Hoppa till innehåll
Mazdakortet

Mazdakortet

maj 4, 2024

Ett kreditkort med bonus som är till för dig som kör en Mazda bil. Kortet har extra hög bonus och förmåner som gynnar just dig i vardagen.

Mazdakortet läggs ner

Från och med 30 maj 2024 har Mazdakortet lagts ner och du som kortinnehavare ombes att klippa sönder kortet och slänga det. Se till att lösa in dina bonuspoäng innan dess, men du behöver inte betala skulderna snabbare utan de fortlöper enligt betalningsvillkoren.

 

Sammanfattning

Ett kreditkort utan årsavgift för dig som äger en Mazda bil och vill få hög bonus hos Mazda samt räntefri delbetalning på köpen därifrån. Dock är den generella bonusen relativt låg och det finns många alternativ med väsentligt bättre bonussystem. Kreditvillkoren har också brister, eftersom kreditgränsen endast är 50 000 kr.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Mazdakortet

Vi har nedan gjort en recension där vi gått in djupt i Mazdakortet kreditvillkor, avgifter och de speciella förmåner kortet ger till dig som äger en Mazda bil. Läs recensionen och ta reda på om du bör skaffa kortet!

Bilder från ansökan
Mazdakortet ansökan skärmdump

Hur bra är kreditvillkoren?

Tyvärr har kortet en låg kreditgräns på endast 50 000 kr vilket är en nackdel med kreditvillkoren. Krediträntan är 18,75 % och du har 56 räntefria dagar på dig att betala. Det är en lång räntefri period och en något lägre kreditränta än snittet. Dock sticker den effektiva räntan ut som är 24,70 % vid ett kreditutnyttjande på 20 000 kr under ett år. Den är högre än snittet och det är på grund av aviavgiften som är hög och inte går att undvika genom e-faktura.

Generellt sett måste vi säga att kreditvillkoren är långt ifrån bra och det finns flera kreditkort med en låg ränta och hög kreditgräns du borde välja framför Mazdakortet.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 18,75 %
Effektiv ränta 24,70 %
Räntefri period: 56 dagar

Avgifterna

Till en början kan det känna som om Mazdakortet har låga avgifter då kortet inte tar ut någon årsavgift vilket stämmer. Dock har vi en uttagsavgift på hela 3 % med en minsta nivå på 35 kr. Samtidigt är valutapåslaget 1,65 % vilket gör det dyrt att använda utomlands, men betalar du inte med det utomlands gäller inte reseförsäkringen som ingår. Vi har även en aviavgift på 25 kr även fast du väljer e-faktura vilket innebär att kortet kommer kosta dig minst 300 kr per år.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 3 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonus med Mazdakortet

Du får 0,5 % bonus på alla köp du genomför, vilket är en relativt låg bonus jämfört med andra kreditkort. Till exempel ger Refunder Pay dig minst 1 % cashback på alla köp, försäkringar och schyssta kreditvillkor vilket gör det till ett förmånligare val för de flesta. Du måste även spendera dina bonuspoäng på servicebesök eller köp hos Mazda medans Refunders kort ger dig avdrag på fakturan.

Dock får du hög bonus på 1 % när du handlar hos Mazda men de flesta har inte så stora utgifter hos Mazda även fast de äger en bil därifrån. Bonussystemet har enligt oss många brister och det finns bättre alternativ.

Rabatter

Ytterligare en förmån är rabatter och erbjudanden hos samarbetspartner och dessa byts regelbundet. Du hittar de aktuella nedan:

 • Minst 12 % rabatt hos Interhome
 • 20 % rabatt hos Strawberry
 • Upp till 6 % rabatt hos Booking.com
 • Upp till 20 % rabatt hos Tallink Silja

 

Drivmedelsrabatt

Som något litet extra ger kortet dig 15 öre/liter i rabatt hos Preems bemannade stationer. En relativt bra drivmedelsrabatt, speciellt med tanke på att kortet inte är ett riktigt tankkort.

Bonus: Minst 0,5 % på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Räntefri delbetalning hos Mazda
 • Aviavgift på e-faktura
 • Hög uttagsavgift

Försäkringar

Mazdakortet har en kompletterande reseförsäkring för din nästa resa och en tanka-fel försäkring för misstag i vardagen.

Reseförsäkringen

Du som kortinnehavare samt familj är täckt av en kompletterande reseförsäkring efter minst 75 % av resan betalats med kortet. Tar du inte med dig familjen på resan kan också försäkringen täcka upp till 3 icke familjemedlemmar. Reseförsäkringen har bra skydd och hyfsat höga ersättningsnivåer.

Skydd som ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för allmänt transportmedel
 • Bagageförsening ger ersättning
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring
 • Självriskskydd för hyrbil
 • Medicinsk behandling och vårdkostnader
 • Tandvårdskostnader
 • Hole-in-one försäkring

 

Skydd när du tankar fel

Har du betalat med Madzakortet efter du tankat minst 15 liter inom de senaste 60 dagarna är du täckt av tanka-fel-försäkringen. Tankar du då fel drivmedel kan du få upp till 3000 kr i ersättning för att täcka självrisk eller sanera bränsletanken.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen

Det är mycket viktigt att kolla omdömen från tidigare kortinnehavare innan man väljer ett kreditkort. Kortinnehavarna med Mazdakortet är ganska missnöjda med kortet då bonusnivån är relativt låg och kreditvillkoren samt avgifterna har sina brister. Främst är det den låga generella bonusnivån som påpekas som en nackdel samt den låga kreditgränsen och aviavgiften. De kunder som är nöjda med kortet har nyttjat den räntefria delbetalningen och höga bonusen hos Mazda och tycker kortet gett mycket värde.

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • Fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Hur ansöker jag till Mazdakortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansökan

  Ta dig vidare till Mazdakortets ansökan och fyll i det som krävs. Signera efteråt med ditt mobila Bank-ID för att skicka iväg ansökan.

 2. Få svar

  De kommer nu granska din ekonomi och dig för att se om du uppfyller kraven som kortet har. Gör du det så blir du snart meddelad om att du blivit godkänd och får kortet hemskickat.

Räntefri delbetalning hos Mazda

Handlar du för över 1500 kr hos en Mazda butik eller verkstad kan du alltid välja 4 månaders räntefri delbetalning. En bra förmån att ha om det är tajt med pengar någon specifik månad men vissa utgifter till bilen måste tas. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift men en aviavgift på 25 kr per månad.

Vanliga frågor

Har Mazdakortet en årsavgift?

Nej, kortets årsavgift är 0 kr men det är obligatoriskt att betala aviavgiften på 25 kr/månad vilket gör att kortet kostar dig minst 300 kr per år.

Vilka är förmånerna?

Bonus både på alla inköp och en högre bonus hos Mazda, reseförsäkring, tanka-fel försäkring och räntefri delbetalning hos Mazda.

Fungerar det att blippa kortet?

Ja, det går att blippa köp under 400 kr.

Finns betalning via mobilen?

Ja, det går att koppla kortet till Google och Apple Pay för att betala med mobilen.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

OKQ8 kreditkort
OKQ8 Kreditkort
Shell Mastercard
Shell Mastercard
Länsförsäkringar Kreditkort
Länsförsäkringar Kreditkort

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: DNB Bank ASA
Organisationsnummer: 984 851 006
Adress: Dronning Eufemias gate 30
Postnummer: 0191
Ort: Oslo
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08 695 17 77

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -