Hoppa till innehåll
Lunar kort

Lunar

juli 13, 2023

Lunar kortet är ett förbetalt kort som är kopplat till en modern app så att du kan få en bra koll på din ekonomi. Det finns en version som passar alla när det kommer till Lunar kortet och det går att undvika årsavgiften genom Light versionen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis erbjuder Lunar flera versioner av kortet så att det finns något som passar alla. Kortets främsta fördelar är de låga avgifterna och moderna applikationerna. Med låga avgifter så kompenserar de för saknaden av ett bonussystem och de moderna applikationerna ger dig en bra överblick kring hur mycket du spenderar vart. För Plus och Unlimited versionen ingår reseförsäkring och för alla versioner ingår rabatter och erbjudanden.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av Lunar kort

Vi skribenter på kreditio.se har genomfört en komplett recension på Lunars debetkort. Kortet erbjuder flera nivåer och därmed kan alla hitta något kort som passar deras behov. De klara fördelarna med kortet är de låga avgifterna och den moderna applikationen som ger dig en god översikt kring ekonomin.

Nedan kan du läsa resterande del av recensionen:

Bilder från ansökan
Lunar skärmdump

Lunar kortets villkor

Lunar erbjuder en serie utav debetkort vilket är ett kort kopplat direkt till ett bankkonto som debiteras vid transaktion. Detta innebär att det inte finns en möjlighet till kredit vid användning av ett Lunar kort. Villkoren för kortet är enkla och smidiga och eftersom att det är ett debetkort finns det inte så mycket avgifter och annat du måste hålla koll på.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Avgifter

Avgifterna är något som Lunar har gjort bra och som attraherar mycket nya kunder. Kortet har varken uttagsavgift eller valutapåslag om du väljer en version med månadsavgift och annars finns en version utan månadsavgift fast med valuta och uttagsavgifter. Vanligtvis brukar ett kreditkort ha runt 3 % i uttagsavgift och 2 % i valutapåslag och dessa avgifter kan göra det mycket dyrt när du reser.

Årskostnad: 0, 228, 948 eller 1788 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Lunar ger dig rabatter istället för bonus

Lunar erbjuder inget bonussystem. Däremot finns det en hel del andra fördelar med kortet som kan gynna dig mer än vanliga bonussystem brukar göra. Men saknaden av bonussystem är helt klart den största nackdelen med kortet.

Däremot finns det rabatter du som äger ett Lunar kort kan få helt gratis. Detta fungerar nästan som bonus och du kan spara in en hel del pengar om du håller utkik efter vad som erbjuds. Nedan kan du se lite exempel på rabatter du kan få genom Lunar kortet:

 • Nextory – 45 dagar gratis samt 10 % rabatt löpande
 • Booking – 4 % cashback
 • Adidas – 35 % på ordinarie utbud och 20 % på outlet
 • Rentalcars – 8 % cashback
 • Reebok –  30 % på ordinarie utbud och 25 % på outlet
 • Messyweekend – 20 % rabatt

 

Att du till exempel kan få 35 % på Adidas ordinarie utbud är otroligt mycket för ett märke som är så stort och omtyckt. Dessutom 4 % cashback på booking och 8 % rentalcars är riktigt bra rabatter som tillkommer helt gratis för dig med ett Lunar kort.

Bonus: Finns inget bonussystem
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Gratis version finns
 • Modern app
 • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
 • Ingen bonus
 • Inga försäkringar

Har Lunar kortet några försäkingar?

Med Standard eller Light versionen av Lunar kortet så ingår inga försäkringar kostnadsfritt. Väljer du däremot antingen Plus eller Unlimited versionen så finns det rese och bagageförsäkring.

Detta är en försäkring som skyddar dig om det händer någon olycka utomlands eller om ditt bagage blir försenat alternativt borttappat. Men reseförsäkringen täcker mer än så och är faktiskt en riktigt bra reseförsäkring med många olika skydd. Den täcker även inte endast dig utan även sambo eller make/maka samt barn under 21 år som fortfarande bor hemma.

Vi har samlat skydden som ingår nedan

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för försenat bagage
 • Förlorade resedokument
 • Ersättning för hemresa vid sjukdom eller olycka
 • Ersättning för skadad egendom eller person
 • Juridisk hjälp
 • Tandvård (akut)
 • Krishjälp

   

  Vilket du märker med listan ovan så ingår det en riktigt bra kompletterande reseförsäkring som håller dig säker under resan. Denna försäkringen tillsammans med de låga uttags och valutaavgifterna gör kortet till ett perfekt kort för resan.


  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd
  • Köpskydd
  • Prisgaranti

  Omdöme från kunder

  Lunar är en modern bank som försöker konkurrera mot storbankerna. Detta är något som märks och uppskattas av kunderna då de prioriterar en bra service och nöjda kunder. Många kunder påpekar en snabb och kompetent kundservice samt riktigt bra villkor.

  Krav för kortet

  • Minst 18 år
  • Svensk medborgare
  • Bank-ID och pass eller eventuellt körkort

  Ansök till Lunar kortet

  Tid som behövs: 5 minuter.

  Ansök så här:

  1. Börja ansök

   Först behöver du ta dig till Lunar kortets ansökningssida.

  2. Ladda ner Lunar

   Klicka på ladda ner Lunar eller appen och skriv in ditt telefonnummer så kommer du få ett sms med länk till appen.

  3. Beställ kortet

   När du är inloggad på appen kan du enkelt välja att beställa hem Lunar kortet och få det hemskickat på några dagar.

  Jämför Lunar korten

  Lunar erbjuder dig 4 olika versioner av sitt kort och light är gratisversionen. Utöver det finns det standard, plus och unlimited som har en månadsavgift. För att du ska kunna välja rätt version som passar dig har vi nedan en liten jämförelse mellan de olika Lunar korten.

  LightStandardPlusUnlimited
  Månadsavgift0 kr19 kr79 kr149 kr
  ReseförsäkringNejNejJaJa
  Sparränta3,25 %3,25 %3,25 %3,25 %
  Valuta och uttagsavgift1,5 %0 %0 %0 %
  Extra kortNejNej3 st3 st
  Antal konton1 st3 st6 stObegränsat
  MetallkortNejNejNejJa
  Jämförelse Lunar kortversioner

  Vanliga frågor

  Är Lunar kortet ett gratis debetkort?

  Ja, det kan vara ett gratis kort om du väljer light versionen. Lunar kortet består av 4 versioner varav 3 är med årsavgift och 1 utan. För Standard, Plus och unlimited versionerna tillkommer en månadsavgift på 19, 79 respektive 149 kr per månad.

  Hur höga är avgifterna med Lunar kortet?

  Om du inte väljer light versionen så får du fria valutapåslag och uttagsavgift. Detta är avgifter som vanligtvis brukar ligga runt 2 - 3 % och du kan spara in mycket pengar därav. Lunar kortet är definitivt ett riktigt bra debetkort för dig som reser mycket och stöter på dessa avgifter ofta.

  Ingår reseförsäkring?

  Ja, reseförsäkringen ingår om du väljer Plus eller unlimited versionen av kortet. Detta innebär att standard och light versionerna inte har något reseförsäkring.

  Vilka förmåner ingår med kortet?

  Ingen av Lunar kortets versioner ger någon bonus. Däremot så får du en riktigt bra reseförsäkring med Plus eller Unlimited versionen av kortet.

  Skriven och granskad av:

  Oliver Ivanovic

  Oliver Ivanovic

  Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

  Läs mer om Oliver

  Uppdaterad senast 2023-07-13

  Oliver Ivanovic på LinkedIn

  Populära kreditkort just nu

  Qred Företagskort
  Qred
  American Express Gold
  American Express Gold
  Subarukortet
  Subarukortet

  Kontaktuppgifter

  Företagsnamn: Lunar Bank
  Organisationsnummer: 927954567
  Adress: Ruseløkkveien 26
  Postnummer: 0251
  Ort: Oslo
  E-mail: support@lunar.app
  Telefonnummer: 0771 700 500

  Öppetider

  Måndag: 09:00 - 18:00
  Tisdag: 09:00 - 18:00
  Onsdag: 09:00 - 18:00
  Torsdag: 09:00 - 18:00
  Fredag: 09:00 - 18:00
  Lördag: 10:00 - 14:00
  Söndag: 10:00 - 14:00