Hoppa till innehåll
Klarnakortet

Klarnakortet

maj 4, 2024

Klarnakortet är ett debetkort som på många sätt liknar ett kreditkort då du kan välja att betala senare via Klarna flexibelt. Det har blivit populärt det senaste i takt med att Klarna växt.

Sammanfattning av Klarna kortet

Klarnakortet är ett debetkort som ger dig alternativet att skjuta upp betalningen. Årsavgiften är 0 kr och det är även årsavgiften. Det ingår även en kompletterande reseförsäkring, vilket är ovanligt för debetkort utan årsavgift. Nackdelen med kortet är att det inte går att ta ut pengar och avsaknaden av bonussystem.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension av Klarnakortet

Klarna är ett välkänt företag som de flesta använder när de beställer produkter online. Vi har nu recenserat deras egna kort som är integrerat med Klarna betalfunktionerna vilket leder till flexibla betalningsalternativ.

Bilder från ansökan
Klarnakortet ansökan skärmdump

Skjut fram betalningar med Klarna

Som sagt kan kortet liknas vid ett kreditkort då det ger dig möjligheten till flexibel betalning. Dock då har du inget riktigt kreditutrymme och därför finns det heller inga kreditvillkor för kortet i sig. Tyvärr ingår inte heller majoriteten av de förmåner som ett kreditkort har utan endast en reseförsäkring.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Klarnakortet har låga avgifter

Avgifterna för själva kortet i sig är helt borttagna. Det finns ingen avgift för att ha kortet eller skaffa kortet då årsavgiften är 0 kr. Valutapåslaget är också helt borttaget (0 %) vilket gör det till ett förmånligt kort att ta med när du reser. Dock går det inte att ta ut pengar med kortet, vilket är en stor nackdel för dig som är utomlands ofta då det där ofta krävs kontanter för vissa köp.

Avgifterna är en fördel med kortet och mycket låga men beroende på om du väljer att betala senare med Klarnas funktioner kan avgifterna bli högre.

 

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Rabatter och erbjudanden

Det ingår inget traditionellt bonussystem och du får ingen cashback med kortet. Genom appen går det dock att hitta deals och rabatter. Främst är det rabattkuponger hos relativt välkända företag du får tillgång till. Vilket kan vara mycket förmånligt om det utnyttjas flitigt och du håller koll på vilka erbjudanden som är aktiva ständigt.

Rabatter som dessa anses däremot vara sämre än ett bonussystem generellt sett. Då du behöver anstränga dig mer och du kan endast spara pengar i vissa särskilda butiker. Men för att vara ett debetkort så är det en bra förmån.

Alla fördelar med kortet

 • Spåra betalningar i appen
 • Räntefritt en period
 • Ingen påverkan på kreditvärdigheten
 • Kostnadsfri reseförsäkring
 • Ingen årsavgift

 

Bonus: Ingen bonus
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort med flexibel betalning

För & Nackdelar

 • Flexibel betalning via Klarna
 • Reseförsäkring ingår
 • Inget valutapåslag
 • Inget bonussystem
 • Dåliga omdömen

Kompletterande reseförsäkring ingår

En kompletterande reseförsäkring är något som brukar ingå i kreditkort men inte när det kommer till debetkort och speciellt inte de utan årsavgift. Trots detta ingår en kompletterande reseförsäkring i Klarnakortet vilket är en fördel.

Försäkringen täcker dig samt familj och även upp till 3 vänner som följer med på resan. Tyvärr så ingen det inte så många skydd i reseförsäkringen men det finns avbeställningsskydd och ersättning för förseningar vilket är de viktigaste skydden. För familjemedlemmar gäller också skydden när de reser ensamma om resan har betalats med ditt Klarnakort.

Vi har samlat alla skydd nedan:

 • Bagageförsening ger ersättning (utresa)
 • Avbeställningsskydd
 • Försening av transportmedel ger ersättning efter 4 timmar

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen enligt kunder

Företaget bakom kortet är Klarna Bank och de har mycket bra recensioner på Trustpilot: 4/5 baserat på 157 000 omdömen.

Vi har dock även analyserat omdömen kring just Klarnakortet vilket är en produkt som de erbjuder. Här är omdömena långt ifrån lika bra och många är mycket missnöjda med kortet och servicen de fått. Nackdelarna som påpekas är kort har stängts av, vissa har fått betala mer än de ska och får inte tillbaka pengarna och relativt höga krav för att bli godkänd.

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • Inga höga inkomstkrav
 • Godkänner trots betalningsanmärkning

Skaffa Klarnakortet nu

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Skicka iväg ansökan

  Legitimera dig med personnummer och Bank-ID för att påbörja ansökan. Själva ansökningen går snabbt att göra och du följer bara ett par steg.

 2. Granskas

  Efter du skickat iväg ansökan blir du granskad av Klarna. Klarnakortet är inte ett kreditkort och därför brukar kraven inte vara särskilt höga. Men trots detta finns det en hel del omdömen kring missnöjda kunder som blivit nekade.

 3. Få hem kortet

  Har du tur så uppfyller du kraven och får kortet hemskickat snart till dig.

Betala med Klarnakortet

Fokuset kring detta kort ligger på att erbjuda flexibel och smidig betalning i vardagen. Vilket möjliggörs med både Klarna funktioner och moderna betalningsalternativ.

Välj betalningssätt

Med Klarnakortet kan du välja mellan 3 olika betalningssätt:

 • Betala direkt
 • Betala senare
 • Samla alla köp på månadsfaktura

Det vanligaste är att man betalar direkt och det bör du göra med de flesta köpen. Är du i behov av att betala senare finns även det alternativet och betalar du inom 30 dagar är det kostnadsfritt. Delar du upp köpen över längre period kan det dock snabbt bli dyrt och därför bör du alltid betala inom de första 30 dagarna.

Mycket likt ett kreditkort kan du även samla alla köp på en månadsfaktura. Varje månad den 15:e så får du då en faktura skickad till dig. Genom att välja autogiro här kan du se till att du alltid betalar fakturan i tid.

Betala med mobilen

En modernare betalningsfunktion som kortet har är även att du kan betala med mobilen eller andra wearables. Det går att koppla kortet till Apple, Google, Samsung eller Fitbit Pay, vilket gör att du kan betala med de flesta mobiler och andra

Frågor och svar

Hur fungerar Klarnakortet?

Det är ett debetkort som samtidigt ger dig möjligheten att skjuta på betalningar via Klarna, vilket gör att det liknar ett kreditkort.

Vilka olika betalningsalternativ ger Klarnakortet?

Du väljer mellan att betala direkt dina köp, betala senare vilket är kostnadsfritt inom 30 dagar eller att samla alla köp på en månadsfaktura.

Vilka förmåner och fördelar har kortet?

Den största fördelen är de flexibla betalningsalternativen men inte långt efter ligger även de låga avgifterna. När det kommer till förmåner så finns det en gratis reseförsäkring samt rabatter.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Coop Mastercard
Coop Mastercard
Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
Nk Nyckeln Mastercard
NK Nyckeln Mastercard

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Klarna Bank AB
Organisationsnummer: 5567370431
Adress: Sveavägen 46
Postnummer: 111 34
Ort: Stockholm
E-mail: 08 120 120 10
Telefonnummer: Chatt via hemsidan

Öppetider

Måndag: 08:00 – 22:00
Tisdag: 08:00 – 22:00
Onsdag: 08:00 – 22:00
Torsdag: 08:00 – 22:00
Fredag: 08:00 – 22:00
Lördag: 10:00 – 17:00
Söndag: 10:00 – 17:00