivå men på grund av årsavgiften så anser vi på Kreditio att kortet har höga avgifter generellt sett.

Årskostnad: 1800 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 30 kr(0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Cashback med SEB Invited

Ett mycket enkelt system för cashback där du får tillbaka 1 % av allt du spenderar under året. Cashbacken kan användas för att antingen betala av kreditfakturan eller doneras till välgörenhet. Nedan har vi sammanställt en tabell med hur mycket cashback du kan samla beroende på hur mycket du spenderar:

Spendera/år Cashback insamlad Cashback efter årsavgift
180 000 kr 1800 kr 0 kr
250 000 kr 2500 kr 700 kr
500 000 kr 5000 kr 3200 kr
1 000 000 kr 10 000 kr 8200 kr
2 000 000 kr 20 000 kr 18 200 kr
Tabell – Hur mycket cashback kan jag samla med SEB Invited?

Bonus: 1 % cashback på alla köp
Concierge: Ja
Flyglounger: Ja mot kostnad
Kategori: Exklusivt vardagskort

För & Nackdelar

 • 1 % cashback på allt
 • Reseförsäkring
 • Köpförsäkring
 • Hög årsavgift
 • Dålig kundservice

Vilka försäkringar ingår?

Det ingår både en köpförsäkring som består av 3 skydd och en kompletterande reseförsäkring i SEB Invited kortet.

Kompletterande reseförsäkring

När du reser och har betalat minst 75 % av resan med ditt SEB Invited så ingår en kompletterande reseförsäkring för dig, make/maka eller sambo och hemmavarande barn under 23 år. Försäkringen är till för att erbjuda ytterligare skydd utöver din hemförsäkring och ger därför ersättning vid till exempel förseningar. Vi har nedan sammanställt en lista med alla skydd samt deras ersättningsnivåer:

 • Transportförsening över 6 timmar – 700 kr/person och max 2800 kr/kort
 • Transportförsening över 24 timmar – 2100 kr/person och max 5000 kr/kort
 • Bagageförsening över 6 timmar – 1500 kr/person och max 6000 kr/kort
 • Bagageförsening över 24 timmar – 3000 kr/person och max 12 000 kr/kort
 • Avbeställningsskydd – 20 000 kr/person och max 60 000 kr/kort
 • Självriskeliminering hemförsäkring – 10 000 kr
 • Självriskeliminering bilförsäkring – 10 000 kr
 • Dödsfall – 50 000 kr
 • Medicinsk invaliditet (65 år +) och 20-100% invaliditet – 500 000 kr
 • Medicinsk invaliditet (under 65 år) och 20-100% invaliditet – 1 000 000 kr

 

Köpförsäkring

För att dessa skydd ska gälla behöver varorna vara köpta till 100 % med ditt SEB Invited kort. Skydden är till för att försäkra de köp du gör med kortet och ger dig ersättning vid oförutsedda händelser.

Köpskydd

Vid oförutsedd skada eller stöld inom 90 dagar från inköpsdatum på varor köpta med kortet har du rätt till ersättning. Du kan som max få ersättning som motsvarar inköpspriset men maxbeloppen är 14 000 kr per händelse och 140 000 kr/år.

Prisgaranti

I 90 dagar har du även en prisgaranti som ger dig ersättning för mellanskillnaden om du hittar en vara du köpt till ett billigare pris på ett annat ställe. Mellanskillnaden måste dock vara minst 300 kr och maxbelopp för ersättning är 14 000 kr per produkt och 93 000 kr per år.

Förlängd garanti på vitvaror

På vitvaror och hemelektronik har du ett års extra garanti utöver säljarens garanti (högst 3 år). Självrisken ligger på 370 kr och du kan som max få ersättning på 14 000 kr per produkt och 140 000 kr per år.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om SEB Invited?

Det går inte att hitta ett omdöme på just detta kortet på Trustpilot utan det finns endast omdömen på SEB som bank generellt sett. Enligt dessa 335 omdömen så har de fått ett betyg på 1.5/5, vilket är mycket lågt. Vi hittar dock enskilda omdömen kring SEB Invited kortet här och de flesta är positiva. Den höga cashbacken kan enligt många kunder göra att du sparar en del om du brukar spendera mycket pengar.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till SEB Invited

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Börja med att ansöka genom SEB Invited kortets ansökningsformulär. Där behöver du skriva in dina personliga uppgifter, önskat kreditutrymme och signera med Bank-ID.

 2. Bli granskad

  Snart så kommer SEB granska din ansökan och se om du uppfyller kraven som kortet har. Detta brukar dock gå snabbt och du behöver inte göra något under denna processen.

 3. Använd kortet

  Blir du godkänd till kortet behöver du endast vänta runt en vecka på att kortet skickas hem till dig innan du kan börja använda det.

Fördelar med SEB Invited

Det ingår även en del extra förmåner som det ofta gör hos de dyrare kreditkorten.

Loungetillgång

Du får tillgång till Mastercards LoungeKey vilket innebär att du kan få tillträde till flygplatslounger runtom hela världen. Dock kostar detta $35 per loungebesök och person. Det är alltså inte kostnadsfritt att få tillgång till lounger med kortet, vilket andra mer exklusiva kreditkort har som förmån. Men det är betydligt billigare än om du hade köpt dig in utan kreditkortet om det ens hade gått. Vill du ha obegränsad kostnadsfri tillgång till loungerna är American Express Platinum att rekommendera.

Conciergeservice

Dygnet runt har du tillgång till concierge-service som ger dig personlig hjälp och rådgivning till allt möjligt. Behöver du hjälp med att boka en restaurang eller fixa evenemangsbiljetter så får du alltid hjälp. En smidig tjänst för dig som vill ha extra service och lyx i vardagen.

Fast track

Du går snabbt förbi köerna vid säkerhetskontrollen med fast-track som du får genom appen "Mastercard Travel Experiences". Exakt vilka flygplatser det gäller på kan du se i appen.

Testa kortet i 3 månader

Just nu får du även 3 månadsavgifter gratis vilket innebär att du sparar 450 kr första året.

Rabatt hos Tapster

Fram tills sista december får du 40 % rabatt på wearables från Tapster. Det är ringar, klockor och nyckelringar som du kan ansluta kreditkortet till och använda för betalning, så att du slipper ta med kortet.

Vanliga frågor

Vad kostar det med ett extrakort till SEB Invited?

Extrakortet kostar 75 per månad vilket är hälften så mycket som månadsavgiften för kortet.

Vem passar SEB Invited till?

Kortet passar dig som vill ha ett exklusivt kreditkort med hög cashback och kan tänka dig att lägga en del på en årsavgift. Mindre lämpligt är det för dig som spenderar mindre summor då det blir svårt att tjäna ihop till årsavgiften med cashbacken.

Vad kostar SEB Invited?

Just nu har de ett erbjudande där du sparar de 3 första månadsavgifterna och därav blir första årsavgiften 1350 kr och därefter är det 1800 kr per år.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Revolut Metal
Revolut Metal
Refunder Pay
Refunder Pay
Moregolf Mastercard
Moregolf Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Skandinaviska Enskilda Banken AB
Organisationsnummer: 5020329081
Adress: -
Postnummer: 106 40
Ort: Stockholm
E-mail: -
Telefonnummer: 0771 365 365

Öppetider

Måndag: Öppet dygnet runt
Tisdag: Öppet dygnet runt
Onsdag: Öppet dygnet runt
Torsdag: Öppet dygnet runt
Fredag: Öppet dygnet runt
Lördag: Öppet dygnet runt
Söndag: Öppet dygnet runt