Hoppa till innehåll
Ikano Kort

Ikano Kort

juli 16, 2023

Ikano Kort är ett kreditkort med bonus som också är utan årsavgift. Poängen du samlar på dig dras sedan av på kreditfakturan och du sparar pengar. Kortet har även en gratis reseförsäkring och det går att välja till ett betalskydd som en tilläggsförsäkring.

Sammanfattning

Ett kreditkort för vardagsanvändning som passar de allra flesta. Kortet uppfyller alla grundkrav och förmåner som man kan ställa på ett kreditkort, inklusive bonus, försäkringar och schyssta kreditvillkor.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Ikano Kort

Ikano Banks egna kreditkort Ikano Kort har vi nedan tagit en närmare koll på nedan. Med visionen att hjälpa dig ta reda på om kortet passar dig och dina behov.

Läs recensionen nedan:

Bilder från ansökan
Ikano Kort ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditgränsen ligger på 60 000 kr vilket är relativt lågt jämfört med andra kreditkort men samtidigt tillräckligt för de allra flesta. Denna krediten får du nyttja räntefritt under 56 dagar innan krediträntan på 18,30 % tillkommer. Generellt sett bra kreditvillkor som passar de flesta, men något låg kreditgräns och något hög kreditränta.

Exempel på effektiva räntan: med ett kreditutnyttjande på 10 000 kr under 12 månader blir den effektiva räntan 22,72 %.

Maxkredit: 60 000 kr
Kreditränta: 18,30 %
Effektiv ränta 22,74 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifter

Kortet har ganska låga avgifter,  till att börja med är årsavgiften 0 kr vilket är mycket förmånligt och gör kortet till ett kreditkort utan årsavgift. Valutapåslaget är 1,5 % och uttagsavgiften 2 % med en minsta avgift på 35 kr. Dessa avgifter är något lägre än snittet för ett kreditkort.

Övriga avgifter som aviavgift, förseningsavgift, påminnelseavgift och övertrasseringsavgift finns men är på en normal nivå.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 2,00 % (min 35 kr)
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 100 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Bonus med Ikano Kortet

De har nyligen lanserat ett nytt bonussystem som går ut på att du får ett bonuspoäng per krona du spenderar. Du samlar på dig poäng tills du kommer upp i 25 000 poäng och du dras 100 kr av på din nästa kreditfaktura. Du behöver alltså spendera 25 000 kr med kortet för att få 100 kr avdraget och därmed är bonusnivån 0,4 %.

Undantag för poäng är att du ej samlar poäng på kontantuttag, kontoöverföringar eller genom tjänsten Betalo.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Ingen årsavgift
 • Gratis reseförsäkring
 • Ganska hög effektiv ränta
 • Relativt låg maxkredit

Försäkringar med Ikano Visa

En förmån med Ikano kortet är just dess försäkringar och det ingår en gratis reseförsäkring och sedan går det att välja till ett betalskydd för en mindre summa varje månad.

Reseförsäkring

Om du har betalat minst 75 % av resan med ditt Ikano Kort så gäller en reseförsäkring. Reseförsäkringen omfattar dig och din familj och ger ersättning för förseningar och har även ett avbeställningsskydd.

Alla skydd som ingår samt ersättningsnivåer hittar du nedan:

 • Avbeställningsskydd – 15 000 kr/person och 45 000 kr/kort
 • Självriskskydd hem och bilförsäkring  – 10 000 kr/kort
 • Bagageförsening över 6 timmar – 1000 kr/person och 3000 kr/kort
 • Bagageförsening över 48 timmar – 2000 kr/person och 6000 kr/kort
 • Försening allmänt transportmedel över 4 timmar – 500 kr/person och 2000 kr/kort
 • Försening allmänt transportmedel över 8 timmar – 1000 kr/person och 4000 kr/kort

 

Betalskydd

Betalskyddet är en försäkring som kan hjälpa dig att täcka det utestående saldot vid arbetslöshet, sjukdom eller sjukskrivning. Försäkringen kostar 0,75 % av det utgående saldot varje månad. För dig som har ett utestående saldo på 20 000 kr en månad kostar det därmed 150 kr den månaden.

För att kunna skaffa betalskyddet måste du uppfylla dessa krav:

 • Vara mellan 18-65 år
 • Ha en tillsvidareanställning på minst 17 timmar
 • Fullt arbetsför
 • Ha Ikano Kortet

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme – vad säger kunderna?

Ikano Bank har 2,4/5 i betyg hos Trustpilot baserat på 150 omdömen. De har alltså ganska dåliga betyg men det är för alla tjänster och inte endast detta kreditkortet. Dock hittar vi recensioner för just detta kortet också och de är generellt sett ganska negativa. De flesta klagomålen handlar om att kortet inte sticker ut på något håll utan endast är ganska bra på allt. Men vi hittar även en del positiva omdömen som är nöjda med kortet och dess bonus samt försäkringar.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fast inkomst på minst 100 000 kr/år
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök om Ikano Kortet

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Se till att du uppfyller grundkraven för kortet och ta dig sedan till Ikano Kortets ansökningsformulär. Där skriver du in ditt personnummer och signerar med Bank-ID för att kunna ansöka. Sedan är det bara skriva in lite personuppgifter och önskat kreditutrymme.

 2. Få hem kortet

  Du får snabbt svar på ansökan och om du blir godkänd så är kortet på väg hem till dig snart!

Delbetala utan ränta med Ikano kortet

Enskilda köp på minst 2000 kr kan du delbetala räntefritt under antingen 6 eller 12 månader. Du går bara in på mina sidor och väljer vilket köp som ska delbetalas innan fakturan förfaller.

Delbetalningen är räntefri men detta innebär inte att den är helt gratis. Det tillkommer nämligen en uppläggningsavgift på 125 kr i början och sedan en aviavgift varje månad på 25 kr. I tabellen nedan kan du se den effektiva räntan för den räntefria delbetalningen (riktiga kostnaden).

Belopp att delbetalaEffektiv ränta 6 månaders delbetEffektiv ränta 12 månaders delbet
5000 kr6,86 %9,98 %
10 000 kr3,47 %4,91 %
20 000 kr1,715 %2,495 %
Effektiv ränta på räntefri delbetalning Ikano Kort

Betala räkningar med Ikano Kortet

För dig som vill nyttja en kredit för att betala dina räkningar går detta utmärkt. Detta går att göra genom tjänsten Betalo som dock tar en avgift på 1,9 % av räkningen. Betalar du stora räkningar med kreditkorten kan det därmed bli en del bortslösade pengar. Samtidigt samlar du ingen bonus när du betalar räkningar med Ikano kortet. Men alternativet att betala räkningar med kortet finns iallafall för dig som vill det.

Vanliga frågor

Hur hög är maxkrediten med Ikano Kortet?

Kreditgränsen är 60 000 kr men du kan bli beviljad en lägre kredit om du har sämre ekonomi. Det går sedan att ansöka om att höja gränsen genom att logga in via hemsidan och fylla i en blankett.

Hur spärrar jag mitt Ikano Kort?

Det går att spärra enkelt själv genom att logga in på hemsidan och klicka spärra mitt kort under mina sidor. Du kan även ringa eller chatta med kundservice och be de att spärra ditt kort.

Är Ikano Kortets kundservice bra?

Det verkar enligt omdömen från kunder som att kundservicen är dålig. Både verkar det vara svårt att få tag på den och sedan få bra hjälp.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-07-16

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Hyundaikortet
Hyundaikortet
SAS Amex Classic
SAS Amex Classic
Danske Bank Guld
Danske Bank Guld

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 5164060922
Adress: Box 31066
Postnummer: 200 49
Ort: Malmö
E-mail: bank@ikano.se
Telefonnummer: 0476 88 000

Öppetider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt