Hoppa till innehåll

Företagskort

Med hjälp av ett företagskort kan ett företag få en lättare överblick över ekonomin samt utnyttja en del olika förmåner. Dessa kort erbjuder ofta automatiseringar av bland annat redovisning vilket sparar företagen mycket tid och då också pengar. Ni kan även ha individuella kort för alla anställda med personliga tak och skräddarsydda lösningar finns även för större företag.

 1. Mynt Företagskort: Automatiserad bokföring
 2. Qred: Cashback och kostnadsfritt
Mynt företagskort
Mynt: Bäst företagskort
Sidan innehåller annonser

Bästa företagskorten 2024

   Mynt
  • Automatiserar bokföring
  • Spara tid
  • Ingen årsavgift
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 2 000 000 kr
  Kreditränta: 0 %

  Eller läs recensionen

   Fördelar
  • Automatiserar bokföring
  • Spara tid
  • Ingen årsavgift
   Nackdelar
  • Ingen bonus
  • Inga försäkringar ingår
  Försäkringar
  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd
  • Köpskydd
  • Prisgaranti
   Krav
  • Aktiebolag
  • Kredit bestäms efter bolagets storlek och ekonomisk situation
  • Inga betalningsanmärkningar
  Villkor
  Maxkredit: 2 000 000 kr
  Kreditränta: 0 %
  Effektiv ränta 0 %
  Räntefri period: 30 dagar
  Avgifter
  Årskostnad: 0 kr
  Uttagsavgift: 0 kr
  Valutapåslag: 1,5 – 1,95 %
  Aviaavgift: 0 kr
   Qred
  • Ingen årsavgift
  • 1 % cashback på allt
  • Betala fakturor med kredit
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 2 000 000 kr
  Kreditränta: Från 1,95 % per månad

  Eller läs recensionen

   Fördelar
  • Ingen årsavgift
  • 1 % cashback på allt
  • Betala fakturor med kredit
   Nackdelar
  • Inga gratis försäkringar
  • Går ej att ta ut kontanter med kortet
  Försäkringar
  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd
  • Köpskydd
  • Prisgaranti
   Krav
  • Företag
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden
  Villkor
  Maxkredit: 2 000 000 kr
  Kreditränta: Från 1,95 % per månad
  Effektiv ränta Från 1,95 % per månad
  Räntefri period: 45 dagar
  Avgifter
  Årskostnad: 0 kr
  Uttagsavgift: 0 %
  Valutapåslag: 0 %
  Aviaavgift: 0 kr (30 kr papper)
Kreditio.se är en av få jämförelsesajter för kreditkort som recenserar kreditkorten på riktigt. För oss är det en självklarhet att hålla kvalitén på hemsidan hög så att vi ger dig en anledning att komma tillbaka för mer infomation. Betygsättningen följer därför en viss metodik och går igenom flera personer innan ett slutgiltigt betyg sätts.

Statistik – Populära företagskort

Maxkredit Mellan 50 000 kr och 2 000 000 kr
Ränta fr: 0 %
Kort med automatisk bokföring: 1 st (mynt kortet)
Bästa företagskortet: Mynt
företagskort illustration

Jämförelse över företagskort

Vi har genomfört en jämförelse över de bästa företagskorten 2024. På detta sätt kan du enkelt se vad de olika korten erbjuder och vilket som passar dig och ditt företag bäst.

FöretagskortKrediträntaBonusAutomatiserar redovisningenFörmånerÅrsavgiftMaxkredit
Mynt0%Bonus och rabatter hos samarbetspartnersJaAutomatiserar redovisning0kr2 000 000kr
QredFöretagsspecifik (från 1,95%)1% cashback på alla köpNejModern applikation0kr50 000kr
Eurocard13,78%Ingen bonusDyrtInnovativa och moderna funktioner525-1500kr per årIngen satt gräns
Revolut BusinessIngen bonusNejGod koll över utgifter0kr
SEB Corporate2,5 % per månadIngen bonusNejPriority pass till flygplatser395-495 krIngen gräns
VISA Business CardIngen bonusNejFlexibel betalning450 kr
Kreditios jämförelse över de bästa företagskorten. Uppdaterad senast 2023-09-25

Vilket är det bästa företagskortet?

Vi anser att det bästa företagskortet just nu är Qreds kort. Kortet har en hög kreditgräns på 2 000 000 kr, en cashback på 1 % och du kan betala fakturor med kortets kredit. Samtidigt ger applikationen dig en bra överblick över företagets ekonomi och vilka transaktioner som genomförts.

Exempel på kreditkort för företag

Det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln med kort för företag där ute. Vi har därför tagit fram en lista med alternativ och deras fördelar.

 • Mynt – populärt och modernt val
 • Qred – återbäring och betala fakturor
 • Revolut Business – bra koll på utgifter och gratis kort
 • Wise business – gratis kort med billiga utlandsbetalningar

Top 3 bästa företagskorten

Läs mer om de tre bästa alternativen för företag just nu nedan.

Qred

Qred ger dig 1 % cashback på alla köp du genomför för företaget. Samtidigt har det en hög kreditgräns på upp till 2 000 000 kr och 45 räntefria dagar. Kortet kostar inget att skaffa och genom att välja e-faktura kan du undvika aviavgiften. Du kan även samla kvitton på appen smidigt och betala räkningar och nyttja kortets kredit.

Mynt

Mynt företagskort är en stark konkurrent till Qred och här ligger fokuset mer på moderna funktioner. Det ingår individuella kort till alla företagets anställda som har personliga köpgränser. Kortet är även kopplat till din bokföring och automatiserar en stor del av processen åt dig. Speciellt för större företag kan detta kort vara riktigt förmånligt, då kortinnehavare som spenderar över 1 miljoner/månad kan få rabatter och cashbacks.

Revolut business

Ett mer traditionellt kreditkort som är utformat för företag är Revolut Business. Här ligger fokuset snarare på låga avgifter på överföringar och betalningar än moderna funktioner. Men om du vill ha ett billigt och lättanvänt kort kan detta passa bra. Nackdelen är att det inte ingår några försäkringar eller andra förmåner.

Hur fungerar ett företagskort?

Ett företagskort är ett kreditkort som är utformat för just ett företag. Här kan det finnas särskilda förmåner som att redovisningen automatiseras eller personliga köpgränser för anställda. Det är alltså kreditkort för företag som medför förmåner som ska spara tid och pengar åt företaget.

Det är även vanligt bland företagskorten att betalkort erbjuds, något som är ovanligt bland privatpersoner nuförtiden.

Varför skaffa företagskort?

Anledningen är enkel, ni kommer få ta del av förmån och fördelar som har ett syfte och det är att spara tid och pengar åt ert företag. Nedan gå vi igenom några av de främsta fördelarna som bidrar till detta.

Nyttja en kredit

Precis som med alla andra kreditkort och betalkort kan du nyttja en kredit med ett företagskort. Detta kan vara bra vid oväntade kostnader för företaget och är något många uppskattar att ha.

Det kan till exempel vara att en maskin går sönder som ni inte förväntat er. Då kan ett kreditkort ge er runt 60 räntefria dagar på er att få fram pengarna.

Översikt över utgifter

Kortutgivaren betalar för alla utgifterna och sedan har du oftast 40-60 räntefria dagar att betala tillbaka pengarna.

För det första får du då nyttja en gratis kredit, men för det andra så får du även en samlad faktura med alla köp. Detta leder till att företaget får en bättre överblick kring utgifterna och hur mycket pengar som rinner iväg.

Företagsförsäkringar

Precis som med andra kreditkort finns det även företagskort som erbjuder fria försäkringar. Här kan det vara köpskydd och leveransskydd som är aktuella försäkringar för många företag. Men det finns även kompletterande reseförsäkringar om ni reser mycket inom jobbet.

Förmåner

Korten kan även erbjuda bra förmåner som bonusar & cashbacks. Men det finns även förmåner som tillåter ett företag att skaffa personliga kort till alla anställda med personliga köpgränser. Detta gör att företaget får bättre kontroll över sin ekonomi och behöver inte hålla koll på hur mycket alla spenderar.

Dessa förmåner är något vi på Kreditio värderar högt i vår jämförelse mellan olika företagskort.

Automatiseringar

Företagskorten erbjuder olika processer som automatiserar och sparar tid för företaget. Ett bra exempel på detta är företagskortet mynt som har en automatiserad redovisnings metod.

Ingen utläggshantering

Genom ett bra företagskort får ni enskilda kort till samtliga anställda. Detta gör att medarbetarna kan använda företagskortet vid arbetsrelaterade kostnader. De kommer alltså inte behöva göra utlägg med sina egna pengar.

Spara pengar med ett företagskort

Vilka företag passar ett företagskort till?

De flesta av storbankernas alternativ har en ganska hög årsavgift vilket gör att du behöver fundera noggrant på om det är värt avgiften. Som tur är så saknar dock en del av de mer modernare bankerna årsavgift helt. Trots detta ger de också betydligt bättre fördelar och med de mer modernare bankerna syftar vi särskilt på Mynt och Qred.

Väljer du ett av dessa mer moderna företagskort som är utan avgift så kommer det troligtvis endast gynna ditt företaget. Det finns nämligen inte så stor risk att det ska vara icke lönsamt på grund av den eliminerade årsavgiften. Enda sättet det kan vara negativt att skaffa ett kreditkort utan årsavgift är om du nyttjar det dåligt och får höga räntekostnader.

Speciellt rekommenderar vi på Kreditio företagskort till företag som har stor nytta av företagskortets förmåner. Detta kan vara att ni reser mycket med jobbet och kan nyttja en gratis reseförsäkring eller spenderar mycket pengar och kan få cashback. Men det kan även vara att ni har stor nytta utav de unika funktionerna som automatiserad redovisningen, vilket vissa kort erbjuder.

Företagskort passar:

 • Om ni spenderar mycket pengar (företagskort med bonus eller cashback)
 • Reser mycket med jobbet (gratis reseförsäkringar)
 • Har nytta av automatiserad redovisning
 • Vill ha enskilda kort till alla anställda samt köpgränser

Kreditkort för småföretagare

Det passar inte endast för större företag med kreditkort, utan även för mindre verksamheter. Småföretagare bör dock välja ett kort som specifikt passar deras mindre verksamhet. En fördel kan till exempel vara att kortet erbjuder kostnadsfria kort till samtliga anställda. Eller att ni kan få hjälp med till exempel utgiftshantering och redovisning men även en flexibel kreditgräns.

Utifrån vad vi på Kreditio anser passar för småföretagare har vi kommit fram till att ett bra val är kreditkortet Mynt och deras ”Essential” nivå. Det är ett gratis företagskort som ger dig individuella köpgränser, integrationer för redovisningsprogram och mycket mera.

företagskort infografik

Kreditios tips kring kreditkort för företag

Det finns flera aspekter att kolla på när du letar efter och jämför olika alternativ. Här listar vi några tips från Kreditio till dig som är ute efter ett kreditkort för företag!

En hög kreditgräns

Har du ett behov av ett högt kreditutrymme? I såna fall bör du kika in ett företagskort med en hög kreditgräns.

Som företagare kan det vara otroligt användbart med lite extra kreditutrymme när oväntade utgifter dyker upp.

Spara tid enkelt

Ofta ingår det funktioner som låter företag spara både tid och pengar. Till exempel finns det ibland automatiserad redovisning och individuella köpgränser vilket sparar tid och är värdefullt för företaget.

Leta cashback och bonus

Du kan även få bonusar och återbäring på dina köp med kortet. Detta erbjuder inte alla kort och därför är det viktigt att du kollar noggrant om du söker efter detta.

Faktum är att endast mycket få företagskort ger dig antingen bonus eller cashback. Oftast behöver du välja ett kort från en nischbank för att få det.

Många företag har stora utgifter och att få bonus på detta kan blir en rätt så stor summa på längre sikt.

Granska räntan

Precis som med alla kreditkort gäller det även att kika noggrant på både krediträntan och den effektiva ränta. Vi vill inte att en sen betalnings ska orsaka stora skulder som kan bli svåra att betala av.

Kreditios undersökning över företagskort

Det kan vara svårt att veta vilket som är det rätta kortet att välja. Vi på Kreditio har därför genomfört en undersökning och jämfört årsavgift, bonus, kreditgräns och ränta för de populäraste valen.

Sammanfattning: Ingen utav korten tar ut någon årsavgift och Revolut Business har inte heller en kreditgräns då det är ett företagskort utan kredit. Det bästa företagskortet utefter Kreditios undersökningen är Mynts företagskort.

bästa företagskortet undersökning årsavgift och bonus
bästa företagskortet undersökning över maxkredit och kreditränta

Vem har betalningsansvaret?

Det kan variera vem som har betalningsansvaret när det kommer till företagskort. Det vanligaste är att företaget genomför en kreditprövning och står som ansvariga. Då betalar de även kreditfakturan och bär ansvaret om den inte skulle betalas i tid. Fördelen med detta är att du själv som person inte kan bli betalningsskyldig. Det är endast företaget som står för ansvaret och skulle det gå i konkurs försvinner även skulden.

Dock går det även att ha personligt betalningsansvar för de anställda också. Då är det de som genomför en kreditprövning och behöver betala kreditfakturan. Sedan får de ersättning av företaget för utgifterna som är företagsrelaterade.

Vanliga frågor

Vilket är det bästa företagskortet?

Vi anser att detta antingen Mynt eller Qred företagskort. Då dessa kort underlättar för dig som företagare. Med deras moderna applikation och bonusar samt mycket mera underlättar de livet för dig som företagare.

Hur fungerar ett företagskort?

De flesta företagskorten erbjuder möjligheten att skaffa individuella kort för alla anställda. Samtidigt kan du ställa in individuella köpgränser för alla anställda vilket gör att du har koll på hur mycket alla spenderar enkelt.

Varför ska man skaffa ett företagskort?

Ett företagskort har flera fördelar. Några exempel är som sagt individuella kort och köpgränser för anställda, men även att de kan automatisera utlägg och redovisning samt att korten erbjuder en kredit.

Vad är nackdelarna med kreditkort för företag?

Nackdelen är risken som alla kreditkort medför. Betalar du inte tillbaka krediten kan det bli dyrt och skulden fortsätta bara öka.

Får du använda företagskort för privata köp?

Nej, företagskort ska inte användas för att betala privata köp i regel. Detta bryter mot skatteregler och kan orsaka problem för företaget.
Dock så finns det utgifter som många tror räknas som privata som kan dras som företagsutgifter.

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn