Hoppa till innehåll
Mynt Företagskort

Mynt

maj 4, 2024

Mynt är ett företagskort som underlättar vardagen för företagare. Kortet automatiserar bokföringen och därmed kan du spara både tid och pengar. Du kan även ha individuella kort för alla anställda med valbara inköpsgränser.

Sammanfattning av Mynt kortet

Mynt är ett modernt företagskort för dig som vill testa nya lösningar och sätt för att effektivisera verksamheten. Visionen är att hjälpa företag automatisera och underlätta dagliga sysslor, så att de kan fokusera på det viktiga. Ni kan välja att antingen betala tillbaka krediten varannan vecka och det är kostnadsfritt. Eller så kan ni betala varje månad och då kostar det 0,25 % av kreditlimitens summa.

Kortet har numera tre olika nivåer och de är olika omfattande. Den första nivån är kostnadsfri och inkluderar det allra nödvändigaste. Sedan finns det också Premium och Enterprise nivåerna som är dyrare och inkluderar fler förmåner och funktioner för större företag främst.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av Mynt företagskort

Ett innovativt företagskort med nya funktion och villkor från en bank som vill sticka ut och konkurrera mot storbankerna. Kortet kan vara kostnadsfritt att äga och utöver detta erbjuds unika funktioner som automatiserad redovisning och individuella kort till alla anställa. Kortet är helt klart svårslaget och under denna sida tar våra skribenter en djupare titt på kortet som nyligen uppdaterat sina nivåer och villkor!

Bilder från ansökan
Mynt företagskort ansökan skärmdump

Kreditvillkor Mynt

Mynt kortet klassas som ett kreditkort och ni som företag kan välja mellan om ni vill nyttja krediten eller egna pengar vid köp. När de kommer till kreditvillkoren så skiljer de sig lite ifrån vanliga kreditkort.

Det finns ingen riktig kreditgräns och hur mycket krediten kostar er beror på summan ni använder. Upp till 50 000 kr är det ett fast belopp/månad som ni får betala i ränta men sedan blir den procentuell.

 • 0 – 50 000 kr: 180 kr/månad i kostnad
 • 50 000 – 200 000 kr: 0,35 %/månad i kostnad
 • Över 200 000 kr: 0,25 %/månad i kostnad

 

De räntefria dagarna är 30 dagar, men om du väljer Enterprise nivån på kortet får du utökad kredit i 45-90 dagar.

Maxkredit: 2 000 000 kr
Kreditränta: 0 %
Effektiv ränta 0 %
Räntefri period: 30 dagar

Avgifter

En annan stor fördel med kortet är de låga avgifterna. Kortet kan sakna årsavgift beroende på vilken nivå du väljer men det kan också ha en årsavgift.

Den första nivån på kortet som heter Essential är kostnadsfri och passar bra för små och mellanföretagare. Sedan finns det en nivå i mitten som heter Premium som är till för lite större företag som har en månadsavgift på 499 kr ex moms. Till sist finns det även ännu en nivå som heter Enterprise och är till för stora företag med över 100 anställda och den exakta månadsavgiften här varierar beroende på hur stort företaget är.

Ytterligare en avgift som kan tillkomma om du väljer Premium nivån är en tilläggskostnad för ytterligare användare. Det ingår i planen 15 stycken användare men vill du ha extra kostar det 49 kr/person och månad.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr
Valutapåslag: 1,5 - 1,95 %
Aviaavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 0 kr

Cashback & bonus

Mynts företagskort har inget bonussystem för köpen som genomförs med kortet. Det är en nackdel, då det finns konkurrenter som Qred kortet som är ett cashback kreditkort. Däremot har klassiska företagskort ingen bonus och därför är det inte heller ovanligt.

Med det sagt så kan ni fortfarande spara pengar med kortet. Företag brukar nämligen spara pengar med hjälp av kortets innovativa funktioner som automatiserad bokföring, individuella kort oh en bra överblick kring transaktioner.

Rabatter med Enterprise

Om du väljer Enterprise nivån till ditt företag som är till för större företag så får ni skräddarsydda rabatter och cashbacks.

Genom Mynt appen kan du enkelt hålla koll på ekonomin men även på aktuella erbjudanden och rabatter. Dessa uppdateras ofta och därför är det viktigt att du håller koll ibland för att kunna utnyttja rabatterna.

Bonus: Nej
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Företagskort

För & Nackdelar

 • Automatiserar bokföring
 • Spara tid
 • Ingen årsavgift
 • Ingen bonus
 • Inga försäkringar ingår

Försäkringar

Det ingår inga försäkringar med Mynt kortet. Kreditkort för företag tenderar dock inte att inkludera försäkringar och det är därför ingen större nackdel.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från kunder

Detta kort är ett av de få korten men endast goda recensioner. Om man kollar bland annat Trustpilot ser man att de erbjuder bra service och ett riktigt bra kort. Främsta fördelarna som kunderna påpekar verkar vara den otroligt skickliga och snabba kundservicen men även de moderna funktionerna kortet erbjuder.

Krav för kortet

 • Aktiebolag
 • Kredit bestäms efter bolagets storlek och ekonomisk situation
 • Inga betalningsanmärkningar

Skaffa Mynt kortet till ditt företag

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta rätt!

  Börja med att ta dig till Mynts ansökningsformulär.

 2. Skriv in uppgifter

  Först behöver du fylla in lite grundläggande uppgifter om dig och företaget. Sedan krävs det att du signerar med Bank-ID för att fortsätt ansökan.

 3. Granskas

  När du ansökt kommer Mynt att granska företagets ekonomi för att se om ni uppfyller kraven som finns. Svaret på ansökan bör komma inom runt en vecka och blir ni godkända skickar de snart iväg ert nya företagskort.

Olika nivåer på Mynt kortet

Med den senaste uppdateringen av kortet så finns det nu tre olika nivåer att välja mellan. Det är Essential, Premium och Enterprise som är olika omfattande nivåer för olika slags företag. Beroende på hur många anställda ni är och hur automatiserat ni vill ha det så passar olika nivåer. Vi går igenom de olika nivåerna nedan:

Essential

Essential är gratisversionen som inkluderar det nödvändiga och är därför passande för mindre företag. Ni har tillgång till fysiska och virtuella kort, individuella köpgränser och kan hålla koll på ekonomin enkelt i appen. Det finns också smidiga integrationer med bokföringen via appen och korten.

Premium

Är ni ett lite större företag så finns Premium nivån som kostar 499 kr/månad och inkluderar lite mer förmåner. Allt från Essential versionen ingår och utöver det även analysverktyg, obegränsade kort, premium integrationer samt onboarding och uppstart. Onboardingen är något som uppskattas av kunderna mycket enligt omdömen. Det innebär att Mynt går igenom din tjänst med dig och berättar om allt du har tillgång till. Ni får därför en bättre koll på hur ni kan använda Mynt så effektivt som möjligt i ert företag.

Enterprise

För större företag med många användare så rekommenderas Entrerprise. Då ingår även skräddarsydda cashbacks och integrationer samt en mer rejäl onboarding så att ni får koll på allt. Priset för Enterprise nivån går inte att se på förhand utan bestäms utefter företagets storlek och behov.

Fördelar med Mynt

Det som urskiljer Mynt kortet från många andra företag är de extra förmåner eller funktioner kortet erbjuder. Dessa förmåner underlättar i vardagen för dig som företagare och hjälper dig spara både tid och pengar.

Individuella kort

Alla anställda på företaget har rätt till sitt egna individuella kort vilket är helt gratis. Att alla anställda har ett eget kort gör att de slipper göra egna utlägg för företaget med sina pengar. Ni kommer inte heller behöva dela på ett kort som ska skickas runt hela tiden. Till alla korten går det att även sätt in individuella köpgränser och du kan se exakt hur mycket alla spenderar. Du får alltså samtidigt en bra koll och kontroll över köpen.

Automatiserad utläggshantering

En annan förmån som sparar mycket tid och pengar åt dig och ditt företag är den automatiserade utläggshanteringen. Mynt kortet kan du enkelt koppla till ditt redovisningsprogram som till exempel Visma eller Fortnox. Sedan läggs dina kvitton automatiskt in i redovisningen i realtid när köp genomförs. Till skillnad från andra företag som erbjuder denna tjänst gör Mynt kortet det helt gratis.

Fota eller mejla in kvitton

Du kan även välja att fota och skicka in enskilda kvitton som då kommer direkt in i redovisningen.

Senaste nyheten är även att du kan mejla in kvitton och så matchas de automatiskt in i bokföringen. På så sätt kan du både spara tid och därmed pengar på din bokföring. Du lägger endast in filen i "Smarta kvitton" och sedan försöker de matcha den mot en betalning. Finns det ingen uppenbar matchning så kommer du dock behöva manuellt bokföra den själv.

Vanliga frågor

Hur hög kreditränta har Mynt kortet?

Beroende på hur hög kredit du nyttjar skiljer sig krediträntan. Upp till 50 000 kr är det 180 kr/månad, 50 000 - 200 000 kr är det 0,35 % av beloppet/månad och över 200 000 kr är det 0,25 % av beloppet som gäller.

Vad kostar extrakort?

Men Mynt kan du beställa obegränsat med kort så att alla på företaget har sitt egna kort. Utöver det kan samtliga kort ha en individuell köpgräns.

Ingår integration med bokföring?

Ja, detta ingår helt gratis till skillnad från många andra företagskort. Utöver detta får du förmåner som en flexibel kredit, möjlighet att mejla in kvitton och rabatter samt cashbacks hos utvalda partners.

Ger kortet bonus eller cashback?

För dig som spenderar över 1 miljon per år med kortet finns det möjligheten att uppgradera till Mynt Entreprise. När du gjort detta så får du skräddarsydda cashbacks och rabatter för just dig.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

American Express Platinum Card
American Express Platinum Card
Wasa Kreditkort
Wasa Kredit Mastercard
Nordea Gold
Nordea Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Mynt AB
Organisationsnummer: 5591008874
Adress: Vasagatan 28
Postnummer: 111 20
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 010 198 0300

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -