Hoppa till innehåll

Circle K mastercard

Circle K Mastercard är ett bensinkort från den populära kedjan av bensinstationer Circle K. Kortet har hög bonus på tankning hos deras många tankstationer runtom Sverige.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det ett bra kort för dig som tankar ofta på bemannade stationer och stora mängder drivmedel. Gör du det så sparar du snabbt mycket pengar och kortet är samtidigt kostnadsfritt, ger övrig bonus och det ingår två försäkringar. Däremot är det inget kort för dig som varken tar ut kontanter ofta, på grund av den höga uttagsavgiften. Eller dig som brukar tanka på obemannade stationer där kortet inte ger någon drivmedelsrabatt alls.

Vårt betyg

Bonus
Försäkringar
Kreditvillkor
Avgifter

Avgifter och Villkor

Maxkredit 400 000 kr
Kreditränta 15 %
Effektiv ränta 16,95 %
Räntefri period 60 dagar
Årskostnad 0 kr
Uttagsavgift 3 % (min 35 kr)
Valutapåslag 2 %
Aviaavgift 0 kr e-faktura (35 kr papper)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 0 kr
Övertrasseringsavgift 95 kr
Flyglounger -

Förmåner

Flyglounger -
Bonus Hög bonus på drivmedel
Concierge service -
Passar som Vardagskort

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Fördelar och Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Hög bonus vid bemannad tankning
 • Tanka fel försäkring
 • Ingen rabatt på obemannad tankning
 • Hög uttagsavgift

Krav

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Recension Circle K Mastercard

Ett bensinkort med hög drivmedelsrabatt som passar dig som tankar mycket och på bemannade stationer. Men utöver drivmedelsrabatten har kortet även bra kreditvillkor, försäkringar och ingen årsavgift. Vi ska nu ta en närmare titt på samtliga delar av kortet och ta reda på vem som bör skaffa Circle K Mastercard!

Bilder från ansökan
Circle K Mastercard skärmdump

Avgifter

Till att börja med så är kortet kostnadsfritt och tar alltså inte ut någon årsavgift för att du ska få nyttja kortet. Utöver årsavgiften har du en uttagsavgift på 3 % (min 35 kr) och ett valutapåslag på 2 %. Det är ganska höga avgifter och gör att det snabbt blir dyrt för dig som nyttjar kortet utomlands eller tar ut mycket kontanter.

Aviavgiften går att ta bort helt genom att välja e-faktura, annars kostar det 35 kr för pappersfaktura. Förseningsavgiften är också obefintlig och övertrasserings samt påminnelseavgiften något lägre än snittet.


Drivmedelsrabatt och bonus

Detta kortets främsta fördel är just bonusen på drivmedel när du tankar hos Circle K. Bonusen på tankning kan bli mycket hög och kortet erbjuder även övrig bonus.

På bemannade stationer kan du få mellan 15 – 25 öre / liter tankad, där du får 15 öre automatiskt med kortet och behöver nå vissa nivåer för att nå 25 öre / liter. Om du tankar minst 200 liter rullande på 90 dagar så får du + 5 öre / liter i rabatt vilket ger dig 20 öre / liter i sammanlagd bonus. När du når 400 liter på 90 dagar får du + 5 öre / liter tankad igen vilket gör att du uppnår den maximala drivmedels bonusen på 25 öre / liter. Första 6 månaderna får du däremot 25 öre / liter tankad oavsett hur mycket du tankar och efteråt gäller systemet ovan.

Första tre tankningarna får du dock i välkomstkampanj 50 öre/liter i drivmedelsrabatt.

Nu får du även bonus när du laddar elbilen hos Circle K. Återbäringen är dock statisk här och är 10 öre/kWh du laddar, oavsett nivå i medlemskap.

I övrigt har kortet 1 % bonus på alla köp som görs på Circle K bensinstationer och 0,5 % på övriga butiker.

Samarbetspartners

Genom appen kan du också hitta samarbetspartners där du får extra bra rabatter exklusivt för dig som Circle K Mastercard innehavare. Exempel på butiker är Best Western, Garmin och Nextory.


Försäkringar

Det ingår flera olika försäkringar när du skaffar ett Circle K Mastercard kreditkort. Kostnadsfritt är det reseförsäkringen och fel-tanknings försäkringen som ingår. Där är det fel-tanknings försäkringen som sticker ut positivt, då nästan alla kreditkort har en kompletterande reseförsäkring. Vi berättar mer om försäkringarna nedan:

Kompletterande reseförsäkring

När du betalar minst 75 % av resan så gäller automatiskt en kompletterande reseförsäkring för dig och familjen, vilket innebär extra skydd utöver din hemförsäkring. Med familj så ingår make/maka samt hemmavarande barn under 23 år. Försäkringen gäller i 60 dagar och i den ingår skydd som till exempel:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenad transport
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Olycksfallskydd
 • Självriskeliminering för hyrbil
 • Täcker självrisk för hem och bilförsäkring

 

Feltanknings-försäkring

Som kortinnehavare av ett Circle K Mastercard har du till din personliga bil ett feltanknings-skydd. Skyddet gäller när du tankar fel drivmedel på en Circle K tankstation inom norden med kortet. Ersättning ges först för att täcka eventuell bilförsäkring men även annars för rengöring av tank samt bärgning. Som högst kan du få 5000 kr i ersättning/tillfälle.

Betalskydd (tilläggsförsäkring)

Betalskyddet är en så kallad tilläggsförsäkring vilket innebär att du kan lägga till den mot en kostnad. För dig som skaffar skyddet kan du få ersättning för månadskostnader om du blir arbetslöshet, sjukdom eller avlider. Det är alltså ett skydd som ger dig en trygghet om du skulle få det tuffare ekonomiskt under en period.

Kostnaden för försäkringen är 0,85 % av det utgående saldot på ditt kort varje månad. Har du alltså nyttjat en kredit på 10 000 kr så blir avgiften 85 kr vilket läggs på kreditfakturan. Vid arbetsoförmåga eller arbetslöshet kan du få upp till 100 000 kr i ersättning per tillfälle. Som sagt täcker även skyddet dödsfall och då betalas det istället ut ett engångsbelopp på upp till 100 000 kr.


Omdöme

För att du ska få en bättre koll på hur det är att äga kortet har vi även kollat på omdömen från kunder. Det vi kommit fram till är att kunderna tycker att kortet är billigt, har en bra bonus och är enkelt att använda. Om man kollar på recensioner och omdömen ska kortet alltså fungera bra och som det ska.


Hur skaffar jag kortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Gör ett konto

  Först behöver du bli medlem hos Circle K mastercard.

 2. Ansök om kortet

  När du blivit medlem kan du enkelt ansöka om kortet. Efter du ansökt kan det ta några dagar innan ett svar då de ska granska dina uppgifter. Blir du godkänd kommer du snart få kortet hemskickat.

 3. Börja spara pengar!

  När kortet har kommit är det bara att sätta igång med att samla rabatt på drivmedel när du tankar och bonus på övriga köp. Kom ihåg att rabatten endast gäller om du använder ditt Circle K kort och på deras stationer!

Frågor & svar om Circle K Mastercard

Hur hög drivmedels rabatt ger Circle K Mastercard?

På bemannade stationer får du mellan 15 - 25 öre / liter tankad beroende på hur mycket du tankar hos deras stationer. Detta är en bra och konkurrenskraftig nivå men kortet ger däremot ingen rabatt på obemannade stationer.

Hur hög är bonusen på stationerna?

Du får 1 % bonus på allt du köper på Circle K stationerna med kortet. Utöver det kan du få 10 - 15 % på t ex kaffe och biltvätt om du tankar minst 200 eller 400 liter rullande på 90 dagar.

Vilken bank ger ut kortet?

Kortet ges ut av SEB Kort Bank AB som är en välkänd bank med många bank och kreditkort i Sverige.

Vad kostar ett extrakort?

Extrakort kostar 0 kr/år vilket innebär att det är helt gratis.

Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-07-09

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Midnight Blue Visa
Midnight blue VISA
DNB Kort
DNB kort
Klarnakortet
Klarnakortet

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: SEB Kort Bank AB
Organisationsnummer: 5565746624
Adress: Kungsträdgårdsgatan 8
Postnummer: 106 40
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08-147 170

Öppettider

Måndag: 08:30 - 17:00
Tisdag: 08:30 - 17:00
Onsdag: 08:30 - 17:00
Torsdag: 08:30 - 17:00
Fredag: 08:30 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -