Hoppa till innehåll
Mynt Företagskort

Mynt

juli 14, 2023

Mynt är ett företagskort som underlättar vardagen för företagare. Kortet automatiserar bokföringen och därmed kan du spara både tid och pengar. Du kan även ha individuella kort för alla anställda med valbara inköpsgränser.

Sammanfattning

Kortet är ett företagskort för företags som vill testa på nya lösningar och effektivisera sin verksamhet. Med hjälp utav mynt kortets funktioner kan många av företagens dagliga sysslor automatiserar.

De främsta fördelarna med kortet är att det sparar tid åt företag och kan vara kostnadsfritt för företag att skaffa/äga.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av Mynt företagskort

Ett innovativt företagskort med nya funktion och villkor från en bank som vill sticka ut och konkurrera mot storbankerna. Kortet kan vara kostnadsfritt att äga och utöver detta erbjuds unika funktioner som automatiserad redovisning och individuella kort till alla anställa. Kortet är helt klart svårslaget och under denna sida tar våra skribenter en djupare titt på kortet som nyligen uppdaterat sina nivåer och villkor!

Bilder från ansökan
Mynt företagskort ansökan skärmdump

Kreditvillkor Mynt

Mynt kortet klassas som ett kreditkort och ni som företag kan välja mellan om ni vill nyttja krediten eller egna pengar vid köp. När de kommer till kreditvillkoren så skiljer de sig lite ifrån vanliga kreditkort.

Det finns ingen riktig kreditgräns och hur mycket krediten kostar er beror på summan ni använder. Upp till 50 000 kr är det ett fast belopp/månad som ni får betala i ränta men sedan blir den procentuell.

 • 0 – 50 000 kr: 180 kr/månad i kostnad
 • 50 000 – 200 000 kr: 0,35 %/månad i kostnad
 • Över 200 000 kr: 0,25 %/månad i kostnad

 

De räntefria dagarna är 30 dagar, men om du väljer Enterprise nivån på kortet får du utökad kredit i 45-90 dagar.

Maxkredit: 2 000 000 kr
Kreditränta: 0 %
Effektiv ränta 0 %
Räntefri period: 30 dagar

Avgifter

En annan stor fördel med kortet är de låga avgifterna. Kortet kan sakna årsavgift beroende på vilken nivå du väljer men det kan också ha en årsavgift.

Den första nivån på kortet som heter Essential är kostnadsfri och passar bra för små och mellanföretagare. Sedan finns det en nivå i mitten som heter Premium som är till för lite större företag som har en månadsavgift på 499 kr ex moms. Till sist finns det även ännu en nivå som heter Enterprise och är till för stora företag med över 100 anställda och den exakta månadsavgiften här varierar beroende på hur stort företaget är.

Ytterligare en avgift som kan tillkomma om du väljer Premium nivån är en tilläggskostnad för ytterligare användare. Det ingår i planen 15 stycken användare men vill du ha extra kostar det 49 kr/person och månad.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Valutapåslag: 1,5 - 1,95 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Ingen bonus

Mynt företagskort erbjuder inga bonusar på de köp som görs med kortet. Detta är en nackdel med kortet, men många företag sparar in mycket pengar på kortet ändå och företagskort brukar inte ha bonussystem vanligtvis. Företagen brukar istället spara pengar med hjälp utav kortets innovativa funktioner som automatiserad bokföring, individuella kort och en bra överblick kring vilka transaktioner som skett.

Mynt kortet ger dig cashback

Om du väljer Enterprise nivån till ditt företag som är till för större företag så får ni skräddarsydda rabatter och cashbacks.

Rabatter

Genom Mynt appen kan du enkelt hålla koll på ekonomin men även på aktuella erbjudanden och rabatter. Dessa uppdateras ofta och därför är det viktigt att du håller koll ibland för att kunna utnyttja rabatterna.

Bonus: Nej
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Företagskort

För & Nackdelar

 • Automatiserar bokföring
 • Spara tid
 • Ingen årsavgift
 • Ingen bonus
 • Inga försäkringar ingår

Försäkringar

Företagskortet Mynt erbjuder inga försäkringar gratis.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från kunder

Detta kort är ett av de få korten men endast goda recensioner. Om man kollar bland annat Trustpilot ser man att de erbjuder bra service och ett riktigt bra kort. Främsta fördelarna som kunderna påpekar verkar vara den otroligt skickliga och snabba kundservicen men även de moderna funktionerna kortet erbjuder.

Krav för kortet

 • Aktiebolag
 • Kredit bestäms efter bolagets storlek och ekonomisk situation
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till Mynt kortet

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta rätt!

  Börja med att ta dig till Mynts ansökningsformulär.

 2. Skriv in uppgifter

  Först behöver du fylla in lite grundläggande uppgifter om dig och företaget. Sedan krävs det att du signerar med Bank-ID för att fortsätt ansökan.

 3. Granskas

  När du ansökt kommer Mynt att granska företagets ekonomi för att se om ni uppfyller kraven som finns. Svaret på ansökan bör komma inom runt en vecka och blir ni godkända skickar de snart iväg ert nya företagskort.

Mynt kortets olika nivåer

Numera finns det 3 olika nivåer av lösningar du kan välja mellan hos Mynt. De versioner som finns är Essential, Premium samt Enterprise och de passar olika bra beroende på hur ditt företag ser ut.

Essential

Gratisversionen som ger dig allt det nödvändiga och är till för mindre företag. Ni får tillgång till både fysiska och virtuella kort, kan sätta individuella köpgränser, hålla koll på allt i appen enkelt och smidiga integrationer med bokföringen.

Premium

Premium kostar 499 kr/månad och erbjuder lite mer påkostade förmåner. Självklart ingår allt från Essential versionen men även analysverktyg, obegränsade kort, premium integrationer samt onboarding och uppstart.

Enterprise

För större företag med många användare så rekommenderas Entrerprise. Då ingår även skräddarsydda cashbacks och integrationer samt en mer rejäl onboarding så att ni får koll på allt. Priset för Enterprise nivån går inte att se på förhand utan bestäms utefter företagets storlek och behov.

Unika förmåner med Mynt kortet

Det som urskiljer Mynt kortet från många andra företag är de extra förmåner eller funktioner kortet erbjuder. Dessa förmåner underlättar i vardagen för dig som företagare och hjälper dig spara både tid och pengar.

Individuella kort

Alla anställda på företaget har rätt till sitt egna individuella kort vilket är helt gratis. Att alla anställda har ett eget kort gör att de slipper göra egna utlägg för företaget med sina pengar. Ni kommer inte heller behöva dela på ett kort som ska skickas runt hela tiden. Till alla korten går det att även sätt in individuella köpgränser och du kan se exakt hur mycket alla spenderar. Du får alltså samtidigt en bra koll och kontroll över köpen.

Automatiserad utläggshantering

En annan förmån som sparar mycket tid och pengar åt dig och ditt företag är den automatiserade utläggshanteringen. Mynt kortet kan du enkelt koppla till ditt redovisningsprogram som till exempel Visma eller Fortnox. Sedan läggs dina kvitton automatiskt in i redovisningen i realtid när köp genomförs. Till skillnad från andra företag som erbjuder denna tjänst gör Mynt kortet det helt gratis.

Fota eller maila in kvitton

Du kan även välja att fota och skicka in enskilda kvitton som då kommer direkt in i redovisningen. Snart kommer du även kunna välja att mejla eller vidarebefordra digitala kvitton.

Vanliga frågor

Hur hög kreditränta har Mynt kortet?

Beroende på hur hög kredit du nyttjar skiljer sig krediträntan. Upp till 50 000 kr är det 180 kr/månad, 50 000 - 200 000 kr är det 0,35 % av beloppet/månad och över 200 000 kr är det 0,25 % av beloppet som gäller.

Vad kostar extrakort?

Men Mynt kan du beställa obegränsat med kort så att alla på företaget har sitt egna kort. Utöver det kan samtliga kort ha en individuell köpgräns.

Ingår integration med bokföring?

Ja, detta ingår helt gratis till skillnad från många andra företagskort. Utöver detta får du förmåner som en flexibel kredit, möjlighet att mejla in kvitton och rabatter samt cashbacks hos utvalda partners.

Ger kortet bonus eller cashback?

För dig som spenderar över 1 miljon per år med kortet finns det möjligheten att uppgradera till Mynt Entreprise. När du gjort detta så får du skräddarsydda cashbacks och rabatter för just dig.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-14

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Skoda Kortet VISA
Skoda Kortet
Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
SAS Eurobonus Amex Elite
SAS Eurobonus Amex Elite

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Mynt AB
Organisationsnummer: 5591008874
Adress: Vasagatan 28
Postnummer: 111 20
Ort: Stockholm
E-mail: info@mynt.com
Telefonnummer: 010 198 0300

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -