Hoppa till innehåll

Marginalen Gold

Marginalen Gold kreditkort är ett kort som ger dig bonus på dina köp och passar därför dig som gillar shopping. Den största fördelen med kortet är att du får upp till 25 % bonus i över 200 webbutiker. Du har även en räntefri period på 60 dagar och kan välja att delbetala i egen takt. Till sist ingår det 9 försäkringar, vilket är extremt många jämfört med andra kreditkort.

Sammanfattning av Marginalen Gold

Marginalen Gold har attraktiva förmåner som hög cashback på upp till 25 % i flera hundratals webbutiker. Men årsavgiften är också 0 kr första året och efter det även mycket låg. Du får alltså testa på kortet i ett helt år innan du behöver betala för det. Kreditvillkoren är också bra, du har en hög kreditgräns och en låg ränta. Avgifterna är normala för ett kreditkort. Särskilt sticker kortet ut med antalet kostnadsfria försäkringar som ingår.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit 100 000 kr
Kreditränta 16,90 %
Effektiv ränta 17,73 % (20 000 kr i utnyttjad kredit)
Räntefri period 50 dagar
Årskostnad 0 kr år 1 (195 kr efter)
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)
Valutapåslag 1,65%
Aviaavgift 0kr (25 kr papper)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 95 kr
Övertrasseringsavgift 75 kr
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus Upp till 25% återbäring
Concierge service -
Passar som Vardagskort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Ingen årsavgift första året
 • Upp till 25% cashbacks
 • Delbetala i egen takt
 • Hög uttagsavgift
 • Årsavgift efter år 1 (låg)

Krav

 • Minst 20 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst på minst 10 000 kr / månad

Recension av Marginalen Gold

Marginal Gold är ett kort som erbjuder bra återbäring, gratis försäkringar och ganska låga avgifter. Dock har kortet en årsavgift efter första året vilket är den stora nackdelen. Vi skribenter på kreditio.se har tagit en närmare titt på kortets samtliga aspekter och du kan läsa hela recensionen nedan:

Bilder från ansökan
Marginalen Gold ansökan skärmdump

Avgifter

Första året bjuder Marginalen på årsavgiften vilket gör att du kan testa kortet helt gratis och efteråt är det en årsavgift på 195 kr som gäller. Du får alltså möjligheten att testa kortet och om du gillar kortet är du antagligen beredd att betala en liten årsavgift på 195 kr efter första året. Samtidigt är det en avgift som du snabbt tjänar tillbaka med återbäringen genom handla smart.

Valutapåslaget är 1,65 % och uttagsavgiften 3 %, dessa avgifter sticker inte ut utan ligger på en normal nivå. De andra avgifterna förknippat med kortet som förseningsavgift och aviavgift är också på en normal nivå jämfört med andra kreditkort i samma kategori.


Bonus

Kortet har inget eget bonussystem som ger bonus men däremot kan du koppla ditt kort till handla smart och få upp till 25 % återbäring på flera hundra webbutiker. Handla smart har samarbeten med över 300 webbutiker där du kan få upp till 25 % återbäring på det du köper.

Cashback hos Handla Smart:

 • C-more – 7 %
 • Cervera – 7 %
 • Hemköp – 4,5 %
 • Booking – 3 %
 • Ink-club – 10 %

 

Det finns massa fler samarbetspartners och ännu högre återbäring och du kan se samtliga på Handla smarts hemsida.

Hur mycket återbäring går det att få?

Detta beror ju helt på hur mycket du handlar på Handla smart och hur stora utgifter du har. Nedan kan du se några räkneexempel på hur mycket återbäring du kan få om du spenderar olika summor på Handla smart om året. Vi räknar på en återbäring på 5-10 % vilket är rimligt i och med att du kan få upp till 25 % återbäring.

 • 10 000 kr = 500 – 1000 kr i återbäring
 • 25 000 kr =  1250 – 2500 kr i återbäring
 • 50 000 kr =  2500 – 5000 kr i återbäring

 

Som du kan se kan man snabbt tjäna in mycket återbäring per år om man utnyttjar tjänsten så mycket man kan.


Marginalen Gold försäkringar

En annan fördel med Marginalen Gold är att det ingår flera försäkringar helt gratis med kortet. Som vanligt ingår den kompletterande reseförsäkringen men även en allriskförsäkring, ett feltanknings-skydd, en självriskeliminering vid bärgning och nyckelservice.

Kompletterande reseförsäkringen

Kortet erbjuder som sagt en helt kostnadsfri reseförsäkring som gäller när minst 75 % av resan betalats med kortet. Försäkringen är utan självrisk och utfärdas av ERV. Förutom att täcka dig som kortinnehavare täcker försäkringen även din familj och gäller på resor på max 60 dagar längd.

I försäkringen finns det olika slags skydd och här kommer det viktigaste:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid försenad transport
 • Resestartsskydd
 • Eliminerar självrisk för hyrbil

 

Här kommer fullständiga uppgifter kring hur mycket ersättning du kan få genom reseförsäkringen.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 20 000 kr 60 000 kr
Resestartskydd 2000 kr 6000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 600 kr 2500 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 1200 kr (utöver) 4000 kr
Transportförsening mer än 24 timmar 3000 kr (utöver) 6000 kr
Bagageförsening minst 4 timmar 1500 kr 3000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar 3000 kr (utöver) 6000 kr (utöver)
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring  10 000 kr
Självriskeliminering för hyrbil  10 000 kr
Ersättning Marginalen Gold reseförsäkring

Feltanknings-skydd

Feltankning-skyddet går ut på att du kan få upp till 3000 kr i ersättning om du tankar fel drivmedel och betalar med ditt Gold kort. För att försäkringen ska gälla behöver du tanka minst 20 liter bränsle i en MC, personbil eller förmånsbil som du får köra privat. Försäkringen täcker sanering av bränsle-system och tank samt om nytt bränslefilter behövs.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen gäller på svenska köp och täcker först och främst hemelektronik och hushållsapparater i 3 år men även övriga köp i 90 dagar. Hemelektronik inkluderar dock ej mobil, surfplatta, kamera och några andra elektronikprylar. Om dina produkter blir skadade eller förlorade kan du få upp till 20 000 kr i ersättning. Dock behöver produkten vara köpt för minst 1000 kr samt med ditt Marginalen Gold kort.

Självriskeliminering för bärgning och assistans

Om du tankar med kortet och blir i behov av bärgning eller assistans gäller detta skyddet. Då kan du få ersättning för självrisken som du behöver betala eller hela kostnaden om den överstiger självrisken med minst 2000 kr.

Nyckelservice

Du behöver inte oroa dig om du låser ute eller tappar bort dina bil eller hemnycklar för då gäller detta skydd. Skyddet ger dig upp till 3000 kr i ersättning för låssmed eller byte av nycklar samt lås.

Tilläggsförsäkringar

Som sagt finns det även ytterligare försäkringar och skydd du kan skaffa genom kortet men med dessa tillkommer en kostnad. I Marginalen Gold kortet så finns betalskyddet och ”stop service” som tilläggsförsäkringar.

Betalskydd

Detta är en försäkring som ger dig ersättning när du får det lite tuffare ekonomiskt under en period. För att få skaffa försäkringen behöver du dock uppfylla dessa krav:

 • Ha ett Marginalen Gold kort eller annat kort hos Marginalen Bank
 • Utför ditt arbete för nuvarande utan hinder (är fullt arbetsför)
 • Mellan 18 och 64 år
 • Vara anställd genom en tillsvidareanställning sedan minst 6 månader tillbaka (minst 17 timmar i veckan) eller vara egenföretagare
 • Inte ha fått ersättning för sjukdom eller olycka 30 dagar i rad under senaste 360 dagar

 

Kostnaden för försäkringen är 0,8 % av utnyttjad kredit varje månad. Ersättningen för dig som är helt sjukskriven eller arbetslös (ofrivilligt) i mer än 30 dagar i rad ligger på 7 % av den kredit du nyttjar men högst 7000 kr. För dig som fortsätter vara arbetslös eller sjukskriven i 6 månader kommer Marginalen att lösa hela din skuld (max 100 000 kr). Om du skulle avlida så kommer Marginalen att lösa din skuld (max 100 000 kr).

Stop-service

Genom stop-service kan du samla samtliga ID-handlingar, mobiltelefoner och bankkort på samma ställe. Sedan kan du spärra dessa om du tappar bort något eller blir bestulen. Tjänsten har öppet dygnet runt och kostnaden ligger på 369 kr.


Omdömen från kunder

Vi har kikat runt på recensioner och omdömen från kunder som använt kortet. Sammanfattningsvis kan vi se att kunderna verkar ganska nöjda även då många inte upptäckt handla smart funktionen och missat den största förmånen hos kortet. Kundservicen verkar även vara bra och kunniga samt övriga förmåner fungera bra. Banken bakom kortet är Marginalen Bank och de har även en hyfsat omdömen hos Trustpilot (3,7/5).


Ansök till Marginalen Gold

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör detta:

 1. Ta dig till ansökan

  För att ansöka ta dig vidare till Marginalen Golds ansökningsformulär.

 2. Fyll i ansökan

  När du kommit till ansökan fyller du i önskad kredit, personuppgifter och signerar med Bank-ID. Sedan är ansökan inskickad och du kan vänta in besked.

 3. Godkänd ansökan

  Om du blivit godkänd kommer ditt nya Marginalen Gold kort vara hemskickat inom några dagar.

Få kort till barnen på köpet

Skaffar du Marginalen Gold kortet så får du gratis årsavgift första året på Gimi kortet, som är ett bankkort för barn. Årsavgiften är vanligtvis 469 kr och det speciella med kortet är att du som förälder har full kontroll över barnets ekonomi.

Frågor och svar

Vad kostar Marginalen Gold?

Första året är Marginalen Gold helt gratis att äga men efter det tillkommer en årsavgift på 195 kr.

Ingår några försäkringar?

Ja, kortet erbjuder gratis reseförsäkring som är ett kriterium många letar efter i ett kreditkort. Utöver det finns det även en hel del andra försäkringar som erbjuds helt gratis.

Kan man betala fakturor med kortet?

Ja, du kan enkelt betala fakturor med ditt kort genom appen. Genom detta betalar du med kortets kredit och behöver därmed inte betala dörrens kreditens räntefria period går ut.

Hur hög är cashbacken?

Kortet ger dig via handla smart sidan upp till 25 % cashback i flera hundra butiker. Kortet kan enkelt kopplas till handla smart och du kan börja spara in pengar i vardagen.

Vad kostar ett extrakort?

Detta kostar 50 kr per år som du har det.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-06-30

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Revolut Standard
Revolut Standard
Nk Nyckeln Mastercard
NK Nyckeln Mastercard
Resurs Classic
Resurs Classic

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
Organisationsnummer: 5164060807
Adress: Box 26134
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppettider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 08:00 - 17:00
Söndag: 08:00 - 17:00