Hoppa till innehåll
Resurs Gold

Resurs Gold

maj 4, 2024

Resurs Gold är ett kreditkort med bonus som erbjuder en hög kreditgräns till en relativt låg årsavgift. Kortet har förmåner som t ex gratis reseförsäkring för hela familjen och 6 månader räntefri delbetalning. Detta är ett av korten i Resurs Banks kreditkort serie där även Resurs Classic och Resurs World ingår.

Kreditio sammanfattning av kortet

Kortet är ett av de mer exklusiva korten bland Resurs banks kortserie och erbjuder det lilla extra i vardagen. Med allt från bra avgifter förutom en hög årsavgift, låg kreditränta, lyxiga förmåner och bonus på alla köp är kortet ett populärt val. Du får mycket flexibilitet med en hög kreditgräns och möjligheter till räntefri delbetalning i 6 månader.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Resurs Gold

Vi har tagit en djupare titt in på kortet Resurs Gold som är ett av Resurs Banks kreditkort. Kortet har en årsavgift vilket är en stor fördel för många. Utöver detta finns det inte så mycket att klaga på då kortet erbjuder riktigt bra kreditvillkor, bonus och andra förmåner.

Bilder från ansökan
Resurs Gold ansökan skärmdump

Kreditvillkor Resurs Gold

Resurs Gold är ett av kreditkorten med ett riktigt stort kreditutrymme på hela 150 000 kr och passar därför dig med mycket utgifter. Krediten kan du nyttja räntefritt i en lång räntefri period på 60 dagar. När de räntefria dagarna har tagit slut så tillkommer en kreditränta på mellan 14,36 – 19,32 %, vilket innebär att de har en individuell ränta. Det innebär att banken gör en undersökning kring hur din ekonomi är och därefter sätter en ränta mellan 14,36 – 19,32 % till dig. Desto bättre ekonomi och betalningsförmåga du har desto lägre ränta kommer du få.

Räkneexempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr

 

Alternativ för delbetalning

Resurs Gold erbjuder dig ett flertal betalningsmöjligheter vilket passar olika situationer. Du kan till exempel välja att delbetala räntefritt eller betala allting med en gång.

Betala på en gång

Kortets räntefria period ligger på 60 dagar vilket är mycket högt. Detta räcker för de allra flesta och då kan de betala inom dessa dagar hela beloppet och slippa betala någon avgift eller ränta.

Räntefri delbetalning 6 månader

Du kan även välja ett delbetala din kredit under 6 månader utan att någon kreditränta tillkommer. Däremot tillkommer en månadsavgift samt uppläggningsavgift men dessa avgifter är mycket små. Till exempel får du som delbetalar en kredit på 15 000 kr under 6 månader endast 331 kr i avgifter. Avgifterna är först en uppläggningsavgift på 97 kr och sedan en månadsavgift på 39 kr/månad. Detta innebär att du betalar en effektiv ränta på 3,85 % vilket är mycket lågt för delbetalningar.

Betala 1/10 eller 1/20

Du betalar du en 1/10 av beloppet varje månad i 10 månader. Då tillkommer en kreditränta på 12,36 % och du som betalar av en kredit på 15 000 kr får sammanlagt 2730 kr i avgifter samt ränta. Detta innebär att den effektiva räntan hamnar på 18,36 % vilket är mycket högt.

Jämfört med 6 månaders räntefri delbetalnings alternativet blir detta mycket dyrare och inte värt.

Det finns även en möjlighet att dela upp köpet och betala 1/20 i 20 månader. Dock tillkommer det även här en hög kreditränta på 17,32 %. Dessutom blir den effektiva räntan för dig som delar upp en kredit på 15 000 kr.

Vi anser även att detta är ett dyrt alternativ och att den räntefria delbetalningen på 6 månader är något man skall hålla sig till.

Delbetala separata köp

Detta går ut på att du lyfter ut ett större köp som du delbetalar ur din kreditfaktura. Första månaden är helt avgifts och räntefri och sedan kan du välja om du vill fortsätta med 6 eller 12 månader räntefri delbetalning.

Maxkredit: 150 000 kr
Kreditränta: 14,36 - 19,32 %
Effektiv ränta 23,59 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Som sagt har kortet en årsavgift vilket innebär att du betalar en fast avgift för att få ha kortet. Denna avgift ligger på 245 kr per år och är en av de stora nackdelarna med kortet. Däremot kan bonusen och andra låga avgifter med kortet göra så att årsavgiften är värt det. Detta kan speciellt stämma in på dig som har lite större utgifter och kan nyttja den stora krediten och få mycket bonus.

Övriga avgifter som valutapåslag och förseningsavgifter är normala och ligger i linje med vad de flesta andra kreditkort erbjuder.

Årskostnad: 245 kr
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Valutapåslag: 1,97 %
Aviaavgift: 39 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 145 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Hur ser bonussystemet ut?

Resurs Gold har ett bonussystem som ger dig 0,5 poäng per krona du spenderar med kortet. Poängen kan användas i Resurs poängshop och bytas in mot alla möjliga produkter och tjänster. Samlade poäng är giltiga i 3 år och bonus samlas även på fakturabetalning, kontoöverföringar och kontantuttag. För dessa tjänster så är dock avgiften högre än bonusen och därför ska du inte göra det endast för bonusen, då det inte lönar sig.

Som sagt samla du 0,5 poäng per krona spenderad, men det intressanta är bonusnivån på kortet. Det kan vi räkna ut genom att kolla på hur mycket ett poäng är vårt i bonusbutiken. Utifrån vår uträkning så är den generella bonusen för kortet 0,3 %, vilket är ganska lågt.

Det kan vara bra att veta vad du kan köpa i poängshoppen. Nedan kommer lite exempel på vad du kan hitta i poängshoppen:

 • Gåvor till välgörenhet
 • Presentkort till kända butiker (till exempel CDON)
 • Presentkort till upplevelser (till exempel hotellvistelser)

Välkomstbonus på 10 000 poäng

Just nu får du 10.000 bonuspoäng i välkomstbonus på ditt första köp. Poängen är precis som vanliga bonuspoäng hos Resurs och kan användas i Resurs poängshop.

Bonus: Alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort med det lilla extra

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Gratis reseförsäkring
 • Räntefri delbetalning inom 6 månader
 • Uttag och valutaavgifter
 • Årskostnad

Kompletterande reseförsäkring ingår

Skaffar du Resurs Gold så ingår en kostnadsfri försäkring och det är den kompletterande reseförsäkringen. Det är något som många kreditkort erbjuder och något som uppskattas mycket av kortinnehavarna. Utöver detta så finns det även en tilläggs-försäkring vilket är ett betalskydd som tillkommer mot en kostnad.

Efter minst 75 % av en resa är betald med Resurs Gold kortet så ingår den kompletterande reseförsäkringen i upp till 45 dagar. Försäkringen gäller för dig som kortinnehavare men även dina barn som fortfarande bor hemma och är under 23 år samt make/maka eller sambo.

En Kompletterande reseförsäkring byggs upp utav olika skydd och dessa ingår i Resurs Golds reseförsäkring:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid försenad transport
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 

Betalskydd som tillägg

Betalskyddet är en så kallad tilläggsförsäkring vilket innebär att det är ett val du kan göra mot en kostnad. Kostnaden ligger på 0,77 % av den utgående krediten varje månad. Har du alltså nyttjat en kredit på 10 000 kr så blir kostnaden 77 kr. Försäkringen kan ge dig ersättning i form av att den täcker din månadsbetalning när du är:

 • Ofrivilligt arbetslös
 • Sjukskriven
 • Dödsfall på grund av olycka
 • Sjukhusvistelse

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme från kunder

Vi har kollat in de recensioner som finns på kortet och dess utgivare och många gillar bonussystemet och reseförsäkringen som ingår gratis. Generellt sett har vi mycket nöjda kunder som tycker att kortet fungerar som det ska och kundservicen är bra.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till Resurs Gold så här

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta ansökningsformuläret

  Först behöver du ta dig till Resurs Gold ansökningsformulär.

 2. Fyll i ansökan

  Sedan behöver du fylla i personuppgifter, önskad kreditutrymme och signera med Bank-ID. När detta är gjort kan du ansöka och får ett svar snart på ansökan.

 3. Använd ditt nya kreditkort

  Om du blivit godkänd kommer kortet snart vara hemskickat till dig. Sedan är det bara att börja använda ditt nya Resurs Gold kort i vardagen.

Mobilbetalning genom Apple- och Google Pay

Kortet är även modernt på det sätt att du kan välja betalning via mobilen. Detta kan ske antingen genom Google eller Apple Pay beroende på vad du har för slags mobil. Att betala med mobilen är en stor fördel för många då det underlättar i vardagen.

Vanliga frågor kring Resurs Gold

Vad kostar ett extrakort till Resurs Gold?

50 kr kostar det och går att beställa via hemsida eller kundservice.

Vad är årsavgiften på Resurs Gold?

Kortet kostar 245 kr per år.

Ingår reseförsäkring?

Ja, om du betalar minst 75 % av resan med ditt Resurs Gold kort så ingår en gratis kompletterande reseförsäkring. Försäkringen täcker dig och din familj och har en del olika skydd.

Vad skiljer Resurs Gold från de andra korten från Resurs?

Som sagt har Resurs Bank 3 olika kreditkort. Gold kortet ger dig en möjlighet att utnyttja en del lyxiga förmåner som World erbjuder utan att behöva betala en hög årsavgift.

Hur hög är bonusen?

Du får 0,5 bonuspoäng per krona du spenderar och sedan används poängen i deras butik. Vi har räknat ut genom köpen att du får runt 0,3 % effektiv bonus på dina köp om man omvandlar poängen till värde i poängbutiken.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

PFC kort
PFC kort
Midnight Blue Visa
Midnight blue VISA
Marginalen Gold
Marginalen Gold

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Resurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer: 5164010208
Adress: Box 22209
Postnummer: 250 24
Ort: Helsingborg
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 11 22 33

Öppetider

Måndag: 08:00 - 18:00
Tisdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -